En dag i Paradis: Rarotonga, Cook Islands 25. september 2020 – Kategori: Cook Islands, Rejser – Tags: , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Paradis findes – på en lille ø i Stillehavet

5.30: Første hane galer på Rarotonga.

5.31: Anden hane vågner og galer.

5.32 – 6.15: Tredje hane vågner og galer med. Samlet kor af haner, der galer, afbrudt af en fugl, der synger med. Måske er den ked af, at den ikke er en hane?

6.15 – 6.45: Solen står op over Rarotonga. Vi står også op, langsomt og i vores eget tempo. Vi ser øen vågne fra terrassen. Havet har ikke sovet i nat og bølgerne brøler stadig. Vi taler om, hvorfor vi ikke tillader os den luksus bare at sidde og være til, når vi er hjemme. Men tænk, hvis der var noget på internettet, man gik glip af? Internettet på øen er dyrt, så her er ingen telefoner, der bipper, men i stedet en velkommen pause fra de sociale medier. Vi er bare til.

6.48: Bageren har bagt frisk morgenbrød: Cheesebread (med en skive indbagt ost), en croissant af bolledej og en dadel-scone. Øen er ellers berømt for sine doughnuts med kanelsukker, men den sprøde scone smager også himmelsk. Dertil kaffe, med langtidsholdbar mælk. Vi er langt ude på havet, og her er få køer. Den friske ananas er sød og syrlig og plukket, da den var moden. Der er høje sukkerafgifter, og sodavand er dyrt. Men hvem har brug for sukker, når frugten er plukket direkte fra træet og sælges fra små boder i vejkanten?

Doughnuts-med-kanelsukker-fra-bageren-på-den-anden-side-af-vejen - Sidder Under En Palme

Doughnuts med kanelsukker fra bageren på den anden side af vejen.

6.58: Første propelflyver letter og flyver ud over Stillehavet. Mon den skal på en lang tur? New Zealand ligger 1600 kilometer væk og er dermed tættest på øgruppen.

7.13: Nå, propelflyet skulle bare hen til en af de andre småøer i øgruppen. Der er mange muligheder for at bliver underholdt her: rundflyvninger, dykkerudflugter, fiskeri på havet og kulturelle shows, hvor de indfødte optræder. Brochurestanderen i lufthavnen var fuld af tilbud på farvestrålende flyers. Men vi er enige om, at vi er her for at slappe af. Underholdningen kommer mest til at bestå af at bade, spille 500, gå ture og læse. Men det er rart at vide, at det er der, hvis vi nogensinde skulle blive trætte af at kigge på Stillehavet.

7.17: Det er svært at løsrive sig fra de rytmiske og hypnotiserende lyde af Stillehavets bølger, men det lykkes endelig. Vi gør os klar til at tage ind til Aruveo, den lille hovedstad på øen.

7.41: Den lille, skramlede bus samler os op. Chaufføren hilser med et ”Kia Orana!”, som betyder ”Må du leve et langt og tilfredsstillende liv.” Tak for det, det er bestemt ikke svært her i Paradis! Der er to busser på øen, og de kører clockwise og counterclockwise én gang i timen. Vi klemmer os ind sammen med de andre turister og nyder udsigten op ad de grønne bjerge. Træerne er høje i den smukke regnskov.

7:52: Vi står af ved Punanga Nui markedet. Om lørdagen er her fyldt med turister og lokale, som mødes for at spise og handle. I dén rækkefølge. De mange boder byder på fiskesandwich, pandekager med kokos og mango, frugt og grønt og lokalt producerede souvenirs. Vi ankommer tidligt, så vi undgår den værste middagshede. Klokken 11.30 er der live-show, med trommer og dans i palmeskørt og Ei, de smukke blomsterkranse, der pryder hovederne på kvinderne.

Pananga-Nui-Market-Rarotonga - Sidder Under En Palme

Frisk frugt på Pananga Nui Market – Rarotonga

13.33: Bussen kører os hjem fra øens største supermarked, CITC Supermarket, hvor du kan få alt det, du skal bruge. Dog ikke frisk fisk, som bliver solgt hos Ocean Fresh lidt henne ad vejen. Der er lang kø hos fiskehandleren, som endelig er kommet hjem fra havet. Vi når heldigvis at redde os et stykke mahi mahi samt lidt yellowfin tuna og blue marlin til fryseren.

14.01 – 15.30 Det var egentlig planen at kaste os direkte ud i den koralblå lagune, så snart vi kom hjem. Men middagssolen er stærk, og bølgerne kalder på os fra terrassen. Havet går heldigvis ingen steder, og det bliver til en lille middagslur i solstolen, inden vi finder badetøjet frem.

15.30 – 16.03: Der er rige muligheder for at snorkle og dykke rundt om hele øen. Vi plasker dog bare dovent rundt i vandet ved stranden tæt på Black Rock, som også er de lokales favoritbadested. De små fisk smutter rundt mellem fødderne på os, men revet holder de store hajer ude af lagunen. Bortset fra søpindsvin og “stone fish” er der ingen farlige dyr i havet, og dem kan du beskytte dig mod med et par solide badesko. Badeskoene beskytter i øvrigt også godt mod de skarpe koraller og sten. Det var godt, vi huskede at pakke dem.

