Gode tips til din ferie i Trapani, Italien 27. april 2022 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Hvorfor skal du tage på ferie i Trapani?

Trapani er en havneby på Sicilien med omkring 70.000 indbyggere. Byen er placeret på Siciliens vestkyst, hvor den ligger på en lille halvø med Middelhavet på den ene side og Det Tyrrhenske Hav på den anden. Middelhavet er synonymt med badeture ved skønne sandstrande, men Trapani er også et perfekt udgangspunkt for dagsture ud til de mange seværdigheder på Vest-Sicilien.

Banner - Italien - Lær sprog

Elsker du fisk og skaldyr, kan du nyde et godt måltid mad på en af de mange restauranter på gågaden Corso Vittorio Emanuele. Om aftenen summer den hyggelige gade af liv, hvor både turister og lokale mødes til en slentretur op og ned ad gaden eller en festlig cocktail.

Fortsæt gerne hele vejen ud til havnen, hvor du kan nyde solnedgangen over de mange fiskerbåde, der vidner om stærke fisketraditioner, der stadig bliver holdt i hævd. Syd for byen ligger de vidtstrakte saltmarker, som du også kan få et imponerende overblik over fra den lille svævebane, der fører dig op til middelalderbyen Erice, der ligger deroppe på bjerget og venter på dit besøg.

Trapanis historie

Når du står oppe i Erice, bliver forholdet mellem byen her på bjerget og Trapani lige pludselig meget tydelig. Havnebyen Trapani var forbyen til det vigtige Erice, der lå beskyttet heroppe. Det var der de vigtige klostre og administrationsbygninger lå, og det var her man kunne søge ly for fjenden. Erice var med sine stejle bjergskråninger og forsvarsværker godt beskyttet, og selv i dag er der udover svævebanen kun én anden vej op på bjerget.

Og der var god grund til at befæste byen! Sicilien har gennem sin historie været besat, belejret og beboet af bl.a. grækere, fønikere, romere, vandaler, maurere, normannere – for bare at nævne nogle. Du kan læse mere om Siciliens historie her: Siciliens historie i hovedtræk.

Trapani blev bombet voldsomt af de allierede under 2. Verdenskrig, og når du går rundt i byen i dag, er det umiddelbart svært at finde spor efter de mange folkeslag. I stedet står byen flot med sin barok-arkitektur, der fortæller om en særlig periode i byens historie i 1600- og 1700-tallet, hvor byen havde sin storhedstid. Her myldrede byen med skibsværfter, hvor de mange skibe fragtede den eftertragtede salt, tun og Marsala-vin ud i verden.

Dagsture fra Trapani

Trapani er et godt udgangspunkt for dagsture ud til de mange spændende turistattraktioner i området. Udover seværdighederne i Trapani kan vi derfor også anbefale:

Du kan læse mere om de enkelte udflugter ved at klikke på linket.

Bussystemet på Sicilien kan godt være svært at finde rundt i. Der er ikke kun ét busselskab, men ét til hver rute, og det tager lidt tid at finde det rigtige. Ved hvert udflugtsmål har vi derfor lavet en udførlig guide til, hvordan du kommer derhen med offentlig transport. Ved nogle af bus- og togselskaberne kan du med fordel bruge app’en Omio, hvor du kan købe billetter til strækninger over hele Europa.

Hvornår skal du tage til Trapani?

Dagsrytmen i byen fortæller om en ø, der er vant til høje temperaturer midt på dagen. Fra frokost og frem til sidst på eftermiddagen er byen øde, og de lokale kommer først frem, når det er til at holde ud at være udendørs igen. I juli og august er byen ulidelig varm, og du kan se temperaturer for Trapani her.

Banner - Italien - Sprogkursus

FORÅR: Vi besøgte Trapani sidst i april 2022, og der var temperaturerne som en dansk forsommer. Badevandet var stadig iskoldt, og det var kun de mest insisterende turister, der var ude at bade. Til gengæld var lufttemperaturen fuldstændig perfekt til at se alle de seværdigheder, som vi havde planlagt og også til at vandre i de stejle bjerge ved Segesta-templet uden at smelte helt.

Vi havde både pakket vinterjakke og badetøj, men fik kun brug for det første. Forårsaftenerne er nemlig kølige, når solen er gået ned. Om dagen var det shortsvejr inde i byerne, men koldt og blæsende ude på øerne og oppe i Erice. Her var det vejr til lange bukser, så pak lidt af hvert som du ville gøre til en sommerferie i Danmark.

EFTERÅR: I oktober 2022 var vi igen tilbage i Trapani (ja, det ER en dejlig by!), og selv om det ikke længere var sommer, var temperaturen en hel anden. Øen var blevet varmet op henover sommeren, og vi nød det dejlige badevand fra den skønne strand. Aftenerne var dog stadig kølige, så husk en trøje eller en let jakke.

