Hvor skal du spise tapas i Sevilla? 24. februar 2022 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: , , , , , , , ,

Annonce

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Leder du efter god tapas i Sevilla?

Få anbefalinger til den bedste tapas i Sevilla! Overalt hvor du går i Sevillas gader, kan du bare dumpe ind på en af de mange tapas-barer og få en hurtig snack, en tapa, og et godt glas vin. Eller gør som de lokale og bestil din tapas sammen med en sangriá eller en cerveza caña, en øl i så lille et glas, at det ikke når at blive varmt, inden du har drukket det.

Selv om de populære restauranter hver aften fyldes på rekordtid – hvilket gør det til en god ide altid at bestille bord – så kan du også gøre som de lokale og gå på Tour de Tapas i Sevilla. Brug gerne en aften eller to på bare at hoppe fra tapas-bar til tapas-bar – ligesom de lokale. Især fredag aften er stemningen i byen lystig og fyldt med unge og ældre sevillianere, der gør det, de godt kan lide: går fra bar til bar, drikker en øl her, spiser en tapas der og fører højlydte samtaler med alle dem, de møder.

Gode tapas-barer i Sevilla

Her får du de bedste tips til gode tapasbarer, som er et besøg værd. Tapasbarerne herunder er taget med for at give dig et overblik over det store udvalg, men du behøver ikke at løbe byen rundt for at nå at besøge dem alle. Sevilla er nemlig fyldt med tapas-barer, så vælg din egen rute til din Tour de Tapas i Sevilla. Velbekomme!

El Rinconcillo

El Rinconcillo er byens ældste tapasbar og bestemt et besøg værd. Ikke så meget på grund af stemningen, for den er, som et af de eneste steder i byen, fyldt med turister. Men nyd de smukke dekorationer og de gamle, støvede flasker på hylderne, imens du får et godt glas vin og en lille snack.

Flores Gourmet

Sevilla byder også på mange gourmet-tapasbarer, som her hos Flores Gourmet. Gå på opdagelse i den store butik og køb en souvenir med hjem, eller få tjeneren til at skære dig et fad bellotto-skinke, som er det fineste stykke på Iberico-grisen. Spis den sammen med fåreost og et glas kold hvidvin.

La Trastienda

Udefra ser den lille fiske-tapasbar ikke ud af meget, ja faktisk ligner det allermest en fiskehandel. Men hos den hæderkronede La Trastienda får du byens bedste tapas – med fisk i alle afskygninger. Det er åbenlyst, at du skal bestille deres rejer, blæksprutte og muslinger, men prøv også Anchoas Imperiales. Ja, det er “bare” en ansjos på et stykke ristet brød, men det smager himmelsk.

La Bodega de la Alfafa

Lige overfor ligger det, der nok er en af byens bedste tapasbarer, nemlig La Bodega de la Alfalfa. Her får du traditionel tapas med alle de lækre retter, du skal smage fra Sevilla. Der er selvfølgelig både jamon og queso, men prøv også deres ensaladillas (en mayonaise-salat med skaldyr), Flamenquin og slut gerne af med en Berenjenas con Miel (courgetter med honning).

Portionerne er rigelige, og selv om tapasbaren ikke er i den billige ende, får du virkelig meget velsmag for pengene. Vi sad lige ved siden af madlugen, hvor der blev ved med at komme lækre retter ud, som vi ikke kendte. Vi bliver helt sikkert nødt til at komme igen! Kan du ikke få plads, så prøv overfor i den lidt mindre søsterbar, Bar Alfalfa.

Annonce

Gå i byen med tapas

Fra fredag eftermiddag og frem samles unge, familier og turister rundt omkring på de skyggefulde tapasbarer langs boulevarden Alameda de Hércules. Det er simpelthen stedet at være, hvis du skal starte en festlig aften i byen. De lokale går fra bar til bar, spiser en bid her, drikker et glas der. Det er SÅ hyggeligt og ikke noget, du må gå glip af.

I starten af boulevarden ligger den eksklusive og klassiske Maestro Rufino, der byder på udsøgte vine og jamon cinco jotas, Iberoco-skinkernes Rolls-Royce. Er du mere til fest, farver og livemusik, finder du det i Cafe Tarifa, der har et solidt cocktailkort og mange lokale specialøl.

Allerede fra fredag middag kan der godt være kamp om de gode pladser i solen, men vi fandt det helt perfekte sted i oppe i den anden ende af boulevarden. På Divino kan du sidde lige i solen og nyde en god øl og en fremragende gedeost. Besøg også den livlige specialølsbar Hops and Dreams i den lille sidegade. Specialøl er stadig ret underground i Sevilla, men udvalget her i baren er stort, og vi fik flere sjove indtjekninger til vores øl-app, Untappd.

Hvad skal du bestille på en tapas-bar i Sevilla?

