Shopping i Trapani, Italien – her finder du alle de gode butikker! 27. april 2022 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Hvor skal du shoppe i Trapani?

Skal du på shopping i Trapani, får du her en guide til de gader i den sicilianske by, hvor du kan finde de gode butikker. Både den gamle by og den nye bydel har hver sine shoppinggader, hvor du kan købe lækre italienske sko og farvestrålende tøj. Der er også mange muligheder for at finde en god souvenir, både de flotte keramikvaser og måske noget af den lokale tun på dåse.

Banner - Italien - Lær sprog

Der er med andre ord mange andre andre muligheder for at gøre et godt køb i Trapani, og det kan du læse om her!

Gode shoppinggader i Trapani

Den gamle bydel i Trapani er ikke større, end alle gågaderne er til at overskue – men udvalget er til gengæld godt, og det er hyggeligt at shoppe i de flotte gader. Hvis du synes, at udvalget i Trapani ikke er stort nok, kan vi anbefale en lille shoppingtur til Palermo – her er der mange butikker!

Men tag dig endelig tid til at nyde en gåtur rundt i de brede gågader i Trapani. Start gerne om morgenen i Mercato del Pesce di Trapani, hvor fiskehandlerne allerede er godt i gang med at sælge dagens fangst. I de nærliggende butikker kan du også få en lille souvenir med hjem i form af tun og andet fisk og skaldyr på dåse.

Fortsæt ned på Corso Vittorio Emanuele, den lange gågade der løber hele vejen ned til Torre dell’Orologico, den flotte klokketårn. Herfra kan du dreje ind på Via Roma, der løber fra nord til syd. I disse shoppinggader finder du mange lokale butikker samt spanske kædebutikker. I gaderne er der også et væld af caféer, isbarer og restauranter, hvor du kan hvile de trætte shoppingfødder, inden turen går videre ned til den nye bydel. Her finder du nemlig den 2,5 km lange boulevard Via Giovanni Battista Fardella – og alle de større brands som f.eks. Tommy Hilfiger, Desigual og Marina Rinaldi.

Hvad skal du købe i Trapani?

Overalt hvor du går i Trapani ser du de farvestrålende kogler og urtepotteskjulerne i keramik med de sjove ansigter. Pigna, som de flotte kogler hedder, er lavet over de sicilianske pinje-kogler og er håndlavet og håndmalet her på øen. Keramikhovederne kaldes også Graste og er et helt unikt kunstværk fra Sicilien. Traditionen stammer fra mauerne, der lærte sicilianerne at lave den smukke Maiolica-keramik.

Vil du hellere have en souvenir til maven, er der som sagt rig mulighed for at købe alverdens fisk og skaldyr på dåse. Også den delikate Busiate-pasta er nem at have med hjem i kufferten sammen med et glas af den røde Pesto alla Trapanese. Encdelig er der også den sicilianske vin, letdrikkelig og virkelig velsmagende både i rød og hvid. Prøv også de søde Marsala-vin, der er en hel dessert i sig selv.

Åbningstider i Trapani

De fleste butikker har åbent fra 9.30 – 13 og så igen fra 16-20 fra mandag til lørdag. Søndag har de fleste butikker helt lukket, imens nogle få har åbent om aftenen. Dette gælder også supermarkederne, hvor nogle dog har åbent søndag formiddag.

Flere tips til din ferie i Trapani

Find et godt hotel i Trapani

Der er tre områder, du kan vælge at bo i, når du besøger Trapani: Den gamle by, den nye bydel og så oppe i middelalderbyen Erice. Den gamle bydel er der, hvor det sker med den livlige gågade Corso Vittorio Emanuele som et festligt centrum. Den nye bydel er her, hvor de lokale bor, og også her hvor du virkelig kan shoppe igennem og er tæt på de gode badestrande. Erice ligger oppe på et bjerg, og her er du afhængig af svævebanen, men har til gengæld en mageløs udsigt.

Booking.com kan du se alle hoteller og ferielejligheder i Trapani, og nedenfor kan du også læse vores anbefalinger til Trapani. Du kan også lave din egen søgning på Booking.com efter et godt hotel i Trapani lige her:

Banner - Italien - SprogkursusBooking.com

Lejlighed og hoteller i Trapani

Punta Tipa - Hotel i Trapani - SidderUnderEnPalme

Hotel Punta Tipa i Trapani – klik på billedet og læs mere!

På vores første besøg i Trapani nåede vi både en byferie og en badeferie ved stranden. Til at starte med havde vi kun booket fire overnatninger i Trapani, men da vi begyndte at undersøge, hvad der egentlig fandtes af seværdigheder i området, blev vi enige om, at det slet, slet ikke var nok. Vi skyndte os derfor at ombooke vores flyafgang, så vi havde en hel uge i stedet.

Lejlighed i bymidten

Det krævede et hotelskift undervejs. I starten af ferien boede vi i en lejlighed midt i den gamle bydel lige ved Corso Vittorio Emanuele. Der var ikke langt til hverken restauranter, havn eller seværdigheder.

Hotel ved stranden i Trapani

Efter et rykkede vi videre til det forholdvis nye og virkelig lækre strandhotel Punta Tipa, hvor billedet er fra. Trapani er (endnu) ikke plastret til med strandhoteller, og faktisk er Punta Tipa et af de eneste. Det ligger lige før den rigtig gode strand ved universitet og med den smukkeste udsigt ind over byen. Måske kan du lige ane det på billedet!

Fra hotellet er der ca. 10 minutters gang op til den nye bydel og 30 minutter til Torre dell’Orologio i den gamle by. Trapani er en dyr by at parkere i, med priser fra 1 euro i timen inde i bymidten, og Punta Tipa er med sine gratis parkeringspladser derfor et godt hotel for dig, der lejer bil og vil bruge Trapani som base for at komme ud og se en masse seværdigheder i området. Læs mere om hotellet ved at klikke på links eller billede.

Luksushotel – lige ved by og strand

På vores anden tur til Trapani fandt vi det helt perfekte sted. Luksushotellet Room of Andrea ligger lige i skellet mellem den nye og gamle bydel og to minutters gang fra stranden. Er du ikke til sand mellem tæerne, kan du også bade i poolen på tagterassen.

Da vi kom op på vores standardværelse, troede vi først, at de havde givet os den forkerte nøgle til suiten. Værelset bestod nemlig både af en afdeling med stue og en med en dejlig, konfortabel dobbeltseng. Badeværelset var stort, og det samme var den overdådige morgenmadsbuffet. Få et lille glimt af hotellet herunder og klik på billeder eller links for at læse mere om Room of Andrea.

Hvordan kommer du til Trapani?

Lige syd for byen ligger lufthavnen Trapani-Birgi Airport. Fra lufthavnen kan du tage en taxi ind til Trapani, og det koster ca. 30 euro. Du kan også tage lufthavnsbussen, der afgår lige ude foran stationen og stopper igen i Trapani centrum tæt ved ved banegården. I april 2022 kostede lufthavnsbussen 5 euro, og du kan købe billetter i bussen med kontanter eller kort.

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs de andre artikler om Trapani her!

« En dagstur til Palermo, Italien – hvad skal du se, spise og opleve?
Gode tips til din ferie i Trapani, Italien »