Gode restauranter i Cordoba 29. november 2021 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: Andalusien, Anmeldelser, Cordoba, Ferie, Mad, Rejser, Restauranter, Spanien, Weekendtur
*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*
Find de gode restauranter i Cordoba
Selv om Cordoba er noget mindre end for eksempel Sevilla, så byder byen på uforholdsmæssigt mange virkelig gode restauranter og tapasbarer, og det kan derfor være svært at vælge. Med så stort et udvalg bliver det klassiske spørgsmål faktisk en realitet: Hvor skal vi spise i aften?
Som i alle andre byer er et par minutters googling godt givet ud, når du skal finde en god restaurant, men der er også en anden løsning: Gå ud i byen og spis dér, hvor du nu kommer frem. På de små barer, der frekventeres af de lokale i kvarteret, kan du altid få en lille hurtig og velsmagende tapa.
Lidt tips til at spise godt i Cordoba
I Cordoba spiser du også både godt og billigt. Mange af retterne på menukortet er tapas, hvilket gør det nemt at nå at smage mere end én ting. Portionerne er store og fyldige, så pas på med ikke at bestille for meget mad, og gerne kun halve portioner, ½ racion. Der er heller ikke nogen, der kigger skævt til dig, hvis du beder om menukortet igen efter de første par retter.
I starten bestilte vi konsekvent alt for meget mad, men den allersidste aften havde vi dog lært lektien og nøjedes med tre dele-tapas (til to voksne). Sammen med to øl løb det op i ca. 250 kr., hvilket er det generelle prisniveau i byen. En større middag med vin koster rundt regnet 500 kr. for to. Et godt glas vin eller en flaskeøl koster omkring 3 euro.
Mange restauranter i Cordoba åbner ikke før klokken 20.00 – og de lokale går tidligst ud og spiser klokken 20.30-21.00 og indtil 23.00. Det giver god mening i en by, der er meget varm om sommeren, så kom igennem dagen med en tapas eller to og spis, når mørket er faldet på. Frokost serveres i øvrigt fra 13.00-16.00.
De lokale er altid ude i byen, og det kan være svært at få et bord, hvis du kommer samtidig med dem. Så er der en restaurant, som du virkelig gerne vil spise på, så bestil et bord, både til frokost og aften. Eller gør som os: kom når restauranten åbner, så er du næsten altid sikker på at få en plads.
Lidt om anbefalingerne til gode restauranter i Cordoba
Inden vi tager dig med til de gode restauranter i Cordoba, er det dog på sin plads lige at fortælle lidt om, hvilke madoplevelser, vi plejer at gå efter – så du kan beslutte, om du vil følge vores anbefalinger.
Vi elsker at spise godt, og restaurantbesøgene er normalt en stor del af vores ferier. Vi spiser ikke nødvendigvis dyrt, men altid lokalt og med egnens råvarer. Vi er også altid på jagt efter de store madoplevelser og spiser helst noget, vi aldrig har smagt før. Hvad vi så endte med at spise af lokale specialiteter, kan du læse om her: 10 ting, du skal spise i Cordoba. Den nævnte artikel kan du også bruge som ordliste, når vi begynder at anbefale retter på restauranterne nedenfor.
Vi boede lige ved Av. del Gran Capitán, og herfra havde vi kun fem minutters gang ned til et af de populære bar- og restaurantområder. Mange restauranter ligger dog i den gamle bydel, La Juderia, samt langs floden Guadalquivir, fra broen Puente Romano og ned mod det store shoppingcenter El Arcangel.
6 gode restauranter i Cordoba
El Paseo
Vi starter lige med det bedste først! El Paseo byder på et traditionelt cordobansk køkken med små tapasretter. Placeret lige ved rundkørslen ud til Puente Romano med bilos og dytten døgnet rundt, var vi gået forbi der flere gange, uden at stoppe. Men da vi havde læst flere lovprisninger af maden, blev vi nødt til at prøve. Og vi blev ikke skuffede! El Paseo er essensen af Cordoba: simpelt og med absurd gode tapas, billigt og god betjening. Som minimum må du helt sikkert prøve deres croquetas og berenjenas – det er udsøgt!
Casa Pepe de la Juderia
Casa Pepe de la Juderia ligger lige i hjertet af de gamle jødiske kvarter, La Juderia. Restauranten er en institution i Cordoba, hvor den snart i 100 år har serveret de helt traditionelle retter: salmorejo, mazamorra, arroz meloso de conejo (en art paella) og berenjenas. De små rum i restauranten er hyggeligt indrettet i klassisk stil, og fra terrassen kan du nyde udsigten til Mezquito-katedralen.
Taberna La Montillana
Taberna La Montillana går i den helt modsatte retning. Den hippe tapasbar byder på alle de klassiske retter, men med et moderne tvist, og dertil et imponerende vinkort. Vi spiste blandt andet auberginefritter med feta, små kødfyldte pandekager med karrysovs og en gang cochifrito, friturestegt iberico-steg.
Taberna Salinas
Taberna Salinas er ligesom Casa Pepe endnu en restaurant i Cordoba, som man bare skal besøge, når man er i byen. Her handler det om at bestille bord, eller komme i god tid! Vi spiste i den flotte spisesal under glaskuplen, imens vi så både små og store selskaber få anvist plads i de tilstødende saloner – og lige så mange gæster blive afvist i døren. Kortet er stort, og det kan være mere end svært at vælge, så start gerne med tre deleretter og bestil evt. mere, hvis appetitten er til det.
