Udflugt til Segesta – tips til bus, seværdigheder og rygsæk 27. april 2022 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Alt om Parco Archeologico di Segesta

Segesta ligger på det vestlige Sicilien, imellem Trapani og Palermo. Segesta var en af elymernes vigtigste byer, et hellenistisk folk der menes at stamme fra Troja i Grækenland. I Segesta opbyggede de et samfund efter græsk forbillede, med agora, amfiteater og tempel – og det hele står der endnu!

Banner - Italien - Lær sprog

Her kan du læse om, hvordan du kommer til Segesta-parken med offentlig transport, hvad du skal se i den arkæologiske park, og hvordan du kommer rundt i Segesta. God tur!

Hvad kan du se i Segesta?

Segesta er omtalt i kilder så tidligt som i 580 f.Kr. og er i dag en af de større historiske seværdigheder på Vest-Sicilien. I Segasta kan du se et velbevaret græsk teater, et dorisk tempel og ruinerne af den gamle by. Uanset om du er historieinteresseret eller bare vil ud på en spændende dagstur fra Trapani eller Palermo, er Segesta et besøg værd.

Som Segesta ligger der på bjergtoppen i det smukke, bølgende landskab, er det svært at forestille sig, at byen var centrum for en bitter strid med Selinunte i Tempeldalen på Siciliens sydspids. I dag er Selinunte Europas største arkæologiske park med imponerende græske templer og også et besøg værd.

Det store tempel i Segesta blev opført i 430-420 f.Kr. i en tid, hvor Segesta kæmpede mod Selinunterne. Når du kommer tæt på templet, kan du se, at det dog aldrig blev bygget færdig. Det er især tydeligt på blokkene i fundamentet, hvor håndtagene til at bære de tunge sten aldrig blev fjernet. Oppe på Monte Bàrbaro ligger resterne af den blomstrende handelsby, hvor du kan gå rundt i det græske amfiteater og også se spor fra normannere og maurere, der senere indtog byen.

Hvis du vil læse mere om Segesta, så ligger en af de mere overskuelige artikler om emnet på Wikipedia: Segesta (engelsk). På parkens egen side ligger der også en rigtig god artikel om Segesta, som dog er på italiensk. Kan du ikke læse italiensk, så brug Google Translate til at oversætte, som vi har gjort her.

Bus fra Trapani til Segesta - SidderUnderEnPalme

Bus fra Trapani til Segesta fra april 2022 – husk at tjekke om bustiderne er blevet opdateret!

Hvordan kommer du til Segesta?

Du kan komme med bus til Segesta fra både Palermo og Trapani. Siden vores udgangspunkt var Trapani, er det den tur, denne artikel handler om. Som med alle de andre ture rundt på Sicilien, hvor du skal med bus, er det en udfordring at finde rundt i bustider og stoppesteder, så derfor kommer der her en udførlig vejledning til, hvordan du kommer fra Trapani til Segesta med bus.

Busselskabet, der kører til Segesta, hedder Tarantola, og stoppestedet ligger på rutebilstationen bagved togstationen. Sådan finder du det: Gå hen til togtstationen og stil dig foran den. Gå højre om bygningen, hen mod det lille snacksted. Ved billetkontoret går du venstre om, i retning mod Piazza Giangiacomo Ciaccio Montalto, og så ligger stoppestedet midtpå.

Der står på skiltet ved busstoppestedet, at du kan købe billetter i Tabacchi-kiosken, men dette er ikke korrekt. Du skal købe billet i bussen og kan betale med kontanter. I april kostede det 6,50 euro for en returbillet. Turen tager ca. 40 minutter fra Trapani til Segesta. Bussen holder pause midt på dagen, så tjek bustiderne og planlæg din tur hjemmefra på hjemmesiden for Tarantola.

Billet til Segesta - SidderUnderEnPalme

Billet til Segesta – forstør billedet ved at klikke på det.

Sådan kommer du rundt i Segesta

Bussen stopper ved indgangen og derfra er der et par minutters gang hen til billetsalget. Du kan også købe din billet online her: Parco Archeologico di Segesta (italiensk). Fra billetkontoret er der 1 minuts gang hen til toilet og café, og herfra går stien op mod Segesta-templet. Det tager ca. 5-10 minutter at gå de 400 meter derop. Stien er stejl og med høje trappetrin.

Banner - Italien - Sprogkursus

Når du køber din billet, kan du også vælge at tilkøbe en billet til shuttlebussen, som kører op og ned ad bjerget til teatret og agora hele dagen. Du kan også gå op ad bjerget, som vi gjorde. Der er 1200 meter med stejl stigning og grusede stier, og det tog ca. 20 minutter, nedturen dog kun 10. Vil du ud og se fæstningsværkerne og de mindre bebyggelser, går der små stier igennem landskabet undervejs.

Hvor lang tid skal du sætte af til dit besøg?

Busserne går hele dagen, så du som minimum kan vælge at tilbringe to eller fem timer i Segesta. Fem timer er ikke for meget, hvis du er interesseret i arkæologi og historie eller har lyst til at vandre en tur i landskabet. Vil du gerne bare se templet og teatret, er to timer fint.

Er Segesta for børn og dårligt gående?

