Skønne vandreture i Nerja 2. maj 2023 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: , , , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Gode vandreruter i Nerja

Mange besøger Nerja i forbindelse med en tur ned i drypstenshulerne, Cueva de Nerja eller for at slappe af på en skøn badeferie. Men den lille ferieby på Costa del Sol, der kun ligger en lille times kørsel fra Malaga, er faktisk også en spændende vandredestination med mange dejlige vandreruter.

Banner - Spanien - Lær sprog

Vi besøgte Nerja i marts 2023, hvor Middelhavet stadig ikke var blevet varmet helt op til en badeferie. Fordi vi kom lidt udenfor sæsonen, var hotellerne billige – men lufttemperaturen helt perfekt til at vandre i. Hvis alternativet er en tur til Tenerife, der kan byde på de samme temperaturer i marts, så får du rigtig mange solskinstimer for pengene i Nerja.

Men nok om det, for nu skal vi ud og vandre!

3 skønne vandreture i Nerja

Fra Nerja kan du gå på to etaper af Gran Senda, det store vandrestisystem, der går ud fra Malaga. Det var sidst på en treugers vandreferie, og vi havde ikke helt ben til at gå etape 5, der løber fra Nerja til Frigiliana gennem et bjergrigt område med jævne stigninger.

I stedet havde vi tre andre dejlige vandreture:

  • Gran Senda – etape 4: Nerja – Torrox
  • Frigiliana – Nerja via det udtørrede flodleje i Rio Higuerón
  • Nerja til tårnet i Maro

Nedenfor kan du læse vores beskrivelser og erfaringer med de forskellige vandreruter.

AllTrails

Vandrestierne på den sidste strækning fra Nerja til nabobyen Maro, havde vi aldrig fundet uden hjælp fra AllTrails. Vandre-app’en kan du nemt installere på din telefon, og her kan du se selv de mindste smutveje, som kun de lokale kender.

Før i tiden stod vi altid og prøvede at regne ud, om vejen ville ende blindt, men vi har rigtig meget glæde af app’en, når vi er ude på nye eventyr. Det er gratis at melde sig til i de første 7 dage, derefter koster det ca. 40 dollars pr. år. Vi får ikke nogle penge for at sige det – men vi er ret glade for AllTrails!

Gran Senda – etape 4: Nerja – Torrox

Bus mellem Nerja og Torrox Costa - Busplan - SidderUnderEnPalme

Busplan Torrox Costa – Nerja (2023). Husk at tjekke de opdaterede bustider.

I marts 2023 gik vi etape 4 af Gran Senda fra Nerja til nabobyen Torrox Costa. Her var man ved at lægge sidste hånd på en fortorv, der strækker sig hele vejen fra Maro, som er nabobyen til den anden side, og gennem Nerja til Torrox. I alt kommer der til at være ca. 12 km fortorv, hvor du kan gå helt uforstyrret.

Vi startede turen i Nerja lige efter La Torrecilla, ruinerne af det gamle tårn. Herfra gik turen hen langs kysten over strand og senere langs landevejen. Undervejs så vi flere af de store runde forsvarstårne fra 1500-tallet. Ved slutningen af Playa del Peñoncillo, lige før fyrtårnet, findes også resterne af en romersk vandmølle.

Banner - Spanien - Sprogspil

Ved fyrtårnet Faro de Torrox er der mulighed for at nyde udsigten eller besøge det lille museum, der fortæller om den store romerske villa, der blev fundet her. Lidt længere henne under den store balkon ses resterne af fabrikken, der lavede garum, romertidens ketchup.

Anbefaling: En dejlig ukompliceret slentretur, som de fleste kan være med på. De røde og hvide markeringer for Gran Senda-ruten er tydelige hele vejen. Bussen kører mellem Nerja og Torrox Costa en gang i timen, hvis du kun vil gå den ene vej. Busstationen i begge byer ligger helt ud til hovedvejen og midt i byen. Du kan købe billet i bussen i Torrox, og i Nerja på stationen.

Vandretur fra Frigiliana til Nerja

Vandretur fra Frigiliana til Nerja - SidderUnderEnPalme

Ved skiltene her i Frigiliana begynder vandreturen tilbage til Nerja – eller ud i bjergene.

Mod nord ligger nationalparken med bjergene Tejeda, Almijara og Alhama. Her er der vandreruter for både erfarne vandrere og bjergbestigere, og også den føromtalte etape 5 af Gran Senda. Det er en hårdere tur på 15 km, men i og omkring Nerja er der også mange vandrestier for nybegyndere og alle andre, der gerne bare vil have en hyggelig gåtur.

