Ferie i Svendborg med børn 16. januar 2022 – Kategori: Danmark, Ferie med børn, Rejser – Tags: , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Hold ferie i Svendborg med børn

Svendborg er jo her, hvor vi bor! Vi har masser af ting at fortælle om at holde ferie i Svendborg, og det kan du læse om her. Lad os starte med at sige, at vi altid er i Svendborg hele sommeren, både for at arbejde på Kammerateriet og i lige så høj grad, fordi vi slet ikke har lyst til at være nogen andre steder i sommerferien. Her er nemlig bare skønt!

I og omkring Svendborg er der masser af dejlige sandstrande, vand og skov, der inviterer til en sommerferie fyldt med aktiviteter. Bliver I trætte af at bade, er der masser at lave for børn. Besøg også nogle af de andre dejlige småøer i Det Sydfynske Øhav, eller tag på et af de spændende museer, hvis det regner. Nederst finder du også masser af skønne hoteller i Svendborg, der alle nemt kan bookes igennem Booking.com.

10 seværdigheder for børn i Svendborg

VisitSvendborg giver masser af inspiration til oplevelser og aktuelle arrangementer i byen. Men blandt de seværdigheder i Svendborg, som I bare må opleve, så er der:

Strande i og omkring Svendborg

Sydfyn har noget af det allerbedste badevand i landet. I Svendborg er der både den lille, børnevenlige strand ved den runde lystbådehavn midt inde i byen og Christiansminde Strand lige øst for byen. Gå ad den smukke sti langs vandet og find de mange tegn på, at området i mere end 200 år har været et rekreativt område for svendborggenserne. Her tog man ud for at nyde en forfriskning i traktørstederne og blev underholdt med dansesalon, cykelbane og udsigtstårn.

I kan også tage på udflugten til stranden og skoven ved Smørmosen på Thurø. Udover en dejlig sandstrand er der minigolf, grillbar og en kæmpe legeplads.

Naturama

Naturama kan I opleve moderne naturhistorie, fortalt så børn også synes, det er fantastisk. De udstoppede dyr er udstillet, så man kan komme helt tæt på dem.

Kulinarisk Sydfyn og Gammel Torvedag

Torvet i Svendborg bliver hver lørdag omdannet til markedsplads, hvor I kan købe lokale grøntsager, fisk, ost og alt andet, som hjertet kan begære. Den sidste weekend i juni bliver markedet udvidet til Kulinarisk Sydfyn, der er Skandinaviens største fødevaremesse. Sidst på sommeren er der Gammel Torvedag, hvor tiden skrues tilbage til dengang, hvor oldemor var ung.

Tag med færgen til Ærø, Drejø, Skarø og Hjortø

Fra Svendborg kan du tage færgen til de små, sydfynske øer: Ærø, Drejø, Skarø og Hjortø. Ærø er den største og mere end én overnatning værd. Her kan du gå på eventyr i de gamle gader, besøge et flaskeskibsmuseum eller leje cykler og nyde den smukke natur. På Skarø kan du nyde Skarø-is til lyden af klokkefrøerne i gadekæret eller tage til Skarø Festival, og på Drejø kan I få et dejligt måltid mad på kroen.

Danmarks Forsorgsmuseum

Et besøg på Fattiggården, eller Danmarks Forsorgsmuseum som det hedder i dag, kan virkelig være en stor oplevelse for børn. Museet indeholder blandt andet en udstilling om børnehjemsbørn i det 20. århundrede. Trænger I til at tage en snak om, hvad det egentlig vil sige at være fattig, om det er kun at have én Ipad til deling, kan udstillingen virkelig anbefales. Børn kommer gratis ind.

Valdemars Slot

Besøg også Valdemars Slot. Selve slottet er lukket for offentligheden, men der er skønt og smukt i området rundt omkring – helt perfekt til en gåtur. Hvis I ikke har bil med, så er den nemmeste vej faktisk vandvejen med det lille veteranskib Helge, som afgår fra havnen i Svendborg overfor Frederiksgade. Stå af ved Troense havn og gå det sidste stykke hen til slottet. Husk madpakken!

