En dagstur til Erice, Italien – hvad skal du se, spise og opleve 27. april 2022 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

En dag i middelalderbyen Erice

Lige ovenfor Trapani ligger bjerglandsbyen Erice. Erice er en af de allerstørste seværdigheder i Europa, og har du kun én dag på Vest-Sicilien, så drop alt andet, også Palermo, og tag på en dagstur op på bjerget til den gamle by. Erice er et must og med sine snævre middelaldergader og gråbrune stenhuse et syn, der får de fleste til at tabe mælet.

Banner - Italien - Lær sprog

Som du sikkert har fået en fornemmelse af ved at bladre rundt her på SidderUnderEnPalme, har vi efterhånden besøgt ret mange historiske seværdigheder, men aldrig noget som Erice. Det er ganske enkelt mageløst!

Seværdigheder i Erice - SidderUnderEnPalme

Seværdigheder i Erice – klik på kortet for at forstørre det.

Hvad skal du se i Erice?

750 meter over havet ligger den lille landsby højt oppe på bjerget, godt gemt bag de antikke bymure. Når du står oppe i Erice, bliver forholdet mellem byen her på bjerget og Trapani lige pludselig meget tydelig. Havnebyen Trapani var forbyen til det vigtige Erice, der lå beskyttet heroppe. Det var der de vigtige klostre og administrationsbygninger lå, og det var her man kunne søge beskyttelse. Erice var med sine stejle bjergskråninger og forsvarsværker godt beskyttet, og selv i dag er der udover svævebanen kun én anden vej op på bjerget.

Erices bykort ligner en trekant, og det gør det nemt at finde rundt. På din tur rundt om i byen kan du vælge at tage den korte (rød) eller den lange sightseeing-rute (blå). Følg gerne med på kortet her i siden og klik på det for at forstørre det.

Det er gratis at gå rundt i byen, men vil du ind i se kirker, klostre og museer, skal du købe en billet. Du kan købe en fællesbillet ved Torre di Re Federico. I april 2022 kostede det 6 euro for at se alle de største seværdigheder i Erice. Du skal købe en særskilt billet til Castello di Venere, Venus Castle.

Den korte tur

Den korte tur starter ved den flotte byport, der på kortet her ligger i den vestlige spids af trekanten. Går du til venstre, når du kommer ind i byen, kommer du hen til Torre di Re Federico, hvorfra du har en fremragende udsigt over Trapani og helt ned til føniker-øen Motya. Ved siden af ligger den smukke katedral Real Duomo, der er bygget i gotisk stil. Herfra kan du slentre igennem de smalle brostensbelagte gader til San Giuliano, den allerførste kirke i området.

Den lange tur

Den lange tur fører dig helt ud til den spanske borg i Quartiere Spagnole i trekantens øverste spids og ned til normannerborgen Castello di Venere og til Torretta Pepoli i den østlige spids. Tag dig også tid til at gå en tur langs den vestlige bymur. Bymuren, der starter ved Torre di Re Federico og ligger ud mod skrænten, er mere end 2.500 år gammel og blev opført af elymere og fønikere.

Hvad skal du spise i Erice?

I Erice ligger det berømte konditori Pasticceria Maria Grammatico, hvor du bare bliver nødt til at gøre et stop for at smage nogle af alle de dejlige kager. Den forældreløse Maria voksede op i San Carlo-klostret i Erice, hvor hun lærte at lave marcipan af nonnerne. Det er også her, du skal smage de lækre genovesi, en lille kage fyldt med creme, der traditionelt blev solgt af nonnerne til de pilgrimme. Prøv også pistaciekuglerne og skyl det hele ned med den grønne Ericino-likør eller bare en kop kaffe.

NB! I Erice er der også en del små caféer og restauranter, der serverer mad og drikke både til frokost og aften.

Hvordan kommer du til Erice?

Fra Porta Oscura og urtårnet i den gamle by er der fire kilometer hen til svævebanen, der fører op til Erice. Hvis du skal finde afstanden fra dit hotel og hen til svævebanen, skal du skrive “Funivia Trapani” i søgefeltet på Google Maps. Du kan gå derhen ad den brede boulevard, Via Giovanni Battista Fardella, der er fyldt med skønne butikker eller køre med bus. Se de forskellige busruter her: Bus Lines to the Cableway Station.

