Alternative seværdigheder i Rom 1. oktober 2020 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

10 anderledes seværdigheder i Rom – til dig der gerne vil se noget mere!

Leder du efter nye og alternative seværdigheder i Rom? Hvis det ikke er dit første besøg i Rom, så har du sikkert allerede set Den Spanske Trappe, Trevi-fontænen og Colosseum. Men Rom byder på mange andre spændende seværdigheder, som desværre er helt ukendte af de fleste turister.

Banner - Italien - Lær sprog

Her får du en guide til oversete perler i Rom, som du bare må besøge, hvis du gerne vil se lidt mere af byen. Der er både forslag til ture ud af Rom, et alternativ til den lange og dyre tur til Pompei og flere seværdigheder under jorden i oldtidens Rom.

Et alternativ til de overfyldte seværdigheder

Det bedste ved de alternative seværdigheder i Rom, som du kan læse om her, er, at du ikke behøver at dele dem med de store turisthorder. Ikke fordi de alternative seværdigheder i Rom er uinteressante eller besværlige at komme til, men fordi de ikke nødvendigvis lige står på listen over de seværdigheder i Rom, som du bare skal se. Her får du nogle helt unikke oplevelser, som en meget lille del af alle Roms turister finder frem til. Det er meget befriende at kunne se de spændende attraktioner helt uden de højlydte guidede ture og skubben og masen fra selfie-turisterne.

Nederst finder du også en liste over gode hoteller i Rom, som alle kan bookes direkte igennem Booking.com.

5 alternative seværdigheder i Rom

Ostia Antica

Coloseum, Forum Romanum og Palatinerhøjen er spændende seværdigheder, som absolut skal ses. Men nogle gange kan man godt ærgre sig over, at så meget af de engang smukke bygninger er forsvundet. Mellem nutidens huse og de mange biler i Rom kan det godt være svært at forestille sig, hvordan antikkens Rom egentlig så ud.

I Ostia Antica, hvor billedet øverst er fra, behøver du ikke meget fantasi, for her går du rundt i en velbevaret romersk oldtidsby. Flere bygninger står stadigvæk i 3-4 etagers højde, og som turist har du lov til at gå gennem alle de gamle gader og undersøge byen på egen hånd. Selv besøgende, der ikke er arkæologinørder, vil finde Ostia Antica utrolig interessant. Den tidligere havneby stod for fødevareforsyningen til Rom og havde sin storhedstid i år 200 e.Kr.

I Ostia Antica finder du både de mere verdslige bygninger, restauranter, toiletter, kornkamre og et valkeri, hvor slaverne trampede rundt i de store kar, der var fyldt med urin, en proces hvor tøjet blev bleget. Mest imponerende er dog teatret og det store tempel for Roma og Augustus. Der er nok at se på, så sæt gerne en hel dag af til denne oversete perle. Vil du ikke bruge flere timer i området, så gå hurtigt henover det første stykke – det bliver først rigtig spændende fra teateret og frem.

Et alternativ til Pompei

Hvor det både er dyrt og tager lang tid at komme til Pompei, er Ostia Antica et nemmere og lige så spændende alternativ. Fra Rom køber du en almindelig metro-billet og tager toget fra stationen Pyramid i Testaccio. Derpå er der fem-ti minutters gang til indgangen, og i alt tager turen en halv time. Der er et (dyrt) cafeteria på stedet, men du kan også tage en sandwich med inde fra Rom.

Læs mere her: Ostia Antica – Harbour City of Ancient Rome – print den informative turistguide her: General information – touristguide (engelsk)

Travbanen i Capanelle

En af de virkelig alternative seværdigheder i Rom er travbanen! Vil du opleve noget lokalt og autentisk, som kun få turister finder frem til, så tag en tur på travbanen i den lille forstad Capannelle. På Ippodromo Roma Capannelle slapper de lokale af med hestevæddeløb, ligesom de også gjorde det i romertiden. Du kan spille på både galop og trav, og det er gratis at komme ind. Italienerne går meget op i sporten og møder op i pænt tøj.

