Stor guide: Hvor skal du spise tapas i Sevilla? 19. maj 2025 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: Andalusien, Anmeldelser, Ferie, Mad, Rejser, Restauranter, Sevilla, Spanien, Tapas, Weekendtur
HJÆLP OS MED AT LAVE FLERE REJSEARTIKLER! Vi elsker at rejse - og vi elsker, at du læser med her! Det er helt gratis, og det bliver det ved med at være. Hvis du vil støtte os, så vi kan skrive flere rejseartikler til dig - så køb et af vores sjove rejsespil. Klik på spillet og besøg vores søsterside www.lounoire.dk. Brug rabatkoden LOUNOIRE10 og få 10% rabat!
Leder du efter god tapas i Sevilla?
Få anbefalinger til den bedste tapas i Sevilla! Overalt hvor du går i Sevillas gader, kan du bare dumpe ind på en af de mange tapas-barer og få en hurtig snack, en tapa, og et godt glas vin. Eller gør som de lokale og bestil din tapas sammen med en sangriá eller en cerveza caña, en øl i så lille et glas, at det ikke når at blive varmt, inden du har drukket det.
Selv om de populære restauranter hver aften fyldes på rekordtid – hvilket gør det til en god ide altid at bestille bord – så kan du også gøre som de lokale og gå på Tour de Tapas i Sevilla. Brug gerne en aften eller to på bare at hoppe fra tapas-bar til tapas-bar – det er virkelig hyggeligt!
Især fredag aften er stemningen i byen lystig og fyldt med unge og ældre sevillianere, der gør det, de godt kan lide: går fra bar til bar, drikker en øl her, spiser en tapas der og fører højlydte samtaler med alle dem, de møder.
Se også: Rejs & Lær i Spanien – 79,95 kr.
Gode tapas-barer i Sevilla
Vi har nu været i Sevilla 8 – eller er det 9 gange? I hvert fald så mange gange, at vi er holdt op med at tælle! 😀 Hver gang vi kommer til Sevilla, er der flere tapasbarer, som vi bare SKAL besøge: La Flor de Toranzo, La Bodega de la Alfalfa og Alvaro Peregil er bare nogle af dem. Hver især byder de på helt fantastisk tapas, men alle med deres helt særlige tvist.
Alt det kan du læse om lige her, hvor du får vores bud på alle de gode tapasbarer i Sevilla, som virkelig er et besøg værd. Der er mange, mange andre steder i Sevilla, hvor du også kan spise tapas, men tapasbarerne her har vi spist på – og det er nogle steder, som vi virkelig gerne vil anbefale. Velbekomme!
Se også: Bingo på spansk – 29,95 kr.
La Flor de Toranzo
Er du til en lille, men udsøgt frokosthapser, så må du bare forbi La Flor de Toranzo. Vi er ofte i Sevilla, og hver gang vi kommer tilbage, har et besøg her på den lille tapasbar førsteprioritet. Tapasbaren er især berømt for sine emparedados, små sandwiches med et himmelsk fyld.
Start med at bestille et par stykker hver, del dem – og bestil mere, hvis I stadig er sultne. Første gang spurgte vi efter specialiteterne og fik smagt ansjoser i kondenseret mælk, Sobrasada (krydret pølse) og en Roquefort, der smeltede på tungen. Sammen med en bonito (tun) con mayonesa er det nu blevet til favoritterne, som vi altid skal smage. Vi kommer gerne hver eneste dag, når vi er i Sevilla, og Rune er så glad for stedet, at han nu er kommet på “hola” med tjenerne.
NB! La Flor de Toranzo er et meget populært sted, og vær der gerne et kvarter før de åbner. Det er en fordel, hvis du kan en smule spansk, for stedet kan godt virke temmelig kaotisk – men det er det hele værd!
- La Flor de Taranzo
- Rune er nu på “hola” med tjenerne!
- Emparedados og tun

La Bodega de la Alfalfa
La Bodega de la Alfalfa
Et andet sted som også altid skal besøges, når vi er i Sevilla, er det, der nok er en af byens bedste tapasbarer, nemlig La Bodega de la Alfalfa. Her får du traditionel tapas med alle de lækre retter, du skal smage fra Sevilla. Der er selvfølgelig både jamon og queso, men prøv også deres ensaladillas (en mayonaise-salat med skaldyr), Flamenquin og slut gerne af med en Berenjenas con Miel (courgetter med honning).
Portionerne er rigelige, og selv om tapasbaren ikke er i den billige ende, får du virkelig meget velsmag for pengene. Vi sad lige ved siden af madlugen, hvor der blev ved med at komme lækre retter ud, som vi ikke kendte. Vi bliver helt sikkert nødt til at komme igen! Kan du ikke få plads, så prøv overfor i den lidt mindre søsterbar, Bar Alfalfa.
La Trastienda

