Seværdigheder i Faaborg – 8 attraktioner, du skal se 24. september 2020 – Kategori: Danmark, Rejser – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Skønne oplevelser venter i Faaborg!

Få tips til alle de spændende seværdigheder i Faaborg! Byen byder på masser af skøn natur i Svanninge bakker, dejlige strande og hyggelige vandrestier, der inviterer til en afslappende sommerferie. Og så er der også masser af spændende seværdigheder i den skønne gamle købstad.

8 seværdigheder i Faaborg og omegn, du skal se

VisitFaaborg giver masser af inspiration til oplevelser og aktuelle arrangementer i byen. Men blandt de oplevelser, som du bare må have med hjem, så er der:

Svanninge Bakker

Måske har du allerede hørt om Svanninge Bakker, som tiltrækker over 300.000 turister hvert år? Området er da også noget helt særligt, og så smukt at det næsten tager vejret fra dig. Ud over en dejlig vandretur i De Fynske Alper, kan du også nyde en rejse tilbage i det historiske landskab. Svanninge Bakker er dækket af overdrev, en naturtype som ikke længere findes særlig mange steder i Danmark.

Faaborg Museum

Når du besøger Faaborg Museum, kan du sikkert genkende landskabet i mange af malerierne. Mads Rasmussen, der drev den store konservesfabrik, var også meget glad for kunst og stiftede i 1910 Faaborg Museum. Her hænger i dag en unik samling af fynske malere, blandt andet Johannes Larsen samt Fritz og Anna Syberg.

Strande i og omkring Faaborg

Rigtig mange turister besøger Sydfyn for at bade. Her finder du nemlig noget af det bedste badevand i landet og dertil skønne sandstrande. Inde i selve Faaborg bader de lokale ved Klinten Strand og selvfølgelig i det nye, flotte Havnebad. Et par minutters gang fra centrum ligger lækre badefaciliteter for både børn og voksne til fri afbenyttelse.

Sejl ud til Avernakø, Lyø og Bjørnø og besøg Svelmø

Kan du ikke få vand nok, kan du fra Faaborg hoppe på Ø-færgen og tage et smut til Avernakø og Lyø, hvor billedet ovenfor er fra. Lyø er arealmæssigt den største ø, imens Avernakø har flest fastboende. Bjørnø har kun 35 fastboende, og øen er så lille, at du kan nå rundt til fods på et par timer. På alle tre øer er der skønne badestrande og et landsbyliv, som får dig til at tænke på Astrid Lindgrens fortællinger om Bulderby. Svelmø kan du ikke sejle til. Til gengæld kan du gå ud til den privatejede ø via ebbevejen ved Nab – eller du kan tage turen i traktor sammen med Jan fra Svelmø.

Faaborg Klokketårn

En af de seværdigheder i Faaborg, som du ikke må gå glip af, er Klokketårnet. Faaborgs smukke vartegn, det gule klokketårn, troner smukt over byen og viser vej for de søfarende. Faaborg Klokketårn fra byens første kirke, Skt. Nikolaj Kirke fra 1200-tallet, kom til et par hundrede år senere. Da kirken blev revet ned, fik tårnet lov at blive stående, og heldigvis for det! Har du mod på det, kan du klatre de 108 trin op i Tårnet, hvor der er den mest fantastiske udsigt ud over Faaborg og Det Sydfynske Øhav.

Faaborg Miniby

Et andet overblik over byen får du i Faaborg Miniby, en af de mere kuriøse seværdigheder i Faaborg. Lidt udenfor byen, på vej ud mod Gåsebjergsand Naturlegeplads, finder du en lillebitte by i byen. I Faaborg Miniby er byen gengivet i størrelsesforholdet 1:10, som den så ud i 1890. De mere end 150 små huse er bygget efter de originale tegninger, med rigtige materialer og metoder.

Ravnsborg

Kører du af rute 8 mod Kværndrup, støder du midtvejs på en stor vikingeborg. Her i Korinth bor designeren Jim Lyngvild, der blandt andet er kendt for sit samarbejde med Nationalmuseet om deres vikingeudstilling. To gange om året kan du besøge Ravnsborg på det store sommermarked og det hyggelige julemarked.

Gå tur på Øhavsstien

Skal du ud og bevæge kroppen, så gå en tur på en del af – eller hele – den 220 kilometer lange Øhavssti. Stien er anlagt gennem det sydfynske landskab og tager dig rundt på Sydfyn og til de små øer i Det Sydfynske Øhav. Klikker du på linket, er der forslag til forskellige endagsture, men stien kan også være en vandreferie i sig selv.

Øhavsstien snor sig også ind og ud i den fantastiske lydfortælling Under Isen. Sammen med H.C. Andersen, Fritz og Anna Syberg og nulvende danske skuespillere, tager du på eventyr og lærer byens historie at kende med den spændende fortælling i ørene.

LÆS OGSÅ: Tag med på kulinarisk tur til Sydfyn

Find et godt hotel i Faaborg

Faaborg byder på hoteller i alle prisklasser. Her får du anbefalinger på gode hoteller, der alle kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Et skønt hotel midt i Faaborg

Bo på det charmerende Hotel Faaborg, der troner over Torvet med sin unikke rødstensarkitektur. Uanset om du kommer med bus, færge eller bil, er hotellet nemt at komme til, for det ligger lige midt i centrum, tæt på havnebad, kultur og spisesteder. Du behøver dog ikke at bevæge dig langt væk for at spise godt; Hotel Faaborg serverer både morgenmad og frokost af lækre, lokale råvarer.

Læs mere her: Hotel Faaborg

Et hotel helt ned til Faaborg Fjord

Hotel Faaborg Fjord danner en dejlig ramme for en ferie. Her bor du lige ned til Faaborg Fjord med privatstrand, anløbsbro og egen strandbar. På hotellets Restaurant Vinoteket spiser du efter mantraet “Fra sydfynsk jord til sydfynsk bord”, med masser af lokale råvarer fra Sydfyns store spisekammer. Trænger du til at strække benene efter det lækre måltid, er der en halv times gang ind til centrum.

Læs mere her: Hotel Faaborg Fjord

Bo godt og billigt i Faaborg

Skal du bare bruge en seng at sove i, finder du også god og billig overnatning i Faaborg. På Danhostel Faaborg bor du midt i byen, med 10 minutters gang til stranden og færgerne. Vandrehjemmet er indrettet i to smukke, gamle bygninger fra 1800-tallet, der oprindelig husede byens fattiggård og badeanstalt. I dag byder vandrehjemmet på alt, hvad du skal bruge af moderne bekvemmeligheder til en billig ferie i Faaborg.

Læs mere her: Danhostel Faaborg

Se flere gode hoteller i Faaborg her på Booking.com!

Ekstra forkælelse til ferien?

Der bliver endnu mere at glæde sig til med de festlige ferie-kuponer fra Lou Noire! Her kan du for eksempel byde på en drink i lufthavnen eller en frokost, når I når frem. Klip de sjove gavekort ud og lav et festligt kuponhæfte til ham eller hende, der skal forkæles på turen. Download og print Kuponhæfte til ferien med det samme!

Banner - Kuponhæfte til ferien

Læs mere om rejser her!

« Pak et rejseapotek til ferien
Seværdigheder i Stockholm – 8 attraktioner, du skal se »