Gode restauranter i Sevilla – og et godt tip til morgenmad! 21. december 2021 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: , , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Find de gode restauranter i Sevilla

Leder du efter gode restauranter i Sevilla? Byder byder på uendelig mange muligheder for at få store gastronomiske oplevelser, og det kan være svært at vælge. Byen har et utal af restauranter, og med så stort et udvalg bliver det klassiske spørgsmål faktisk en realitet: Hvor skal vi spise i aften?

Banner - Spanien - Lær sprog

Som i alle andre byer er et par minutters googling godt givet ud, når du skal finde en god restaurant, men der er også en anden løsning. Gør som sevillianerne, gå ud i byen og spis dér, hvor du nu kommer frem. Selv de små tapasbarer, der frekventeres af de lokale i kvarteret, har altid lige en lille hurtig og velsmagende hapser. Det er i øvrigt et godt rejsetip, uanset hvor du kommer hen: Gå ud i byen og se, hvor de lokale spiser. Sidder der kun turister på restauranten, er det aldrig et godt tegn.

Dette kan dog godt være vildledende, for i Sevilla spiser man ikke før efter klokken 21-22. I den varme by giver det mening, så kom igennem dagen med en tapas eller to og spis, når mørket er faldet på.

Mange retter kommer i øvrigt i tapas-størrelse, hvilket gør det nemt at nå at smage mere end én ting. Igen skal spanierne efterlignes: er I flere i selskabet, så bestil mange små retter og del dem henover bordet.

Selv om de populære restauranter hver aften fyldes på rekordtid – hvilket gør det til en god ide altid at bestille bord – så kan det også anbefales at gå på Tour de Tapas i Sevilla. Her får du de bedste tips til restauranter, som du bare må besøge.

Lidt om anbefalingerne til gode restauranter i Sevilla

Inden vi tager dig med til de gode restauranter i Sevilla, er det dog på sin plads lige at fortælle lidt om, hvilke madoplevelser, vi plejer at gå efter – så du kan beslutte, om du vil følge vores anbefalinger.

Vi elsker at spise godt, og restaurantbesøgene er normalt en stor del af vores ferier. Vi spiser ikke nødvendigvis dyrt, men altid lokalt og med egnens råvarer. Vi er også altid på jagt efter de store madoplevelser og spiser helst noget, vi aldrig har smagt før.

Velbekomme!

AMARA

Restaurante AMARA er en hip og moderne gourmetrestaurant, der vil overvælde dig med mange nye smagsoplevelser og sansesindtryk. Du kan sagtens nøjes med at vælge et par retter fra kortet, men har du appetitten til det, skal du næsten bare prøve den store gourmetmenu.

Her vi fik bl.a. serveret kastaniesuppe, sorte blækspruttecroquettas og til slut en dessert med vanilieis med et solidt drys af… karry! Det lyder mærkeligt, men det var intet mindre end genialt. Vi valgte den tilhørende sherrymenu, hvor vi kom igennem 5-6 af områdets sherrytyper. Og så var det ikke engang dyrt. I november 2021 gav vi 39 euros for menuen og 20 for sherrymenuen pr. person.

Banner - Spanien - Sprogspil

Burro Canaglia Bar&Resto

Uden for det gamle centrum, faktisk så langt ude af de hippe kvarterer, at man skulle tro, at man var landet i Sevillas svar på Københavns Nordvest-kvarter, ligger den über-smarte restaurant Burro. Indretningen er smuk og gennemtænkt, og det store, rå rum har fået en flot inderbar.

Burro er kendt for både den perfekt stegte steak og så pizzaer med en den tyndeste og sprødeste bund, du kan forestille dig. Og igen var det en billig fornøjelse: for to cocktails, to øl, humus-tapas (med trøffel!), pizza, risotto og steak = 350 kr.

Læs mere her og husk at bestille bord: Burro Canaglia Bar&Resto

Bar El Pasaje

El Pasaje Bar ligger i de små gader lige oppe bag katedralen. Der ligger mange andre lækre restauranter lige i området, men vi valgte El Pasaje fordi man her kan sidde lige ud til gadelivet. Ja, og så også fordi vi kom til at kigge på de andre gæster tallerkener, da vi gik forbi. Alt er sirligt anrettet her hos El Pasaje, med små dutter og en milimeters præcision mellem de lækre og velsmagende croquettas.Generelt får du her et nyt og forfriskende take på tapas, og selv om priserne er i den høje ende, så var det det hele værd.

La Flor de Toranzo

Er du til en lille, men udsøgt frokosthapser, så må du bare forbi La Flor de Toranzo. Tapasbaren er især berømt for sine emparedados, små sandwiches med et himmelsk fyld. Start med at bestille et par stykker hver, del dem – og bestil mere, hvis I stadig er sultne. Vi spurgte efter specialiteterne og fik smagt ansjoser i kondenseret mælk, Sobrasada (krydret pølse) og en Roquefort, der smeltede på tungen.

Morgenmad i Sevilla

Leder du efter brunch i Sevilla, så byder de fleste større hoteller på den sædvanlige intercontinental breakfast, og selv om det næsten altid er godt, så bringer det sjældent de store overraskelser med sig. I Sevilla findes der dog også et væld af caféer, hvor du kan spise morgenmad i solen. En friskbagt og sprød croissant, friskpresset juice og en café con leche, og så er du klar til at gå på sightseeing i Sevilla!

