Seværdigheder i Stockholm – 8 attraktioner, du skal se 24. september 2020 – Kategori: Rejser, Sverige – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Hvad skal du se i Stockholm?

Mangler du tips til, hvad du skal opleve i den skønne by, får du her en guide til seværdigheder i Stockholm og nogle af alle de mange attraktioner. Er du der kun på en weekendtur, kan det være svært at vælge, hvad du skal nå at se, så her kommer en liste over de seværdigheder i Stockholm, som du helt sikkert bliver nødt til at besøge, når du er på ferie i byen.

Her er både de klassiske attraktioner som Gamla Stan, men også de mere skjulte seværdigheder i Stockholm, som ikke alle turister kender til. Endelig kan du også læse om Djurgården og alle de sjove og spændende ting, du kan lave på den populære forlystelses- og museumsø.

SidderUnderEnPalme - Spil til ferie - Banner

8 seværdigheder i Stockholm, du skal se

Gamla Stan

Intet besøg i Stockholm er komplet uden en lille smuttur til Gamla Stan, Stockholms oprindelige centrum. På Stortorget finder du de karakteristiske middelalderhuse. Blandt de farvestrålende huse, der ligner store LEGO-klodser, er det svært at forestille sig, at det var her, at Det Stockholmske Blodbad, et af de sorte kapitler af Danmarks historie, fandt sted. Få minutters gang derfra ligger Kungliga Slottet, hvor store dele er åbent for offentligheden. Besøg også den imponerende Storkyrkan eller tag på Takvandring ® på Riddarholmen.

Fotografiska Museum

Fotografiska, som museet bare kaldes, kan du opleve moderne fotokunst. Her kan du se skiftende udstillinger med de allerstørste fotografer, for eksempel Annie Leibovitz og Robert Mapplethorpe. Besøg også Fotografiska for den fantastiske udsigt fra caféen.

Spritmuseum

Ja, du læste rigtigt! Et helt museum dedikeret til alkohol! På Spritmuseum bliver du taget på en rejse igennem alkoholens historie i Sverige, og skulle du blive tørstig undervejs, kan du selvfølgelig også få lov at smage på de våde varer. Museets restaurant serverer spændende hjemmebryg og byder på mange sjove smagninger, med temaer som Kaptajn Haddocks alkoholvaner. Husk at booke hjemmefra.

Tag en badetur ved Saltsjöbaden

En lille time i tog fra centrum tager dig ud til Saltsjöbaden. Byen blev anlagt i slutningen af 1800-tallet, da man på grund af befolkningstætheden i Stockholm besluttede at oprette en helt ny og eksklusiv by ved kysten af Østersøen. Her kunne de fine og rige flytte ud i deres store villaer og nyde livet i den smukke kurby. Om sommeren er der skønt at bade, gerne fra den gamle søbadeanstalt, Saltisbadet.

Brunkebergstunneln

Den 231 meter lange tunnel er en velbevaret hemmelighed for de fleste turister. Brunkebergstunneln går fra David Bagares gata til Tunnelgatan og er en populær genvej mellem Birger Jarlsgatan og Sveavägen. Den fine, gule tunnel er især et yndet motiv på Instagram – der er mange, der benytter tunellen til at få taget flotte billeder!

Centralbadet

Trænger du til afslapning, har Stockholm har det skønneste spa og svømmehal midt i byen. På Drottninggatan finder du Centralbadet, det smukke kurbad fra starten af 1900-tallet. Slap af med en badetur i svømmehallen, der er bevaret i den originale jugendstil, eller i et af de mange bade og saunaer.

Djurgården

Du kan nemt få en hel ferie til at gå på Djurgården, øen med de mange forlystelser, parker og museer. Som i vores hjemlige Dyrehaven er Djurgården en skøn blanding af seværdigheder og natur. Skal du fra byen og ud på øen, kan du enten tage Djurgårdslinjen, sporvognen der kører fra Norrmalmstorg og ud til Djurgården eller følge traditionen og sejle dertil. Fra Slussen og Nybrokajen (sidste kun i sommerperioden) kan du sejle med de skønne gamle skibe ud til alle de herlige oplevelser. På Djurgården kan du blandt andet opleve:

  • Gröna Lund – Siden 1883 har forlystelsesparken trukket stockholmere og turister ud til en tur i karussellerne. I dag kan du opleve koncerter med de store navne eller tage en tur i en af de 30 vilde forlystelser. Gå endelig ikke glip af Eclipse, der tager dig på sightseeing 121 meter over byen.
  • ABBA-museet – stedet, hvor du kun kan være glad! På ABBA The Museum kan du komme på rejse igennem historien til et af verdens største popbands. Syng med på dine yndlingssange, indspil et nummer og kom med bagom kulisserne til Mamma Mia!-filmene.
  • Junibackan – det interaktive museum, hvor du rejser igennem Astrid Lindgrens magiske univers. Stig på Sagotåget og hils på alle de elskede figurer fra børnebøgerne og hjælp Pippi med at bage peberkager på gulvet i Villa Villekulla.
  • Nordiska Museet  – hvor du kan se udstillinger om hverdagsliv i Norden fra fortid til nutid. Det er her, billedet øverst er fra.
  • Vasamuseet – Der var engang en konge, der ønskede sig et stort og flot skib, større og flottere ned alle de andre. Det fik han, og det var så stort, at det kæntrede på jomfrusejladsen. Vasa blev bjerget i 1961 og kan i dag ses på Vasamuseet.
  • Skansen – verdens ældste frilandsmuseum, der åbnede i 1891. Gå på opdagelse i de gamle huse og gårde, fortsæt til den zoologiske have med skandinaviske dyr og slut af med svensk husmandskost i en af de mange restauranter.
  • Rosendals Slott – det lille empireslot fra 1820 ligger lidt tilbagetrukket fra de andre seværdigheder i den smukke Kungliga Djurgården. Efter slotsbesøget kan du nyde en økologisk frokost i Rosendals Trädgård og købe ind i gårdbutikken.

