9 fantastiske seværdigheder i Sevilla 27. marts 2024 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Seværdigheder i Sevilla

Hvilke seværdigheder skal du se i Sevilla? Der er masser at se på, masser af kultur og historie – men det er ikke sikkert, du når noget som helst. Sevilla indbyder til afslapning, lækre tapas og til helt generelt bare at slentre rundt og nyde livet. Men der er masser af fantastiske seværdigheder i Sevilla, som du ikke må gå glip af!

Banner - Spanien - Lær sprog

Der er meget mere at se og opleve i Sevilla, end dét, der blev plads til her, hvor du kan læse om de allerbedste seværdigheder i Sevilla. Vil du vide mere om, hvad du kan lave i byen, finder du turistinformationen og en kalender med koncerter og andre begivenheder i Sevilla ved at klikke på de forskellige links.

Temperaturen i Sevilla

Vejret i Sevilla er det meste af året rigtig godt med høje temperaturer. I juli og august kommer termometret op over 35 grader, og det kan ikke anbefales at besøge byen i sommermånederne. Det er simpelthen for varmt!

9 skønne attraktioner i Sevilla

La Giralda

Den store katedral i Sevilla er ligesom La Mezquita i Cordoba oprindelig bygget som en moske. Katedralens tårn, La Giralda, var derfor også oprindelig en minaret, og det ses især tydeligt i overgangen fra de smukke, mauriske mønstre til de katolske renæssance-krummelurer på klokketårnet i toppen. Det koster 12 euro pr. person at besøge kirken og tårnet (2024) og 5 euro ekstra, hvis du skal have en audioguide med.

Også den smukke port, Puerta del Perdon, vidner om mauernes tilstedeværelse i Andalusien igennem 700 år. Og selvom vi danskere jo godt ved, at det i virkeligheden var vikingerne, der opdagede Amerika 😉 , så er det også her i katedralen, at de jordiske rester af Christoffer Columbus ligger begravet.

Læs mere her: Catedral de Sevilla

Real Alcazar de Sevilla

Det kongelige palads i Sevilla, Real Alcazar, blev oprindelig bygget af maurerne som et fort. De smukke ornamenteringer og haverne med de rislende springvand bringer minder om dengang, Sevilla var på mauriske hænder. Der er gratis adgang mandag-fredag fra 18.00 til 19.00 fra april til september og fra oktober til marts imellem 16.00 og 17.00.

Læs mere her: Real Alcázar de Sevilla

Plaza de Espana

Husker du den smukke scene fra Star Wars: Attack of the Clones, hvor Anakin og Padmé går under de tyste søjlegange på planeten Naboo? I virkeligheden blev scenen optaget her på Plaza de Espana, og man forstår godt, hvorfor valget faldt på disse smukke omgivelser.

I dag er det en af Sevillas største turistattraktioner, og der er trængsel på den lille bro, hvor alle skal have taget billeder. Men stadigvæk kan skønheden i det store bygningskompleks helt tage pusten fra dig. De rødgule sten, de tusindvis af keramikfliser og de høje tårne, der hæver sig over pladsen er helt klart et besøg værd.

Banner - Spanien - Sprogspil

Læs mere her: Plaza de Espana

Tyrefægtning i Real Maestranza

Den rituelle kamp mod tyren har dybe rødder i Andalusien. I Sevilla kan du fra forår til efterår se tyrefægtning i en af de mest berømte tyrefægterarenaer i hele verden. Den store arena er bygget som et romersk amfiteater med siddepladser til 12.000, og du skal være ude i god tid, hvis du vil have billetter. Det fine museum er også et besøg værd, og her kan du købe flotte tyrefægtningsplakater.

Læs mere her: Real Maestranza

La Torre del Oro

Nede ved floden Guadalquivir knejser det gyldne tårn, La Torre del Oro. Tårnet er en del af de gamle mauriske forsvarsværker, der oprindeligt omkransede byen. Når du står der, er det ikke svært at forestille sig, hvordan havnen engang var fuld af de store træskibe, der stævnede ud mod Amerika, blandt andet med Columbus ved roret. I dag huser tårnet det maritime museum.

Læs mere her: La Torre del Oro

Flamenco – sjælens dans

Flamenco er en del af de andalusiske folkesjæl. Både en musikform og en dans, blev den oprindelig udviklet af de andalusiske gitanos (sigøjnerne) i 1800-tallet. I flamenco kommer de dybeste følelser til udtryk, ofte sorg og melankoli.