Hvor skal du bo i Trapani?

Der er tre områder, du kan vælge at bo i, når du besøger Trapani: Den gamle by, den nye bydel og så oppe i middelalderbyen Erice. Den gamle bydel er der, hvor det sker med den livlige gågade Corso Vittorio Emanuele som et festligt centrum. Den nye bydel er her, hvor de lokale bor, og også her hvor du virkelig kan shoppe igennem og er tæt på de gode badestrande. Erice ligger oppe på et bjerg, og her er du afhængig af svævebanen, men har til gengæld en mageløs udsigt.

Booking.com kan du se alle hoteller og ferielejligheder i Trapani, og nedenfor kan du også læse vores anbefalinger til Trapani. Du kan også lave din egen søgning på Booking.com efter et godt hotel i Trapani lige her:Booking.com

Lejlighed og hoteller i Trapani

Punta Tipa - Hotel i Trapani - SidderUnderEnPalme

Hotel Punta Tipa i Trapani – klik på billedet og læs mere!

På vores første besøg i Trapani nåede vi både en byferie og en badeferie ved stranden. Til at starte med havde vi kun booket fire overnatninger i Trapani, men da vi begyndte at undersøge, hvad der egentlig fandtes af seværdigheder i området, blev vi enige om, at det slet, slet ikke var nok. Vi skyndte os derfor at ombooke vores flyafgang, så vi havde en hel uge i stedet.

Lejlighed i bymidten

Det krævede et hotelskift undervejs. I starten af ferien boede vi i en lejlighed midt i den gamle bydel lige ved Corso Vittorio Emanuele. Der var ikke langt til hverken restauranter, havn eller seværdigheder.

Hotel ved stranden i Trapani

Efter et rykkede vi videre til det forholdvis nye og virkelig lækre strandhotel Punta Tipa, hvor billedet er fra. Trapani er (endnu) ikke plastret til med strandhoteller, og faktisk er Punta Tipa et af de eneste. Det ligger lige før den rigtig gode strand ved universitet og med den smukkeste udsigt ind over byen. Måske kan du lige ane det på billedet!

Fra hotellet er der ca. 10 minutters gang op til den nye bydel og 30 minutter til Torre dell’Orologio i den gamle by. Trapani er en dyr by at parkere i, med priser fra 1 euro i timen inde i bymidten, og Punta Tipa er med sine gratis parkeringspladser derfor et godt hotel for dig, der lejer bil og vil bruge Trapani som base for at komme ud og se en masse seværdigheder i området. Læs mere om hotellet ved at klikke på links eller billede.

Luksushotel – lige ved by og strand

På vores anden tur til Trapani fandt vi det helt perfekte sted. Luksushotellet Room of Andrea ligger lige i skellet mellem den nye og gamle bydel og to minutters gang fra stranden. Er du ikke til sand mellem tæerne, kan du også bade i poolen på tagterassen.

Da vi kom op på vores standardværelse, troede vi først, at de havde givet os den forkerte nøgle til suiten. Værelset bestod nemlig både af en afdeling med stue og en med en dejlig, konfortabel dobbeltseng. Badeværelset var stort, og det samme var den overdådige morgenmadsbuffet. Få et lille glimt af hotellet herunder og klik på billeder eller links for at læse mere om Room of Andrea.

Hvordan kommer du til Trapani?

Lige syd for byen ligger lufthavnen Trapani-Birgi Airport. Fra lufthavnen kan du tage en taxi ind til Trapani, og det koster ca. 30 euro. Du kan også tage lufthavnsbussen, der afgår lige ude foran stationen og stopper igen i Trapani centrum tæt ved ved banegården. I april 2022 kostede lufthavnsbussen 5 euro, og du kan købe billetter i bussen med kontanter eller kort.

Hvor mange dage skal du holde ferie i Trapani?

Til at starte med havde vi kun booket fire overnatninger i Trapani, men da vi begyndte at undersøge, hvad der egentlig fandtes af seværdigheder i området, blev vi enige om, at det slet, slet ikke var nok. Vi skyndte os derfor at ombooke vores flyafgang, så vi havde en hel uge i stedet.

Men selv med syv overnatninger tog vi stadig fra Trapani med følelsen af, at vi kun havde snuset til en brøkdel af alt det, som Sicilien har at byde på – så vi kommer helt klart igen! En uge er dog fint til at få set de vigtigste seværdigheder i og omkring Trapani.

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs de andre artikler om Trapani her!

« Shopping i Trapani, Italien – her finder du alle de gode butikker!
Seværdigheder i Trapani, Italien – 10 attraktioner du skal se! »