Gode restauranter i Stockholm 1. oktober 2020 – Kategori: Rejser, Sverige – Tags: , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Hvor skal du spise i Stockholm?

Der er mange skønne restauranter i Stockholm, og det kan være svært at vælge. Her kan du læse om nogle af alle de spændende og sjove madoplevelser, du kan få i Stockholm. Og der er selvfølgelig også tips til hyggelige caféer og konditorier, hvor du kan “gå och fika”, drikke en kop god kaffe med masser af kage til!

Hvad skal du spise i Stockholm?

Der er gode muligheder for at komme ud og spise ny og eksperimenterende gourmetmad i Stockholm, men byen har også mange dejlige restauranter, hvor du kan nyde den traditionelle, svenske husmannskost. Kødbollerne kalder allerede på dig, men prøv gerne en raggmunk, en letkrydret kartoffelpandekage. Svenskerne er meget stolte af deres lokale råvarer, og du skal gå efter at smage elg, rensdyr, frisk fisk og skaldyr.

Du kan dog ikke besøge Stockholm uden også at deltage i den svenske nationalsport: fika. Fika svarer til vores egen hyggelige kaffestund, men som med så meget andet, så har svenskerne taget begrebet og ført det til nye højder. I Sverige tager man virkelig det at fika alvorligt, så det selv på en almindelig hverdag har mere karakter af en gang kaffeslabberas. Ja, der er mange nuancer i kaffedrikning, og svenskerne mestrer dem alle! Skal du fika, så vælg gerne kardemommesnurrar, kanelbullar eller et stykke morotskaka (gulerodskage).

Er du klar til at gå til bords? Så får du her en guide til nogle af de bedste fika-steder og restauranter i Stockholm:

Gode restauranter i Stockholm

Klimamad på Fotografiska

En af de hippeste restauranter i Stockholm findes på Fotografiska Museum. Med den mest fantastiske panoramaudsigt ud over Stockholm, Gröna Lund og vandet får du her serveret spændende og nyskabende gourmetmad til priser, hvor alle kan være med. Maden er klimavenlig, økologisk og overvejende vegetarisk, og der kan tilkøbes fugl, fisk eller kød til alle retter. Husk at booke bord i forvejen, ellers kommer du til at vente.

Svensk husmandskost på Skansen

En af de store seværdigheder i Stockholm er Skansen, verdens ældste frilandsmuseum. Her findes der et stort udvalg af hyggelige restauranter og caféer, der serverer traditionel husmandskost og bagværk. På Krogan Stora Gungan får du virkelig gode köttbullar med mos og lingon (kødboller med kartoffelmos og tyttebærsyltetøj). Oplev også den hyggelige fika-stemning i gårdhaven på Kafé Petissan med det store kagebord.

Spis i Valhalla

Hos Aifur Krog & Bar i Gamla Stan får du en helt unik vikingeoplevelse. Allerede i indgangen bliver du mødt af en kæmpestor viking, der gjalder din ankomst ud i salen. Inspireret af gamle sagn om de legendariske vinger består menuen selvfølgelig af flæsk, fisk og mjød. Oplevelsen er gennemført til mindste detalje med tjenere i vikingetøj, skind på væggene og tragtbægre og keramiktallerkner, og stemningen ved langbordene er helt ubeskrivelig. Kl. 18.30 er der livemusik med lut og lyre.

Mad fra Norrlandet

Knut Restaurant serverer rustik, svensk husmandskost med inspiration fra Norrland. På menuen er der elg, rensdyr, kantareller, fisk og andre lækkerier fra den nordlige del af Sverige. Prøv gerne en “Norrlandstalrik” med ost fra Jämtland og Souvas (saltet og røget ren)  eller en gang Wallenbergare (karbonader) af elgfars og råsyltede lingon (tyttebær). Slut af med en gang hjortron (multebær) med is. Velbekomme!

Sild er godt!

Er du på udkig efter en hurtig snack på vej rundt mellem alle seværdighederne, så tag forbi Nystekt Strömming i Gamla Stan. Den lille foodtruck serverer, som navnet antyder, nystekt strömming (stegte sild) på alle mulige – og umulige måder. Sildeburger? Sild med knækbrød? Sild og kartoffelmos? Hvorfor egentlig ikke… Det er hurtigt og billigt, og så smager det overraskende godt.

