Shopping i Sevilla – her finder du alle de gode butikker! 21. december 2021 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Tag på shopping i Sevilla

Skal du på shopping i Sevilla, så sæt gerne en hel dag af til at gå på opdagelse i byens mange skønne butikker. Her er alt, hvad hjertet kan begære af smukke kjoler, flotte sko, stofbutikker og masser af souvenirs.

Banner - Spanien - Lær sprog

Tag dig især tid til at slentre rundt og gå på opdagelse i de små butikker rundt i det gamle centrum – eller brug guiden her!

Nederst i artiklen finder du også anbefalinger til gode hoteller i Sevilla.

Gode shoppinggader i Sevilla

I byens gamle centrum omkring den smukke katedral, finder du et utal af små gader med de skønneste butikker! Start i de to parallelgader Calle Sierpes og Calle Tetuán, hvor du finder dame- og herretøj, sko, keramik, smykker, postkort og souvenirs. Gaderne her er overdækket med store sejl, så du kan shoppe i fred for solens brændende stråler.

Er du en kjole-pige, vil den mindre gade Calle Cuna være et paradis. Her finder du både brudekjoler og selskabskjoler ved siden af butikker med den nyeste mode. Leder du efter en flamencokjole, så besøg Lola Azahares skønne butik i nummer 31.

Byen har et overraskende stort udvalg af stofbutikker, så elsker du at sy selv, så pak kufferten let, så du har plads til at tage en masse stof med hjem. Udvalget af stof sigter især på at kunne levere materiale til de mange flotte flamenco-kjoler, så her finder du stærke farver, blomster og masser af polkaprikker!

Stofbutikkerne ligger over hele byen, men især i og omkring gaden Calle de Chapineros. Her må du især bare besøge den lille stofbutik Almacenes Velasco på Calle Francos, 30. For ni meter polkaprikket stof blev det 50 danske kroner – i en kvalitet, der ville koste det samme pr. meter herhjemme! Galerías Madrid, der ligger lidt nordligere, er en kæmpestor stofbutik, som har hele overetagen fyldt med prikket flamenco-stof.

Skal du have en helt særlig souvenir med hjem, så tag et kig i den fantastiske lille papirkunstbutik MASPAPELES på Calle Zaragoza. For Trine, der jo lever af at sælge papirklip på Lou Noire, var det en kæmpe oplevelse at komme ind i den lille skattekiste. Her finder du både papirklip, håndlavede notesbøger, unikke skriveredskaber og gavepapir.

Shoppingcentre i Sevilla

Kan du ikke få shopping nok, findes der flere store shoppingcentre i Sevilla, hvor du kan nyde air-conditionen, imens du shopper i alle de kendte kædebutikker: H&M, Zara, Mango, Massimo Dutti og Bershka. Besøg gerne de to største, der ligger tættest på centrum: Los Arcos i den nordøstlige ende af Sevilla og Nervión Plaza et kvarters gang derfra.

Sevilla har også flere afdelinger af stormagasinet El Corte Inglés, hvor du kan finde elektronik, boligudstyr, tøj, parfume og et lækkert gourmet-supermarked.

Banner - Spanien - Sprogspil

Åbningstider i Sevillas butikker

De fleste butikker har åbent fra 9.30 – 14 og så igen fra 17-20. El Corte Inglés holder åbent hele dagen fra 10-22. Lørdag er der lukket om aftenen, og de fleste butikker, undtagen de helt store, har helt lukket om søndagen.

Hvad skal du købe med hjem?

Tøj, tøj og mere tøj – og så et par sko! De spanske kvinder elsker at klæde sig smukt, og du finder mange butikker med selskabskjoler, brudekjoler og hverdagstøj. Det kan godt betale sig at spare op og købe finere festkjoler i Sevilla.

Besøg endelig også den store torvehal Mercado El Arenal ved tyrefægterarenaen eller det store gourmetsupermarked i underetagen hos El Corte Inglés, hvor du finder sortfodsskinke, olivenolie og sardiner.

Hvor skal du bo i Sevilla – vores anbefalinger

Sevilla er en overraskende billig by, når de gælder hotelpriser. Du kan få rigtig meget få pengene, når du vælger at holde ferie i den andalusiske by. Det er dyrest at bo i den gamle middelalderdel i Santa Cruz i centrum af byen, hvor du er i gåafstand til seværdigheder og shopping. I den nordlige del af byen kan du finde mange billige hoteller, hostels og lejligheder.

Det kan stærkt anbefales at finde et hotel med aircondition, hvis du vil sove godt om natten! Her får du anbefalinger til gode hoteller i Sevilla, der alle kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Hotel Gravina 51 - SidderUnderEnPalmeEt hotel lige ved floden og restauranterne

Første gang vi var i Sevilla, i 2018, boede vi på Hotel Gravina 51 i den smukke, gamle bymidte og tæt ved floden Guadalquivir. På Hotel Gravina 51 bor du i de skønneste værelser, indrettet i maurisk stil og med kølige fliser og mørke skodder til at tage det værste af varmen.

