Kom rundt i Rom – med metro, bus, sporvogn og taxi 1. oktober 2020 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Kom rundt i Rom med offentlig transport

Skal du rundt i Rom, er den bedste måde til fods! Selv om Rom er en storby, er den ikke større, end du kan gå tværs igennem den indre by eller fra Vatikanet til Termini på en god time. Ellers er der tre metrolinjer, mange busser og regionaltog, taxi og sporvogne der kan bringe dig rundt i byen.

Banner - Italien - Lær sprog

Skal du bare rundt i Rom og se alle seværdighederne, kan det på ingen måde betale sig at leje en bil. Dels er der kaos på vejene, selv om romerne er gode til at gøre plads til hinanden, og dels får du mere end svært ved at finde en parkeringsplads. Til gengæld er det nemt at kommer rundt i Rom med offentlig transport. Her kan du læse om, hvordan du kommer rundt i Rom med metro, bus og tog.

Sådan kommer du til og fra lufthavnen

Det tager ca. 2½ time at komme fra København til Rom. Byen har to lufthavne: Fiumicino og Ciampino. Leonardo da Vinci–Fiumicino Airport, som den også kaldes, er den største og her, hvor de fleste turister lander. Ciampino er den ældste og mindste og benyttes fortrinsvis af lavprisselskaberne.

Kommer du i dagtimerne, er lufthavnsbussen den billigste måde at komme fra begge lufthavne og ind til Termini på. Hos Looking4transfers.com kan du booke billetter til bussen og vælge, om du vil køres til Termini eller køres videre til “Vatican City”. Sidstnævnte bus stopper her ved Engelsborg, cirka et kvarters gang fra Peterspladsen.

Lander du i Fiumicino kan du også tage højhastighedstoget Leonardo Express ind til Rom. Fra Ciampino kan du tage bus nummer 520 ind til Cinecitta metro-station og køre med til Termini. Ellers kan du tage en taxi fra begge lufthavne. Der er en fast pris døgnet rundt på 48 euro fra Fiumicino til centrum og 30 euro fra Ciampino. Aftal den faste pris med chaufføren, inden du sætter dig ind i taxien. Læs mere om taxier længere nede.

Rundt i Rom – sådan planlægger du din tur

Skal du rundt til seværdighederne i Rom, er det bedste tip at lade de pæne sko blive hjemme og pakke et par ekstra travesko. Der kommer hurtigt mange kilometer i benene, og selv om de romerske kvinder elegant tripper af sted på brostenene, skal du have en god rejseforsikring, hvis du skal forsøge at gøre dem kunsten efter. Og husk at stoppe op i stedet for at gå og kigge ned i telefonen, når du skal finde vej. Rom byder på mange høje kantstene og masser af huller i fortovene. Og ellers er det let at komme rundt i Rom med både metro, bus, sporvogn og taxi. NB! Det kan ikke anbefales at cykle i Rom, udover på Via Appia Antica.

Når du skal fra A til B i Rom, er det godt at bruge Google Maps til at planlægge din tur. Der er både bus- og metrolinjer på kortet, du får vist den hurtigste vej og får samtidig et kort.

Du kan også bruge ATAC til at søge efter rutevejledning. Her får du vist søgeresultater fra metro, bus, sporvogne og regionaltog. Bruger du allerede Google Maps fra telefonen, er denne at foretrække, da ATAC’s rutevejledning kan være lidt uigennemskuelig.

Metro i Rom

Roms undergrundsbane er et af de mindste i Europa med kun tre linjer, A, B og C. Til gengæld kører metroen dig nemt ud til alle de store seværdigheder. Den røde linje A stopper blandt andet ved Vatikanmuseet (Cipro), Peterskirken (Ottaviano), Den Spanske Trappe (Spagna) og Trevi-Fontænen (Barberini). Den blå linje B stopper ved Colosseum (Colosseo) og Pyramiden (Piramide). Begge linjer stopper ved hovedbanegården Termini, så du kan skifte. Den grønne linje C er under opførelse og er planlagt til at gå på tværs af byen. Strækningen mellem Monte Compatri – Pantano og Lodi er allerede åbnet. Mangler du et kort over metroen i Rom, finder du det på linket her.

Når du skal med metroen, kan du købe en billet, der gælder 100 minutter, fra du har stemplet den i automaten. Denne enkeltbillet koster 1,50 euro. Skal du rundt i Rom i flere dage, kan du i billetautomaten også købe en 24-timers billet til 6 euro, en 3-dages billet til 16,50 euro og et ugekort til 24 euro.

