En dagstur til Palermo, Italien – hvad skal du se, spise og opleve? 27. april 2022 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , , , , ,

Annonce

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Hvad skal du se på en dagstur til Palermo?

Er du på ferie i Trapani, er det nemt at tage en dagstur til Palermo. Trapani var udgangspunktet for vores egen ferie, og derfor tager artiklen afsæt i en dagtur herfra. Her får du et lille overblik over, hvad du skal nå at se, spise og opleve på en dagstur til Palermo.

Hvordan kommer du fra Trapani til Palermo?

Bussen kører frem og tilbage mellem de to byer hele dagen, og det tager ca. to timer. I april 2022 kostede det 10 euro for en enkeltbillet, og du kan købe den her hos Omio, hvor du også kan se afgangstiderne. Du kan også købe din billet i det lille kontor overfor busstoppestedet – men ikke i bussen.

Bussen kører fra havnen, tæt ved færgerne til Egadi. Det kan være lidt svært at finde busstoppestedet til Palermo, så her kommer der en udførlig guide. Hvis du går ind på Google Maps og skriver “Via Ammiraglio Staiti, 13, Trapani”, så er du der næsten. Gå over på den modsatte side af vejen, den længst ud mod kysten.

Nedenfor har vi sat billeder ind af, hvordan billetkontoret så ud i april 2022 samt et billede af bustiderne. Husk at tjekke, om der er kommet opdateringer i bustider og om busstoppet stadig ligger her.

Hvad skal du se i Palermo?

Når du kommer til Palermo, standser bussen mange steder i centrum helt frem til Palermo Centrale, byens bus- og togstation. Kør gerne med helt hen til stationen og nyd turen op gennem byen. Sæt kursen mod Via Maqueda, den lange gågade med de uendeligt mange butikker. Fortsæt op til en af byens mest populære seværdigheder, Quattro Canti, de fire marmorudsmykkede hjørner.

Det er også her i denne ende af byen, at du finder to af Palermos andre store seværdigheder. I Cattedrale di Palermo kan du allerede udefra se, hvordan katedralen har udviklet sig fra byzantisk basilika over maurisk moske til den kæmpekatedral, den er i dag. Lidt længere oppe ligger Normannerpaladset, Palazzo Reale, og den store byport fra 1535, Porta Nuova.

Slut af i det gamle jødiske kvarter. Her ser der ud, præcis som du forestiller dig Sicilien skal gøre, med de snævre, krogede gader, hvor vasketøjet blafrer fra altanerne. Palermo kan være en varm by, og trænger du til at blive kølet af, så slut dagen af på havnen og den lange strandpromenade.

Hvad skal du spise i Palermo?

Palermo har mange skønne restauranter, men er især kendt for deres streetfood. Hvis du tør, kan du tage fat på to af de helt store M og M’s, som Palermo er kendt for: milt og mave. Ja, du læste rigtigt, en sandwich med milt, Pani cà Meusa, og grillet tyktarm er to af de helt store delikatesser her på den italienske fodbold.

Annonce

Den bedste milt-sandwich får du hos Porta Carbone ved havnen. Føler du dig ikke rigtig lækkersulten til milt den dag, byder den lille snackbar også på en sandwich med kikærtefritter.

Besøg også streetfood-markedet Vucciria, der ligger nord for Via Romas slutning. Allerede inden du kommer derhen, kan du dufte røgen fra den store grill, hvor der ligger noget, der ligner blæksprutte. Det er det ikke, det er tyktarm, velbekomme! Det smager bedre, end det lyder, men du skal ikke tygge for meget på det, inden du synker.

Er det heller ikke lige dig, er der heldigvis mange andre fastfoodboder i området. Besøg også nogle af de mange skønne bagerier i byen, der byder på mandelkager, cremefyldte genovesi-kager eller bare en cornetto, de søde croissanter.

Flere tips til din ferie i Trapani

Find et godt hotel i Trapani

Der er tre områder, du kan vælge at bo i, når du besøger Trapani: Den gamle by, den nye bydel og så oppe i middelalderbyen Erice. Den gamle bydel er der, hvor det sker med den livlige gågade Corso Vittorio Emanuele som et festligt centrum. Den nye bydel er her, hvor de lokale bor, og også her hvor du virkelig kan shoppe igennem og er tæt på de gode badestrande. Erice ligger oppe på et bjerg, og her er du afhængig af svævebanen, men har til gengæld en mageløs udsigt.

Booking.com kan du se alle hoteller og ferielejligheder i Trapani, og nedenfor kan du også læse vores anbefalinger til Trapani. Du kan også lave din egen søgning på Booking.com efter et godt hotel i Trapani lige her:Booking.com

Lejlighed og hotel i Trapani

Punta Tipa - Hotel i Trapani - SidderUnderEnPalme

Hotel Punta Tipa i Trapani – klik på billedet og læs mere!

Vi nåede både en byferie og en badeferie ved stranden på vores ferie i Trapani. De første dage boede vi i en lejlighed midt i den gamle bydel lige ved Corso Vittorio Emanuele. Der var ikke langt til hverken restauranter, havn eller seværdigheder, og det var rart at have eget køkken.

Til at starte med havde vi kun booket fire overnatninger i Trapani, men da vi begyndte at undersøge, hvad der egentlig fandtes af seværdigheder i området, blev vi enige om, at det slet, slet ikke var nok. Vi skyndte os derfor at ombooke vores flyafgang, så vi havde en hel uge i stedet.

Det krævede et hotelskift undervejs, og vi bookede os ind på det forholdvis nye og virkelig lækre strandhotel Punta Tipa, hvor billedet er fra. Trapani er (endnu) ikke plastret til med strandhoteller, og faktisk er Punta Tipa et af de eneste. Det ligger lige før den rigtig gode strand ved universitet og med den smukkeste udsigt ind over byen. Måske kan du lige ane det på billedet!

Fra hotellet er der ca. 10 minutters gang op til den nye bydel og 30 minutter til Torre dell’Orologio i den gamle by. Trapani er en dyr by at parkere i, med priser fra 1 euro i timen inde i bymidten, og Punta Tipa er med sine gratis parkeringspladser derfor et godt hotel for dig, der lejer bil og vil bruge Trapani som base for at komme ud og se en masse seværdigheder i området. Læs mere om hotellet ved at klikke på links eller billede.

Hvordan kommer du til Trapani?

Lige syd for byen ligger lufthavnen Trapani-Birgi Airport. Fra lufthavnen kan du tage en taxi ind til Trapani, og det koster ca. 30 euro. Du kan også tage lufthavnsbussen, der afgår lige ude foran stationen og stopper igen i Trapani centrum tæt ved ved banegården. I april 2022 kostede lufthavnsbussen 5 euro, og du kan købe billetter i bussen med kontanter eller kort.

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs de andre artikler om Trapani her!

Annonce

« Udflugt til Segesta – tips til bus, seværdigheder og rygsæk
Shopping i Trapani, Italien – her finder du alle de gode butikker! »