Tag med på kulinarisk tur til Sydfyn 25. september 2020 – Kategori: Danmark, Rejser – Tags: , , , , , , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Smag på Sydfyn!

Sydfyn er én stor kulinarisk oplevelse! Om sommeren er området et stort, bugnende spisekammer, med mange spændende fødevareproducenter og bryghuse. Svendborg er også hjemsted for madfestivalen Kulinarisk Sydfyn, hvor fødevareproducenter fra hele Danmark mødes den sidste weekend i juni og viser deres gastronomiske kunnen frem. Her er smagsprøver på pølser, Ostefestival og øl fra de lokale bryghuse.

Sydfyn – en egn fyldt med delikatesser

Men også resten af året er der spændende kulinariske oplevelser på Sydfyn i et antal, som du ikke finder andre steder. Fyn bliver ofte kaldt for Danmarks spisekammer, og hvis Fyn er spisekammeret, så er Sydfyn den øverste hylde med alle lækkerierne!

Egnen er fyldt med lokale producenter af både chokolade, vin, ost og øl. Mange af de ting, du kan smage på de gode restauranter i Svendborg, bliver hentet i området. Hvis du vil ud og se, hvor råvarerne bliver produceret og måske købe en spiselig souvenir med hjem, kan du her tage med på en kulinarisk tur rundt til producenter og gårdbutikker i området. Du kan se flere kulinariske oplevelser og planlægge din egen rundtur på: Kulinarisk Turistbureau

Lige her kan du tage med på en guidet smagsrundtur på Sydfyn. Alle producenterne kan nås med cykel, færge eller lokalbus, så bare lad bilen stå … især hvis du skal nå at smage på alt det gode vin og øl!

Kulinarisk tur på Sydfyn – 8 smagfulde oplevelser

Svendborg

Start i Svendborg, hvor Torvet midt i byen hver lørdag omdannes til markedsplads. Her kan du købe lokale grøntsager, fisk og ost. Hos Byens Gårdbutik i Vestergade finder du råvarer og lækre produkter fra gårdene rundt omkring på Sydfyn. I det lille, økologiske bageri, Brødkompagniet, kan du købe friskbagte croissanter, der er så sprøde og flagende, at du et øjeblik befinder dig i Paris. Byens anden økologiske bager, Baguette, med lige så dejlige brød og kager, finder du på toppen af Møllergade.

Svendborg Vingaard

Næste stop er Svendborg Vingaard, som du finder ved at køre ud af Svendborg mod Nyborg og dreje af ad Gammel Skårupvej. Druerne, der dyrkes her, forvandles til hvidvin og dessertvin, ligesom der laves en mousserende birkevin af frisktappet birkesaft. I bærsæsonen produceres der blandt andet blåbærvin, solbærrom og brombærvin. Svendborg Vingaard arrangerer rundvisning med smagninger hele sommeren.

Ø-Bryg

Herfra går turen videre mod endnu en oplevelse til ganen. Kør over den lille dæmning til øen Thurø, hvor du kan besøge Ø-Bryg i Thurø Bryghus. Her bliver der brygget lokal øl med navne, der passer til Sydfyns maritime historie. Smag for eksempel en Dampskibsøl eller en Sejlskibsøl eller tag med på en af de interessante ølsmagninger.

Skarø Is

Tilbage i Svendborg igen, går turen nu over vandet med den lille færge, Højestene (husk at booke plads!). Færgen lægger til på Skarø, hvor du kan smage den berømte Skarø Is, der er sødet med birkesaft. Skarø er især kendt ude i verden for samarbejdet med Singapore Airlines, for hvem de producerer en Singapore Sling-is – og så selvfølgelig for den gode smag!

