Gode tips til din ferie i Cordoba, Andalusien 29. november 2021 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Et par anbefalinger til en fantastisk ferie i Cordoba!

Har du allerede med glæde besøgt mange af de andre skønne byer i Spanien, så må du også bare tage på ferie i Cordoba! Byen byder på en imponerende historie med indflydelse fra romere, maurere og jøder, og køkkenet er, selv for Andalusien, fyldt med lækre specialiteter, som du ikke får andre steder.

Banner - Spanien - Lær sprog

Ja, der er mange grunde til at tage på ferie i Cordoba, måske i lige så høj grad, fordi byen ikke har den samme hektiske puls som storbyen Sevilla, men mere indbyder til afslapning og rolige gåture. Eller måske kan grunden til dit besøg i Cordoba bare være, at her er så utrolig smukt!

Vores ferie i Cordoba

Vi besøgte Cordoba i november 2021, og selv om juleforberedelserne allerede var gået i gang, med julemarked og blinkende lyskæder over det hele, så var der modne appelsiner på træerne og varmt nok til at lade hue og handsker blive i Danmark. Vi nød især en frokost ved floden Guadalquivir i strålende solskin, og vores vandretur ud til paladsbyen Medina Azahar foregik i t-shirt. Der var dog også et par dage med regn, men det tog vi let på, for der var masser af skønne restauranter og barer, hvor vi kunne krybe i ly og vente på, at det blev tørvejr igen.

Vi kan jo begge virkelig godt lide arkæologi og historie, og det var der heldigvis masser af i Cordoba! Byen har været under skiftende herskere, hvilket tydeligt afspejler sig i bygningshistorien, men også i menukortet – og i sproget. I Cordoba taler man en særlig dialekt, andalusisk, der stadig har låneord fra dengang, Cordoba var hovedstaden i det muslimske kalifat, Al-Andalus.

Efter en del rejser i Spanien, syntes vi selv, at vi var begyndt at få lidt styr på det spanske… men vi havde ret svært ved at forstå andalusisk. Sammenholdt med det faktum, at de her ikke så gerne taler engelsk, så blev det til en del “peg & nik”. Men cordobanerne er et skønt og gæstfrit folkefærd, og vi havde ingen problemer med at klare os på vores gebrokne spansk. Vi trænger dog snart til en udvidelse af vores sjove vendespil med spanske ord, som du kan læse mere om her: Spil med ord på ferien – Spanien

Banner - Spil med ord - Spanien

Hvordan kommer du til Cordoba?

Den nemmeste måde at komme til Cordoba på er ved at lande i lufthavnen i enten Malaga eller Sevilla. Vi valgte at flyve til Malaga og tage toget til Cordoba, det tager ca. en time. Fra Malaga lufthavn skal du med toget ind til Malagas togstation, Estación de Málaga María Zambrano.

På stationen skal du købe dine billetter på billetkontoret (Renfe), hvor du også skal vise pas, inden du kører din bagage igennem securitytjekket ved indgangen til perronerne. I november 2021 kostede det 30 euro fra Malaga til Cordoba og lidt mindre fra Cordoba til Sevilla. Der er ikke mulighed for at købe mad eller drikke i toget, så proviantér evt. på stationen.

Vi havde seks skønne overnatninger i Cordoba, inden vi tog toget videre til Sevilla, hvor vi skulle flyve hjem fra. Togturen mellem Cordoba og Sevilla tager ca. 45 minutter. Imellem Sevilla centrum og lufthavnen går der både tog og lufthavnsbusser, men vi skulle af sted så tidligt om morgenen, at vi valgte at tage en taxa.

Vores anbefaling til et hotel i Cordoba

Hotel Cordoba Center - SidderUnderEnPalmeDer er mange skønne hoteller i Cordoba, og især den gamle bydel er populært blandt turister. Vi valgte dog at bo lidt i udkanten af byen på Hotel Cordoba Center, som ligger ca. 10 minutters gang fra togstationen. Vi havde booket et standard dobbeltværelse, men aldrig har vi haft så meget plads! Da vi kom, stod der en flaske mousserende vin klar til os på værelset, og det passede meget godt med det generelle indtryk af, at det primært var par og forretningsfolk, der tjekkede ind her. Vi så i hvert fald ingen børn på hotellet under vores ophold.

Morgenmadsbuffeten var gigantisk og med alt, hvad hjertet kan begære af bacon og æg, lokale specialiteter, kager og en udmærket kaffe. På toppen af hotellet er der en pool og poolbar med udsigt ud over byen, og i lobbyen er der endnu en bar. Vi brugte nu ingen af delene, for hotellet ligger kun fem minutters gang fra starten på centrum og den livlige gade, Av. del Gran Capitán, der byder på masser af barer og restauranter. Fra hotellet og til den gamle romerske bro er der ca. 25 minutters gang.

Banner - Spanien - Sprogspil

I november 2021 gav vi lige omkring 600,- pr. nat for et dobbeltværelse med morgenmad på Hotel Cordoba Center. Du kan også lave din egen søgning på Booking.com efter et godt hotel i Cordoba lige her:Booking.com

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferien i Spanien

Læs alle de andre spændende artikler om Cordoba her!

« Smukke vandreture i Cordoba
Seværdigheder i Cordoba – 10 attraktioner du skal se! »