Seværdigheder i Carmona – 7 ting du skal opleve! 25. maj 2023 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

En dagstur til Carmona

Carmona er en lille by, som ligger ca. 30 km fra Sevilla på vejen til Cordoba. Vil du gerne opleve en af de smukke hvide landsbyer, så er det let af komme til Carmona, især hvis du er på ferie i Sevilla. Er du på bilferie i Andalusien, så kan du roligt booke en overnatning eller to her, for der er masser at se på i den smukke by.

Banner - Spanien - Lær sprog

Her fortæller vi, hvad du kan nå at opleve på en dagstur til Carmona, og hvad du skal opleve, spise og se. Artiklen her er fra vores rundrejse i Andalusien i marts 2023, hvor vi tog hertil på en dagstur fra Sevilla. Du kan således også læse om, hvordan du kommer til Carmona med offentlig transport.

Kort om Carmona

Selv om man nemt kan få en hel ferie til at gå inde i Sevilla, prøver vi også hver gang at komme ud og se noget nyt. Denne gang blev det til et besøg i Carmona, en historisk vigtig by på den romerske Via Augusta-vej.

Netop byens placering er også grunden til, at vi kan anbefale et besøg i byen, hvis du har bare et minimum af historisk interesse. Her er spændende spor efter både romere og maurere – og udover det så er det en hyggelig lille by.

Carmona ligger på en højderyg med udsigt over de store sletter og er en af de ældste byer i Europa. Indtil romernes indtog i 206 f.Kr. var den tidligste iberiske bebyggelse blevet koloniseret af fønikere, som grundlagde byen “KAR”. Romerne kaldte byen “Carmo”, som hos maurerne i deres storhedstid i Andalusien blev til “Qarmuna”. Carmona, som byen har heddet siden den kristne generobring, er i sandhed en by, der har oplevet historiens vingesus!

Sådan kommer du til Carmona

Bus fra Sevilla til Carmona - SidderUnderEnPalme

Her afgår bussen til Carmona fra!

Inden vi bevæger os ud på den helt store sightseeing i Carmona, vil vi gerne lige give en detaljeret forklaring om, hvordan du kommer til Carmona med bus. Hvis du vil se alle de spændende ting, som vi fortæller om her, så er det nemlig vigtigt, at du står af ved det rigtige stoppested!

Fra Sevilla går bussen til Carmona ca. en gang i timen, og ruten hedder M-124. Du stiger på ved busstationen San Bernardo (Estación Cercanías). Det koster 2,90 euro (2023) for en enkeltbillet, som du kan købe i bussen. Husk gerne lige penge.

Hvis du skal følge guiden her rundt, skal du efter ca. en times kørsel med bus stå af lidt udenfor Carmona ved busstoppestedet, der hedder “Gasolinera de Entrada”. Bussen kører også helt hen til torvet Paseo del Estatuto, hvor du kan stå af, hvis du ikke vil se det romerske nekropolis og amfiteatret. Det er også her fra pladsen, bussen kører fra, når du skal tilbage til Sevilla.

7 spændende seværdigheder i Carmona

Det romerske nekropolis

Fra bustoppestedet er der kun få minutters gang nordpå op til Av. Jorge Bonsor, hvor indgangen til Conjunto Arqueológico De Carmona, den arkæologiske park, ligger. I det romerske nekropolis findes mere end 900 gravsteder, indkapslet i underjordiske kamre, som er hugget ind i klippen. En lille aluminiumsstige fører ned i The Elephant’s Tomb, og selv om det godt kan give gåsehud at kravle ned i den fugtige krypt, er det noget, som må opleves. De to store stenbrud og The Tomb of Servilia er også et imponerende syn.

Amfiteatret

Datidens Carmo var en af de vigtigste byer i det romerske Hispania Baetica-provins. Fra toppen af det lille museum ved nekropolis får du den bedste udsigt ud over det store amfiteater. Ligesom teatret i Siracusa er også dette delvist hugget ud af klippesiden.