Banner - Italien - Sprogkursus

Læs mere her: Ippodromo Roma Capannelle

Museum for Kapucinermunkene

I den nederste del af den eksklusive shoppinggade Via Veneto ligger en kirke, der må siges at være den diametrale modsætning til forbrug og luksusvarer. Chiesa di Santa Maria della Concezione dei Cappuccini tilhører den katolske Kapuciner-orden, der blev grundlagt af Matteo di Bassi av Urbano i 1525, som en udbrydergren af Franciskanerordenen. Kapucinerne var tiggermunke og se gerne udstillingen i kontrast til Peterskirkens mageløse rigdom.

Museet fortæller Kapucinermunkenes historie, som er et spændende kapitel i den katolske kirkes historie. Det er dog ikke hele grunden til, at du skal besøge museet! I kirkens krypt findes den mest makabre og besynderlige udstilling. I de små kapeller langs den smalle gang ligger over 3.700 kapucinermunke begravet – og de skeletter, der ikke ligger i jorden, er arrangeret i dekorative mønstre. Der er små tablauer, ryghvirvelguirlander, kraniehvælvinger og knoglelamper. Og en konstant påmindelse om memento mori – husk, at også du skal dø.

Når du bagefter sunder dig ude i den myldrende by over en kop cappuccino, så tænk på at navnet på denne skønne drik stammer fra Kapuciner-munkene. Farven på en gang espresso med mælk minder om kapucinernes brune kutte, hvor den lange hætte, en cappucino, altså gav navn til den nu verdensberømte drik.

Læs mere her: Il Museo e la Cripta dei Frati Cappuccini (på italiensk, men med adresse og åbningstider)

Via Appia Antica

Via Appia Antica er en af de seværdigheder, som mange turister desværre aldrig finder frem til. Og det er synd, for der venter en pragtfuld – og helt gratis – tur ud ad den historiske hovedvej mellem Rom og Bridisi. Fra Circus Maximus er der cirka en halv times gang hen til Porta San Sebastiano, hvor Via Appia Antica tager sin begyndelse.

På den gamle romerske vej, regina viarum, “Vejenes Dronning”, får du en fornemmelse af historiens vingesus, og også hvordan antikkens Rom var planlagt som en moderne storby med en velgennemtænkt infrastruktur. Den imponerende romerske vej er omkranset af cypresser, katakomber og gamle ruiner, og det er skønt at slippe for larmen i Roms myldrende gader. Det kan anbefales at besøge Via Appia Antica om søndagen, hvor der er få biler. Husk vand og madpakke – og solide travesko!

Via Appia Antica strækker sig ud gennem landskabet, og det er muligt at gå helt ned til lufthavnen i Ciampino og tage bussen hjem til Rom derfra. Alt efter hvor meget du tid, du vil sætte af til turen – og hvor gode ben du har – kan forskellige ture foreslås:

Tur 1

Det første stykke vej inde fra byen er meget trafikeret og ikke den største oplevelse. Er du kun i Rom på en weekendtur, kan det derfor anbefales at tage bus 118 ud til San Sebastino-katakomberne, hvor vejen begynder at blive rigtig spændende. Gå en tur i området og tag madpakken med ligesom romerne gør hele sommeren.

Tur 2

Har du masser af tid og gode ben, så gå hele vejen fra Porta San Sebastiano og ud ad Via Appia Antica, indtil du når vejen Via del Casale Rotondo. Besøg gerne Villa di Massenzio på vejen. Drejer du ind mod den lille forstad Capannelle, finder du en regionaltogsstation, der kan tage dig ind til Termini. NB! Der er ingen billetautomat på stationen, og du køber billet i app’en for Trenitalia.

Tur 3

Gå hele vejen fra Porta San Sebastiano til lufthavnen i Ciampino. Tag bus nummer 520 ind til Cinecitta metro-station og kør med til Termini. Ellers har en taxi fra lufthavnen og ind til Rom en fast pris på 30 euro. Læs mere om offentlig transport i Rom her: Kom rundt i Rom – med metro, bus, sporvogn og taxi

Tur 4

Langs med vejen og især i begyndelsen ved Parco Appia Antica og katakomben for Saint Callisto er det muligt at leje cykler og mountainbikes. Det er der mange, der benytter sig af, så pas godt på turister fra andre lande, hvor de ikke er så vant til at cykle!

