Hold ferie på Levanzo, en af Egadi-øerne ved Sicilien 9. oktober 2022 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Levanzo – en lille ø ud for Siciliens kyst

Fra du stiger på flyet i Billund, og til du står af færgen på den lille ø Levanzo, går der kun fem timer. Og det er indbefattet ventetid på både lufthavnsbussen og ved færgehavnen i Trapani. Og når man så ser sig omkring på den smukke ferieø, er det svært at forstå, at man kan komme så langt væk fra Danmark på så kort tid.

Banner - Italien - Lær sprog

Levanzo er et stykke Italien, som du kun kan drømme om. Tempoet er helt nede, maden er god, og solnedgangene uendeligt smukke. Egentlig minder øen mere om Grækenland end resten af Italien, med de små restauranter helt ud til vandet, og den evige duft af fyrrenåle.

Vores vej til Levanzo

På vores anden tur til Trapani, havde vi besluttet os for at holde noget af ferien ude på en af Egadi-øerne. Vi har tidligere skrevet om øerne her En dagstur til Egadi-øerne – tips til færge, seværdigheder og mad, og det var, da vi sejlede hjem fra Favignana, at vi opdagede hvor skøn og stille den lille ø Levanzo er.

Seks måneder senere stod vi af færgen i det lille ø-samfund, hvor vi havde booket tre overnatninger på hotel Dolcevita Egadi Eco Resort, som du kan læse om længere nede. Her kan man ikke bare nøjes med at booke én overnatning, og det er skønt. De turister, der kommer her, skal minimum booke tre overnatninger. Det giver en rolig stemning, hvor man kan lade sig falde helt ind i øens tempo, i stedet for bare at suse hurtigt forbi på vej til den næste seværdighed.

Levanzo – en ferie for dig, der gerne vil slappe af

Der bor ca. 200 fastboende på Levanzo, og øen er ca. på størrelse med Drejø. Øen er et perfekt feriemål for dig, der ønsker en ferie, hvor du bare skal slappe af, og hvor der ikke skal ske det helt store. Når den sidste færge er sejlet om aftenen, er der helt, helt stille på øen.

Vi var forbi først i oktober 2022 og havde et par skønne dage med dagtemperaturer på 26 grader og ingen regn. Så det kan godt være varmt, selv om det virkelig er blevet efterår hjemme i Danmark.

Kort over Levanzo - Egadi - Sicilien - Italien - SidderUnderEnPalmeVandreture på Levanzo

På Levanzo er der ikke så meget andet at lave end at hike og snorkle – og så at komme helt ned i gear. Vi gik hele øen rundt, og selv om der på kortet er afmærkede badestrande, så vi ikke noget til det, som en dansker ville betegne som en god badestrand, altså med sand. Men vandet er klart og varmt, og når man først er kommet ned ad klippesiden, kan man bade sammen med de lokale.

Vandrestierne er gode og afmærkede på kortet, som du kan se her til højre. Vi gik på dem alle og ved derfor, at terrænet kræver et par gode vandresko. Der er løst grus og glatte sten, og det er simpelthen for farligt at hike i sneakers eller klipklappere. 

Når du skal ud og vandre, er det vigtigt, at du køber rigeligt med mad og drikke nede i byen. Der er ingen andre butikker og restauranter i den anden ende af øen, og det er surt at stå ude ved det smukke fyrtårn med en times vandring tilbage og være sulten og tørstig. Husk også solcreme, kasket og myggespray.

Du behøver ikke at være en erfaren vandrer, for stierne er lette at gå på og godt afmærkede. Dog er det vigtigt, at du er i nogenlunde god form, for bjergene er stejle. Stierne kan på ingen måde anbefales til børn, klapvogne og folk der har problemer med balancen. Der er langt ned ad skrænterne til klipperne under, og det gælder om at holde godt fast.

Banner - Italien - Sprogkursus

Er du til gengæld glad for at vandre, får du nogle dejlige dage på øen. Udsigten er fantastisk, og der er nok at se på undervejs med ruiner og et rigt dyre og planteliv.