Banner - Italien - Sprogkursus

Bus i Rom

I Rom er der over 350 buslinjer, der kan tage dig rundt i hele byen. Billetter til bus kan købes på metrostationer og i kiosker. Læs mere om busser i Rom.

Sporvogne i Rom

Rom har også 6 sporvognslinjer, som du blandt andet møder, når du går rundt i Trastevere. Sporvognene kører dog ikke i centrum eller forbi de store attraktioner, og de er mest praktiske at benytte, når du skal rundt i de forskellige bydele. Læs mere om sporvogne i Rom.

Regionaltog i Rom

Skal du på udflugt udenfor Rom, for eksempel til Pompei, kan regionaltogene, som Trenitalia står for, tage dig rundt i landet. Bemærk, at når du klikker på linket til Trenitalia, kommer du direkte ind i søgemaskinen, hvor du kan planlægge din rejse.

Taxi i Rom

Skal du rundt i Rom med taxi, så vær opmærksom på, at der også kører ulovlige taxier rundt. Især i lufthavnen prøver de at kapre kunder, og du skal passe godt på, at du ikke bliver snydt. Det kan blive meget dyrt. De officielle taxier er hvide og har et taxi-skilt på toppen af bilen. På siden af taxien finder du en reklame for app’en it Taxi, som er meget nyttig, hvis du skal bestille en taxi.

App’en er kun på italiensk, men let at benytte. Tast din adresse ind og klik på “richiedi ora”, som betyder book nu. Klikker du på “prenota per dopo”, kan du booke en taxi til et senere tidspunkt.

Find et godt hotel i Rom

Booking.com får du tusindvis af hoteller at vælge imellem, når du søger på Rom. Det kan derfor godt være svært at vælge, for hvilket hotel er det bedste hotel i Rom? Rom byder på hoteller i alle prisklasser, og her får du anbefalinger til gode hoteller i Rom, der alle kan bookes igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

En lejlighed i Rom til en familie

På vores sidste besøg i Rom, boede vi i en skøn lejlighed med den mest fantastiske udsigt til Peterskirken. St Peter’s View Apartment ligger ca. 10 minutters gang fra Peterspladsen. Lejligheden består af to værelser, stue, bad&toilet og et mindre køkken.

Det sidste nåede vi dog aldrig at bruge, fordi vi blev så glade for den lille café Capitan Cono, som ligger lige rundt om hjørnet. Her fik vi morgenkaffe hver dag og de sprødeste croissanter, og aftensmaden blev indtaget på nogle af alle de dejlige restauranter i Rom. Læs mere om lejligheden her: St Peter’s View Apartment

Hold ferie i et forsvarstårn fra middelalderen

Vil du have en helt unik hoteloplevelse, så book et værelse i Residenza Torre Colonna. Tårnet blev bygget i 1247 for at beskytte den fornemme Colonna-familie og huser i et dag et eksklusivt boutique-hotel. Det gamle forsvarstårn fra middelalderen har fem rummelige værelser og ligger midt i centrum lige ved alle de store seværdigheder. Tag morgenmaden med op på den lille tagterrasse og nyd udsigten over den allerældste del af byen. Residenza Torre Colonna er et hotel for dig, der gerne vil midt i historien, men med boblebad og aircondition.

Et billigt hotel i hyggelige Trastevere med masser af gode restauranter

På den anden side af Tiberen ligger Trastevere, et område der byder på masser af gode restauranter og barer. I gåafstand fra Campo de’ Fiori finder du et billigt gæstehus, Relais Le Clarisse a Trastevere. Det lille, charmerende B&B var tidligere et kloster tilhørende Le Clarisse-ordenen. For et mindre beløb kan du indtage morgenmaden i nonnernes gamle urtehave, under de skyggefulde oliven- og citrustræer. Lige foran hotellet kører der både busser og sporvogne, klar til at fragte dig ind til centrum. Relais Le Clarisse a Trastevere er for dig, der gerne vil bo billigt midt i det historiske byliv i Trastevere.

Se flere gode hoteller i Rom her på Booking.com!

Hvordan kommer du til Rom?

Det tager ca. 2½ time at komme fra København til Rom. Byen har to lufthavne: Ciampino og Fiumicino. Ciampino er den ældste og mindste og benyttes fortrinsvis af lavprisselskaberne. Fiumicino er den største og her, hvor de fleste turister lander. Begge lufthavne ligger syd for byen, men i hver sin ende, så husk at tage højde for lufthavnens placering, når du booker hoteller i Rom.

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs de andre artikler om Rom her!

« 10 af de største seværdigheder i London
Gode restauranter i Stockholm »