7 fantastiske seværdigheder i Milano 27. september 2020 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Spændende attraktioner i Milano

Mangler du tips til seværdigheder i Milano? Der er masser at se på i Milano, og er du kun i byen på en dagstur fra Firenze, Venedig eller Bologna, når du ikke det hele. Tag i stedet en weekendtur, så du kan se alle de spændende attraktioner – og så du har tid nok til at shoppe!

Banner - Italien - Lær sprog

Her kommer en liste over de seværdigheder i Milano, som du helt sikkert bliver nødt til at besøge, når du er på ferie i byen. Der er mange andre spændende seværdigheder i Milano, og du kan læse meget mere og planlægge dit eget besøg på: Yesmilano.it

Milano – mode og shopping

Sammen med Paris, London og New York er Milano en af modens hovedstæder. Og lad det bare være sagt med det samme: Du må IKKE rejse dertil med en fyldt kuffert! Større udbud af lækre butikker, smukt og stilfuldt tøj og bløde, italienske sko finder du få andre steder. Allerede hjemmefra kan du gøre plads i kufferten, for i Milano skal der shoppes igennem!

Shopping er dog ikke den eneste grund til at tage til Milano. Lombardiet, regionen hvor Milano er hovedbyen, har altid været kendt for sin store rigdom, hvilket den store domkirke og de pragtfulde paladser stadigvæk er symboler på. Her får du en liste med de seværdigheder i Milano, som du ikke må gå glip af!

7 seværdigheder i Milano, du skal se

Duomo di Milano

Domkirken i Milano ligger midt på byens centrale torv, Piazza del Duomo. Den smukke marmorkatedral troner over byen med sine flotte tårne, og her har den ligget siden 1386. Eller, faktisk stod den først færdig små 600 år senere. Besøg det flotte kirkerum og lad dig imponere over de enorme hvælvinger.

Eller endnu bedre: Tag dig tid til en spadseretur på katedralens tag, hvor du kan se helt op til de snedækkede alper nord for byen. Taget er glat, så husk gode sko! Er du ikke glad for at bevæge dig rundt i højderne, kan du nyde udsigten til domkirken fra terrassen ved mozzarella-baren Obicà i shoppingcentret La Rinascente overfor.

Læs mere her: Duomo di Milano

Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II eller i daglig tale bare La Galleria, er Italiens ældste shoppingcenter, der stod færdigt i 1877. Hvad den tilstødende domkirke er for katolikkerne, er den imponerende bygning for shoppeglade modeelskere. Den skyggefulde shoppingarkade huser nogle af byens mest eksklusive butikker, og er altid et besøg værd og selv om du ikke skal købe noget.

Når du er færdig med at shoppe, kan du nyde en aperitif eller en risotto i en af de mange barer og restauranter i arkaden – eller gøre som alle de andre turister: stille dig i kø under den store kuppel. I det smukke mosaikgulv ses våbenskjoldene for de store, norditalienske byer. Her bringer det held at snurre rundt om sig selv på hælen ovenpå tyren fra Torino.

Læs mere her: Galleria Emanuele II

Banner - Italien - Sprogkursus

Leonardo da Vinci

Renæssancekunstneren Leonardo da Vinci er kendt for sine mange opfindelser og smukke malerier, og især Mona Lisa. I Dan Browns Da Vinci Mysteriet udspiller handlingen sig netop omkring den store kunstner, og uden at spoile for meget af bogen, kan det fortælles, at store dele af historien netop foregår i Milano, hvor da Vinci boede.

Født i den lille landsby Vinci og opvokset i Firenze, var det især i de år, hvor Leonardo da Vinci boede i Milano, at han skabte nogle af sine største værker. Den store rigdom i byen tiltrak datidens videnskabsmænd der hos deres mæcener, fandt deres udkomme.

I årene 1482 til 1499 arbejdede da Vinci for hertugen af Milano, Ludovico Sforza, for hvem han udsmykkede den store borg, Castello Sforzesco, som du kan læse mere om nedenfor. På et besøg i Milano skal du sætte tid af til at beundre da Vincis maleri Den sidste nadver, som kan ses i klostret Santa Maria della Grazie. Har du lidt mere tid, kan et besøg i Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci stærkt anbefales.

