De bedste restauranter i Rom – find dem her! 1. oktober 2020 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Hvor skal du spise i Rom?

De bedste restauranter i Rom – hvordan finder du dem? Der er uendelig mange gode restauranter i Rom, og det kan være svært at plukke enkelte restauranter ud, som du bare må besøge. Faktisk ville det være lettere og hurtige at skrive om, hvor du ikke skal spise. Alligevel får du her et par tips til unikke, gastronomiske oplevelser i Rom, som du ikke må gå glip af.

Banner - Italien - Lær sprog

Sådan finder du de gode restauranter i Rom

Den uerfarne Rom-rejsende ville måske bare sætte sig på den nærmeste turistfælde tæt på de store seværdigheder. Det er dog sandsynligvis ikke her, du får de store kulinariske oplevelser – tvært imod. Og så er det ofte dyrt at spise lige op ad Colosseum og Peterskirken.

Vil du på jagt efter de unikke madoplevelser i Rom, må du allerførst overveje, hvad du har lyst til at spise. Pizza, pasta eller måske risotto? Restauranterne har deres egne specialiteter, som de er stolte af, og ofte er der kun få retter på menukortet.

Vil du for eksempel finde ud af, hvor de serverer den den bedste pizza i Rom, er der mange, der giver deres anbefalinger på nettet. Men prøver du at google “best pizza rome”, er det ikke sikkert, at du med det samme finder det sted, hvor romerne elsker at indtage deres elskede Pizza Margherita. Især Tripadvisor spiller en stor rolle, når der skal vælges restauranter, men du kan aldrig være sikker på, at kriterierne for, hvornår en restaurant er god, er de samme, som du ville have valgt efter.

De bedste restauranter i Rom går op i smagen

Dette gælder i særdeleshed for de bedste restauranter i Rom! Pizzariaet Ai Marmi, som du kan læse om længere nede, har fået mange dårlige anmeldelser på Tripadvisor. Turisterne er blevet skuffede, når menukortet ikke indeholdt en “Meat lovers pizza”, og den tarvelige indretning og de travle tjenere har også skræmt mange væk.

Her skal man som turist vide, at de bedste restauranter i Rom slet ikke har brug for alt det, vi som danskere forbinder med en hyggelig restaurant. For romerne er smagen og kvaliteten af maden det allervigtigste. Så finder du en restaurant med skrammede stole, arrogante tjenere og en virkelig dårlig akustik i et upyntet lokale, kun oplyst af det kolde lys fra lysstofrør og i øvrigt fyldt med lokale romere – så kan du være sikker på, at her er det godt at spise i Rom.

Vil du finde de bedste restauranter i Rom, skal du derfor ikke google “best restaurant in Rome”. Prøv i stedet med søgninger på “local” og authentic” og søgningen “where the locals eat in rome“. Når det er sagt, får du her også et par tips til en lille håndfuld af de bedste restauranter i Rom. Men der er mange, mange flere fantastiske restauranter i den skønne by, og det kræver kun en lille indsats at finde frem til dem.

Lidt om anbefalingerne til gode restauranter i Rom

Inden vi tager dig med til de gode restauranter i Rom, er det dog på sin plads lige at fortælle lidt om, hvilke madoplevelser, vi plejer at gå efter – så du kan beslutte, om du vil følge vores anbefalinger.

Vi elsker at spise godt, og restaurantbesøgene er normalt en stor del af vores ferier. Vi spiser ikke nødvendigvis dyrt, men altid lokalt og med egnens råvarer. Vi er også altid på jagt efter de store madoplevelser og spiser helst noget, vi aldrig har smagt før.

Velbekomme!

Banner - Italien - Sprogkursus

De bedste restauranter i Rom – et lille udvalg

Ai Marmi

Googler du “best pizza in Rome”, bliver du ofte henvist til Ai Marmi, men slår du stedet op på Tripadvisor vil du se, at stedet også har haft mange skuffede gæster. Men Ai Marmi  i Trastevere, hvor billedet øverst er fra, er som sagt et bevis på, at du ikke altid kan tro på anmeldelserne på TripAdvisor. Alle betingelserne for virkelig god mad i Italien bliver nemlig opfyldt her: udover de hårde stole og den dårlige akustik står der som prikken over i’et også en enorm kummefryser midt i lokalet.

