Hvor skal du spise tapas i Sevilla? 27. april 2023 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: , , , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Leder du efter god tapas i Sevilla?

Få anbefalinger til den bedste tapas i Sevilla! Overalt hvor du går i Sevillas gader, kan du bare dumpe ind på en af de mange tapas-barer og få en hurtig snack, en tapa, og et godt glas vin. Eller gør som de lokale og bestil din tapas sammen med en sangriá eller en cerveza caña, en øl i så lille et glas, at det ikke når at blive varmt, inden du har drukket det.

Banner - Spanien - Lær sprog

Selv om de populære restauranter hver aften fyldes på rekordtid – hvilket gør det til en god ide altid at bestille bord – så kan du også gøre som de lokale og gå på Tour de Tapas i Sevilla. Brug gerne en aften eller to på bare at hoppe fra tapas-bar til tapas-bar – det er virkelig hyggeligt! Især fredag aften er stemningen i byen lystig og fyldt med unge og ældre sevillianere, der gør det, de godt kan lide: går fra bar til bar, drikker en øl her, spiser en tapas der og fører højlydte samtaler med alle dem, de møder.

Gode tapas-barer i Sevilla

Her får du de bedste tips til gode tapasbarer, som er et besøg værd. Tapasbarerne herunder er taget med for at give dig et overblik over det store udvalg, men du behøver ikke at løbe byen rundt for at nå at besøge dem alle. Sevilla er nemlig fyldt med tapas-barer, så vælg din egen rute til din Tour de Tapas i Sevilla. Velbekomme!

La Flor de Toranzo

Er du til en lille, men udsøgt frokosthapser, så må du bare forbi La Flor de Toranzo. Vi er ofte i Sevilla, og hver gang vi kommer tilbage, har et besøg her førsteprioritet. Tapasbaren er især berømt for sine emparedados, små sandwiches med et himmelsk fyld. Start med at bestille et par stykker hver, del dem – og bestil mere, hvis I stadig er sultne. Første gang spurgte vi efter specialiteterne og fik smagt ansjoser i kondenseret mælk, Sobrasada (krydret pølse) og en Roquefort, der smeltede på tungen.

El Rinconcillo

El Rinconcillo er byens ældste tapasbar og bestemt et besøg værd. Ikke så meget på grund af stemningen, for den er, som et af de eneste steder i byen, fyldt med turister. Men nyd de smukke dekorationer og de gamle, støvede flasker på hylderne, imens du får et godt glas vin og en lille snack.

La Trastienda

Udefra ser den lille fiske-tapasbar ikke ud af meget, ja faktisk ligner det allermest en fiskehandel. Men hos den hæderkronede La Trastienda får du byens bedste tapas – med fisk i alle afskygninger. Det er åbenlyst, at du skal bestille deres rejer, blæksprutte og muslinger, men prøv også Anchoas Imperiales. Ja, det er “bare” en ansjos på et stykke ristet brød, men det smager himmelsk.

Opdatering april, 2023: Vi har været forbi et par gange for at spise her, men hver gang har der været lukket. Tapasbaren står dog stadig som åben på Tripadvisor, så vi vil meget gerne høre fra dig, hvis du har været forbi for nylig og rent faktisk spiste her. Send en mail til os her: info@sidderunderenpalme.dk.

La Bodega de la Alfafa

Lige overfor ligger det, der nok er en af byens bedste tapasbarer, nemlig La Bodega de la Alfalfa. Her får du traditionel tapas med alle de lækre retter, du skal smage fra Sevilla. Der er selvfølgelig både jamon og queso, men prøv også deres ensaladillas (en mayonaise-salat med skaldyr), Flamenquin og slut gerne af med en Berenjenas con Miel (courgetter med honning).

Portionerne er rigelige, og selv om tapasbaren ikke er i den billige ende, får du virkelig meget velsmag for pengene. Vi sad lige ved siden af madlugen, hvor der blev ved med at komme lækre retter ud, som vi ikke kendte. Vi bliver helt sikkert nødt til at komme igen! Kan du ikke få plads, så prøv overfor i den lidt mindre søsterbar, Bar Alfalfa.

Las Teresas

Las Terasas, hvor billedet øverst er fra, fandt vi ved et tilfælde, for den ligger godt gemt inde i en af de småbitte gader bag de mere populære turistområder. Her er der tale om en helt klassisk tapasbar, som har eksisteret siden 1870 og drevet af samme familie siden 1920. Og det gør de godt! Her får du jamón i meget høj klasse og udsøgt machego. Bestil gerne en sherry til eller et glas lokal øl. Der er ofte travlt til både frokost og aften, så kom i god tid.