Du kan også søge ned i den lille atriumgård med det rislende springvand eller nyde den svalende brise ved floden, der ligger i gåafstand. I den anden retning, men lige så tæt på, finder du mange gode restauranter. Læs mere her: Hotel Gravina 51

Fontecruz Sevilla Seises - SidderUnderEnPalmeEt hotel med udsigt fra den hippe tagbar til La Giralda

I 2021 kom vi igen forbi Sevilla. Denne gang overgik Rune sig selv i kærestegaver og indlogerede os på det fantastiske Fontecruz Sevilla Seises. Hotel Gravina 51 er lækkert – men La Seises, som det også kaldes, er bare helt unikt.

Fra den hippe bar på tagterassen – med pool! – kan du se direkte over på katedralen La Giralda. Værelserne i det, der i 1600-tallet var ærkebiskoppens palads, er helt enkelt indrettet, så de flotte rum med de høje hvælvinger kan komme til deres ret. Men bygningen er endnu ældre, for i kælderen finder du fundamentet af en romersk ruin med en velbevaret mosaik.

Fontecruz Sevilla Seises bor du så centralt, som det næsten er muligt. Går du ud af hoteldøren lander du i restaurantgaden Calle Segovia, og drejer du til højre, kommer du ind i de snævre, gamle gader, hvor små hyggelige butikker ligger side om side. Læs mere her: Fontecruz Sevilla Seises
Apartamentos Torre de la Plata - Lejlighed i Sevilla - Sidder Under En Palme

En dejlig lejlighed til en familie

I 2022 var vi i Sevilla for tredje gang. Denne gang havde vi en teenager med og dermed brug for et ekstra værelse. Vi endte med at finde den lækreste lejlighed lige ved Torro del Oro, det store tårn ved floden. Udover soveværelse og et værelse med en enkeltseng, var der i stuen også en sovesofa, der kunne slås ud. Dertil toilet med badekar og et virkelig lækkert køkken med spiseplads.

Selv om lejligheden var lækker og nyindrettet, så var det ikke det bedste: Lejligheden ligger klods op ad det mindre tårn, Torre de la Plata. Fra vores store, lukkede terrasse var der direkte udsigt op til tårnet – men ingen mysgerrige nboer kunne se os spise skinke og ost i morgensolen.

Nå, men terrassen var heller ikke det bedste ved lejligheden: Lige ude foran døren ligger busstoppestedet, hvor bussen til lufthavnen stopper. Er du kun i Sevilla på et kort visit, er beliggenheden intet mindre end genial, for du være i lufthavnen på lidt over en halv time.

Læs mere om lejligheden her: Apartamentos Torre de la Plata

To dejlige hoteller, der er til at betale!

I 2023 var vi på rundrejse i Andalusien. Vi fløj både ud og hjem fra Sevilla, og på udturen tog vi lige et par ekstra overnatninger i vores absolutte yndlingsby. Denne gang på Hotel Sevilla Center, der ligger tæt på San Bernardo-stationen, som vi skulle benytte til at komme videre ud på vores tur. Hotellet er en del af en kæde, som vi har boet på bl.a. i Cordoba og Granada, og der er altid samme gode service, gigantisk morgenmadsbuffet og et stort hotelværelse. På Hotel Sevilla Center er der også en pool med kig ud over byens tage og ca. 15 minutters gang til centrum.

Da vi skulle hjem igen, havde vi brug for et billigt hotel, der lå tæt på Plaza de Armas, hvor lufthavnsbussen afgår fra. Vi skulle bare sove der én nat, så det behøvede ikke at være den store luksus. Men altså, Petit Palace Vargas var ganske vist i den billigere ende for et hotel helt inde i centrum – men det var også virkelig lækkert! Selve værelset er ikke så stort, men der var alt, hvad vi skulle bruge. Læg dertil en dejlig morgenmadsbuffet med pandekager og tykke vinduesglas, der tog al støjen udefra. Petit Palace Vargas bliver i fremtiden vores go-to hotel, når vi bare lige skal bruge en hurtig overnatning i Sevilla.

Hotel Fernando III – en konge værdigt!

I 2024 var vi igen i Sevilla i forbindelse med vores langtidsferie i Ayamonte. Vi trængte lige til noget storbystemning, og da Sevilla kun ligger et par timers kørsel væk, bookede vi et par overnatninger på det fabelagtige Hotel Fernando III. Vi trængte sådan til lidt forkælelse, og det fik vi i dén grad her på det firstjernede luksushotel. Alt er gennemført ned til mindste detalje, og her er så smukt og fint.

Morgenmadsbuffeten var nu næsten det bedste! Selv om hotellet ligger i centrum tæt ved nogle af vores yndlings-tapasbarer, så nåede vi alligevel at spise os så mætte, at vi måtte springe frokosten over. Det er en klar anbefaling herfra! Læs mere om Hotel Fernando III – klik her!

Se flere gode hoteller i Sevilla her på Booking.com!

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferien i Spanien

Læs de andre artikler om Sevilla her!

« Ferie i Hamborg med børn
Gode restauranter i Sevilla – og et godt tip til morgenmad! »