Castello Sforzesco

Leonardo da Vinci blev som sagt, og sammen med andre kunstnere og arkitekter, hyret af Sforza-familien til at rekonstruere og udsmykke den oprindelige befæstning på stedet, der blev bygget i 1300-tallet. Og der var god grund til at bygge murene så tykke! Castello Sforzesco var konstant under angreb fra italienske, franske, tyske og spanske styrker.

Slottet er i dag et museum med mange mindre samlinger, og der er rigtig meget at se på! Inden du bevæger dig rundt i slottet, er det derfor en god ide at tage et kig på oversigtskortet og vælge de bedste oplevelser ud. Du må dog ikke gå glip af Sala delle Asse, hvor Leonardoda Vinci har dekoreret loftet med plantemotiver, så det føles som om, du går rundt ude i en park.

Læs mere her: Castello Sforzesco

San Bernardino alle Ossa

Den milanesiske kirke, San Bernardino alle Ossa, er bedst kendt for sit lille kapel fra 1200-tallet, der er dekoreret med menneske-knogler og -kranier. Her skal du ikke gå ind, hvis du er sart, for den bizarre udsmykning vil få det til at løbe koldt ned ad ryggen på de fleste.

Omvendt er det svært ikke at beundre det møjsomme arbejde med at få skabt de mareridtsfremkaldende kunstværker. Har du været i Rom, vil du genkende stilen fra Kapucinermunkenes kloster.

Læs mere her: San Bernardino alle ossa

Teatro alla Scala

La Scala regnes for et af de bedste operahuse i verden. Her har alle de store komponister, blandt andet Puccini, Verdi og Toscanini, fået deres værker opført, og her har alle de store dirigenter optrådt. Scenen var i mange år hjemsted for den uovertrufne sopran Maria Callas. Der er plads til lidt over 2000 tilskuere i salen, men har du ikke held med at få en billet til en forestilling, kan du i stedet besøge teatermuseet.

Læs mere her: Teatro alla Scala

Museo Civico Archeologico

Midt i alle de lækre kjoler og den dejlige mad, kan man godt glemme, at Milano er en rigtig gammel by. Navnet Milano stammer fra det latinske Mediolanum, hvilket romerne kaldte den fæstningsby, som de anlagde her midt i landet. Men faktisk er der fundet spor af bebyggelse længe før.

I Milanos arkæologiske museum fortæller de mange udstillinger om Milanos spændende historie. I det tidligere kloster kan du se de aftryk som både Romerriget og de store milanesiske familier har sat på byen.

Læs mere her: Museo Civico Archeologico

LÆS OGSÅ: Gode restauranter i Milano – og et godt tip til cocktails

Find et godt hotel i Milano

Der er mange skønne hoteller i Milano, modens by! Så hvor skal du bo? På Booking.com kan du se det store udvalg af hoteller i Milano, og her får du et tip til et godt hotel. Se alle hoteller i Milano på Booking.com ved at lave din egen søgning her:Booking.com

En anbefaling: UNAHOTELS Scandinavia Milano

Milano er en dyr by at være turist i, og det gælder også hotellerne! Her får du en anbefaling på et hotel, der er til at betale, og hvor du kan bo i fred for trafikken og de store turistmasser.

I gåafstand fra banegården og med fem minutters gang til den nærmeste metro ligger UNAHOTELS Scandinavia Milano i et roligt kvarter med mange gode restauranter. Udefra ser hotellet meget moderne ud, men når du træder ind, er det som gå ind i en tidslomme fra en Bellini-film. De smukke marmorpaneler spejler de gyldne søjler og de svungne smedejernsgelændere, og hele hotellet emmer af luksus og elegance. Værelserne har bløde senge, hoterllet byder på en skøn morgenmadsbuffet, og og så er der rent!

UNAHOTELS Scandinavia Milano er et hotel til dig, der vil bo tæt på centrum på et charmerende luksushotel, der er til at betale!

Se flere gode hoteller i Milano her på Booking.com!

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs de andre artikler om Milano her!

« De bedste restauranter i Rom – find dem her!
Kreta og Agia Marina på Chaniakysten »