Læs mere her: Parco Appia Antica

San Crisogono – Roms ældste kirke

Skal jeg se flere kirker, tænker du sikkert efter et besøg i både Peterskirken og den uhyggelige krypt under Kapuciner-kirken. Og ja, det skal du! Rom er fyldt med smukke kirker, og skal du se bare én til, så besøg San Crisogono i Trastevere. Den nuværende kirke er fra 1100-tallet, men under den ligger det, der siges at være Roms ældste kirke. Det koster kun 3 euro at træde ned i fortiden, hvor du langt under nutidens gadeniveau finder den tidligere kirke fra 700-tallet.

Til lyden af metroen, der gungrer af sted højt oppe under loftet, kan du nyde den rustikke basilika-kirke og de primitive freskoer. Når du går rundt i de lettere uhyggelige ruiner, så tænk også på, at der under dine fødder gemmer sig rester af en endnu ældre kirke fra 400-tallet.

Læs mere her: S.Crisogono

Find et godt hotel i Rom

Booking.com får du tusindvis af hoteller at vælge imellem, når du søger på Rom. Det kan derfor godt være svært at vælge, for hvilket hotel er det bedste hotel i Rom? Rom byder på hoteller i alle prisklasser, og her får du anbefalinger til gode hoteller i Rom, der alle kan bookes igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

En lejlighed i Rom til en familie

På vores sidste besøg i Rom, boede vi i en skøn lejlighed med den mest fantastiske udsigt til Peterskirken. St Peter’s View Apartment ligger ca. 10 minutters gang fra Peterspladsen. Lejligheden består af to værelser, stue, bad&toilet og et mindre køkken.

Det sidste nåede vi dog aldrig at bruge, fordi vi blev så glade for den lille café Capitan Cono, som ligger lige rundt om hjørnet. Her fik vi morgenkaffe hver dag og de sprødeste croissanter, og aftensmaden blev indtaget på nogle af alle de dejlige restauranter i Rom. Læs mere om lejligheden her: St Peter’s View Apartment

Hold ferie i et forsvarstårn fra middelalderen

Vil du have en helt unik hoteloplevelse, så book et værelse i Residenza Torre Colonna. Tårnet blev bygget i 1247 for at beskytte den fornemme Colonna-familie og huser i et dag et eksklusivt boutique-hotel. Det gamle forsvarstårn fra middelalderen har fem rummelige værelser og ligger midt i centrum lige ved alle de store seværdigheder. Tag morgenmaden med op på den lille tagterrasse og nyd udsigten over den allerældste del af byen. Residenza Torre Colonna er et hotel for dig, der gerne vil midt i historien, men med boblebad og aircondition.

Et billigt hotel i hyggelige Trastevere med masser af gode restauranter

På den anden side af Tiberen ligger Trastevere, et område der byder på masser af gode restauranter og barer. I gåafstand fra Campo de’ Fiori finder du et billigt gæstehus, Relais Le Clarisse a Trastevere. Det lille, charmerende B&B var tidligere et kloster tilhørende Le Clarisse-ordenen. For et mindre beløb kan du indtage morgenmaden i nonnernes gamle urtehave, under de skyggefulde oliven- og citrustræer. Lige foran hotellet kører der både busser og sporvogne, klar til at fragte dig ind til centrum. Relais Le Clarisse a Trastevere er for dig, der gerne vil bo billigt midt i det historiske byliv i Trastevere.

Se flere gode hoteller i Rom her på Booking.com!

Hvordan kommer du til Rom?

Det tager ca. 2½ time at komme fra København til Rom. Byen har to lufthavne: Ciampino og Fiumicino. Ciampino er den ældste og mindste og benyttes fortrinsvis af lavprisselskaberne. Fiumicino er den største og her, hvor de fleste turister lander. Begge lufthavne ligger syd for byen, men i hver sin ende, så husk at tage højde for lufthavnens placering, når du booker hoteller i Rom.

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs de andre artikler om Rom her!

« Gode restauranter i Stockholm
Gode restauranter i Nuuk, Grønland »