Banner - Spanien - Sprogspil

Casa Morales

Vi havde godt læst om Casa Morales i flere guides, men fordi den ligger lige midt i turistfældeområdet ved katedralen var vi blevet ved med at udsætte et besøg her. Men vi tør godt at sige, at det er vores nye stamsted! Hvor Las Teresas er blevet berømt blandt turister, fordi det er så Instragram-venligt, så er Casa Morales den helt ægte vare. Der bliver ikke leflet for noget her, så lad ikke den lidt slidte facade skræmme dig væk – her træder du ind i en tidslomme.

Den klassiske tapasbar, der har eksisteret siden 1850, har omtrent det samme på menukortet som første åbningsdag. Vi fik en god sherry, lidt ost og et par montaditos, de små boller med fyld. Det smagte himmelsk, og vi glæder os allerede til at komme igen.

Alvaro Peregil

I gaden Mateos Gago, der går op fra den store katedral, ligger tapasbarerne side om side. Stemningen er hyggelig og festlig, og her er fyldt med både lokale og turister alle ugens dage. Her kan man godt bruge timer på bare at sidde og kigge på menneskemylderet. Spørgsmålet om, hvilken en af de mange barer man skal vælge, løser hurtigt sig selv, for det bliver der, hvor der er plads! Vi fandt to stole på Alvaro Peregil, og det var slet ikke så tosset. Vi fik både sherry og et stykke lækkert grillet pluma, en yderst delikat udskæring af Iberico-grisen.

Flores Gourmet

Sevilla byder også på mange gourmet-tapasbarer, som her hos Flores Gourmet. Gå på opdagelse i den store butik og køb en souvenir med hjem, eller få tjeneren til at skære dig et fad bellotto-skinke, som er det fineste stykke på Iberico-grisen. Spis den sammen med fåreost og et glas kold hvidvin.

Gå i byen med tapas

Fra fredag eftermiddag og frem samles unge, familier og turister rundt omkring på de skyggefulde tapasbarer langs boulevarden Alameda de Hércules. Det er simpelthen stedet at være, hvis du skal starte en festlig aften i byen. De lokale går fra bar til bar, spiser en bid her, drikker et glas der. Det er SÅ hyggeligt og ikke noget, du må gå glip af.

I starten af boulevarden ligger den eksklusive og klassiske Maestro Rufino, der byder på udsøgte vine og jamon cinco jotas, Iberoco-skinkernes Rolls-Royce. Er du mere til fest, farver og livemusik, finder du det i Cafe Tarifa, der har et solidt cocktailkort og mange lokale specialøl.

Allerede fra fredag middag kan der godt være kamp om de gode pladser i solen, men vi fandt det helt perfekte sted i oppe i den anden ende af boulevarden. På Divino kan du sidde lige i solen og nyde en god øl og en fremragende gedeost. Besøg også den livlige specialølsbar Hops and Dreams i den lille sidegade. Specialøl er stadig ret underground i Sevilla, men udvalget her i baren er stort, og vi fik flere sjove indtjekninger til vores øl-app, Untappd.

Hvad skal du bestille på en tapas-bar i Sevilla?

Udvalget af tapas er stort i Sevilla, ligesom du også finder mange læskende drikke, der kan slukke tørsten i det varme vejr, de fleste med alkohol. Prøv endelig den lækre sangriá eller den lokale fino sherry, en tør hvidvin med lette bobler, eller bestil en cerveza caña eller medium, hvis du er rigtig tørstig. Der er mange lokale vine på kortet, og har du muligheden, så bestil den lokale “Fundus”.

Når du skal bestille tapas, går du aldrig galt i byen ved at vælge Jamón (skinke fra sortfodsgrisen) og ost. I og omkring Sevilla produceres velsmagende oste, og elsker du det hvide guld, så prøv dig endelig frem. Endelig må du også smage de lækre croquettas. Fyldet varierer, svampe, fisk og skinke er almindeligt, men ydersiden er altid den samme: en sprød panering stegt i hed olie.

Find et godt hotel i Sevilla

Sevilla er en overraskende billig by, når de gælder hotelpriser. Du kan få rigtig meget få pengene, når du vælger at holde ferie i den andalusiske by. Det er dyrest at bo i den gamle middelalderdel i Santa Cruz i centrum af byen, hvor du er i gåafstand til seværdigheder og shopping. I den nordlige del af byen kan du finde mange billige hoteller, hostels og lejligheder.

