Spændende seværdigheder i Berlin 23. september 2020 – Kategori: Rejser, Tyskland – Tags: , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Masser af attraktioner i Berlin!

Berlin er kun en lille flyvetur borte – faktisk ligger Tysklands hovedstad ikke længere væk, end du kan køre dertil i både bil og tog på en halv dag. Det er billigt at bestille tog igennem Deutsche Bahn, og siden er på dansk. Berlin gemmer på så meget spændende historie, både fra 2. verdenskrig og DDR-tiden, men byen har i mange hundrede år været centrum for handel, politik og kultur.

Banner - Tyskland - Sprogspil

Hvad skal du opleve i Berlin?

Du kan få mange spændende oplevelser i Berlin, men der er meget at vælge imellem. Det er derfor en god ide at læse lidt om seværdighederne hjemmefra og forsøge at vælge. Det er ikke for ingenting, at Berlin bliver kaldt Europas kulturelle hovedstad! Ud over de åbenlyse seværdigheder, som du bare må se, Berlinmuren, Brandenburger Tor og Check Point Charlie, så gemmer byen også på store skatte, bl.a. busten af den ægyptiske dronning Nefertiti på Neues Museum og det fascinerende T-Rex skelet på Museum für Naturkunde – i det hele taget hele Museumsøen.

Udover det er der mange andre oplevelser i Berlin, som du bare må have med hjem. Læs med her!

Fantastiske seværdigheder i Berlin:

KaDeWe

I det gamle kapitalistiske Vest-Berlin var KaDeWe en kronjuvel i stormagasinernes verden. Her findes stadig al den luksus, du overhovedet kan tænke dig, og du er velkommen til bare at komme ind og ose. Besøg den fantastiske chokoladeafdeling, og prøv at tælle hvor mange forskellige slags chokolade, man egentlig kan få. Generelt er hele området omkring Kurfürstendamm et eldorado for store og små shoppere, med masser af kædebutikker og gode tilbud.

Die Stolpersteine

Lige rundt om hjørnet, på Genthiner Strasse, ligger der i fortorvet nogle af de mange små Stolpersteine, Snublesten, som Berlin er fuld af. Stenene er mindemærker for de jøder, romaer og andre befokningsgrupper, som blev deporteret af nazisterne og udryddet i koncentrationslejrene. På stenene er indmejslet navne, fødsels- og dødsdato på de deporterede samt navnet på dødslejren. Et meget mørkt kapitel af Berlins historie, som det især i disse tider er vigtigt at huske på.

RitterSport-museet

Der er generelt mange steder i Berlin, hvor du bliver mindet om krigens rædsler, og skal humøret op igen, kan du i  RitterSport-museet bygge din egen RitterSport. Nyd også den lille udstilling, og er der børn med på rejsen, kan de booke et chokoladekursus, hvor de i en times tid lærer at lave chokolade. Det kan anbefales, at besøget lægges sidst på dagen, da museet også har en butik med et omfattende udvalg af ekstrastore RitterSport-plader.

Kanalrundfart

Tag med på kanalrundfart i Berlin og oplev dele af byen, som du ellers ikke ville have fået set. Du kan stige på flere steder i byen, bl.a. fra Nikolaiviertel ved siden af Fehrnsehturm. På turen kommer du forbi Rigsdagen, Kohl-losseum, Museuminsel, og du får set Tiergarten fra vandsiden.

Fernsehturm

Fernsehturm, Tv-tårnet på Alexanderplatz, må også bare opleves! Det anbefales at booke billetter over computeren, for møder du bare op, kan der være lang ventetid. Oppe i tårnet er der udsigt ud over hele Berlin, og det er underligt at forestille sig, at meget af Berlin efter bombardementerne under 2. verdenskrig ikke var andet end murbrokker. Når du booker billet, så snyd ikke dig selv for en frokost i restauranten eller en kop eftermiddagskaffe, det er samme pris og kvalitet som alle andre steder i området – men her får du en roterende panorama-udsigt udover hele Berlin, for restauranten drejer rundt.

Sporvogne

Vil du videre ud i byen, kører der fra Alexanderplatz – og mange andre steder i den tidligere østdel – sporvogne, et utrolig praktisk transportmiddel, som er lige til at hoppe af og på. Det er ikke en bus, man skal vente på, og heller ikke et tog, hvor man først skal langt ned i jorden for at køre med. Har du købt et Berlin Welcome Card, kan du bare stige ombord.

Berliner Mauer Gedenkstaette

Tag f.eks. sporvognen til Bernauerstrasse, hvor du finder et stykke af Berlinmuren samt et åbent museum. Mellem de originale sektioner af muren bliver det meget tydeligt, hvordan byen engang var delt. Der er mindeplader for dem, som gjorde forsøget på at komme fra øst til vest og ikke overlevede.

Banner - Tyskland - Sprogkursus

Mauerpark

Lige ved siden af, i Mauerpark, kan du hver søndag finde et stort loppemarked – men også meget, meget andet. Her hænger berlinerne ud side om side med turisterne. En kæmpestor åben, grøn park fyldes til randen med fodboldspillende, dansende, grillende, solbadende, øldrikkende, glade mennesker. For børn er der en stor legeplads og geder, der må klappes.

Find et godt hotel i Berlin

Her får du et par anbefalinger på gode hoteller i Berlin, som alle kan bookes igennem Booking.com. Vi har boet på dem alle og kan give dem vores bedste anbefalinger. Se flere gode hoteller i Berlin ved at lave din egen søgning her:


Booking.com

Et hotel med swimmingpool i Berlin

Leder I efter et godt hotel i Berlin, der er til at betale – og i gåafstand til Kurfürstendamm, KaDeWe og Tierpark Berlin? Så kan Pestana Berlin Tiergarten anbefales! Her bor I i det rolige ambassadekvarter, kun en lille gåtur fra et væld af butikker og gode restauranter. Pestana Berlin Tiergarten har rummelige værelser og en overdådig morgenmadsbuffet, og der er swimmingpool på hotellet. I en by, hvor det godt kan være svært at finde overnatning, der ikke er alt for dyrt, er hotellet her et glimrende bud.

Læs mere om hotellet her: Pestana Berlin Tiergarten

Et godt hotel i Berlin, der er til at betale

Når du skal finde et hotel, der både er godt og samtidig til at betale, kan du altid kigge efter et ibis-hotel. ibis-hotellerne findes i mange storbyer, og her får I en seng, ofte med køjeseng ovenover, bad og toilet. Det er ikke fancy, men altid godt og virkelig hyggeligt. I Berlin kan I for eksempel bo på ibis Berlin Kurfuerstendamm, to minutters gang fra KaDeWe og Ubahn-stationen.

Læs mere om hotellet her: ibis Berlin Kurfuerstendamm

Billige hostels i Berlin

Leder du efter billig overnatning i Berlin, er både Sunflower Hostel Berlin i det hippe Friedrichshain og Three Little Pigs Hostel Berlin tæt på Potsdamer Platz gode hostels for dig, der bare skal bruge en billig seng. På begge vandrehjem har du mulighed for at booke et privat værelse, og der er gode badefaciliteter og billig morgenmad.

Se flere gode hoteller i Berlin på Booking.com her!

Banner - SidderUnderEnPalme - Rejsespil Tyskland ferie - rejse

Læs de andre artikler om Berlin her!

« Pakkeliste til storbyferie – hvad skal du tage med?
Gode restauranter i Svendborg – og tips til brunch og eftermiddagskaffe »