Seværdigheder i Malaga – 10 attraktioner du skal se! 24. maj 2023 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Turistattraktioner i Malaga

Hvert år lander der ca. 350.000 ferieglade danskere i Malaga – plus alle de andre nationaliteter. Malaga er derfor en rigtig turistby. Her er alt, hvad hjertet kan begære af shopping, neonlys og happy hour. Malaga kan heldigvis også byde på mange andre ting, hvis du er mere til historie, kunst og kultur.

Banner - Spanien - Lær sprog

Så hvis du ellers kan løsrive dig fra de skønne strande i Malaga, så er der masser af spændende seværdigheder. Her får du en guide til nogle af de største attraktioner i byen. Og du behøver ikke at nå det hele første gang. Når du først har været i Malaga, så kommer du helt sikkert tilbage igen!

10 seværdigheder i Malaga, du skal se

Når du skal rundt mellem seværdighederne, er det hurtigst at snøre traveskoene og gå rundt. Skal du rundt at se alle de seværdigheder, vi har listet her, er turen på ca. 5 km. Bemærk, at det sidste stykke op til fæstningen Castillo de Gibralfaro er pænt stejl – men udsigten derfra fuldstændig fantastisk! Vælger du seværdighederne nedenfor bjerget, er resten af Malaga flad som en pandekage og velegnet til både klapvogn og kørestol.

1. Mercado Central de Atarazanas Mercado Central de Atarazanas - SidderUnderEnPalme

Vi starter turen rundt i Malaga i den gamle markedshal, Mercado Central de Atarazanas. Den flotte mauriske indgangsport vidner om, at her stod i 1300-tallet Nasrid-dynastiets skibsværft. Som vi senere skal se på, så var det også Nasrid-herskerne, der tilføjede  det smukke palads til Malagas Alcazaba under deres styre.

Markedet, som vi ser i dag, åbnede i 1879, med tilføjelsen af de karakteristiske glasmosaikker i 1973. På markedet møder du både turister og lokale, der kommer for at købe frugt, frugt og friske fisk eller bare for at spise frokost. Markedet har åbent hver dag fra 8 – 15, dog lukket søndag.

2. Calle Larios

Herfra går turen videre til Calle Larios, Malagas berømte gågade. Her er turister fra alle verdenshjørner samlet i én skøn forening med isbarer, souvenirboder og små og store butikker. Døgnet rundt er her en skøn stemning, og gaden er ofte udsmykket med festlig belysning. Vil du læse mere om, hvor du finder alle de gode butikker, så klik her: Shopping i Malaga.

3. Catedral de la Encarnación de Málaga

Calle Larios fortsætter hele vejen ned til havnen. Vi skal dog hen på parallelgaden Calle Molina Lario, hvor Malagas store katedral troner over byen. Catedral de Málaga blev fra 1528 og frem til 1782 oprindelig bygget nær maurernes tidligere moske og med bymuren fra Alcazaba som en integreret del af katedralen.

Katedralen kaldes for sjov også “La Manquita”, den enarmede dame, og hvis du kigger op, ser du hvorfor. Fordi man manglede penge til at færdiggøre katedralen, står kun ét af de to tårne i dag færdigt.

Det koster 8 euro at komme ind i katedralen og 12 euro, hvis du vil nyde udsigten ud over Malaga fra katedralens tag.

4. Museer i Malaga

Malaga har flere spændende museer. Lige bag katedralen ligger Museo de Málaga i det smukke Palacio de la Aduana. Museet huser både en større kunstsamling og det arkæologiske museum. Der er gratis entre og åbent fra 9 – 21 hver dag, undtagen søndag.

Banner - Spanien - Sprogspil

Malaga er også fødeby for maleren Pablo Picasso – og skuespilleren Antonio Banderas! Det er dog kun Picasso, der har hele to museer opkaldt efter sig. Fem minutters gang fra Malaga Museum finder du Museo Picasso, hvor du kan nyde værker af en af det 20. århundredes største kunstnere. Lidt længere nordpå ligger også Casa Natal Picasso, Picassos fødehjem. I den lille museum kan du få et indblik i Picassos liv.

5. Parque de Málaga & Muelle Uno

Inden vi går videre, er det blevet tid til et lille hvil. I middagsheden slapper turisterne og de lokale af i skyggen i den langstrakte Parque de Málaga. Du kan også gå videre ud på havnen til Muelle Uno. Her er der masser af butikker og restauranter, hvorfra du kan nyde udsigten ud over vandet.

Teatro Romano - SidderUnderEnPalme6. Teatro Romano

Efter frokost er det nu blevet tid til lidt vertikal sightseeing. Vi skal nemlig op på bjerget Gibralfaro, helt op! Første stop er ved det romerske teater foran indgangen til Alcazaba. Når du går rundt i Malaga, bliver det efterhånden tydeligt, at Malaga er en temmelig gammel by. Under alle hotellerne og de hyggelige gågader ligger ruinerne fra alle de folkeslag, der har været forbi her.

Før romerne var det fønikerne, og siden også germanere, visigoter, maurere – og nu turister fra hele verden. Når du står ved det romerske teater, så prøv lige at lægge mærke til, hvor mange forskellige sprog, du egentlig kan høre.