Bådture i skærgården

Hvis du vil indfange sjælen i Nordens Venedig, gør du det bedst fra søsiden. Byen med de 57 broer skal selvfølgelig opleves fra vandet på en af de mange bådture. Var det ikke nok med den lille sejltur til Djurgården, tilbyder Strömma Sightseeing Tours mange forskellige ture. Du kan her komme på sejltur i skærgården, kanalrundfart i Stockholm og den populære “Hop On – Hop Off”. Her kommer du rundt til alle seværdighederne i Stockholm ad vandvejen.

NB! Skal du sejle i skærgården om vinteren, så tag godt med tøj på! Det er så koldt, at bådene sejler igennem slush ice.

LÆS OGSÅ: Gode restauranter i Stockholm – og et godt tip til “fika”

Find et godt hotel i Stockholm

Her får du anbefalinger på fantastiske hoteller i Stockholm og også flere sjove og cool vandrehjem. Bo for eksempel på et hotel ejet af Benny fra ABBA eller i en ombygget Boeing 747. Alle hoteller kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Hotel Rival

Fik du ikke ABBA nok på ABBA-museet eller til MAMMA MIA! THE PARTY, kan du flytte ind på Hotel Rival, der er ejet af ejet af Benny Andersson – det ene ‘B’ i gruppens navn. Hotel Rival ligger ved Mariatorget i det hippe Södermalm, et område med rigtig mange restauranter og butikker. Luksushotellet i den tidligere biograf har 99 værelser, hvor Deluxe-værelserne vender ud mod det livlige torv. Den gamle biografsal er i dag blevet omdannet til koncertsal, hvor du kan se shows og koncerter. Det var selvfølgelig også her musicalfilmen Mamma Mia! – The Movie havde premiere – og der er flere ABBA-relaterede forestillinger på programmet.

Læs mere her: Hotel Rival

Bo i det gamle fængsel på Långholmen

Vest for Gamla Stan ligger den lille ø, Långholmen. Indtil 1975 husede øen Centralfængslet, hvor den sidste henrettelse i Sverige fandt sted. I dag er fængslet bygget om til hotel og vandrehjem, og her kan du få lov at bo i de gamle fængselsceller. Konceptet er gennemført ned til mindste detalje, med de oprindelige grønne døre og gamle avisudklip om forbryderne på undersiden af din køjeseng. Du kan også vælge at bo på de lidt dyrere hotelværelser, hvor du stadigvæk bor i en fængselscelle, men sover i en rigtig seng. Der er fri entre til fængselsmuseet for hotellets gæster. Morgenmaden indtages i den hyggelige restaurant.

Udenfor fængslet byder den Långholmen på smuk natur med løbestier og badestrand. Långholmen og det tilstødende kvarter Hornstull huser overvejende beboelse, og der er enkelte restauranter og butikker i området. Heldigvis er det nemt at komme ind til centrum herfra, og om vinteren kan du skyde genvej til byen henover isen på Mäleren.

Læs mere her: STF Långholmen Hostel (vandrehjem) og Långholmen Hotell (hotel)

Flyv en tur til drømmeland

Når du lander i Arlanda lufthavn kan du starte ferien i Stockholm med at tjekke ind på et af verdens sejeste vandrehjem. På Jumbo Stay bor du i en ombygget Boeing 747, der siden 2009 har huset hotelgæster, hvis højeste ønske er en flyvetur til drømmeland. Vandrehjemmet har både sovesale og dobbeltværelser. Har du den store pengepung med, kan du også booke en suite i cockpittet – men her skal du være ude i god tid!

NB! Fra Stockholm Arlanda Airport er der cirka 20 minutter med højhastighedstog ind til selve Stockholm. Det gør vandrehjemmet ved lufthavnen til en oplagt overnatningsmulighed, når du skal flyve til eller fra Stockholm.

Læs mere her: Jumbo Stay

Hvordan kommer du til Stockholm?

Det tager cirka 5-6 timer at komme med toget fra Københavns Hovedbanegård til Stockholms Centralstation. Vælger du at flyve, kan samme tur gøres på en god time. Du kan også flyve fra Billund og Tirstrup Lufthavn ved Aarhus.

Vær opmærksom på hvilken lufthavn, du flyver til. Udover Bromma Lufthavn, som er den tættest på, kan du også lande i Arlanda (den største og med 20 minutter i tog til centrum) samt Stockholm Skavsta lufthavn og Stockholm Västerås lufthavn (begge 1½ time i tog til Stockholm centrum).

Se flere gode hoteller i Stockholm her!

Ekstra forkælelse til ferien?

Der bliver endnu mere at glæde sig til med de festlige ferie-kuponer fra Lou Noire! Her kan du for eksempel byde på en drink i lufthavnen eller en frokost, når I når frem. Klip de sjove gavekort ud og lav et festligt kuponhæfte til ham eller hende, der skal forkæles på turen. Download og print Kuponhæfte til ferien med det samme!

Banner - Kuponhæfte til ferien

Læs de andre artikler om Stockholm her!

« Seværdigheder i Faaborg – 8 attraktioner, du skal se
Find et godt hotel i Berlin »