En dagstur til Egadi-øerne – tips til færge, seværdigheder og mad 29. april 2022 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Opdatering: Siden denne artikel blev til i april 2022, har vi været tilbage, hvor vi boede tre dage på øen Levanzo. Vores fantastiske og afslappede vandreferie på den lille ø kan du læse om her: Hold ferie på Levanzo, en af Egadi-øerne ved Sicilien.

Banner - Italien - Lær sprog

Hvad skal du se på Egadi-øerne?

Egadi-øerne ligger lige ud for Trapanis kyst og er et oplagt mål for en dagstur. Størst er Favignana, hvor Levanzo er den mindste, men stadig beboet og med hoteller og restauranter, imens Marettimo kun har ét enkelt hotel. Favignana er den ø, som de fleste turister besøger – og det gælder også for os. Vi blev dog så betagede af de skønne øer, at vi må tilbage, også til Levanzo og den populære restaurant Bar Romano med den fantastiske udsigt.

Denne artikel handler dog primært om Favignana, som vi besøgte i april 2022. Her kan du læse om, hvordan du kommer til øen med færge fra Trapani, og hvad du skal se, spise og opleve.

Med færge til Favignana og de andre Egadi-øer

Du kommer til Favignana og de to andre Ægadiske Øer ved at tage færgen fra Trapani. Du finder sejltider og bestiller billetter her: Direct Ferries. Der er plads til mange på færgen, men de er også mange, der gerne vil med, så det er virkelig en god ide at bestille plads på forhånd.

Men hvor lang tid kan du bruge på Favignana? Vi tilbragte en hel dag på øen, hvor vi tog fra Trapani klokken 10 og med den sidste færge hjem klokken 20. En del af timerne blev tilbragt i strandbaren på den anden side af øen, men det var fint at have en hel dag på øen. Næste gang vil vi dog gerne have et par overnatninger, for Favignana er aldeles skøn. Her på øen kan der gå mange timer med bare at sidde med en kølig drink på Favignana Plaza, torvet midt i byen, og fundere lidt over livet.

Færgen afgår fra havnen i Trapani lige syd for Porta Oscura, og det tager ca. 50 minutter at komme til Favignana. Færgen sejler til hovedbyen på nordsiden af øen, hvor du finder de fleste seværdigheder og restauranter.

Hvad skal du se på Favignana?

Favignana minder med sine mange fyrretræer lidt om et dansk sommerhusområde, og øen byder da også på mange skønne strande. De fleste turister skynder sig at leje en cykel, lige når de står af færgen, og sætter kurs ud mod en af de mange badestrande og strandbarer, der ligger som perler på en snor på især sydsiden af øen.

Du kan dog også sagtens gå rundt, og det tager 20 minutter at trave på tværs af øen på det smalleste sted. Undervejs kommer du forbi nogle af de mange stenbrud på øen, hvor den bløde tuf er blevet brudt i århundreder. Kigger du op, kan du på den højeste af de fire bjergtinder skimte normannerborgen Castello di Santa Caterina.

Når du kommer ind med færgen, kan du heller ikke undgå at bemærke de store bygninger, der ligger helt ned til vandet på den anden side af havnen. Det er den tidligere tunfabrik, Florio delle Tonnare, der i dag er omdannet til en tunmuseum. Tun har altid haft en store betydning for området, og besøger du Favignana i maj og juni, kan du se de store flokke af tun svømme forbi.

De ovennævnte seværdigheder er det, der er tid til at se på en dagstur til Favignana. Har du flere dage til rådighed, så besøg også Den Umulige Have i Villa Margherita og se de 8.000 år gamle hulemalerier i Grotta del Genovese.

Banner - Italien - Sprogkursus

Hvad skal du spise på Favignana?

I forhold til øens størrelse byder Favignana på overraskende mange og gode spisesteder. Favignanas nok bedste restaurant, Scaliddre Ristorante Siciliano, ligger i en af de små, hyggelige gader i centrum. Det er dyrt, men du får her helt unikke smagsoplevelser, som du ikke kan få andre steder. Vi prøvede bl.a. andet deres rejetatar og skaldyrs-carbonara. Husk at bestille bord i god tid, hvis du vil være sikker på at få en plads.

