Vandreture i Malaga 25. maj 2023 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: , , , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Spændende vandrestier i Malaga

Vil du gerne lave noget andet på din ferie i Malaga end at dase ved de skønne strande, gå på shopping og spise godt, så er der også gode muligheder for skønne vandreture i Malaga. Det er desværre ikke alle turister, der ved det, men ud fra Malaga og rundt i Andalusien går der et af Europas største vandrestisystemer, Gran Senda.

Banner - Spanien - Lær sprog

Gran Senda er 942 km lang og består af 35 etaper eller stages. Ruten hedder GR 249 og kommer rundt om både bjerge, kyster og hvide landbyer i hele provinsen Malaga. Vandreruten har variende sværhedsgrader, og du kan læse mere om de enkelte stages på Gran Sendas egen side: The Great Malaga Path.

Udover det etaper, som vi gik i Malaga, har vi også gået på Gran Senda i Nerja og Ronda, og det kan du læse mere om ved at klikke på de to links.

3 skønne vandreture i Malaga

Lige nu skal det handle om Gran Senda i Malaga. Vi besøgte Malaga i marts 2023, hvor temperaturen var helt perfekt til vandreturen. Vi er stadigvæk nybegyndere i udi vandringens fantastiske univers, så de vandreture vi skriver om her, dem kan alle være med på. Selv om der ikke er de store udfordringer på vandreruterne her, skal du dog lige vide, at vi elsker at gå og gerne nupper 20 km. Alle ruterne her kan dog afkortes, forlænges og øges i sværhedsgrad, som du har lyst.

I Malaga havde vi tre dejlige vandreture:

  • GR 249 – etape 1: Rincón de la Victoria – Malaga
  • GR 249 – etape 35: Alhaurín de la Torre – Malaga
  • En byvandring i Malaga rundt til de forskellige seværdigheder

Nedenfor kan du læse vores beskrivelser og erfaringer med de forskellige vandreruter.

Rincón de la Victoria – Malaga

GR 249 - stage 1 - Malaga - SidderUnderEnPalmeGran Senda – stage 1 er en vandresti, der løber langs kysten. Belært at vores tidligere erfaringer tog vi bus nr. ? derud, så vi kunne gå hjem og ikke skulle sidde og vente, når vi kom frem. Bussen går fra går fra busstationen ved havnen. Søg på Estación Muelle Heredia på GoogleMaps.

Fordi der er et billetkontor på stationen, kan man ikke købe billetter i bussen. Du skal købe din billet på det lille kontor, og det koster et par euro. Bed om en billet til Rincón de la Victoria.

Vandreturen starter næsten helt ude ved floden Rio Totalán. Når du er stået af bussen, skal du ned mod vandet, hvor starten af vandreruten er markeret med et stort skilt.

Anbefalinger

Stage 1 af GR 249 løber helt ude ved kysten hele vejen. Der er dog en promenade hele vejen, så du slipper for at gå ude i sandet. Det betyder også, at du f.eks. kan tage en klapvogn med på vandreturen. Det er en stille og rolig hyggetur, hvor alle kan være med, og udsigten ind over Malaga er fantastisk. Den første del er mere lokal, og fra El Paso og resten af turen ind er der masser af turister.

Banner - Spanien - Sprogspil

Gå gerne tidligt om morgenen, inden det bliver rigtig varmt og husk gerne badetøjet, så du kan nyde strandlivet undervejs. Der er caféer og restauranter hele vejen, så du behøver ikke at tage madpakken med.

Alhaurín de la Torre – Malaga

Vil du helt væk fra alt turistmylderet i Malaga, så er det GR 249 – stage 35, du skal gå. Ruten her tager dig bl.a. med ud til den gamle akvædukt, igennem artiskokmarkerne og forbi lufthavnen. Her lander og letter flyene i en lind strøm, og det er sjovt at overvære for både børn og voksne.

