Hold ferie i hyggelige Svendborg – tips til seværdigheder, shopping, mad og oplevelser 25. september 2020 – Kategori: Danmark, Rejser – Tags: , , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Tag på ferie i Svendborg

Om sommeren er det skønt med en tur til den skønne by Svendborg. Når solen skinner, er der få steder i Danmark, der er smukkere end den lille købstad i det Sydfynske Øhav. Byen byder på mange gode restauranter og masser af oplevelser, men først og fremmest inviterer udsigten ud over vandet til afslapning!

Svendborg er certificeret Cittaslow-by, et internationalt netværk af mindre byer, som arbejder for at øge livskvaliteten for deres indbyggere og sætte fokus på lokale produkter. Det mærkes overalt, hvor du går, og svendborgenserne er stolte af den afslappede livsstil: her lever man godt, og her spiser man godt!

Seværdigheder i Svendborg

Rigtig mange turister tager til Sydfyn for at bade. Her finder du nemlig noget af det bedste badevand i landet og dertil hvide sandstrande. Inde i selve Svendborg er der både en lille strand ved den runde lystbådehavn, og Christiansminde Strand ligger lige øst for byen. Gå ad den smukke sti langs vandet og find de mange tegn på, at området i mere end 200 år har været et rekreativt område, hvor man tog ud for at nyde en forfriskning i traktørstederne og blev underholdt med dansesalon, cykelbane og udsigtstårn. Se mere på: Christiansminde Strand

Torvet i Svendborg bliver hver lørdag omdannet til markedsplads, hvor du kan købe lokale grøntsager, fisk, ost og alt andet, som hjertet kan begære. Den sidste weekend i juni bliver markedet udvidet til Kulinarisk Sydfyn, der er Skandinaviens største fødevaremesse.

Fra Svendborg kan du tage færgen til de små, sydfynske øer: Ærø, Drejø, Skarø og Hjortø. Ærø er den største og mere end én overnatning værd. Her kan du gå direkte ind i historien fra Carsten Jensens Vi, de druknede, besøge et flaskeskibsmuseum eller leje cykler og nyde den smukke natur. På Skarø kan du nyde Skarø-is til lyden af klokkefrøerne i gadekæret eller tage på Skarø Festival, som Rune afholder sammen med sin kompagnon.

Besøg også det smukke Valdemars Slot på Tåsinge. Selve slottet er lukket for offentligheden, men du kan gå den smukkeste tur i området rundt om slottet. Har du ikke bil med, er den nemmeste vej faktisk vandvejen med det lille veteranskib Helge, som afgår fra havnen i Svendborg overfor Kammerateriet. Stå af ved Troense havn og gå det sidste stykke hen til slottet, ca. 2 km.

Shopping i Svendborg

Svendborg har to sammenhængende gågader: Gerritsgade og Møllergade. Udover kædebutikker som VERO MODA og SOLO finder du her mange fine, små specialbutikker med tøj, du ikke ser andre steder.

Vil du gerne have en særlig souvenir med hjem, som du ikke kan købe andre steder, så er Svendborg også en magnet for dygtige kunsthåndværkere. Besøg for eksempel Pottemager Tina Thomsen, der har sin butik i Møllergade eller find kunsthåndværkerne på Frederiksø i en af de gamle værftsbygninger på havnen.

Gode restauranter i Svendborg

Svendborg byder på mange gode spisesteder. Byens bedste, Restaurant Resumé i Den Blå Kirke på Lundevej. Restauranten byder på en fast menu med små og store overraskelser – men husk at bestille bord i god tid, hvis du vil være sikker på at få en plads.

Bar 105 serverer tapas, så du med ét er tilbage på ferien i Spanien, og er du i stedet til en rigtig god burger, så skal du gå på Jettes Diner i Brogade. Er du lige i humør til en pizza, får du den bedste hos Bella Italia.

Trænger du bare til en god kop kaffe, så finder du Knæwr Kaffebar ved springvandet i Gerritsgade. Her får du både kolde og varme drikke – og vælg gerne en af de sprøde croissanter til.

Oplevelser i Svendborg

I Svendborg sker der altid noget! I 2016 viste en undersøgelse, at der i byen i gennemsnit er 750 koncerter om året, det vil sige to om dagen. Mange arrangementer samles i Det sker Sydfyn, hvor du også finder en oversigt over ugens begivenheder.

Fandt du nogle gode kjoler på shoppingturen, og trænger du til at lufte dem i nattelivet, så besøg Runes bar,  Kammerateriet. Her har strandbaren også åbent hele sommeren, hvor du kan sidde og nyde udsigten ud over vandet med et godt glas vin. Ellers er nattelivet koncentreret i starten af Gerritsgade, hvor du finder hyggelige barer og caféer, og discoteker og værtshuse holder til i Frederiksgade.

Find et godt hotel i Svendborg

Svendborg byder på hoteller i alle prisklasser. Her får du anbefalinger på gode hoteller, der alle kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Et skønt hotel midt i Svendborg

Bo på det dejlige Hotel Svendborg lige midt i centrum. Uanset om du kommer med tog eller bil, er hotellet nemt at komme til. Værelserne er store og smagfuldt indrettede. Der er mulighed for at tilvælge udsigt ud over byen. Spis godt på hotellets egen Restaurant Krinsen, der serverer retter inspireret af årstidens lokale råvarer.

Læs mere her: Best Western Plus Hotel Svendborg

Et hotel helt ned til Svendborgsund

Hotel Christiansminde danner en dejlig ramme for en ferie. Her bor du lige ned til Christiansminde Strand med den lange badebro, ishus og en skov, der inviterer til korte og længere gåture. Når morgenmaden ved den overdådige morgenmadsbuffet er overstået, er der 15-20 minutters gang langs den kønne Christiansminde-sti ind til Svendborg.

Læs mere her: Hotel Christiansminde

Bo godt og billigt lige ved tog og bus

Skal du bare bruge en seng at sove i, finder du også god og billig overnatning i Svendborg. På Hotel Garni bor du lige ved havnen, overfor banegården og 2 minutters gang fra gågaden. På hotellet er der 18 velindrettede værelser med alt, hvad du skal bruge til din ferie – også gratis wifi. Når du har tjekket ind på Best Western Plus Hotel Svendborg, hvor du også kan indtage morgenmaden, kan du selv låse dig ind og ud.

Se flere gode hoteller i Svendborg her på Booking.com!

Ekstra forkælelse til ferien?

Der bliver endnu mere at glæde sig til med de festlige ferie-kuponer fra Lou Noire! Her kan du for eksempel byde på en drink i lufthavnen eller en frokost, når I når frem. Klip de sjove gavekort ud og lav et festligt kuponhæfte til ham eller hende, der skal forkæles på turen. Download og print Kuponhæfte til ferien med det samme!

Banner - Kuponhæfte til ferien

Læs de andre artikler om Svendborg her!

« Gode hoteller på Rarotonga, Cook Islands
En dag i Paradis: Rarotonga, Cook Islands »