Banner - Italien - Sprogkursus

I april 2022 kostede det 9,50 euro for en returbillet med svævebanen, og turen tager ca. 10-15 minutter. Svævebanen er lukket indtil kl. 13.00 om mandagen pga. vedligehold og test. Du kan se køreplanen til svævebanen her: Funivia. Du kan også gå op ad bjerget på stien lige under svævebanen, men det kræver, at du er i ret god form.

Flere tips til din ferie i Trapani

Find et godt hotel i Trapani

Der er tre områder, du kan vælge at bo i, når du besøger Trapani: Den gamle by, den nye bydel og så oppe i middelalderbyen Erice. Den gamle bydel er der, hvor det sker med den livlige gågade Corso Vittorio Emanuele som et festligt centrum. Den nye bydel er her, hvor de lokale bor, og også her hvor du virkelig kan shoppe igennem og er tæt på de gode badestrande. Erice ligger oppe på et bjerg, og her er du afhængig af svævebanen, men har til gengæld en mageløs udsigt.

Booking.com kan du se alle hoteller og ferielejligheder i Trapani, og nedenfor kan du også læse vores anbefalinger til Trapani. Du kan også lave din egen søgning på Booking.com efter et godt hotel i Trapani lige her:Booking.com

Lejlighed og hoteller i Trapani

Punta Tipa - Hotel i Trapani - SidderUnderEnPalme

Hotel Punta Tipa i Trapani – klik på billedet og læs mere!

På vores første besøg i Trapani nåede vi både en byferie og en badeferie ved stranden. Til at starte med havde vi kun booket fire overnatninger i Trapani, men da vi begyndte at undersøge, hvad der egentlig fandtes af seværdigheder i området, blev vi enige om, at det slet, slet ikke var nok. Vi skyndte os derfor at ombooke vores flyafgang, så vi havde en hel uge i stedet.

Lejlighed i bymidten

Det krævede et hotelskift undervejs. I starten af ferien boede vi i en lejlighed midt i den gamle bydel lige ved Corso Vittorio Emanuele. Der var ikke langt til hverken restauranter, havn eller seværdigheder.

Hotel ved stranden i Trapani

Efter et rykkede vi videre til det forholdvis nye og virkelig lækre strandhotel Punta Tipa, hvor billedet er fra. Trapani er (endnu) ikke plastret til med strandhoteller, og faktisk er Punta Tipa et af de eneste. Det ligger lige før den rigtig gode strand ved universitet og med den smukkeste udsigt ind over byen. Måske kan du lige ane det på billedet!

Fra hotellet er der ca. 10 minutters gang op til den nye bydel og 30 minutter til Torre dell’Orologio i den gamle by. Trapani er en dyr by at parkere i, med priser fra 1 euro i timen inde i bymidten, og Punta Tipa er med sine gratis parkeringspladser derfor et godt hotel for dig, der lejer bil og vil bruge Trapani som base for at komme ud og se en masse seværdigheder i området. Læs mere om hotellet ved at klikke på links eller billede.

Luksushotel – lige ved by og strand

På vores anden tur til Trapani fandt vi det helt perfekte sted. Luksushotellet Room of Andrea ligger lige i skellet mellem den nye og gamle bydel og to minutters gang fra stranden. Er du ikke til sand mellem tæerne, kan du også bade i poolen på tagterassen.

Da vi kom op på vores standardværelse, troede vi først, at de havde givet os den forkerte nøgle til suiten. Værelset bestod nemlig både af en afdeling med stue og en med en dejlig, konfortabel dobbeltseng. Badeværelset var stort, og det samme var den overdådige morgenmadsbuffet. Få et lille glimt af hotellet herunder og klik på billeder eller links for at læse mere om Room of Andrea.

Hvordan kommer du til Trapani?

Lige syd for byen ligger lufthavnen Trapani-Birgi Airport. Fra lufthavnen kan du tage en taxi ind til Trapani, og det koster ca. 30 euro. Du kan også tage lufthavnsbussen, der afgår lige ude foran stationen og stopper igen i Trapani centrum tæt ved ved banegården. I april 2022 kostede lufthavnsbussen 5 euro, og du kan købe billetter i bussen med kontanter eller kort.

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs de andre artikler om Trapani her!

« 10 ting, du skal spise i Trapani, Sicilien
Udflugt til Segesta – tips til bus, seværdigheder og rygsæk »