Banner - Spanien - Sprogspil

Alcazar de la Puerta de Sevilla

Herfra går turen ind mod centrum af den lille by. Der er ca. 10 minutters gang hen til Puerta de Sevilla og byens nedre Alcazar. Den imponerende fæstning, hvor billedet øverst er fra, har en historie, der går helt tilbage til tiden før romerne. Både romerne og også senere maurere og de kristne besejrere har med tiden tilføjet nye dele til borgen. Således kan du i byporten se både den klassiske arabiske hesteskosbue sammen med rester af de oprindelige føniske murrester.

Der er mange flere spændende seværdigheder i Carmona, end dem vi har plads til at nævne her. Lige rundt om hjørnet ligger turistinformationen i Carmona, hvor du kan få inspiration til endnu flere oplevelser.

Plaza de Abastos Mercado - Carmona - SidderUnderEnPalmePlaza de Abastos

Og nu er det vist blevet tid til en lille pause. På byens charmerende madmarked på Plaza de Abastos, kan du smage nogle af de lokale specialiteter. Prøv gerne en montadito med pringá, et brød fyldt med “pulled” kød, og dertil en Anis “Los Hernanos”, en likør der stadig bliver produceret her i Carmona. Vil du have dug på bordet og et godt måltid, er vi også stødt på flere anbefalinger af restauranten Molino de la Romera.

Convento de Santa Clara

Herfra går turen videre til Santa Clara-klostret. Her kan du komme ind og se klosterkirken og den lille gårdhave. Der er dog ikke adgang til nonnernes private gemakker. Til gengæld kan du møde de flinke nonner i deres lille kagebod. Her sælger de lækre kager, der er produceret efter gamle mauriske opskrifter. Kagerne er pakket i fine æsker, så du kan tage dem med videre.

Puerta de Córdoba - Carmona - SidderUnderEnPalmePuerta de Córdoba

Vi startede med at nævne, at Carmona var en vigtig by på vejen mellem Sevilla og Cordoba. Det er derfor heller ikke tilfældigt, at Carmona har en byport, der vender mod nordøst, hvor Cordoba ligger. Den nuværende port er fra 1700-tallet, men under denne ligge resterne af den byport, som romerne opførte under Kejser Augustus.

Der er en pragtfuld udsigt ned over dalene. Kigger du godt efter, kan du også se den romerske bro, som var en del af Via Augusta.

Alcázar del Rey Don Pedro

Den lille rundtur i Carmona ender oppe ved den øvre befæstning i Carmona. Alcázar del Rey Don Pedro ligger i den østlige ende af byen er og var oprindelig endnu et maurisk fort, opført i det 9. årh., da maurerne erobrede al-Andalus, det nuværende Andalusien. Kong Peter I, også kaldet Don Pedro, omdannede fortet til det Alcazar, som du kan se i dag.

Find et godt hotel i Carmona

Vi er ret billigt til salg for den andalusiske charme, der er i de her småbyer og har allerede planlagt at vende tilbage og tage et par overnatninger i Carmona. Vi ved også allerede godt, hvor vi skal bo. Ruinerne af Alcázar del Rey Don Pedro danner nemlig en fantastisk ramme om de smukke hotel Parador de Carmona.

Rundt omkring i Spanien ligger ca. hundrede statsdrevne Parador-hoteller, alle placeret i smukke gamle bygninger, f.eks. klostre, slotte og paladser. Parador de Carmona ligger helt ude på klippesiden, hvilket giver en pragtfulde udsigt ud over sletterne. Hotellet inddrager nogle af de smukkeste dele af det gamle fort, og indgangen foregår igennem den gamle bueformede port. Vi kan faktisk ikke rigtig vente med at komme tilbage!

Læs mere om hotellet her: Parador de Carmona og se alle de andre hoteller i Carmona ved at klikke her. Du kan også lave din egen søgning efter hoteller i Carmona lige her:Booking.com

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferien i Spanien

Læs de andre artikler om Nerja her!

« Vandreture i Malaga
Seværdigheder i Malaga – 10 attraktioner du skal se! »