Men pizzaerne… Åh, hvilken fryd! Helt klassiske, papirtynde romerske pizzaer, ofte kun med 2-3 slags fyld – alt det som elskere af en Hawaii-pizza ikke sætter pris på. Hvis du har plads, så prøv også deres suppli, fyldte og panerede riskugler. Kan du klemme mere ned, laver de også himmelske desserter. Ai Marmi er ofte helt pakket, når romerne spiser aftensmad fra klokken 20.00 og frem. Vil du være sikker på en plads, så kom lidt tidligere.

Læs mere her: Ai Marmi

Pizzarium Bonci

Der er to steder, som bliver udråb til at servere den bedste pizza i Rom. Pizzarium, hvor Gabriele Bonci er pizza-mester, er det andet. Hvor Ai Marmi serverer klassiske, romerske pizzaer, får du her fussionspizzaer med en tykkere bund og eksperimenterende fyld af lokale og økologiske ingredienser.

Selv om pizzaen skal spises stående, kan der sagtens være kø med ventetider på over en time. Så kom udenfor de normale spisetider og husk at trække et nummer! Du finder Pizzarium lige nord for Vatikanet.

Læs mere her: Pizzarium Bonci

Cacio e Pepe

Leder du efter den bedste pasta i Rom, er Cacio e Pepe berømt viden om, ikke bare blandt romerne men i hele verden. Her serveres fænomenal pasta i både halve og hele portioner, så du kan nå at smage flere retter. Helt sikkert er, at du skal prøve en gang Cacio e Pepe, den klassiske ret, som restauranten er opkaldt efter. Pasta med ost og peber, helt simpelt, men med den mest fantastiske smag. Prøv også en af de mange kødretter, som du finder på det håndskrevne skilt med dagens specialiteter.

Cacio e Pepe ligger i bydelen Prati, og der kan godt være ventetid på at få et bord. Brug den gerne lige overfor i den hyggelige og lokale Mary Snack Bar.

Læs mere her: Cacio e Pepe

Hosteria Luce

Hvor de andre restauranter, der er nævnt her har været i en prisklasse, som alle kan være med på, så er Hosteria Luce i Trastevere i den dyre ende. Går turen til Rom for at fejre fødselsdag, jubilæum eller bryllupsdag er Hosteria Luce en hyggelig ramme til at fejre små og store årsdage i.

Den lille familierestaurant serverer autentisk og traditionel italiensk mad. Prøv gerne de delikate zucchini-blomster, raviolien eller en pasta-ret og slut af med en af de skønne desserter. Restauranten er meget populær blandt lokale og turister, og det kan anbefales at bestille bord.

Læs mere her: Hosteria Luce

Madmarkeder i Rom

Virkelig lækker mad får du også på nogle af de mange madmarkeder i Rom. Er du på tur rundt i byen, så gør et stop på et af de lokale madmarkeder og få en hurtig bid, inden turen går videre.

Madmarkedet ved banegården Termini, Mercato Centrale Rome, er eksklusivt og virkelig, virkelig lækkert. Restauranterne er nøje udvalgt, og der bliver serveret god mad alle steder. Bemærk også, at hver restaurant serverer noget nyt. En af reglerne for at få lov til at lege med er, at der kun må serveres noget, der ikke kan fås i de andre fast food-boder.

Også madmarkedet i Testaccio, Mercato Testaccio, er en oplevelse værd. På det hippe og nytænkende madmarked, der ligger lige i Testaccios restaurantområde, får du lækre madoplevelser.

Overalt i byen ligger der også små, lokale madmarkeder, som for eksempel Mercato dell’Unità lige ved Vatikanet. Her finder du friske grøntsager, fisk og små madboder.

En hurtig snack ved seværdighederne

Er du på udflugt til en af de store seværdigheder, kan det godt være svært at finde et godt sted at spise. Ofte er maden dyr og ikke særlig god. Et godt tip er at gå ud i en radius af 500 meter fra seværdighederne – så får du sorteret de værste turistfælder fra. Begynder du at se restauranter og caféer, hvor de lokale hygger sig, er du kommet langt nok væk.

Over hele byen finder du også pizzabarer, der sælger pizza al taglio, firkantede pizzaslices solgt efter vægt. Det er næsten altid et hurtigt og godt måltid. Hvis der står et par lokale og gumler frokost, så er du kommet til det rigtige sted. En god snack til at stille den værste sult er også gelato, den fristende italienske is. Gå efter isbarer, der ikke scooper isen til kugler, men i stedet skraber den bløde is op. For at holde isen ved den rigtige temperatur har de gode issteder tit et låg over isen, så kig efter det.

