Ferie i Hamborg med børn 16. januar 2022 – Kategori: Ferie med børn, Rejser, Tyskland – Tags: , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Aktiviteter i Hamborg for børn

To timer fra den tyske grænse ligger en perle af oplevelser. Hamborg er meget mere end den nye motorvejstunnel under Elben og så Reeperbahn. Hamborg er en dejlig by på alle tidspunkter af året, og så er den børnevenlig. Der masser af spændende attraktioner for børn, og hoteller der er til at betale.

Banner - Tyskland - Sprogspil

Før Rune kom ind i familien, tog Ivan og Trine ofte på ferie i Hamborg. For os, der bor her i Svendborg, er det nemt at komme over grænsen, og vi kender efterhånden Nordtyskland som vores egen bukselomme.

Her får du derfor vores bedste tips til en ferie i Hamborg – som børn vil synes er sjov. Vi har valgt 10 børnevenlige seværdigheder ud, og nederst får du også anbefalinger til hoteller i Hamborg for børn, der alle nemt kan bookes igennem Booking.com.

SidderUnderEnPalme - Spil til ferie - Banner

Sådan kommer I til Hamborg

Det er nemt at komme til Hamborg med både fly, bus og tog. Vælger du toget, er der flere daglige afgange både fra København, Aalborg og Aarhus, selvfølgelig med stop undervejs. Du finder den billigste billet på Deutsche Bahn (siden er på dansk).

Tager du bilen, ligger Hamborg cirka 2 timer fra den tyske grænse. Du kan også vælge at flyve til den nordtyske hovedstad. Fra København er der ca. 1 times flyvetur til Hamborg.

10 seværdigheder for børn i Hamborg

Hamborg har rigtig meget at byde på, og udover de spændende seværdigheder, du finder her, så kan du selv planlægge din tur på Hamburg Tourismus. Men blandt de seværdigheder i Hamborg, som du bare må se, så er der:

Hagenbeck Tierpark

Hagenbeck Tierpark blev grundlagt i 1874, og i dag regnes den for en af de vigtigste zoologiske haver i Europa. Der er over 1800 dyr – orangutanger, tigre, giraffer, kænguruer og kæmpeskildpadder – og Tropeakvariet byder på hajer, edderkopper, slanger og klippegrævlinger. Og det bedste af det hele er, at det er muligt at komme til at fodre nogle af dyrene og røre ved dem! Foder kan købes i souvenirbutikken ved indgangen.

Havnerundfart i Hamborg Havn

Snyd ikke jer selv for en havnerundfart. Der er flere både at vælge imellem, og de afgår alle fra Landungsbrücken. Tag med hjuldamperen Mississippi Queen, hvor man kan spise om bord, og få en rundtur i Europas næststørste havneby blandt de kæmpestore containerskibe.

Miniatur Wunderland

Miniatur Wunderland Jernbanemuseum har til huse i et af de gamle pakhuse i Hamborgs Speicherstadtog er den største digitalt styrede modeljernbane i verden. Her kan I komme en tur op i de tyske alper eller til Det Vilde Vesten, hvor togene kører rundt i fantastiske landskaber af biler, færger, små mennesker og lyssignaler, man selv kan tænde og slukke. I det skandinaviske landskab kan Storebæltsbroen også ses.

Mahnmal St. Nikolai

Brug også turen til at få en god snak om krig, og hvorfor det er så forkert. I krypten under kirken Mahnmal St. Nikolai er der et museum om 2. verdenskrig, som selv mindre børn godt kan tåle at se – der er kun billeder af ruinerne og ingen døde mennesker. I kan også tage elevatoren op i kirketårnet og nyde den fantastiske udsigt udover hele Hamborg.

Banner - Tyskland - Sprogkursus

Den gamle Elb-tunnel

Skal turen gå ned under vandet – så gå en tur i den gamle Elb-tunnel fra 1911. Tunnelen ligger lige ved Landungsbrücken og går over til den modsatte flodbred. Læg mærke til elevatorerne der hejste bilerne 24 meter ned og op igen. Fra den anden side kan man se den centrale del af byen.

U-Bootmuseum Hamburg

I U-Bootmuseum Hamburg kan man dykke ned under havets overflade i den 90 meter lange, 8 meter brede og 14 meter høje U-434, og se de klaustrofobiske forhold som besætningen levede under. U-434 ligger i Hamborgs havnekanal Baakenhafen, tæt ved HafenCity.

Chocoversum

Hamborgs chokolademuseum, Chocoversum, er et paradis for chokoladeelskere. Her kan I lave jeres egen chokolade og tage på den guidede tur igennem museet. Se hvordan chokoladen bliver produceret fra kakaobønne til færdig chokolade og få en skøn souvenir med hjem i den store chokoladebutik.

Planten un Blomen

I den smukke blomsterpark Planten un Blomen finder i også en kæmpestor legeplads. Trænger børnene til at få brændt noget af krudtet af, er det gratis at benytte legepladsen. Minigolf og trampolin koster et par euro.

Den store Legobutik i Hamborg

Er man god til at pla… overtale, så kan man måske lokke sin mor med ind i den store Legoforretning på Spitalerstrasse, en af de store shoppinggader. Lego er billigere i det tyske – og det kan jo også lokke voksne til. Her er de først med det nyeste.

MIO – spaghetti-is i lange baner!

Hvor Jungfernsteig møder søen Binnenalster, finder du flere dejlige caféer, hvor du kan slappe af og nyde den dejlige udsigt. Her skal især MIO anbefales, som serverer festlige og morsomme is-desserter, formet som Spaghetti Bolognese eller Carbonara, Pizza, Lasagne – eller hvad med en Omelet? Caféen serverer også lette frokostretter og cocktails.

Se alle de andre inspirerende artikler til rejser med børn her!

Find et godt og børnevenligt hotel i Hamborg

Vi har efterhåndet boet flere forskellige steder i Hamborg. Her får du et par anbefalinger på børnevenlige hoteller i Hamborg, som vi er glade for at bo på. Alle kan bookes igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Et hotel med swimmingpool i Hamborg

Hvad siger børnene til at bo på et hotel med swimmingpool i Hamborg? På Holiday Inn Hamburg bor I lidt udenfor centrum, hvor der er fred og ro. Udover de rummelige hotelværelser og den overdådige morgenmadsbuffet har hotellet også på en spaafdeling. Her kan børnene lege i swimmingpoolen, og der er også sauna og wellnessafdeling. Der er gode parkeringsmuligheder i hotellets kælder, og flere gange i timen går der busser ind til centrum.

Læs mere om hotellet her: Holiday Inn Hamburg

Et billigt, men rigtig fint hotel i Hamborg

Skal I til Hamborg på budget, får I her også en anbefaling på et godt og billigt sted at overnatte i Hamborg. Skal I bare have en seng at sove i, på et rent hotel i et roligt kvarter, er det billige ibis Hamburg City i nærheden af banegården aldeles glimrende. Prisen ligger i den lave ende, og I får endda oven i købet en solid morgenmadsbuffet med. Hotellet er nemt at komme til med tog og ligger ca. 10 minutters gang fra Hauptbahnhof.

Læs mere om hotellet her: ibis Hamburg City

Se alle de andre dejlige hoteller i Hamborg – klik her!

Banner - SidderUnderEnPalme - Rejsespil Tyskland ferie - rejse

Læs de andre artikler om Hamborg her!

« Ferie i Svendborg med børn
Shopping i Sevilla – her finder du alle de gode butikker! »