Vi har flere steder skrevet om stejle stigninger, men for voksne i almindelig god form er Segesta ikke noget problem, især ikke hvis du vælger at tage shuttlebussen op ad bjerget. Har du børn, der sidder i klapvogn eller er i løbe væk-alderen, er det en god ide at vælge en dagstur til Egadi-øerne i stedet for. Segesta ligger på et bjerg omgivet af stejle raviner, hvor man ikke skal falde ned.

Vi vil heller ikke anbefale turen til dårligt gående. Stedet indbyder generelt ikke til hverken klapvogn, krykker eller rullestol, og det er ujævnt terræn med småsten, som du nemt kan glide på.

Hvad skal du medbringe til Segesta?

Det er essentielt for et besøg på Segesta, at du har gode sko på, f.eks. sneakers eller vandrestøvler. Høje hæle eller klipklappere, der ikke sidder fast på fødderne, kan ikke anbefales.

Ved billetkontoret er der en lille café, hvor du kan få noget at spise og drikke, men oppe på bjerget er der ingenting, så tag en flaske vand og salte snacks eller en sandwich med i din rygsæk. Vi var der i april, og allerede her var det en ret varm tur. Hvis du vil vandre videre ud i området, så tag mere vand med. Husk også solcreme og solhat.

Flere tips til din ferie i Trapani

Find et godt hotel i Trapani

Der er tre områder, du kan vælge at bo i, når du besøger Trapani: Den gamle by, den nye bydel og så oppe i middelalderbyen Erice. Den gamle bydel er der, hvor det sker med den livlige gågade Corso Vittorio Emanuele som et festligt centrum. Den nye bydel er her, hvor de lokale bor, og også her hvor du virkelig kan shoppe igennem og er tæt på de gode badestrande. Erice ligger oppe på et bjerg, og her er du afhængig af svævebanen, men har til gengæld en mageløs udsigt.

Booking.com kan du se alle hoteller og ferielejligheder i Trapani, og nedenfor kan du også læse vores anbefalinger til Trapani. Du kan også lave din egen søgning på Booking.com efter et godt hotel i Trapani lige her:Booking.com

Lejlighed og hoteller i Trapani

Punta Tipa - Hotel i Trapani - SidderUnderEnPalme

Hotel Punta Tipa i Trapani – klik på billedet og læs mere!

På vores første besøg i Trapani nåede vi både en byferie og en badeferie ved stranden. Til at starte med havde vi kun booket fire overnatninger i Trapani, men da vi begyndte at undersøge, hvad der egentlig fandtes af seværdigheder i området, blev vi enige om, at det slet, slet ikke var nok. Vi skyndte os derfor at ombooke vores flyafgang, så vi havde en hel uge i stedet.

Lejlighed i bymidten

Det krævede et hotelskift undervejs. I starten af ferien boede vi i en lejlighed midt i den gamle bydel lige ved Corso Vittorio Emanuele. Der var ikke langt til hverken restauranter, havn eller seværdigheder.

Hotel ved stranden i Trapani

Efter et rykkede vi videre til det forholdvis nye og virkelig lækre strandhotel Punta Tipa, hvor billedet er fra. Trapani er (endnu) ikke plastret til med strandhoteller, og faktisk er Punta Tipa et af de eneste. Det ligger lige før den rigtig gode strand ved universitet og med den smukkeste udsigt ind over byen. Måske kan du lige ane det på billedet!

Fra hotellet er der ca. 10 minutters gang op til den nye bydel og 30 minutter til Torre dell’Orologio i den gamle by. Trapani er en dyr by at parkere i, med priser fra 1 euro i timen inde i bymidten, og Punta Tipa er med sine gratis parkeringspladser derfor et godt hotel for dig, der lejer bil og vil bruge Trapani som base for at komme ud og se en masse seværdigheder i området. Læs mere om hotellet ved at klikke på links eller billede.

Luksushotel – lige ved by og strand

På vores anden tur til Trapani fandt vi det helt perfekte sted. Luksushotellet Room of Andrea ligger lige i skellet mellem den nye og gamle bydel og to minutters gang fra stranden. Er du ikke til sand mellem tæerne, kan du også bade i poolen på tagterassen.

Da vi kom op på vores standardværelse, troede vi først, at de havde givet os den forkerte nøgle til suiten. Værelset bestod nemlig både af en afdeling med stue og en med en dejlig, konfortabel dobbeltseng. Badeværelset var stort, og det samme var den overdådige morgenmadsbuffet. Få et lille glimt af hotellet herunder og klik på billeder eller links for at læse mere om Room of Andrea.

Hvordan kommer du til Trapani?

Lige syd for byen ligger lufthavnen Trapani-Birgi Airport. Fra lufthavnen kan du tage en taxi ind til Trapani, og det koster ca. 30 euro. Du kan også tage lufthavnsbussen, der afgår lige ude foran stationen og stopper igen i Trapani centrum tæt ved ved banegården. I april 2022 kostede lufthavnsbussen 5 euro, og du kan købe billetter i bussen med kontanter eller kort.

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs de andre artikler om Trapani her!

« En dagstur til Erice, Italien – hvad skal du se, spise og opleve
En dagstur til Palermo, Italien – hvad skal du se, spise og opleve? »