Der er dog intet trist ved at overvære et flamenco-show, og det er en af de oplevelser, du bør give dig selv, når du besøger Sevilla. Der er mange flamenco-shows i byen, men de mere udsøgte finder du på festivalen La Bienal de Flamenco, der finder sted i september (i lige år). I flamenco-museet Museo del Baile Flamenco er der daglige optrædender, ligesom i La Casa del Flamenco.

Las Setas – gå en tur over byens tage

En af de mere iøjnefaldende seværdigheder i Sevilla er de store “træ-svampe”, som du kan gå en tur på. Fra Plaza de la Encarnación kan du stige op i den gigantiske trækonstruktion, der for de lokale er kendt som Las Setas, Svampene. Metropol Parasol, som stedet mere korrekt hedder, giver dig mulighed for at gå en tur helt oppe over byens tage. Og der er en fantastisk udsigt ud over byen! I kælderetagen kan du se de romerske ruiner, som blev fritlagt, da man begyndte at grave ud til Las Setas.

Læs mere her: Las Setas

Cruceros Torre del Oro – en flodtur på Guadalquivir

En af de gange vi var i Sevilla, havde vi pludselig et par timer tilovers, inden vores bus gik videre ud i Andalusien. Først satte vi os ved byens smukke flod Gualdalquivir, hvor der altid er meget at kigge på. Her flød den ene cruisebåd forbi efter den anden, og vi blev hurtigt enige om, at sådan en tur måtte vi også have! Selv om vi har set meget af Sevilla, var det alligevel en skøn oplevelse at opleve byen fra flodsiden. Båden starter ved Torre del Oro og tager dig med ud til både den ene og den anden ende af byen. Det koster 20 euro (2024) og er alle pengene værd! Bådturen er især en fin aktivitet, hvis du har børn med på ferie i Sevilla.

Læs mere her: Cruceros Torre del Oro

Itálica – især til dig, der elsker Game of Thrones

En halv times køretur med bussen fra busstationen ved Plaza de Armas fører dig til den antikke romerske by Itálica. Er du fan af Game of Thrones, vil du sandsynligvis genkende The Dragonpit. Der er daglige ture med guide, der fortæller om både Italicá og lokationerne i serien.

Også for dig, der aldrig har set Game of Thrones, er Italicá mere end ét besøg værd. Området er stort, og der er hele tiden nye udgravninger i gang. Når du har beundret det flotte amfiteater, så gå ud i området og se blandt andet de smukke mosaikker, der former fugle, planter og mennesker. Husk at medbringe vand og solcreme. Du kan tage bussen lige til døren, og den kører fler egange i timen fra busstationen ved Plaza Armas. Se busplanen – klik her!

Læs mere her: Italicá

Hvor skal du bo i Sevilla – vores anbefalinger

Sevilla er en overraskende billig by, når de gælder hotelpriser. Du kan få rigtig meget få pengene, når du vælger at holde ferie i den andalusiske by. Det er dyrest at bo i den gamle middelalderdel i Santa Cruz i centrum af byen, hvor du er i gåafstand til seværdigheder og shopping. I den nordlige del af byen kan du finde mange billige hoteller, hostels og lejligheder.

Det kan stærkt anbefales at finde et hotel med aircondition, hvis du vil sove godt om natten! Her får du anbefalinger til gode hoteller i Sevilla, der alle kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Hotel Gravina 51 - SidderUnderEnPalmeEt hotel lige ved floden og restauranterne

Første gang vi var i Sevilla, i 2018, boede vi på Hotel Gravina 51 i den smukke, gamle bymidte og tæt ved floden Guadalquivir. På Hotel Gravina 51 bor du i de skønneste værelser, indrettet i maurisk stil og med kølige fliser og mørke skodder til at tage det værste af varmen.

Du kan også søge ned i den lille atriumgård med det rislende springvand eller nyde den svalende brise ved floden, der ligger i gåafstand. I den anden retning, men lige så tæt på, finder du mange gode restauranter. Læs mere her: Hotel Gravina 51

Fontecruz Sevilla Seises - SidderUnderEnPalmeEt hotel med udsigt fra den hippe tagbar til La Giralda

I 2021 kom vi igen forbi Sevilla. Denne gang overgik Rune sig selv i kærestegaver og indlogerede os på det fantastiske Fontecruz Sevilla Seises. Hotel Gravina 51 er lækkert – men La Seises, som det også kaldes, er bare helt unikt.