Seværdigheder på Levanzo

Der er to berømte grotter på øen, men det er kun Grotto del Genovese, du kan besøge. Her finder du forhistoriske hulemalerier, der anslås at være 12.000-13.000 år gamle. Det er ikke muligt selv at hike ud til grotterne, da området er privat ejendom. I stedet kan du booke en guidet tur på The Grotta del Genovese of Levanzo. På linket kan du også læse mere om grotten.

Helt gratis og nemt er det dog at vandre op til Saracenernes gamle middelaldertårn 70 meter over havet. Du kan også vandre tværs henover øen ad hovedvejen, en lille grusvej, og over til øens nordligste punkt, som er fyrtårnet Faro di Capo Grosso. Endelig er der også den smukkeste solnedgang ved Faraglione over mod øen Marettimo.

Gode restauranter på Levanzo

Som du måske allerede har fået et indtryk af, så er der ikke så meget andet at lave på Levanzo end at gå ture og nyde livet. Det gøres bedst på øens restauranter, hvor du kan nyde udsigten og den hyggelige snak fra lokalbefolkningen henover en fisk og et glas Aperol. Køkkenet åbner først klokken 20 til aftensmad, men imens du venter, er der kager og snacks i Bar Romano.

Der er i alt fire restauranter på Levanzo, men vi nåede kun at spise på to af dem. Første aften var vi på Arcobaleno, hvor vi fik ravioli med ricotta, i en skøn pistaciesovs og med en buretta på toppen. Aften nummer to spiste vi på Bar Romano, hvor vi var lidt mere sultne og fik antipasti med sardiner og fiskekager og cous cous og pasta i pistaciesovs med store friskfangede rejer som primo. 

Generelt er køkkenet på øen ekstremt fiske- og skaldyrstungt, og du skal kun tage herover, hvis du er vild med at spise calimari og gamberi. Secundi er ofte en stor friskfanget fisk, og husk lige at spørge om prisen først.

Shopping på Levanzo

Udover restauranterne så har øen én købmand, én souvenirshop og én bager, som også er øens sandwich-shop. Købmanden har åbent morgen og aften, imens de to andre kun har åbent om formiddagen. Om søndagen er alt lukket, dog ikke restauranterne.

Levanzo - Dolcevita Egadi Eco Resort - Sidder Under En Palme

Udsigten fra vores terrasse på Dolcevita Egadi Eco Resort

Der er både solcreme, pasta og cola i supermarkedet, men synes du alligevel, at udvalget er for lille, går der færger over til Favignana hele dagen. Du kan læse mere om Favignana her: En dagstur til Egadi-øerne.

Find et godt hotel på Levanzo

Vi boede godt på Dolcevita Egadi Eco Resort, der ligger oppe på bjerget over byen. Der er ca. ti minutters gang op ad en stejl bakke, men så har du også den skønneste udsigt. Vi indtog morgenmad på vores lille terrasse med udsigt ud over det Tyrrhenske Hav. Bagefter var det let at komme ud på øens vandrestier, men der er også både pool, spa og wellness-center, hvor du kan slappe af.

Vi har sjældent oplevet sådan en gæstfrihed, når vi har rejst rundt andre steder i Italien, men det var skønt at blive mødt af både personale og ejere med en ægte glæde og interesse. Og så var her stille. Dels er hotellet et voksen-hotel og kun for personer over 18 år, og dels så tiltrækker det turister som os, der kommer for det helt unikke, som hotellet kan tilbyde: stilhed, skønhed og afslapning.

Der er faktisk ikke så meget mere at sige, for alt ved hotellet var bare lækkert. Prøv at klikke på linket, så du kan se billederne selv: Dolcevita Egadi Eco Resort

Se de andre dejlige hoteller på Levanzo ved at klikke her eller lav din egen søgning efter skønne hoteller på Sicilien:Booking.com

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs de andre artikler om Trapani her!

« Selinunte: Templer og badestrande på Siciliens sydkyst
Udflugt til Motya – tips til transport, seværdigheder og rygsæk »