10 ting, du skal spise i Trapani, Italien 27. april 2022 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Hvilke retter skal du prøve i Trapani?

Som alle andre steder på Sicilien spiller maden også en stor rolle i Trapani. Menukortet i Trapani er dog fyldt med kulinariske specialiteter, som du ikke finder andre steder på øen eller i resten af Italien. Først og fremmest er maden i Trapani god, beskeden og ærlig mad, og præsentationen af den er altid helt simpel uden dikkedarer – det behøver den nemlig ikke.

Banner - Italien - Lær sprog

Det er de samme ingredienser, der går igen og igen, men i utallige fantasifulde kobinationer: fisk og skaldyr i couscous og pasta, tomater i pesto og på pizzaen og mandler og pistacienødder i det hele! Alt det og mere til kan læse om her!

10 ting, du skal spise i Trapani

1. Fiskecouscous

Omgivet af havet, som Trapani jo er, er fisk og skaldyr er en naturlig del af mange retter på byens restauranter. Den mest kendte ret er dog fiskecouscous, der stammer fra øens historiske bånd til Tunesien, og den dampende bouillon, som fisken og couscousen serveres i, får dig til at skrabe tallerkenen helt ren.

2. Busiate pasta med Pesto alla Trapanese

Busiate-pasta spises overalt i Trapani og kan kendes på den karakteristiske spiralform, hvor der virkelig kan gemme sig meget godt! Det gode er i dette tilfælde Pesto alla Trapanese, en rød pesto. Du kender sikkert allerede den grønne pesto, Pesto alla Genovese, men Trapanese-varianten er lavet på mandler og tomater og smager himmelsk.

3. Tun

Noget der især bliver tydeligt, når du går rundt på havnen i Trapani, er, at tun altid har udgjort grundlaget for de store rigdomme i området. I gamle dage fiskede man tun lidt på samme måde som på Færøerne, hvor store flokke af tun blev ledt ind i fangstområder og derefter slagtet i det, der kaldtes Mattanza, masakren. På Favignana kan du stadig se den store tunfabrik og besøge tunmuseet, Florio delle Tonnare.

Også i dag er tun en vigtig del af både det økonomiske grundlag for byen og også kosten, og mange steder i byen kan du bestille et Tagliere de Tonnara, et skærebrædt med forskellige tunprodukter, så du kan smage det hele. Det har vi skrevet lidt mere om i Gode restauranter i Trapani, Italien.

4. Cabbucio og pizza

Trapani er fyldt med pizzarier, hvor du kan få en hurtig take-away pizza. Bundene er sprøde og bløde og fyldt olivenolie, og fyldet rigeligt. De fleste pizzasteder og bagerier sælger også den lokale cabbucio, en lukket pizza-sandwich. Den traditionelle opskrift på cabbucio er med ansjoser, rosmarin og tomatskiver, men den mest populære variant er med skinke og mozzarellaost.

5. Cannalo

Cannoli, de sprøde kagerør, er for mange indbegrebet af Sicilien. Cannolo-røret fyldes med frisk ricotta og enderne drysses med chokolade eller pistacienødder. Det er nok den mest populære dessert på menukortene i Trapani, men du kan også få dem i alle bagerierne.

6. Arancini

En anden ting, som er uløseligt forbudet med Sicilien, er Arancini. De store riskugler fyldes med kød, ost eller grøntsager, inden de paneres og frituresteges. Arancini er nok den mest populære streetfood-ret på Sicilien, og du kan få en hurtig aracina alle steder på barer og caféer. Hvis du synes, du har set den før under et andet navn, så ligner den til forveksling en supplì, som du får i Rom.

7. Gelato

Fortvivl ikke, hvis du spiser så meget, at du ikke kan få plads til desserten efter et måltid. I Trapani er der nemlig masser af isbarer med italiensk is, og de har åbent hele dagen. Så bliver du sulten midt på dagen, så tager du bare desserten der. Mange isbarer frister også med cannolo eller en graffe, som er en sød bolle, begge fyldt med is. Vi har spist meget is i Italien, men det bedste is fik vi hos Gelateria Gino.

Banner - Italien - Sprogkursus

8. Mandler og pistacienødder

Mandler spiller en stor rolle på hele Sicilien, der står for 80% af Italiens mandelproduktion. Mandlen kom fra Asien til Sicilien med grækerne og er i dag en helt fast ingrediens i det sicilianske køkken. Som nævnt i den røde pesto og især i kager og marcipan.

Hvis du som os troede, at kransekage var en dansk ting, som vi desværre kun spiser én gang om året, så kan du godt glæde dig til et besøg på Sicilien! Især Erice har bevaret de gamle kagetraditioner, hvor du i bageriet Pasticceria Maria Grammatico også kan smage frutta Martorana, marcipan formet som farvestrålende frugter.

Lige så glade sicilianderne er for mandler, er de også for pistacienødder, der bliver brugt som drys på alt fra cannolo til pasta. Helt syndigt bliver det dog, når pistacinødderne bliver lavet til en creme, der fyldes i en cornetto, de sprøde croissanter, eller laves til en Pistacie-Tiramisu!