LÆS OGSÅ: Seværdigheder i Stockholm – 8 attraktioner, du skal se

Find et godt hotel i Stockholm

Her får du anbefalinger på fantastiske hoteller i Stockholm og også flere sjove og cool vandrehjem. Bo for eksempel på et hotel ejet af Benny fra ABBA eller i en ombygget Boeing 747. Alle hoteller kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Hotel Rival

Fik du ikke ABBA nok på ABBA-museet eller til MAMMA MIA! THE PARTY, kan du flytte ind på Hotel Rival, der er ejet af ejet af Benny Andersson – det ene ‘B’ i gruppens navn. Hotel Rival ligger ved Mariatorget i det hippe Södermalm, et område med rigtig mange restauranter og butikker. Luksushotellet i den tidligere biograf har 99 værelser, hvor Deluxe-værelserne vender ud mod det livlige torv. Den gamle biografsal er i dag blevet omdannet til koncertsal, hvor du kan se shows og koncerter. Det var selvfølgelig også her musicalfilmen Mamma Mia! – The Movie havde premiere – og der er flere ABBA-relaterede forestillinger på programmet.

Læs mere her: Hotel Rival

Bo i det gamle fængsel på Långholmen

Vest for Gamla Stan ligger den lille ø, Långholmen. Indtil 1975 husede øen Centralfængslet, hvor den sidste henrettelse i Sverige fandt sted. I dag er fængslet bygget om til hotel og vandrehjem, og her kan du få lov at bo i de gamle fængselsceller. Konceptet er gennemført ned til mindste detalje, med de oprindelige grønne døre og gamle avisudklip om forbryderne på undersiden af din køjeseng. Du kan også vælge at bo på de lidt dyrere hotelværelser, hvor du stadigvæk bor i en fængselscelle, men sover i en rigtig seng. Der er fri entre til fængselsmuseet for hotellets gæster. Morgenmaden indtages i den hyggelige restaurant.

Udenfor fængslet byder den Långholmen på smuk natur med løbestier og badestrand. Långholmen og det tilstødende kvarter Hornstull huser overvejende beboelse, og der er enkelte restauranter og butikker i området. Heldigvis er det nemt at komme ind til centrum herfra, og om vinteren kan du skyde genvej til byen henover isen på Mäleren.

Læs mere her: STF Långholmen Hostel (vandrehjem) og Långholmen Hotell (hotel)

Flyv en tur til drømmeland

Når du lander i Arlanda lufthavn kan du starte ferien i Stockholm med at tjekke ind på et af verdens sejeste vandrehjem. På Jumbo Stay bor du i en ombygget Boeing 747, der siden 2009 har huset hotelgæster, hvis højeste ønske er en flyvetur til drømmeland. Vandrehjemmet har både sovesale og dobbeltværelser. Har du den store pengepung med, kan du også booke en suite i cockpittet – men her skal du være ude i god tid!

NB! Fra Stockholm Arlanda Airport er der cirka 20 minutter med højhastighedstog ind til selve Stockholm. Det gør vandrehjemmet ved lufthavnen til en oplagt overnatningsmulighed, når du skal flyve til eller fra Stockholm.

Læs mere her: Jumbo Stay

Hvordan kommer du til Stockholm?

Det tager cirka 5-6 timer at komme med toget fra Københavns Hovedbanegård til Stockholms Centralstation. Vælger du at flyve, kan samme tur gøres på en god time. Du kan også flyve fra Billund og Tirstrup Lufthavn ved Aarhus.

Vær opmærksom på hvilken lufthavn, du flyver til. Udover Bromma Lufthavn, som er den tættest på, kan du også lande i Arlanda (den største og med 20 minutter i tog til centrum) samt Stockholm Skavsta lufthavn og Stockholm Västerås lufthavn (begge 1½ time i tog til Stockholm centrum).

Se flere gode hoteller i Stockholm her!

Ekstra forkælelse til ferien?

Der bliver endnu mere at glæde sig til med de festlige ferie-kuponer fra Lou Noire! Her kan du for eksempel byde på en drink i lufthavnen eller en frokost, når I når frem. Klip de sjove gavekort ud og lav et festligt kuponhæfte til ham eller hende, der skal forkæles på turen. Download og print Kuponhæfte til ferien med det samme!

Banner - Kuponhæfte til ferien

Læs de andre artikler om Stockholm her!

« Kom rundt i Rom – med metro, bus, sporvogn og taxi
Alternative seværdigheder i Rom »