La Trastienda
Udefra ser den lille fiske-tapasbar ikke ud af meget, ja faktisk ligner det allermest en fiskehandel. Men hos den hæderkronede La Trastienda får du byens bedste fiske-tapas – med fisk og skaldyr i alle afskygninger. Det er åbenlyst, at du skal bestille deres rejer, blæksprutte og muslinger, men prøv også Anchoas Imperiales. Ja, det er “bare” en ansjos på et stykke ristet brød, men det smager himmelsk.
Går du ind på Tripadvisor og læser om stedet, kan du se, at La Trastienda har fået flere vrede anmeldelser, især fra amerikanere. De klager over store regninger og overrpiser. Men… det er måske fordi, de ikke har sat sig ind i, hvordan man spiser fisk i Spanien. Her afregnes hele fisk pr. kilopris, og det er derfor vigtigt, at du spørger til, hvad dit måltid kommer til at koste i alt – inden du siger ja.
Vi har været der flere gange og har altid fået imødekommende og venlig betjening. Det er kun en fordel, hvis du kan lidt spansk. Og i stedet for hele fisk, så bestil nogle af deres fisketapas, som her gerne ensaladilla Rusa og ansjos og kondenseret mælk.
Las Teresas

Casa Morales
Las Terasas, hvor billedet øverst er fra, fandt vi ved et tilfælde, for den ligger godt gemt inde i en af de småbitte gader bag de mere populære turistområder. Her er der tale om en helt klassisk tapasbar, som har eksisteret siden 1870 og drevet af samme familie siden 1920. Og det gør de godt!
Her får du jamón i meget høj klasse og udsøgt machego. Bestil gerne en sherry til eller et glas lokal øl. Der er ofte travlt til både frokost og aften, så kom i god tid.
Casa Morales
Vi havde godt læst om Casa Morales i flere guides, men fordi den ligger lige midt i turistfældeområdet ved katedralen var vi blevet ved med at udsætte et besøg her. Men vi tør godt at sige, at det er vores nye stamsted! Hvor Las Teresas er blevet berømt blandt turister, fordi det er så Instragram-venligt, så er Casa Morales den helt ægte vare. Der bliver ikke leflet for noget her, så lad ikke den lidt slidte facade skræmme dig væk – her træder du ind i en tidslomme.
Den klassiske tapasbar, der har eksisteret siden 1850, har omtrent det samme på menukortet som første åbningsdag. Vi fik en god sherry, lidt ost og et par montaditos, de små boller med fyld. Det smagte himmelsk, og vi glæder os allerede til at komme igen.

Alvaro Peregil
Alvaro Peregil
I gaden Mateos Gago, der går op fra den store katedral, ligger tapasbarerne side om side. Stemningen er hyggelig og festlig, og her er fyldt med både lokale og turister alle ugens dage. Her kan man godt bruge timer på bare at sidde og kigge på menneskemylderet.
Spørgsmålet om, hvilken en af de mange barer man skal vælge, løser hurtigt sig selv, for det bliver der, hvor der er plads! Vi fandt to stole på Alvaro Peregil, og det var hyggeligt bare at sidde med lidt ost og sherry og kigge på menneskemylderet.
Bodega Santa Cruz Las Columnas
På samme gade finder du også Bodega Santa Cruz Las Columnas. Især om aftenen er her hyggeligt! Her kan du være med, når spanierne dyrker deres helt store hobby: Snak & Drik! Det går i al sin enkelhed ud på at stå midt ude på gaden foran baren med et glas i hånden, imens snakken går lystigt!

