Kreta og Agia Marina på Chaniakysten 26. september 2020 – Kategori: Grækenland, Rejser – Tags: , , , ,

Annonce

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Har du først besøgt den græske ferieø Kreta, vender du sandsynligvis tilbage igen! Der er mange flotte seværdigheder, blandt andet Knossos og Samaria-kløften, men på Kreta kommer man i et særligt feriegear. Så snart du lander på øen, glemmes alle de store planer, og ferien kommer ofte til at gå med bare at bade, kigge i de mange butikker og finde aftenens spisested.

En anden grund til at nyde besøget er, at lokalbefolkningen er så utrolig rare. Den sædvanlige Middelhavsarrogance er pakket væk, og her er kun smil og god tid til at tage sig af turisterne. Ja, og så klimaet, der næsten altid byder på solskin og godt vejr.

Hvad skal du se på Kreta?

Shopping på Kreta - Sidder Under En PalmeChania

Det kan anbefales at planlægge mere end ét besøg i Chania. Bussen kører langs landevejen flere gange i timen og stopper ved busstationen tæt på havnen. Chania har en overkommelig størrelse, men stadig med rig mulighed for at gøre gode fund. Her er del high street-butikker, for eksempel Zara Bershka og Stradivarius, men også meget originalt håndværk i de små handelsgader ved havnen. Elsker du sko kan den fantastiske, lille skobutik Sandali anbefales. Her finder du byens bedste udvalg af lædersandaler i meget høj kvalitet, både høje og lave og i mange farver. Besøg også den korsformede markedshal, hvor du finder oste, kager og souvenirs.

Det lille tog

Er du til kortere, men interessante udflugter, kan det lille tog anbefales. Her bliver du kørt rundt i det smukke landskab, smager på appelsiner og vin og hører spændende historier fra den lokale guide.

Stig for eksempel på turen til ”Orange Valley”, hvor du får lov til at plukke appelsiner direkte fra træet. Bagefter går turen til landsbyen Meskla, hvor gæsterne kan nyde det friske kildevand under de 500 år gamle lønne-træer.

Elafonissi

Et af de smukkeste steder på øen er dog stranden Elafonissi, som helt klart fortjener et besøg. Stranden kaldes også ”Den lyserøde strand”, fordi de pulveriserede sneglehuse skinner så perfekt lyserødt i vandkanten. Går du hen langs stranden, forlader du til sidst de store turistflokke og efter en soppetur gennem den varme lagune, kommer du ud til en meget smuk og forholdsvis uforstyrret strand.

Restauranter på Kreta - Sidder Under En PalmeHvor skal du spise på Kreta?

Det er ikke dyrt at gå ud og spise på Kreta. Undgå helst de billigste restauranter med fedtede plasticduge og larmende turister. Se i stedet efter restauranter hvor de lokale holder til. Her er maden som regel i top, dog kan man ikke altid forvente et perfekt engelsk hos serveringspersonalet. Af restauranter kan anbefales:

Nymfi Restaurant i Agia Marina serverer god, lokal mad til meget rimelige priser, læs mere på TripAdvisor.

Annonce

Palazzo al Mare – med udsigt til fyrtårnet i Chania har et spændende, lokalt køkken med verdens bedste feta-chili-salat. Læs mere på TripAdvisor.

Salis Restaurant – i den gamle venetianske havn i Chania har udsøgt og eksperimenterende gourmetmad med lokale råvarer og vine. Læs mere på TripAdvisor.

Nama serverer cocktails og kaffe og har den bedste udsigt i Chania. Her får du også den bedste kaffe: espresso med chokolademousse og appelsinskal!

Et godt hotel på Kreta

Vi har været på Kreta flere gange og har altid boet lige omkring Agia Marina, 15-20 minutter med bus fra Chania. Her kan du gå ud fra hotellet og på få minutter gå til både strand, shopping, restauranter og barer. Agia Marina er en af de mange små kystbyer, der ligger i en perlerække fra Chania og ud til Maleme. Den næste by, Platanias, er et område med fest og farver, men måske foretrækker du det mere rolige Agia Marina eller den stille og smukke strand ved Kato Stalos.

Vi kan i særdeleshed anbefale lejlighedshotellet Oscar Suites & Village, der ligger centralt midt i Agia Marina. Her er en dejlig pool og kun en kort gåtur til stranden. Morgenmaden er skøn – men har du en svaghed for pandekager med jordbær og flødeskum, så ligger pandekagehuset kun et par huse væk. I det hele taget er der mange restauranter, supermarkeder og små butikker i dette område. Klik her for at se alle de skønne hoteller i Agia Marina.

Du kan også lave din egen søgning her på Booking.com, hvor du kan se endnu flere hoteller på Kreta:Booking.com

Ekstra forkælelse til ferien?

Der bliver endnu mere at glæde sig til med de festlige ferie-kuponer fra Lou Noire! Her kan du for eksempel byde på en drink i lufthavnen eller en frokost, når I når frem. Klip de sjove gavekort ud og lav et festligt kuponhæfte til ham eller hende, der skal forkæles på turen. Download og print Kuponhæfte til ferien med det samme!

Banner - Kuponhæfte til ferien

Læs mere om rejser her!

Annonce

« 7 fantastiske seværdigheder i Milano
Ferie ved grænsen – en skøn weekendudflugt! »