Gode restauranter i Svendborg – og tips til brunch og eftermiddagskaffe 23. september 2020 – Kategori: Danmark, Rejser – Tags: , , , , ,

Annonce

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Hvor skal du spise i Svendborg?

Leder du efter gode restauranter i Svendborg? Svendborg byder på mange gode spisesteder. Her er der noget for enhver smag, og overalt kan du nyde de mange gode råvarer, som Sydfyn har at byde på. Svendborg er certificeret Cittaslow-by, et internationalt netværk af mindre byer, som arbejder for at øge livskvaliteten for deres indbyggere og sætte fokus på lokale fødevarer. Det mærkes overalt, hvor du går, og svendborgenserne er stolte af den afslappede livsstil: her lever man godt, og her spiser man godt!

Med disse ord får du her en guide til de bedste caféer og restauranter i Svendborg.

Gourmetmad med lokale råvarer

En af de restauranter i Svendborg, som du helt sikkert skal opleve, er Restaurant Resumé. Resumé ligger i den Blå Kirke på Lundevej, og her venter små og store gastronomiske overraskelser på dig. Restauranten byder på en fast menu til en fast pris. I menuen får du snacks, forret, hovedret, dessert samt kaffe og kage, alt med råvarer der er tilpasset sæsonen. Med i prisen er der også en vinmenu – eller du kan vælge den fynske ølmenu eller en alkoholfri saftmenu.

NB! Husk at bestille bord i god tid, gerne et par uger før.

Kan du ikke få plads på Resumé, så prøv hos søster-restauranten Salig Simons Gaard. Den lille bistro i den hyggelige gårdhave i Brogade byder på franske fristelser til både frokost og aften.

SOB, BOB eller MOB?

Hos Jettes Diner i Brogade får du byens bedste burger! Den populære diner har ligget på samme hjørne siden 1995 og har mange stamkunder. De lokale ved godt, at her bestiller man ikke bare “en burger”, for der er mange kombinationer at vælge imellem. Er du til strudseburger eller en mexikansk burger? Og skal den være med både ost og seranoskinke? Jettes Diner byder også på en spændende tavlemenu, der altid indeholder en vegansk ret eller vegetarret.

Bedste pizza i Svendborg

For snart mange år siden kom Salvatore til Svendborg fra Sicilien. Han så, at byen manglede gode pizzaer og gik straks i gang med at bage. Så kort kan historien om Bella Italia fortælles. Her får du gode pizzaer og et stort menukort med mange fristelser.

Eftermiddagskaffe midt i gågaden

Svendborg byder på mange spændende specialbutikker, som er en shoppingtur værd. Når du trænger til at hvile fødderne, så slå vejen forbi Knæwr Kaffebar lige ved springvandet i Gerritsgade.

Annonce

Smørrebrød ved havnen

Er du sulten efter smørrebrød og gode, klassiske danske retter, så får du det bedst hos Restaurant Ærø på havnen. Nyd udsigten ud over havnen og de mange gæster til Ærø-førgen, imens du indtager et stjerneskud eller en af de andre favoritter: Ærø-gryde.

Hvor spiser du brunch i Svendborg?

Spørger du en svendborgenser, er det første svar sandsynligvis: På Under Uret. Den klassiske café har ligget på samme sted i gågaden i hvad der føles som altid. Det er her, man mødes for at spise brunch; i hverdagen ved at udfylde en spiseseddel og i weekenden fra den store brunchbuffet.

Tag på gourmettur på Sydfyn

Fyn bliver ofte kaldt for Danmarks spisekammer, men hvis Fyn er spisekammeret, så er Sydfyn den øverste hylde med alle lækkerierne! Egnen er fyldt med lokale producenter af både chokolade, vin, ost og øl. Mange af de ting, du kan smage rundt omkring på de gode restauranter i Svendborg, bliver produceret i området. Hvis du vil ud og se, hvor det sker og eventuelt købe en spiselig souvenir med hjem, har Svendborg Turistinformation lavet en kulinarisk guide, som du finder her: Mad, drikke og natteliv

Vil du hellere blive i Svendborg, så bliver Torvet i Svendborg hver lørdag omdannet til markedsplads, hvor du kan købe lokale grøntsager, fisk og ost. Hos Byens Gårdbutik i Vestergade finder du råvarer og lækre produkter fra gårdene rundt omkring på Sydfyn. Den sidste weekend i juni kan du deltage i Kulinarisk Sydfyn, der er Skandinaviens største fødevaremesse. Se mere på: www.kulinarisksydfyn.dk

Find et godt hotel i Svendborg

Svendborg byder på hoteller i alle prisklasser. Her får du anbefalinger på gode hoteller, der alle kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Et skønt hotel midt i Svendborg

Bo på det dejlige Hotel Svendborg lige midt i centrum. Uanset om du kommer med tog eller bil, er hotellet nemt at komme til. Værelserne er store og smagfuldt indrettede. Der er mulighed for at tilvælge udsigt ud over byen. Spis godt på hotellets egen Restaurant Krinsen, der serverer retter inspireret af årstidens lokale råvarer.

Læs mere her: Best Western Plus Hotel Svendborg

Et hotel helt ned til Svendborgsund

Hotel Christiansminde danner en dejlig ramme for en ferie. Her bor du lige ned til Christiansminde Strand med den lange badebro, ishus og en skov, der inviterer til korte og længere gåture. Når morgenmaden ved den overdådige morgenmadsbuffet er overstået, er der 15-20 minutters gang langs den kønne Christiansminde-sti ind til Svendborg.

Læs mere her: Hotel Christiansminde

Bo godt og billigt lige ved tog og bus

Skal du bare bruge en seng at sove i, finder du også god og billig overnatning i Svendborg. På Hotel Garni bor du lige ved havnen, overfor banegården og 2 minutters gang fra gågaden. På hotellet er der 18 velindrettede værelser med alt, hvad du skal bruge til din ferie – også gratis wifi. Når du har tjekket ind på Best Western Plus Hotel Svendborg, hvor du også kan indtage morgenmaden, kan du selv låse dig ind og ud.

Se flere gode hoteller i Svendborg her på Booking.com!

Ekstra forkælelse til ferien?

Der bliver endnu mere at glæde sig til med de festlige ferie-kuponer fra Lou Noire! Her kan du for eksempel byde på en drink i lufthavnen eller en frokost, når I når frem. Klip de sjove gavekort ud og lav et festligt kuponhæfte til ham eller hende, der skal forkæles på turen. Download og print Kuponhæfte til ferien med det samme!

Banner - Kuponhæfte til ferien

Læs de andre artikler om Svendborg her!

Annonce

« Spændende seværdigheder i Berlin
Gode restauranter på Gran Canaria »