Shopping i Malaga – her finder du alle de gode butikker! 23. maj 2023 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Hvor skal du shoppe i Malaga?

Skal du på shopping i Malaga, får du her en guide til de gader i den skønne ferieby, hvor du kan finde de rigtig gode butikker. I Malaga er der flere virkelig gode shoppinggader, og de ligger alle sammen i Centro, den gamle bydel der går op fra havnen. Her finder du både den store gågade Calle Larios og parallelgaden Calle Nueva. Dertil kommer alle de små hyggelige gader med kunsthåndværk og sjove souvenirs, som du ikke finder andre steder.

Banner - Spanien - Lær sprog

Malaga er et mekka for shopping, og selvfølgelig er der også flere store shoppingcentre og et gigantisk outlet center. Med andre ord er byen en drøm for dig, der elsker at shoppe. Så lad være med at fylde kufferten helt op hjemmefra, for i Malaga finder du helt sikkert noget, du ikke kan leve uden!

Calle Larios i Malaga

Vi starter på Calle Larios, Malagas berømte indkøbsgade. Her er turister fra alle verdenshjørner samlet i én skøn forening med isbutikker, souvenirboder og alle de store kædebutikker.

Calle Larios er noget, der bestemt skal opleves på en ferie Malaga. Stemningen er sjov og skøn, og her sker der altid noget. Tag også en masse afstikkere ned ad alle de små sideveje, for her ligger der mange spændende butikker. Besøg også Calle Nueva, som er en parallelgade til Calle Larios og med lige så mange gode butikker.

De mindre gågader

Jo længere du kommer mod nord, jo hyggeligere bliver det. Når du har passeret Plaza de la Constitution, er der pludselig fyldt med restauranter og lokale butikker. Her er der bare hyggeligt!

Fortsæt gerne op til Calle Andrés Pérez, en af de små snævre gader. Her er der masser af kunsthåndværk og lokale butikker. Herfra og i hele området mod sydvest ligger det samme net af små gader med sjove butikker. Besøg f.eks. Calle Especería og også Calle San Juan.

Madmarkeder i Malaga

Fortsætter du sydpå – stadig inde i centrum – kommer du til byens store madmarked, Mercado Central de Atarazanas. Det er her, billedet øverst er fra. De store glasmosaikker på facaden fortæller dig, at du er kommet til det rigtige sted. Indenfor venter nemlig et skatkammer af frugt og grønt, lækker skinke og friske fisk. Til frokost er det et populært sted at spise, så kom i god tid, hvis du vil nå at få et bord.

Mindre turistet og mere lokalt er Mercado de Salamanca i den nordlige ende af Centro og tæt på floden Guadalmedina. Kom tidligt om morgenen for at opleve den helt autentiske spanske markedsstemning!

Muelle Uno

Mange turister bliver også ved med at vende tilbage til Malaga igen og igen fordi de forelsker sig i området Muelle Uno, den langstrakte mole som ligge rud for Malagas kyst. Når sommersolen er på sit højeste i Malaga, er der intet bedre sted end herude, under en parasol og med en iskold mojito!

Når aftenen falder på kan du gå på shopping i en af de mange butikker langs havnekajen. Eller blive dér i lænestolen på baren, imens du nyder synet af de store yachts, der lægger til i solnedgangen.

Banner - Spanien - Sprogspil

Shoppingcentre i Malaga

Malaga har flere store shoppingcentre i centrum. Besøg f.eks. Centro Comercial Larios Centro lige ved Jardines Picasso eller El Corte Inglés Málaga på Av. de Andalucía. Malaga er også et knudepunkt for togtrafikken ud i Andalusien, og på byens store togstation finder du derfor også et kæmpestort shoppingcenter, hvor du kan få tiden til at gå inden næste tog. Du finder Vialia Centro Comercial lige syd for Larios Centro.

Længere sydpå ude ved lufthavnen ligger outletbyen Plaza Mayor. Her er både IKEA, kæmpebiograf, et outlet center med over 100 brands og dertil masser af restauranter. Toget kører direkte fra Malagas store togstation, Málaga María Zambrano, og lige til døren ved stoppet Plaza Mayor. Det tager 12 minutter og koster et par euro (2023). Klik på linket her for at finde togtider: Málaga María Zambrano – Plaza Mayor.

Åbningstider i Malaga

De fleste butikker i Malaga har åbent fra 9 eller 10 og lukker igen til frokost kl. 13.30. Efter siestaen er der åbent igen fra kl. 17 og frem til 20. De store shoppingcentre har åbent fra 10 – 22, mandag til lørdag. Søndag er det kun souvenirbutikker i turistområderne i bymidten samt små kiosker, der har åbent.

Flere tips til din ferie i Malaga

Et lækkert hotel i Malaga

Malaga har virkelig mange hoteller, og det kan være lidt uoverskueligt at finde ud af, hvor du skal bo. Vi fandt et dejligt sted i Centro lige ved den store flod, Guadalmedina, og så kan man jo altid finde hjem igen! Der ligger mange andre hoteller i området her, men vi trængte til at forkæle os selv lidt og indlogerede os på det fantastiske Vincci Selección Posada del Patio.

Der er helt sikkert hoteller i Malaga, der er billigere, men Posada del Patio, som det også kaldes, er bare lidt mere luksus. Værelserne er så smukt indrettet, at man får lyst til at blive i sengen hele dagen. Men det kommer ikke til at ske! Morgenmadensbuffeten er nemlig udsøgt og fyldt med små og store delikatesser. Du kan også bestille friskstegte spejlæg, pandekager og andre lækre retter, hvis du har lyst til det.

Hotellet ligger lige i udkanten af de hyggelige gågader. Men hotellet har også sin egen pool på tagterrassen – så hvad skal man vælge? Rune er jo efterhånden specialist i gode kærestegaver og havde derfor fundet endnu et hotel med sin egen romerske ruin i kælderen! Her finder du murene af den gamle romerske havn samt en velbevaret brønd. Der var en, der blev ret glad der, og så kender man sin kæreste godt!

Læs mere om hotellet her Vincci Selección Posada del Patio og se alle de andre hoteller i Malaga ved at klikke her. Du kan også lave din egen søgning efter hoteller i Malaga lige her:Booking.com

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferien i Spanien

Læs de andre artikler om Malaga her!

« Seværdigheder i Malaga – 10 attraktioner du skal se!
Skønne vandreture i Ronda »