Omkring Vatikanet og Peterskirken kan pizzabaren Panificio Lintozzi og kaffebaren Capitan Cono anbefales, de sidste både for sin gelato og de sprøde croissanter. Er du ved Colosseum, så gå op ovenpå metrostationen og fortsæt op ad bakken til universitet for ingeniører. Her finder du i hjørnet af Via Eudossiana den lille Fauna pizzabar fyldt med lokale studerende, der nyder de billige pizzaer. Vil du hellere sidde ned, er der lige rundt om hjørnet på Via della Polveriera et par hyggelige barer og caféer.

Er du i Trastevere og på udkig efter et sted, hvor du bare lige kan hvile benene og få et hurtigt glas, får du god vin i Latteria i Trastevere. Baylor Café er godt til øl og snacks inden middagen i Trastevere. Biscottificio Innocenti er et af byens ældste bagerier, og du må ikke tage af sted fra Rom uden at have prøvet de syndigt gode bruttiboni, sprøde og klæbrige hasselnøddemakroner.

Find et godt hotel i Rom

Booking.com får du tusindvis af hoteller at vælge imellem, når du søger på Rom. Det kan derfor godt være svært at vælge, for hvilket hotel er det bedste hotel i Rom? Rom byder på hoteller i alle prisklasser, og her får du anbefalinger til gode hoteller i Rom, der alle kan bookes igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

En lejlighed i Rom til en familie

På vores sidste besøg i Rom, boede vi i en skøn lejlighed med den mest fantastiske udsigt til Peterskirken. St Peter’s View Apartment ligger ca. 10 minutters gang fra Peterspladsen. Lejligheden består af to værelser, stue, bad&toilet og et mindre køkken.

Det sidste nåede vi dog aldrig at bruge, fordi vi blev så glade for den lille café Capitan Cono, som ligger lige rundt om hjørnet. Her fik vi morgenkaffe hver dag og de sprødeste croissanter, og aftensmaden blev indtaget på nogle af alle de dejlige restauranter i Rom. Læs mere om lejligheden her: St Peter’s View Apartment

Hold ferie i et forsvarstårn fra middelalderen

Vil du have en helt unik hoteloplevelse, så book et værelse i Residenza Torre Colonna. Tårnet blev bygget i 1247 for at beskytte den fornemme Colonna-familie og huser i et dag et eksklusivt boutique-hotel. Det gamle forsvarstårn fra middelalderen har fem rummelige værelser og ligger midt i centrum lige ved alle de store seværdigheder. Tag morgenmaden med op på den lille tagterrasse og nyd udsigten over den allerældste del af byen. Residenza Torre Colonna er et hotel for dig, der gerne vil midt i historien, men med boblebad og aircondition.

Et billigt hotel i hyggelige Trastevere med masser af gode restauranter

På den anden side af Tiberen ligger Trastevere, et område der byder på masser af gode restauranter og barer. I gåafstand fra Campo de’ Fiori finder du et billigt gæstehus, Relais Le Clarisse a Trastevere. Det lille, charmerende B&B var tidligere et kloster tilhørende Le Clarisse-ordenen. For et mindre beløb kan du indtage morgenmaden i nonnernes gamle urtehave, under de skyggefulde oliven- og citrustræer. Lige foran hotellet kører der både busser og sporvogne, klar til at fragte dig ind til centrum. Relais Le Clarisse a Trastevere er for dig, der gerne vil bo billigt midt i det historiske byliv i Trastevere.

Se flere gode hoteller i Rom her på Booking.com!

Hvordan kommer du til Rom?

Det tager ca. 2½ time at komme fra København til Rom. Byen har to lufthavne: Ciampino og Fiumicino. Ciampino er den ældste og mindste og benyttes fortrinsvis af lavprisselskaberne. Fiumicino er den største og her, hvor de fleste turister lander. Begge lufthavne ligger syd for byen, men i hver sin ende, så husk at tage højde for lufthavnens placering, når du booker hoteller i Rom.

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs de andre artikler om Rom her!

« 4 gode restauranter i Madrid – og det bedste sted med churros!
7 fantastiske seværdigheder i Milano »