Vi tog med bus fra Nerja til Frigilliana, en af mest berømte af de smukke hvide landsbyer i Andalusien. Efter en tur rundt i byen gik vi tilbage til torvet, hvor vi var blevet sat af bussen. Vi fortsatte ud ad den lille, men stejle Camino Boticario, hvor vandreruten starter.

Snart efter nåede vi ned til det udtørrede flodleje ved Rio Higuerón. Herfra er der ca. 1,5 times hiking i rullesten ned til Nerja. Fra Frigiliana er der også mulighed for en vandretur i vand, hvis du vælger vandreturen i Rio Chillar. Vi er ret glade for at have tørre sko, så vi havde på forhånd tjekket, at der på det tidspunkt ikke var vand i Rio Higuerón.

Anbefaling: Turen gennem flodlejet er smuk og slet ikke svær. Dog er rullestenene hårde for anklerne, og vandrestav og vandrestøvler anbefales. Børn kan sagtens gå med, dog skal du på et tidspunkt ned ad en meget stejl trappe med kun en lille snor som gelænder, se billedet øverst. Husk at tjekke, om flodlejet er tørt, inden du går hjemmefra, da her ellers er stejle vandfald.

Vandretur fra Nerja til Maro

Torre de Maro - SidderUnderEnPalme

Tårnet i Maro – udsigten er alle anstregelserne værd!

Vi har allerede beskrevet den første del af vandreturen til Maro mere deltaljeret her: Seværdigheder i Nerja. Klikker du på linket, kan du bl.a. læse om den gamle sukkerfabrik, den romerske vej, akvædukten og Cueva de Nerja, som alle ligger på vejen ud til Maro.

Vi delte turen op over to dage, hvor vi udforskede ovenstående på den første tur, og på denne vandretur gik vi derfor forbi alle de spændende seværdigheder og direkte til Maro. Efter en kop kaffe på det lille Cafeteria Balcon De Maro, hvor du kan se masser af billeder af området fra gamle dage, fortsatte turen ned forbi områdets første sukkermølle, grundlagt i 1582.

Og det er så herfra, du skal have fat i AllTrails, hvis du nu vil have samme spændende tur som os. Du kan sagtens gå hele vejen udenom eller langs stranden og hen til tårnet i Maro, men der er faktisk en direkte vej hen igennem markerne på de stejle skråninger.

Anbefaling: Du skal klatre lidt på det sidste stykke op til tårnet, men der er masser af trærødder at holde fast i. Ellers er det en skæg tur med overkommelige stigninger. Fra Torre de Maro er der en skøn udsigt og et godt sted til den medbragte madpakke. Vi tog den store landevej hjem, hvor du kan gå inde bag afspærringerne i sikkerhed for bilerne.

Flere gode tips til din ferie i Nerja

Find et godt hotel i Nerja

Nerja er en lille by, men der er stadig overraskende mange hoteller. Mange turister kommer hertil på en charterferie, men vil du gerne booke selv, så er det lige så nemt. Vi valgte at bo lidt udenfor selve bykernen, men dog kun med få minutters gang til Balcón de Europa. På vores lille boutique-hotel Hotel Boutique Sibarys i en af de mindre gader var der derfor helt stille døgnet rundt.

Selv om hotellet kun ligger få minutters gang fra Playa Calahonda, så har hotellet sin egen lille pool med tilhørende poolbar. Vi boede med en skøn lille balkon lige ud til poolområdet og med udsigt ud over vandet. Med et lille bord og to stole var der lige plads til, at vi kunne sidde og nyde aftensolen, inden turen gik ud på en af byens restauranter. Om morgenen bliver morgenmaden indtaget i den lille spisesal i kælderen, med en buffet der er lavet efter devisen “lidt, men rigtig godt!”.

Hotel Boutique Sibarys er et voksenhotel, og det var ret tydeligt, at der kun boede livsnydere ligesom os selv! Sibarys er et hotel, du bor på, hvis du kan lide at slappe af og gerne vil bo tæt på bylivet, men alligevel i fred nok til at få en middagslur i solstolen uden at blive forstyrret.

Læs mere om hotellet her: Hotel Boutique Sibarys og se alle de andre hoteller i Nerja ved at klikke her. Du kan også lave din egen søgning efter hoteller i Nerja lige her:



Booking.com

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferien i Spanien

Læs de andre artikler om Nerja her!

« Gode restauranter i Granada
Gode restauranter i Malaga »