Besøg det gamle værft på Frederiksø

Det tidligere Svendborg Værft er i dag omdannet til en kulturø midt i Svendborg og er i dag en af de mest populære seværdigheder i Svendborg. Frem til 1990’erne var værftet en arbejdsplads for mange af byens mænd. I dag kan du stadigvæk høre sirenen henover byen, når der kaldes til henholdsvis morgenkaffe, frokostpause og arbejdsdagens afslutning henover hustagene. Turisterne undrer sig over den hylende sirene, men uden den kan de lokale ikke holde styr på tiden.

Gå en tur rundt på øen og læs historien om værftet på små tavler, der er sat op på bygningerne. Besøg parkourbanen, skaterrampen og kuglebanen, og slut af med en tur i strandbaren på Kammerateriet, hvor du finder Rune bag baren.

Pluk selv

Langs vejen kan I købe friske jordbær – men det er endnu sjovere at plukke dem selv! Mange steder tilbyder pluk selv-jordbær, hvor I kan plukke om kap på jordbærmarkerne. Hold øje med annoncer for pluk-selv i den lokale ugeavis for Svendborg, som kan læses her: www.ugeavisensvendborg.dk

Gå tur på Øhavsstien

Selv de korteste børneben kan holde til en lille vandretur på den smukke Øhavssti. Stien er i alt 220 km lang og anlagt gennem det sydfynske landskab. Klikker du på linket, er der forslag til forskellige endagsture, men stien kan også være en vandreferie i sig selv.

Tag på sejltur med et af de gamle træskibe

Svendborg er også kendt for at lægge baggrund til filmen Far til fire til søs. I kan dog også selv komme ud og sejle med et af de smukke, gamle træskibe, enten som en endagstur til en af småøerne eller på et længere togt. På SidderUnderEnPalme kan du læse meget mere om at sejle med træskibe i Svendborgsund her: 5 skønne artikler om at sejle med træskib.

Se alle de andre inspirerende artikler til rejser med børn her!

Find et godt hotel i Svendborg

Leder du efter et godt hotel i Svendborg, så får du her en liste med dejlige hoteller, der alle kan bookes igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Et børnevenligt hotel i Svendborg

Hotel Christiansminde danner en dejlig ramme for en ferie med børn. Her bor I lige ved stranden med den lange badebro, legeplads, ishus og minigolfbane. På hotellet er der et spillerum i kælderen med bordtennis og pool, og på den overdådige morgenmadsbuffet er der noget, alle børn kan lide! Fra Christiansminde er der 10-15 minutters gang ind til Svendborg.

Læs mere om hotellet her: Hotel Christiansminde

Et billigt hotel midt i byen

Skal I være ude hele dagen og bare bruge en seng at sove i, finder I også god og billig overnatning i Svendborg. På Hotel Garni bor I lige ved havnen, overfor banegården og 2 minutters gang fra gågaden. På hotellet er der 18 velindrettede værelser med alt, hvad I skal bruge til ferien – også gratis wifi. Når I har tjekket ind på Best Western Plus Hotel Svendborg, hvor I også kan indtage morgenmaden, kan I selv låse jer ind og ud.

Læs mere om hotellet her: Hotel Garni

Bo godt og billigt i Svendborg

Et anderledes sted til overnatning er hos Arne og Winnie i Fru Olsens Stuer. Det lille bed & breakfast ligger helt inde midt i byen og har fire tema-værelser. Bemærk, at selv om stedet er et B&B, så er der ikke morgenmad med i prisen. Det er dog stadigvæk et af de billigste steder at bo i byen, og bageren og caféerne ligger lige rundt om hjørnet. Og så er Arne og Winnie nogle af de sødeste mennesker!

Læs mere om det lille B&B her: Fru Olsens Stuer

Se flere gode hoteller i Svendborg her på Booking.com!

Ekstra forkælelse til ferien?

Der bliver endnu mere at glæde sig til med de festlige ferie-kuponer fra Lou Noire! Her kan du for eksempel byde på en drink i lufthavnen eller en frokost, når I når frem. Klip de sjove gavekort ud og lav et festligt kuponhæfte til ham eller hende, der skal forkæles på turen. Download og print Kuponhæfte til ferien med det samme!

Banner - Kuponhæfte til ferien

Læs de andre artikler om Svendborg her!

« Ferie i Los Angeles med børn
Ferie i Hamborg med børn »