Udvalget af tapas er stort i Sevilla, ligesom du også finder mange læskende drikke, der kan slukke tørsten i det varme vejr, de fleste med alkohol. Prøv endelig den lækre sangriá eller den lokale fino sherry, en tør hvidvin med lette bobler, eller bestil en cerveza caña eller medium, hvis du er rigtig tørstig. Der er mange lokale vine på kortet, og har du muligheden, så bestil den lokale “Fundus”.

Når du skal bestille tapas, går du aldrig galt i byen ved at vælge Jamón (skinke fra sortfodsgrisen) og ost. I og omkring Sevilla produceres velsmagende oste, og elsker du det hvide guld, så prøv dig endelig frem. Endelig må du også smage de lækre croquettas. Fyldet varierer, svampe, fisk og skinke er almindeligt, men ydersiden er altid den samme: en sprød panering stegt i hed olie.

Find et godt hotel i Sevilla

Sevilla er en overraskende billig by, når de gælder hotelpriser. Du kan få rigtig meget få pengene, når du vælger at holde ferie i den andalusiske by. Det er dyrest at bo i den gamle middelalderdel i Santa Cruz i centrum af byen, hvor du er i gåafstand til seværdigheder og shopping. I den nordlige del af byen kan du finde mange billige hoteller, hostels og lejligheder.

Det kan stærkt anbefales at finde et hotel med aircondition, hvis du vil sove godt om natten! Her får du anbefalinger til gode hoteller i Sevilla, der alle kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Hotel Gravina 51 - SidderUnderEnPalmeEt hotel lige ved floden og restauranterne

Første gang vi var i Sevilla, i 2018, boede vi på Hotel Gravina 51 i den smukke, gamle bymidte og tæt ved floden Guadalquivir. På Hotel Gravina 51 bor du i de skønneste værelser, indrettet i maurisk stil og med kølige fliser og mørke skodder til at tage det værste af varmen.

Du kan også søge ned i den lille atriumgård med det rislende springvand eller nyde den svalende brise ved floden, der ligger i gåafstand. I den anden retning, men lige så tæt på, finder du mange gode restauranter. Læs mere her: Hotel Gravina 51

Fontecruz Sevilla Seises - SidderUnderEnPalmeEt hotel med udsigt fra den hippe tagbar til La Giralda

I 2021 kom vi igen forbi Sevilla. Denne gang overgik Rune sig selv i kærestegaver og indlogerede os på det fantastiske Fontecruz Sevilla Seises. Hotel Gravina 51 er lækkert – men La Seises, som det også kaldes, er bare helt unikt.

Fra den hippe bar på tagterassen – med pool! – kan du se direkte over på katedralen La Giralda. Værelserne i det, der i 1600-tallet var ærkebiskoppens palads, er helt enkelt indrettet, så de flotte rum med de høje hvælvinger kan komme til deres ret. Men bygningen er endnu ældre, for i kælderen finder du fundamentet af en romersk ruin med en velbevaret mosaik.

Fontecruz Sevilla Seises bor du så centralt, som det næsten er muligt. Går du ud af hoteldøren lander du i restaurantgaden Calle Segovia, og drejer du til højre, kommer du ind i de snævre, gamle gader, hvor små hyggelige butikker ligger side om side. Læs mere her: Fontecruz Sevilla Seises
Apartamentos Torre de la Plata - Lejlighed i Sevilla - Sidder Under En Palme

En dejlig lejlighed til en familie

I 2022 var vi i Sevilla for tredje gang. Denne gang havde vi en teenager med og dermed brug for et ekstra værelse. Vi endte med at finde den lækreste lejlighed lige ved Torro del Oro, det store tårn ved floden. Udover soveværelse og et værelse med en enkeltseng, var der i stuen også en sovesofa, der kunne slås ud. Dertil toilet med badekar og et virkelig lækkert køkken med spiseplads.

Selv om lejligheden var lækker og nyindrettet, så var det ikke det bedste: Lejligheden ligger klods op ad det mindre tårn, Torre de la Plata. Fra vores store, lukkede terrasse var der direkte udsigt op til tårnet – men ingen mysgerrige nboer kunne se os spise skinke og ost i morgensolen.

Nå, men terrassen var heller ikke det bedste ved lejligheden: Lige ude foran døren ligger busstoppestedet, hvor bussen til lufthavnen stopper. Er du kun i Sevilla på et kort visit, er beliggenheden intet mindre end genial, for du være i lufthavnen på lidt over en halv time.

Læs mere om lejligheden her: Apartamentos Torre de la Plata

Se flere gode hoteller i Sevilla her på Booking.com!

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferien i Spanien

Læs de andre artikler om Sevilla her!

Annonce

« Shopping i Cadiz, Spanien – her finder du alle de gode butikker!
Vandreture på Øhavsstien – turforslag og tips »