16.10 – 17.33: Badeturen udvikler sig til en gåtur. Det starter med, at vi støder på en lille eremitkrebs, der langsomt krabber sig hen langs stranden. Vi ser på de smukke sten og konkylier og samler en lille bunke til terrassen.

Black-Rock-Beach-Rarotonga - Sidder Under En Palme

Stranden med Black Rock i baggrunden, Rarotonga

18.07: Efter et bad under den udendørs bruser, er der læsning på terrassen. Uden internet og tv er der ro til at fordybe sig. Vi har genopdaget vores store glæde ved at læse papirbøger. Snart løber vi tør for læsestof, og boghandlen i Aruveo kunne ikke byde på det store udvalg. Heldigvis fandt vi en kogebog af den lokale forfatter Sue Carruthers, som også driver den fantastiske Tamarind House Restaurant, hvor vi har haft den fornøjelse at spise. Dagene kommer fremover til at gå med at eksperimentere med det polynesiske køkken.

18:23: Grillet mari mari med snake beans og breadfruit-fritter kommer på bordet. Der er gode restauranter på øen, men det er også rart at have sit eget køkken og spise det samme som de lokale. I øvrigt skal vi tidligt i seng. Det bliver overskyet i morgen, så vi kan endelig foretage vores planlagte hike henover øen. Turen går fra Papua ( Wigmore’s) Waterfall tværs gennem regnskoven og op til The Needle. Vi glæder os allerede til udsigten ud over øen.

19.00 – 19.30: Solnedgang over havet. Vores nye venner, gekkoerne, kigger forsigtigt frem. De hjælper med at holde myggene nede, og så er de til stor morskab, som de piler henover loftet og slås om de fede møl. Palmerne bevæger sig blidt i aftenbrisen. Der er ingen andre lyde end cikader og bølgebrus. Så gik endnu en dag i Paradis.

Solnedgang-på-Rarotonga - Sidder Under En Palme

Solnedgang over Rarotonga

Sådan kommer du til Cook Islands!

Paradis er kun et flyvetur væk! Eller faktisk lidt mere end én. Cook Islands ligger på den anden side af jorden, og du kan kun komme dertil ved enten at flyve over New Zealand eller Los Angeles. Fra Rarotonga er der fast flyforbindelse til de andre småøer med propelflyver.

Vi bookede turen selv og tog over Los Angeles. Fordi vi fandt et virkelig godt tilbud, kom vi af sted for 5.000 kr. pr. person, tur/retur. For at finde de bedste priser er det en god ide at søge på de enkelte flyafgange, København – Los Angeles og derefter Los Angeles – Rarotonga. Måske får du på den måde et par ekstra overnatninger i Los Angeles, men hvem ville blive sur over det?

Find et godt hotel på Rarotonga

Rarotonga byder på hoteller, resorts og lejligheder i alle prisklasser. Her får du et par anbefalinger på gode hoteller på Rarotonga, der alle kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Hotel i strandkanten på Muri Beach

Lige ned til strandkanten i den blå lagune ved Muri Beach ligger det luksuriøse resort Muri Beach Club Hotel. Her kan du nyde udsigten til de paradisiske småøer i lagunen, imens de festlige turbåde sejler rundt med turister. Når kroppen skal køles af, er der få skridt til en dukkert i det koralblå vand. Leder du efter et hotel, hvor der sker lidt, er Muri Beach næst efter hovedstaden Avarua det område på øen med flest restauranter og barer.

Afslappet luksus med udsigt til Stillehavet

Der findes få steder på jorden, der er smukkere end Cook Islands – og med den syd-østlige spids af Rarotonga helt i toppen af listen. Her på kysten ligger en perle af et strandhotel, Moana Sands Beachfront Hotel. Hotellet er til dig, der er taget om på den anden side af jorden for at få den ultimative livsnyderferie. Her er der sørget for alle dine behov, som på de kanter hurtigt begrænser sig til blåt vand, hængekøjer helt ned i strandkanten og en bartender, der står klar til at shake kølige drinks.

Et godt hotel tæt på strand og by

Ti minutters kørsel fra Avarua ligger den store, sorte sten, Black Rock. Stenen markerer starten på nogle af øens bedste badestrande, der ligger hele vejen ned langs kysten. Området har derfor også mange små og større hoteller og resorts, men her er noget mere stille end Muri Beach. Her kan du bade fra sandstrandene og nyde solnedgangen til lyden af bølgernes brusen. Leder du efter et godt hotel, der er til at betale, kan The Edgewater Resort and Spa anbefales. Om morgenen kan du gå direkte ud i lagunen til en badetur, og øen lille bus har sit eget stoppested på resortet.

Se flere gode hoteller på Rarotonga her på Booking.com!

Ekstra forkælelse til ferien?

Der bliver endnu mere at glæde sig til med de festlige ferie-kuponer fra Lou Noire! Her kan du for eksempel byde på en drink i lufthavnen eller en frokost, når I når frem. Klip de sjove gavekort ud og lav et festligt kuponhæfte til ham eller hende, der skal forkæles på turen. Download og print Kuponhæfte til ferien med det samme!

Banner - Kuponhæfte til ferien

Læs de andre artikler om Cook Islands her!

« Hold ferie i hyggelige Svendborg – tips til seværdigheder, shopping, mad og oplevelser
Tag med på kulinarisk tur til Sydfyn »