Høkildegård Landhandel

Tilbage på fastlandet går turen nu vestpå mod Fåborg. I Vester Skerninge drejer du af mod Høkildegård Landhandel, der ligger lige på kanten af Syltemade Ådal, hvor Ø-havsstien løber igennem. I den lille gårdbutik kan du købe kød fra grise, køer, geder og får, alt af egen avl. Der er både udskæringer til fryseren og færdiglavede delikatesser som for eksempel pølser, medister og lammerullepølse. Fra det lille landbrug kan du også købe friske grøntsager efter sæsonen.

Gundestrup Mejeri og Bryghus

Hvis du ellers kan rive dig løs, går turen nu lidt videre ud ad landevejen mod Fåborg, indtil du kan dreje af mod Gundestrup. Her ligger Gundestrup Mejeri og Bryghus. Gundestrup er især kendt for deres rygeost, men i den lille gårdbutik kan du også købe Svendbo og Fynbo ost samt specialøl, der passer til ostene.

Konnerup & Co

Kører du lidt længere, kommer du til Vester Åby, hvor luksus-chokoladebutikken Konnerup & Co ligger. Fra de store vinduer i den flotte butik er der kig ud i chokoladeproduktionen – endnu en distraktion imens du prøver at vælge imellem alle de lækre varer. Her er hjemmelavet is, flødeboller, chokolade i alle afskygninger og den lækreste lakrids!

Svendborgsund Bryghus

Efter den lange tur rundt på Sydfyn er det vist blevet tid til en lille én! Sidste stop er Svendborgsund Bryghus, som du kommer til, når du kører tilbage mod Svendborg og over broen til Tåsinge. I mikrobryggeriet, der ligger i det gamle autoværksted i Vindeby, kan du købe øl og økologiske limonader. Både øl og limonader er brygget efter gamle metoder uden tilsætningsstoffer eller pasteurisering.

Find et godt hotel i Svendborg

Svendborg byder på hoteller i alle prisklasser. Her får du anbefalinger på gode hoteller, der alle kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Et skønt hotel midt i Svendborg

Bo på det dejlige Hotel Svendborg lige midt i centrum. Uanset om du kommer med tog eller bil, er hotellet nemt at komme til. Værelserne er store og smagfuldt indrettede. Der er mulighed for at tilvælge udsigt ud over byen. Spis godt på hotellets egen Restaurant Krinsen, der serverer retter inspireret af årstidens lokale råvarer.

Læs mere her: Best Western Plus Hotel Svendborg

Et hotel helt ned til Svendborgsund

Hotel Christiansminde danner en dejlig ramme for en ferie. Her bor du lige ned til Christiansminde Strand med den lange badebro, ishus og en skov, der inviterer til korte og længere gåture. Når morgenmaden ved den overdådige morgenmadsbuffet er overstået, er der 15-20 minutters gang langs den kønne Christiansminde-sti ind til Svendborg.

Læs mere her: Hotel Christiansminde

Bo godt og billigt lige ved tog og bus

Skal du bare bruge en seng at sove i, finder du også god og billig overnatning i Svendborg. På Hotel Garni bor du lige ved havnen, overfor banegården og 2 minutters gang fra gågaden. På hotellet er der 18 velindrettede værelser med alt, hvad du skal bruge til din ferie – også gratis wifi. Når du har tjekket ind på Best Western Plus Hotel Svendborg, hvor du også kan indtage morgenmaden, kan du selv låse dig ind og ud.

Se flere gode hoteller i Svendborg her på Booking.com!

Ekstra forkælelse til ferien?

Der bliver endnu mere at glæde sig til med de festlige ferie-kuponer fra Lou Noire! Her kan du for eksempel byde på en drink i lufthavnen eller en frokost, når I når frem. Klip de sjove gavekort ud og lav et festligt kuponhæfte til ham eller hende, der skal forkæles på turen. Download og print Kuponhæfte til ferien med det samme!

Banner - Kuponhæfte til ferien

Læs de andre artikler om Svendborg her!

« En dag i Paradis: Rarotonga, Cook Islands
Seværdigheder i Svendborg – 8 attraktioner, du skal se »