Det kan stærkt anbefales at finde et hotel med aircondition, hvis du vil sove godt om natten! Her får du anbefalinger til gode hoteller i Sevilla, der alle kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Hotel Gravina 51 - SidderUnderEnPalmeEt hotel lige ved floden og restauranterne

Første gang vi var i Sevilla, i 2018, boede vi på Hotel Gravina 51 i den smukke, gamle bymidte og tæt ved floden Guadalquivir. På Hotel Gravina 51 bor du i de skønneste værelser, indrettet i maurisk stil og med kølige fliser og mørke skodder til at tage det værste af varmen.

Du kan også søge ned i den lille atriumgård med det rislende springvand eller nyde den svalende brise ved floden, der ligger i gåafstand. I den anden retning, men lige så tæt på, finder du mange gode restauranter. Læs mere her: Hotel Gravina 51

Fontecruz Sevilla Seises - SidderUnderEnPalmeEt hotel med udsigt fra den hippe tagbar til La Giralda

I 2021 kom vi igen forbi Sevilla. Denne gang overgik Rune sig selv i kærestegaver og indlogerede os på det fantastiske Fontecruz Sevilla Seises. Hotel Gravina 51 er lækkert – men La Seises, som det også kaldes, er bare helt unikt.

Fra den hippe bar på tagterassen – med pool! – kan du se direkte over på katedralen La Giralda. Værelserne i det, der i 1600-tallet var ærkebiskoppens palads, er helt enkelt indrettet, så de flotte rum med de høje hvælvinger kan komme til deres ret. Men bygningen er endnu ældre, for i kælderen finder du fundamentet af en romersk ruin med en velbevaret mosaik.

Fontecruz Sevilla Seises bor du så centralt, som det næsten er muligt. Går du ud af hoteldøren lander du i restaurantgaden Calle Segovia, og drejer du til højre, kommer du ind i de snævre, gamle gader, hvor små hyggelige butikker ligger side om side. Læs mere her: Fontecruz Sevilla Seises
Apartamentos Torre de la Plata - Lejlighed i Sevilla - Sidder Under En Palme

En dejlig lejlighed til en familie

I 2022 var vi i Sevilla for tredje gang. Denne gang havde vi en teenager med og dermed brug for et ekstra værelse. Vi endte med at finde den lækreste lejlighed lige ved Torro del Oro, det store tårn ved floden. Udover soveværelse og et værelse med en enkeltseng, var der i stuen også en sovesofa, der kunne slås ud. Dertil toilet med badekar og et virkelig lækkert køkken med spiseplads.

Selv om lejligheden var lækker og nyindrettet, så var det ikke det bedste: Lejligheden ligger klods op ad det mindre tårn, Torre de la Plata. Fra vores store, lukkede terrasse var der direkte udsigt op til tårnet – men ingen mysgerrige nboer kunne se os spise skinke og ost i morgensolen.

Nå, men terrassen var heller ikke det bedste ved lejligheden: Lige ude foran døren ligger busstoppestedet, hvor bussen til lufthavnen stopper. Er du kun i Sevilla på et kort visit, er beliggenheden intet mindre end genial, for du være i lufthavnen på lidt over en halv time.

Læs mere om lejligheden her: Apartamentos Torre de la Plata

To dejlige hoteller, der er til at betale!

I 2023 var vi på rundrejse i Andalusien. Vi fløj både ud og hjem fra Sevilla, og på udturen tog vi lige et par ekstra overnatninger i vores absolutte yndlingsby. Denne gang på Hotel Sevilla Center, der ligger tæt på San Bernardo-stationen, som vi skulle benytte til at komme videre ud på vores tur. Hotellet er en del af en kæde, som vi har boet på bl.a. i Cordoba og Granada, og der er altid samme gode service, gigantisk morgenmadsbuffet og et stort hotelværelse. På Hotel Sevilla Center er der også en pool med kig ud over byens tage og ca. 15 minutters gang til centrum.

Da vi skulle hjem igen, havde vi brug for et billigt hotel, der lå tæt på Plaza de Armas, hvor lufthavnsbussen afgår fra. Vi skulle bare sove der én nat, så det behøvede ikke at være den store luksus. Men altså, Petit Palace Vargas var ganske vist i den billigere ende for et hotel helt inde i centrum – men det var også virkelig lækkert! Selve værelset er ikke så stort, men der var alt, hvad vi skulle bruge. Læg dertil en dejlig morgenmadsbuffet med pandekager og tykke vinduesglas, der tog al støjen udefra. Petit Palace Vargas bliver i fremtiden vores go-to hotel, når vi bare lige skal bruge en hurtig overnatning i Sevilla.

Se flere gode hoteller i Sevilla her på Booking.com!

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferien i Spanien

Læs de andre artikler om Sevilla her!

« Alahambra i Granada – Guide til billetter, besøg og historie
Seværdigheder i Nerja – hvad skal du se og opleve? »