Malaga har altid været en populær by, også i Romeriget, både for sin strategiske position og for de store forekomster af tunfisk. Det romerske teater blev opført i det 1. årh. e.Kr. og var i brug ca. 200 år frem. Senere blev teatret brugt som stenbrud til den nærliggende Alcazaba-befæstning. Der er mange andre andre spændende historier om romerne i Malaga, som du kan læse om ved at klikke på linket.

7. Alcazaba Málaga

Nu begynder turen nemlig at gå opad. Først skal vi se Alcazaba Málaga, som regnes for et af de smukkeste befæstede paladser i Spanien. Paladset blev opført over tre århundreder af de skiftende mauriske herskere, som byggede mere og mere på. I dag breder Alcazaba Málaga sig over 15.000 m², men dengang var det meget større, en by inde i byen.

For at komme helt ind i kaliffens private gemakker, skal du først igennem porte, lange gange og smukke haver. Til sidst står du helt inde ved de smukkeste springvand i det, der engang var kaliffens orangeri. Vil du have den helt store historie om paladset, så læs med her: Alcazaba of Málaga.

En billet, der gælder til både Alcazaba og slottet Gibralfaro koster 5,50 euro (2023).

8. Castillo de Gibralfaro

Og nu skal vi længere op på bjerget. Fra Alcazaba kan du nemlig følge stien helt op til Castillo de Gibralfaro, slottet på toppen af Gibralfaro-bjerget. På vej derop kan du stoppe og få pusten ved udsigtspunktet Mirador de Gibralfaro.

Castillo de Gibralfaro blev bygget i 929 af kalif af Cordoba, Abd-al-Rahman III. Tidligere lå her et fyrtårn opført af fønikerne. Og fra toppen af slottet kan du da også se milevidt omkring.

Der er en lille bar ved udgangen, hvor du kan købe lidt at drikke. Ellers er den omliggende park også et pragfuldt sted at indtage den medbragte madpakke.

La Malagueta - SidderUnderEnPalme9. Plaza de toros de La Malagueta

Fra Castille de Gibralfaro kan du se lige ned på Malagas tyrefægterarena, Plaza de toros de La Malagueta. Det er den, vi skal ned og se på nu. Tyrefægterarenaen “La Malagueta” blev indviet den 11. juni 1876. Den store arena måler 52 meter i diameter og har plads til 14.000 tilskuere.

Tyrefægtersæsonen løber fra april til september, med den store byfest i august som højdepunktet. Er der ikke tyrefægtning under din ferie, eller har du ikke billet, kan du også besøge det tilhørende tyrefægtermuseum.

10. Strandene i Malaga

Og nu er det slut med alt det kulturelle! Malaga har nemlig også masser af dejlige strande, med Playa de La Malagueta som den mest populære. Stranden ligger helt inde ved centrum, så næsten uanset hvor du bor i byen, kan du hurtigt komme hjem på hotellet og skifte til badetøjet. Med importeret sand fra Sahara og masser af barer og festligt liv kommer mange af feriedagene nok til at gå her!

Ude ved Playa El Palo i den nordlige ende af Malaga er der mere stille. Det er her, de lokale bader, spiller volleyball eller bare hænger ud hele weekenden. Vi havde en skøn vandretur fra El Palo og tilbage til Malaga, som du kan læse mere om her: Vandreture i Malaga.

Flere tips til din ferie i Malaga

Et lækkert hotel i Malaga

Malaga har virkelig mange hoteller, og det kan være lidt uoverskueligt at finde ud af, hvor du skal bo. Vi fandt et dejligt sted ved den store flod, Guadalmedina, og så kan man jo altid finde hjem igen! Der ligger mange andre hoteller i området her, men vi trængte til at forkæle os selv lidt og indlogerede os på det fantastiske Vincci Selección Posada del Patio.

Der er helt sikkert hoteller i Malaga, der er billigere, men Posada del Patio, som det også kaldes, er bare lidt mere luksus. Værelserne er så smukt indrettet, at man får lyst til at blive i sengen hele dagen. Men det kommer ikke til at ske! Morgenmadensbuffeten er nemlig udsøgt og fyldt med små og store delikatesser. Du kan også bestille friskstegte spejlæg, pandekager og andre lækre retter, hvis du har lyst til det.

Hotellet ligger lige i udkanten af de hyggelige gågader. Men hotellet har også sin egen pool på tagterrassen – så hvad skal man vælge? Rune er jo efterhånden specialist i gode kærestegaver og havde derfor fundet endnu et hotel med sin egen romerske ruin i kælderen! Her finder du murene af den gamle romerske havn samt en velbevaret brønd. Der var en, der blev ret glad der, og så kender man sin kæreste godt!

Læs mere om hotellet her Vincci Selección Posada del Patio og se alle de andre hoteller i Malaga ved at klikke her. Du kan også lave din egen søgning efter hoteller i Malaga lige her:Booking.com

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferien i Spanien

Læs de andre artikler om Malaga her!

« Seværdigheder i Carmona – 7 ting du skal opleve!
Shopping i Malaga – her finder du alle de gode butikker! »