Den sidste del af turen tager dig ud forbi fønikernes gamle boplads ved det store floddelta og over Guadalhorce-floden. Området her ved floden er meget populært blandt mountainbikere – men stierne er brede, og folk er søde til at gøre plads for hinanden. Mountainbikerne her i Spanien giver også som standard signal, når de kommer kørende bagfra. Turen slutter ved den store skorsten på Playa de la Misericordia.

Anbefalinger

Tag bus nr. 135 ud til den lille forstad Alhaurín de la Torre. Du kan stå på ved Estación de Autobuses, og billetten koster 1,70 euro. Du skal købe billet på stationen / i bussen? Bed om en billet til Peñon. Stå af ved rundkørslen ved Av. El Peñon. Det store skilt, der markerer starten på etape 35, står ved enden af den grønne park, lige før Calle Isla de Lobos.

Der er ingen butikker eller caféer før Misericordia-stranden, så tag godt med vand og snacks med. Underlaget er fladt hele vejen, så har du ikke vandresko med, kan du også gå turen i et par gode sneakers.

AllTrails

Ud over de gode beskrivelser af ruten på Gran Sendas egen side, har vi også altid AllTrails med på vandreturen. Vandre-app’en kan du nemt installere på din telefon, og her kan du se selv de mindste stier, som kun de lokale kender.

Før i tiden stod vi altid og prøvede at regne ud, om vejen ville ende blindt, men vi har rigtig meget glæde af app’en, når vi er ude på nye eventyr. Det er gratis at melde sig til i de første 7 dage, derefter koster det ca. 40 dollars pr. år. Vi får ikke nogle penge for at sige det – men vi er ret glade for AllTrails!

En byvandring i Malaga

Når du har hentet AllTrails, bliver det tydeligt, at der er masser af vandreruter i området, men Malaga har også mange spændende seværdigheder, som vi gerne ville nå at se. Det blev til en vandretur rundt i byen, som bragte os rundt til mange af byens store seværdigheder, som du også kan læse om her: Seværdigheder i Malaga.

Når man læser beskrivelsen hjemmefra og måske endda taster ruten ind på Google Maps, så ser det ikke ud af meget. Turen er dog også kun på 5 km, men vi kan godt love, at det sidste stykke op til Castillo de Gibralfaro vil give dig sved på panden. Der er en stejl stigning forude! Men udsigten fra det gamle fort er pragtfuld og hele turen værd.

Flere tips til din ferie i Malaga

Et lækkert hotel i Malaga

Malaga har virkelig mange hoteller, og det kan være lidt uoverskueligt at finde ud af, hvor du skal bo. Vi fandt et dejligt sted ved den store flod, Guadalmedina, og så kan man jo altid finde hjem igen! Der ligger mange andre hoteller i området her, men vi trængte til at forkæle os selv lidt og indlogerede os på det fantastiske Vincci Selección Posada del Patio.

Der er helt sikkert hoteller i Malaga, der er billigere, men Posada del Patio, som det også kaldes, er bare lidt mere luksus. Værelserne er så smukt indrettet, at man får lyst til at blive i sengen hele dagen. Men det kommer ikke til at ske! Morgenmadensbuffeten er nemlig udsøgt og fyldt med små og store delikatesser. Du kan også bestille friskstegte spejlæg, pandekager og andre lækre retter, hvis du har lyst til det.

Hotellet ligger lige i udkanten af de hyggelige gågader. Men hotellet har også sin egen pool på tagterrassen – så hvad skal man vælge? Rune er jo efterhånden specialist i gode kærestegaver og havde derfor fundet endnu et hotel med sin egen romerske ruin i kælderen! Her finder du murene af den gamle romerske havn samt en velbevaret brønd. Der var en, der blev ret glad der, og så kender man sin kæreste godt!

Læs mere om hotellet her Vincci Selección Posada del Patio og se alle de andre hoteller i Malaga ved at klikke her. Du kan også lave din egen søgning efter hoteller i Malaga lige her:Booking.com

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferien i Spanien

Læs de andre artikler om Malaga her!

« Pakkeliste til en sejltur med træskib – hvad skal du tage med?
Seværdigheder i Carmona – 7 ting du skal opleve! »