Shopping i Granada – her finder du alle de gode butikker! 28. april 2023 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Hvor skal du shoppe i Granada?

Skal du på shopping i Granada, får du her en guide til de gader i den smukke by, hvor du kan finde de rigtig gode butikker. Og du kan godt begynde at glæde dig! Granada er nemlig en skøn by med masser af liv i gågaderne døgnet rundt. Om dagen er det turisterne, der fylder byen, især i det gamle arabiske markedskvarter. Her kan du gøre en god handel og købe masser af smukke souvenirs med hjem.

Banner - Spanien - Lær sprog

Også de store shoppinggader myldrer af liv om aftenen, hvor spanierne har fået fri og bruger tiden fornuftigt på at spadsere rundt mellem butikkerne. Her er masser af smuk spansk mode til priser, der er lavere end i Danmark, så du behøver ikke at fylde kufferten helt, inden din ferie i Granada!

De bedste shoppinggader i Granada

Du finder de bedste shoppinggader lige rundt omkring Plaza Bib-Rambla. Her ligger f.eks. byens største shoppinggade, Calle Reyes Católicos. Her kan du finde alle de store kædebutikker: H&M, Mango og Desigual.

Gran via de Colón, som støder op til lige ved katedralen, er en hyggelig og mindre befærdet gade, som har mange spændende butikker. Besøg også Calla San Anton, hvor du virkelig kan fornemme, hvordan de lokale lever! Her i den lille gade er der masser af små bagerier, tøjbutikker og hyggelige caféer.

Alcaicería de Granada

Lige ved Plaza Bib-Rambla finder du også byens gamle silkemarked, der havde sin egen afdeling i den souk, der engang lå her. I dag holdes traditionerne i live med en bazar i bedste arabiske stil. Boderne er i dag bygget om, men ligger stadig, hvor du oprindelig kunne købe silke af bedste kvalitet. I dag er det et populært sted at shoppe souvenirs, da butikkerne fortrinsvis sælger kunsthåndværk af høj kvalitet – men også en del skrammel, så se dig godt for.

Albaycin

Albaycin er maurernes gamle kvarter og den ældste del af Granada. I de små, krogede gader ligger masser af små souvenirshops, hvor du kan købe spændende gaver med hjem. Gå efter fajalauza, det traditionelle glaserede keramik med de flotte mønstre. Den særlige stil opstod lige her i Granada i middelalderen og trækker på traditionerne fra maurernes glaserede kakler.

Gode shoppinggader i Albaycin er Calle Calderería Nueva og Calle Caldereria Vieja. Start gerne ved Plaza Nueva og besæg dig op gennem de små gader i det arabiske marked. Her møder du en verden fyldt med duften af krydderier, kebab og røgelse og med souvenirs i alle regnbuens farver.

Shoppingcentre i Granada

Syd for centrum og ca. en halv times kørsel med bus nr. 4 fra katedralen ligger det kæmpestore center Nevada Shopping. Centret har 280 butikker og 40 spisesteder, så der er helt sikkert noget for enhver smag! Helt inde i centrum finder du også El Corte Inglés ved Plaza de Bibataubín.

Åbningstider i Granada

De fleste butikker i Granada har åbent fra 10 – 20, de store shoppingcentre dog til 22. Mange mindre butikker holder siesta og kan være lukket fra 13 – 17. Lørdag er butikkerne åbne om formiddagen og indtil ca. kl. 14. Søndag er det kun souvenirbutikker i turistområderne i bymidten samt små supermarkeder, der har åbent. Husk at tjekke kalenderen for helligedage i Spanien, hvor alt har lukket.

Flere tips til din ferie i Granada

Hotel Andalucia Center - Sidder Under En Palme

Find et godt hotel i Granada

Alhambra er som sagt Spaniens største turistattraktion, og det får helt naturligt hotelpriserne i Granada op i den høje ende. Vi gjorde op med os selv, at vi hellere ville bo lidt billigere og så have et par dage mere i byen. Vi nåede derfor hele fem dejlige overnatninger på Hotel Andalucia Center. Det er ca. halv pris, hvis du vælger at rykke ti minutters ekstra gang udenfor centrum.

Banner - Spanien - Sprogspil

Hotel Andalucia Center er en hotelkæde, som vi har boet på både i Cordoba og Sevilla, og der er samme gode service overalt. Hotellet ligger ca. 15 minutters gang fra centrum, og med sin store parkeringskælder er det især godt for dig, der er på bilferie i Andalusien.

Vi boede i et af deres standardværelser, der som på alle deres andre hoteller er stort – og med en ekstra dør ud til toilettet. Når man rejser ofte, så er det noget, man lærer at sætte pris på. På toppen af hotellet finder du en dejlig pool med udsigt ud over Granada, og hotellet har sin egen restaurant. Om morgenen er der som altid en gigantisk morgenmadsbuffet.

Læs mere om hotellet her Hotel Andalucia Center og se alle de andre hoteller i Granada ved at klikke her. Du kan også lave din egen søgning efter hoteller i Granada lige her:Booking.com

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferien i Spanien

Læs de andre artikler om Granada her!

« Gode restauranter i Malaga
Alahambra i Granada – Guide til billetter, besøg og historie »