9. Pane Nero di Castelvetrano

Til ethvert måltid hører en kurv med brød. Som i mange andre byer omkring Middelhavet er det dog i Trapani ikke brød, der er er så tørt, at man kan slå søm i med det. Her spiser man nemlig det “sorte” brød fra Castelvetrano. Surdejsbrødet med den mørkebrune skorpe er drysset med sesam og har en blød og luftig krumme.

10. Marsala-vin

Den søde vin fra byen Marsala er en hel dessert i sig selv. Den fås dog også i en tør og halvtør udgave, hvis du ikke er til det helt søde. Bedst smager den dog i en af de mange fantasifulde cocktails, som du kan få på hele Vest-Sicilien, f.eks. på barerne Juparana i Marsala og Jabir i Trapani.

Generelt er den sicilianske vin velsmagende og letdrikkelig, både i den røde og hvide udgave. Bestil gerne et glas vino locale til maden og stol på, at tjeneren vælger den, der passer bedst. Er du ikke til vin, produceres der også et væld af lækre specialøl på Sicilien, som du f.eks. kan smage på ølbaren Il Barbagianni.

Flere tips til din ferie i Trapani

Find et godt hotel i Trapani

Der er tre områder, du kan vælge at bo i, når du besøger Trapani: Den gamle by, den nye bydel og så oppe i middelalderbyen Erice. Den gamle bydel er der, hvor det sker med den livlige gågade Corso Vittorio Emanuele som et festligt centrum. Den nye bydel er her, hvor de lokale bor, og også her hvor du virkelig kan shoppe igennem og er tæt på de gode badestrande. Erice ligger oppe på et bjerg, og her er du afhængig af svævebanen, men har til gengæld en mageløs udsigt.

Booking.com kan du se alle hoteller og ferielejligheder i Trapani, og nedenfor kan du også læse vores anbefalinger til Trapani. Du kan også lave din egen søgning på Booking.com efter et godt hotel i Trapani lige her:Booking.com

Lejlighed og hoteller i Trapani

Punta Tipa - Hotel i Trapani - SidderUnderEnPalme

Hotel Punta Tipa i Trapani – klik på billedet og læs mere!

På vores første besøg i Trapani nåede vi både en byferie og en badeferie ved stranden. Til at starte med havde vi kun booket fire overnatninger i Trapani, men da vi begyndte at undersøge, hvad der egentlig fandtes af seværdigheder i området, blev vi enige om, at det slet, slet ikke var nok. Vi skyndte os derfor at ombooke vores flyafgang, så vi havde en hel uge i stedet.

Lejlighed i bymidten

Det krævede et hotelskift undervejs. I starten af ferien boede vi i en lejlighed midt i den gamle bydel lige ved Corso Vittorio Emanuele. Der var ikke langt til hverken restauranter, havn eller seværdigheder.

Hotel ved stranden i Trapani

Efter et rykkede vi videre til det forholdvis nye og virkelig lækre strandhotel Punta Tipa, hvor billedet er fra. Trapani er (endnu) ikke plastret til med strandhoteller, og faktisk er Punta Tipa et af de eneste. Det ligger lige før den rigtig gode strand ved universitet og med den smukkeste udsigt ind over byen. Måske kan du lige ane det på billedet!

Fra hotellet er der ca. 10 minutters gang op til den nye bydel og 30 minutter til Torre dell’Orologio i den gamle by. Trapani er en dyr by at parkere i, med priser fra 1 euro i timen inde i bymidten, og Punta Tipa er med sine gratis parkeringspladser derfor et godt hotel for dig, der lejer bil og vil bruge Trapani som base for at komme ud og se en masse seværdigheder i området. Læs mere om hotellet ved at klikke på links eller billede.

Luksushotel – lige ved by og strand

På vores anden tur til Trapani fandt vi det helt perfekte sted. Luksushotellet Room of Andrea ligger lige i skellet mellem den nye og gamle bydel og to minutters gang fra stranden. Er du ikke til sand mellem tæerne, kan du også bade i poolen på tagterassen.

Da vi kom op på vores standardværelse, troede vi først, at de havde givet os den forkerte nøgle til suiten. Værelset bestod nemlig både af en afdeling med stue og en med en dejlig, konfortabel dobbeltseng. Badeværelset var stort, og det samme var den overdådige morgenmadsbuffet. Få et lille glimt af hotellet herunder og klik på billeder eller links for at læse mere om Room of Andrea.

 

Hvordan kommer du til Trapani?

Lige syd for byen ligger lufthavnen Trapani-Birgi Airport. Fra lufthavnen kan du tage en taxi ind til Trapani, og det koster ca. 30 euro. Du kan også tage lufthavnsbussen, der afgår lige ude foran stationen og stopper igen i Trapani centrum tæt ved ved banegården. I april 2022 kostede lufthavnsbussen 5 euro, og du kan købe billetter i bussen med kontanter eller kort.

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs de andre artikler om Trapani her!

« En dagstur til Egadi-øerne – tips til færge, seværdigheder og mad
En dagstur til Erice, Italien – hvad skal du se, spise og opleve »