Et endnu bedre tip er dog at finde det lokale supermarked og proviantere med lidt brød, ost og skinke. Sæt dig på en af bænkene under de skyggefulde træer ved floden og nyd stilheden og den svalende brise.

Læs også: Hvor skal du spise tapas i Sevilla?

Find et godt hotel i Sevilla

Sevilla er en overraskende billig by, når de gælder hotelpriser. Du kan få rigtig meget få pengene, når du vælger at holde ferie i den andalusiske by. Det er dyrest at bo i den gamle middelalderdel i Santa Cruz i centrum af byen, hvor du er i gåafstand til seværdigheder og shopping. I den nordlige del af byen kan du finde mange billige hoteller, hostels og lejligheder.

Det kan stærkt anbefales at finde et hotel med aircondition, hvis du vil sove godt om natten! Her får du anbefalinger til gode hoteller i Sevilla, der alle kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Hotel Gravina 51 - SidderUnderEnPalmeEt hotel lige ved floden og restauranterne

Første gang vi var i Sevilla, i 2018, boede vi på Hotel Gravina 51 i den smukke, gamle bymidte og tæt ved floden Guadalquivir. På Hotel Gravina 51 bor du i de skønneste værelser, indrettet i maurisk stil og med kølige fliser og mørke skodder til at tage det værste af varmen.

Du kan også søge ned i den lille atriumgård med det rislende springvand eller nyde den svalende brise ved floden, der ligger i gåafstand. I den anden retning, men lige så tæt på, finder du mange gode restauranter. Læs mere her: Hotel Gravina 51

Fontecruz Sevilla Seises - SidderUnderEnPalmeEt hotel med udsigt fra den hippe tagbar til La Giralda

I 2021 kom vi igen forbi Sevilla. Denne gang overgik Rune sig selv i kærestegaver og indlogerede os på det fantastiske Fontecruz Sevilla Seises. Hotel Gravina 51 er lækkert – men La Seises, som det også kaldes, er bare helt unikt.

Fra den hippe bar på tagterassen – med pool! – kan du se direkte over på katedralen La Giralda. Værelserne i det, der i 1600-tallet var ærkebiskoppens palads, er helt enkelt indrettet, så de flotte rum med de høje hvælvinger kan komme til deres ret. Men bygningen er endnu ældre, for i kælderen finder du fundamentet af en romersk ruin med en velbevaret mosaik.

Fontecruz Sevilla Seises bor du så centralt, som det næsten er muligt. Går du ud af hoteldøren lander du i restaurantgaden Calle Segovia, og drejer du til højre, kommer du ind i de snævre, gamle gader, hvor små hyggelige butikker ligger side om side. Læs mere her: Fontecruz Sevilla Seises
Apartamentos Torre de la Plata - Lejlighed i Sevilla - Sidder Under En Palme

En dejlig lejlighed til en familie

I 2022 var vi i Sevilla for tredje gang. Denne gang havde vi en teenager med og dermed brug for et ekstra værelse. Vi endte med at finde den lækreste lejlighed lige ved Torro del Oro, det store tårn ved floden. Udover soveværelse og et værelse med en enkeltseng, var der i stuen også en sovesofa, der kunne slås ud. Dertil toilet med badekar og et virkelig lækkert køkken med spiseplads.

Selv om lejligheden var lækker og nyindrettet, så var det ikke det bedste: Lejligheden ligger klods op ad det mindre tårn, Torre de la Plata. Fra vores store, lukkede terrasse var der direkte udsigt op til tårnet – men ingen mysgerrige nboer kunne se os spise skinke og ost i morgensolen.

Nå, men terrassen var heller ikke det bedste ved lejligheden: Lige ude foran døren ligger busstoppestedet, hvor bussen til lufthavnen stopper. Er du kun i Sevilla på et kort visit, er beliggenheden intet mindre end genial, for du være i lufthavnen på lidt over en halv time.

Læs mere om lejligheden her: Apartamentos Torre de la Plata

To dejlige hoteller, der er til at betale!

I 2023 var vi på rundrejse i Andalusien. Vi fløj både ud og hjem fra Sevilla, og på udturen tog vi lige et par ekstra overnatninger i vores absolutte yndlingsby. Denne gang på Hotel Sevilla Center, der ligger tæt på San Bernardo-stationen, som vi skulle benytte til at komme videre ud på vores tur. Hotellet er en del af en kæde, som vi har boet på bl.a. i Cordoba og Granada, og der er altid samme gode service, gigantisk morgenmadsbuffet og et stort hotelværelse. På Hotel Sevilla Center er der også en pool med kig ud over byens tage og ca. 15 minutters gang til centrum.

Da vi skulle hjem igen, havde vi brug for et billigt hotel, der lå tæt på Plaza de Armas, hvor lufthavnsbussen afgår fra. Vi skulle bare sove der én nat, så det behøvede ikke at være den store luksus. Men altså, Petit Palace Vargas var ganske vist i den billigere ende for et hotel helt inde i centrum – men det var også virkelig lækkert! Selve værelset er ikke så stort, men der var alt, hvad vi skulle bruge. Læg dertil en dejlig morgenmadsbuffet med pandekager og tykke vinduesglas, der tog al støjen udefra. Petit Palace Vargas bliver i fremtiden vores go-to hotel, når vi bare lige skal bruge en hurtig overnatning i Sevilla.

Se flere gode hoteller i Sevilla her på Booking.com!

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferien i Spanien

Læs de andre artikler om Sevilla her!

« Shopping i Sevilla – her finder du alle de gode butikker!
Gode restauranter i Cordoba »