Bodega Santa Cruz Las Columnas
Det kan være lidt af et maraton at komme frem til baren, men når du er fremme, så bestil bare en canja (lille øl) eller en manzenilla (tør sherry) og måske en lille tapa til.
Bodeguita Reyes Antonio Romero
Reyes Antonio Romero er en tapasbar, som vi er begyndt at komme på. Havde vi fundet den på en af vores første besøg i Sevilla, så havde vi ikke fattet en dyt! Alt er superkaotisk, men virkelig sjovt!
Antonio Romero har flere tapasbarer rundt omkring i Sevilla, og vi er blevet ret glade for den, der ligger på gaden Antonia Dias 5, lige bag tyrefægterarenaen. Her får du også noget af det bedste tapas i byen, og noget af allerbedste ved Alvaro Peregil er, at du kan bestille i både tapa, medio og racion – altså en lille portion, en halv eller en hel tallerken. Bestiller du tapas-størrelse, kan du nå at smage meget forskelligt.
Vi kan anbefale Carrillada de Cerdo (svinekøber i brun sovs), pavia de bacalao (indbagt klipfisk), osten – ja, faktisk bare det hele!
Salsamento – Ultramarinos bar

Salsamento
Den bedste oste-tapas får du dog efter vores mening på tapasbaren Salsamento. Den lille ostebar ligger oppe bag Las Setas, de store svampe, i en stille gade. Tapasbaren er en charmerende blanding af gammeldags købmandsbutik og moderne tapasbar, hvor hylderne bugner af dåsemad, vinflasker og delikatesser fra hele Spanien.
Menukortet skifter efter sæson og humør, men du kan altid få byens bedste ost! Vi valgte to slags gedeost, én med peber og en, der havde lagret siden Metusalem! Jøsses, det smagte godt!
Er du ikke til ost, kan du også få håndskåret skinke, pølse, fisk og kreative småretter. Stemningen er afslappet og lokal, og personalet elsker at fortælle om, hvad du har på tallerkenen. Kom tidligt – der bliver hurtigt fyldt op ved de få borde, og det forstår vi godt.
Maestro Marcelino

Maestro Marcelino
Sevilla byder også på mange gourmet-tapasbarer, som f.eks. hos Maestro Marcelino. Her får du det, der har ry for at være Sevillas bedste skinke. Er du til en lille snack, til frokost eller aften, så træd ind hos Maestro Marcelino. Her hænger de iberiske skinker fra loftet, og spændende dåser med fiskekonserves og olie fylder godt op på hylderne og giver noget at kigge på.
Gå på opdagelse i den lille butik og køb en souvenir med hjem, spis en pringa-sandwich eller få tjeneren til at skære dig en omgang bellotto-skinke, det bedste skinke du kan få! Spis den sammen med et glas iskold sherry, gerne en Oloroso eller en Palo Cortado.
Gå i byen med tapas
Fra fredag eftermiddag og frem samles unge, familier og turister rundt omkring på de skyggefulde tapasbarer langs boulevarden Alameda de Hércules. Det er simpelthen stedet at være, hvis du skal starte en festlig aften i byen. De lokale går fra bar til bar, spiser en bid her, drikker et glas der. Det er SÅ hyggeligt og ikke noget, du må gå glip af.
I starten af boulevarden ligger den eksklusive og klassiske Maestro Rufino, der byder på udsøgte vine og jamon cinco jotas, Iberoco-skinkernes Rolls-Royce. Er du mere til fest, farver og livemusik, finder du det i Cafe Tarifa, der har et solidt cocktailkort og mange lokale specialøl.
Allerede fra fredag middag kan der godt være kamp om de gode pladser i solen, men vi fandt det helt perfekte sted i oppe i den anden ende af boulevarden. På Divino kan du sidde lige i solen og nyde en god øl og en fremragende gedeost. Hos Lola Por Dios er der skygge under parasollerne, dejlige tapas og den skønneste appelsin-vermuth!
Besøg også den livlige specialølsbar Hops and Dreams i den lille sidegade. Specialøl er stadig ret underground i Sevilla, men udvalget her i baren er stort, og vi fik flere sjove indtjekninger til vores øl-app, Untappd.
Mercado de Triana
Lige ovre på den anden side af Puente de Isabel II ligger det hyggelige og lokale madmarked, Mercado de Triana. Her handler lokale stadig som i gamle dage, og stemningen er sjov og farverig. Her er kun åbent om formiddagen, og kom gerne tidligt og på tom mave, for der er så meget at kigge på – og spise!
Der er lækre sandwich og dejlig kaffe, vin og skinke-tapas eller måske en syndig kage. Har du mod på at kaste dig ud i det, kan vi også anbefale en gilda, et lille spyd med fisk, oliven, stærk chili i uendeligt mange kombinationsmuligheder. Spis den gerne i bunden af madmarkedet, med udsigt til den gamle romerske bymur.
Skal du have en fuldstændig perfekt avocado eller de rødeste tomater med hjem som souvenir, er det også her i underetagen, at du kan købe frisk frugt og grønt.
– [ ] Slet gamle varebilleder i SUEP


