Vi kan anbefale oksehaleragouten, salmojero og som en spøjs, men ret velsmagende overraskelse: bullion i glas med kødbolle. (Det smagte bedre, end det lyder.) Få gerne tjeneren til at hjælpe med bestillingen – de er vant til turister, der bestiller alt for meget mad, helt sikkert også før os!
Sojo Fusion
Til frokost mødes de lokale gerne ved floden Guadalquvir, hvor restauranterne ligger side om side. Start gerne ved Puente Romano og gå så vestpå, til du finder et sted, der har et ledigt bord. Vi kan anbefale den smarte Sojo Fusion, der serverer lækre tapas, og som samtidig byder på en imponerende bar.
Moriles Ribera
Lige ved siden ligger den mere traditionelle Moriles Ribera, som vi spiste på næste dag. Det var egentlig her, vi ville have spist, da vi første gang var forbi, men den udendørs terrasse var fyldt til bristepunktet med lokale, hvilket var derfor vi endte på Sojo Fusion. Vi undrede os dog over, at der var så stor forskel i populariteten, for maden er god begge steder.
… og en bobler til næste gang
Inden vi tog af sted, researchede vi en del på restauranterne i Cordoba. Et navn, der blev ved med at dukke op, var Garum 2.1, som skulle være den hippeste tapasbar i byen, et traditionelt andalusisk køkken med et moderne tvist. Vi ville virkelig gerne have spist der, men restauranten var desværre ferielukket, imens vi besøgte Cordoba – men så har vi heldigvis en undskyldning for at komme igen!
Gode barer i Cordoba
Lad os starte med at sige, at det er en dårlig ide at tage på pubcrawl i Cordoba, for der er simpelthen alt for mange barer! Et godt sted at starte aftenen er dog på Av. del Gran Capitán, hvor der er liv hele dagen og især om aftenen. Et andet populært hæng ud-sted er også Mercado Victoria, madmarked, restaurant og discotek i én skøn pærevælling. Du skal ikke tage derhen for de store kulinariske oplevelser, men det er et ret sjovt sted at feste.
Endelig kan vi ikke anbefale specialølsbaren CEPA nok. Den stilede indretning minder mere om en vinbar end en undergrunds-ølbar, og især bartenderens omfattende viden om både det store udvalg af spanske og også udenlandske specialøl gjorde det til en ret sjov oplevelse. Baren byder også på små, men udsøgte tapasretter, f.eks. en virkelig god Iberco-skinke.
Flere tips til din ferie i Cordoba
Hvor skal du bo i Cordoba?
Der er mange skønne hoteller i Cordoba, og især den gamle bydel er populært blandt turister. Så hvor skal du bo? På Booking.com kan du se det store udvalg af hoteller i Cordoba, og nedenfor kan du også læse vores anbefaling til et dejligt hotel, der er til at betale. Du kan også lave din egen søgning på Booking.com efter et godt hotel i Cordoba lige her:
En anbefaling: Hotel Cordoba Center
Vi boede på Hotel Cordoba Center, som ligger ca. 10 minutters gang fra togstationen. Vi havde booket et standard dobbeltværelse, men aldrig har vi haft så meget plads! Da vi kom, stod der en flaske mousserende vin klar til os på værelset, og det passede meget godt med det generelle indtryk af, at det primært var par og forretningsfolk, der tjekkede ind her. Vi så i hvert fald ingen børn på hotellet under vores ophold.
Morgenmadsbuffeten var gigantisk og med alt, hvad hjertet kan begære af bacon og æg, lokale specialiteter, kager og en udmærket kaffe. På toppen af hotellet er der en pool og poolbar med udsigt ud over byen, og i lobbyen er der endnu en bar. Vi brugte nu ingen af delene, for hotellet ligger kun fem minutters gang fra starten på centrum og den livlige gade, Av. del Gran Capitán, der byder på masser af barer og restauranter. Fra hotellet og til den gamle romerske bro er der ca. 25 minutters gang.
I november 2021 gav vi lige omkring 600,- pr. nat for et dobbeltværelse med morgenmad på Hotel Cordoba Center.
Hvordan kommer du til Cordoba?
Den nemmeste måde at komme til Cordoba på er ved at lande i lufthavnen i enten Malaga eller Sevilla. Vi valgte at flyve til Malaga og tage toget til Cordoba, det tager ca. en time. Fra Malaga lufthavn skal du med toget ind til Malagas togstation, Estación de Málaga María Zambrano.
På stationen skal du købe dine billetter på billetkontoret (Renfe), hvor du også skal vise pas, inden du kører din bagage igennem securitytjekket ved indgangen til perronerne. I november 2021 kostede det 30 euro fra Malaga til Cordoba og lidt mindre fra Cordoba til Sevilla. Der er ikke mulighed for at købe mad eller drikke i toget, så proviantér evt. på stationen.
Vi havde seks skønne overnatninger i Cordoba, inden vi tog toget videre til Sevilla, hvor vi skulle flyve hjem fra. Togturen mellem Cordoba og Sevilla tager ca. 45 minutter. Imellem Sevilla centrum og lufthavnen går der både tog og lufthavnsbusser, men vi skulle af sted så tidligt om morgenen, at vi valgte at tage en taxa.
Læs alle de andre spændende artikler om Cordoba her!