Som noget helt særligt – og på grund af øens historie – kan du rundt omkring byens torv også få dig en tunkebab. Ja, en kebab med salat og pitabrød og så tun, fanget af de lokale fiskere lige ud for kysten. Det smager absolut himmelsk og kan kun anbefales.

Flere tips til din ferie i Trapani

Find et godt hotel i Trapani

Der er tre områder, du kan vælge at bo i, når du besøger Trapani: Den gamle by, den nye bydel og så oppe i middelalderbyen Erice. Den gamle bydel er der, hvor det sker med den livlige gågade Corso Vittorio Emanuele som et festligt centrum. Den nye bydel er her, hvor de lokale bor, og også her hvor du virkelig kan shoppe igennem og er tæt på de gode badestrande. Erice ligger oppe på et bjerg, og her er du afhængig af svævebanen, men har til gengæld en mageløs udsigt.

Booking.com kan du se alle hoteller og ferielejligheder i Trapani, og nedenfor kan du også læse vores anbefalinger til Trapani. Du kan også lave din egen søgning på Booking.com efter et godt hotel i Trapani lige her:Booking.com

Lejlighed og hoteller i Trapani

Punta Tipa - Hotel i Trapani - SidderUnderEnPalme

Hotel Punta Tipa i Trapani – klik på billedet og læs mere!

På vores første besøg i Trapani nåede vi både en byferie og en badeferie ved stranden. Til at starte med havde vi kun booket fire overnatninger i Trapani, men da vi begyndte at undersøge, hvad der egentlig fandtes af seværdigheder i området, blev vi enige om, at det slet, slet ikke var nok. Vi skyndte os derfor at ombooke vores flyafgang, så vi havde en hel uge i stedet.

Lejlighed i bymidten

Det krævede et hotelskift undervejs. I starten af ferien boede vi i en lejlighed midt i den gamle bydel lige ved Corso Vittorio Emanuele. Der var ikke langt til hverken restauranter, havn eller seværdigheder.

Hotel ved stranden i Trapani

Efter et rykkede vi videre til det forholdvis nye og virkelig lækre strandhotel Punta Tipa, hvor billedet er fra. Trapani er (endnu) ikke plastret til med strandhoteller, og faktisk er Punta Tipa et af de eneste. Det ligger lige før den rigtig gode strand ved universitet og med den smukkeste udsigt ind over byen. Måske kan du lige ane det på billedet!

Fra hotellet er der ca. 10 minutters gang op til den nye bydel og 30 minutter til Torre dell’Orologio i den gamle by. Trapani er en dyr by at parkere i, med priser fra 1 euro i timen inde i bymidten, og Punta Tipa er med sine gratis parkeringspladser derfor et godt hotel for dig, der lejer bil og vil bruge Trapani som base for at komme ud og se en masse seværdigheder i området. Læs mere om hotellet ved at klikke på links eller billede.

Luksushotel – lige ved by og strand

På vores anden tur til Trapani fandt vi det helt perfekte sted. Luksushotellet Room of Andrea ligger lige i skellet mellem den nye og gamle bydel og to minutters gang fra stranden. Er du ikke til sand mellem tæerne, kan du også bade i poolen på tagterassen.

Da vi kom op på vores standardværelse, troede vi først, at de havde givet os den forkerte nøgle til suiten. Værelset bestod nemlig både af en afdeling med stue og en med en dejlig, konfortabel dobbeltseng. Badeværelset var stort, og det samme var den overdådige morgenmadsbuffet. Få et lille glimt af hotellet herunder og klik på billeder eller links for at læse mere om Room of Andrea.

Hvordan kommer du til Trapani?

Lige syd for byen ligger lufthavnen Trapani-Birgi Airport. Fra lufthavnen kan du tage en taxi ind til Trapani, og det koster ca. 30 euro. Du kan også tage lufthavnsbussen, der afgår lige ude foran stationen og stopper igen i Trapani centrum tæt ved ved banegården. I april 2022 kostede lufthavnsbussen 5 euro, og du kan købe billetter i bussen med kontanter eller kort.

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs de andre artikler om Trapani her!

« Udflugt til Motya – tips til transport, seværdigheder og rygsæk
10 ting, du skal spise i Trapani, Sicilien »