Fra den hippe bar på tagterassen – med pool! – kan du se direkte over på katedralen La Giralda. Værelserne i det, der i 1600-tallet var ærkebiskoppens palads, er helt enkelt indrettet, så de flotte rum med de høje hvælvinger kan komme til deres ret. Men bygningen er endnu ældre, for i kælderen finder du fundamentet af en romersk ruin med en velbevaret mosaik.

Fontecruz Sevilla Seises bor du så centralt, som det næsten er muligt. Går du ud af hoteldøren lander du i restaurantgaden Calle Segovia, og drejer du til højre, kommer du ind i de snævre, gamle gader, hvor små hyggelige butikker ligger side om side. Læs mere her: Fontecruz Sevilla Seises
Apartamentos Torre de la Plata - Lejlighed i Sevilla - Sidder Under En Palme

En dejlig lejlighed til en familie

I 2022 var vi i Sevilla for tredje gang. Denne gang havde vi en teenager med og dermed brug for et ekstra værelse. Vi endte med at finde den lækreste lejlighed lige ved Torro del Oro, det store tårn ved floden. Udover soveværelse og et værelse med en enkeltseng, var der i stuen også en sovesofa, der kunne slås ud. Dertil toilet med badekar og et virkelig lækkert køkken med spiseplads.

Selv om lejligheden var lækker og nyindrettet, så var det ikke det bedste: Lejligheden ligger klods op ad det mindre tårn, Torre de la Plata. Fra vores store, lukkede terrasse var der direkte udsigt op til tårnet – men ingen mysgerrige nboer kunne se os spise skinke og ost i morgensolen.

Nå, men terrassen var heller ikke det bedste ved lejligheden: Lige ude foran døren ligger busstoppestedet, hvor bussen til lufthavnen stopper. Er du kun i Sevilla på et kort visit, er beliggenheden intet mindre end genial, for du være i lufthavnen på lidt over en halv time.

Læs mere om lejligheden her: Apartamentos Torre de la Plata

To dejlige hoteller, der er til at betale!

I 2023 var vi på rundrejse i Andalusien. Vi fløj både ud og hjem fra Sevilla, og på udturen tog vi lige et par ekstra overnatninger i vores absolutte yndlingsby. Denne gang på Hotel Sevilla Center, der ligger tæt på San Bernardo-stationen, som vi skulle benytte til at komme videre ud på vores tur. Hotellet er en del af en kæde, som vi har boet på bl.a. i Cordoba og Granada, og der er altid samme gode service, gigantisk morgenmadsbuffet og et stort hotelværelse. På Hotel Sevilla Center er der også en pool med kig ud over byens tage og ca. 15 minutters gang til centrum.

Da vi skulle hjem igen, havde vi brug for et billigt hotel, der lå tæt på Plaza de Armas, hvor lufthavnsbussen afgår fra. Vi skulle bare sove der én nat, så det behøvede ikke at være den store luksus. Men altså, Petit Palace Vargas var ganske vist i den billigere ende for et hotel helt inde i centrum – men det var også virkelig lækkert! Selve værelset er ikke så stort, men der var alt, hvad vi skulle bruge. Læg dertil en dejlig morgenmadsbuffet med pandekager og tykke vinduesglas, der tog al støjen udefra. Petit Palace Vargas bliver i fremtiden vores go-to hotel, når vi bare lige skal bruge en hurtig overnatning i Sevilla.

Hotel Fernando III – en konge værdigt!

I 2024 var vi igen i Sevilla i forbindelse med vores langtidsferie i Ayamonte. Vi trængte lige til noget storbystemning, og da Sevilla kun ligger et par timers kørsel væk, bookede vi et par overnatninger på det fabelagtige Hotel Fernando III. Vi trængte sådan til lidt forkælelse, og det fik vi i dén grad her på det firstjernede luksushotel. Alt er gennemført ned til mindste detalje, og her er så smukt og fint.

Morgenmadsbuffeten var nu næsten det bedste! Selv om hotellet ligger i centrum tæt ved nogle af vores yndlings-tapasbarer, så nåede vi alligevel at spise os så mætte, at vi måtte springe frokosten over. Det er en klar anbefaling herfra! Læs mere om Hotel Fernando III – klik her!

Se flere gode hoteller i Sevilla her på Booking.com!

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferien i Spanien

Læs de andre artikler om Sevilla her!

« Shopping i Faro – her finder du alle de gode butikker!
Vandreture på Algarvekysten, Portugal »