Gode restauranter i Trapani, Sicilien 26. april 2022 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Find de gode restauranter i Trapani

Trapani ligger på det vestlige Sicilien med Det Tyrrhenske Hav på den ene side og Middelhavet på den anden, og det er en by for dig, der elsker fisk og skaldyr. De fleste restauranter i Trapani har som minimum de helt lokale retter på menukortet – Busiate pasta, couscous alla trapanese og tonnare – som bare er nogle af de ting, du skal spise, når du er i Trapani.

Banner - Italien - Lær sprog

De fleste restauranter ligger i den gamle bydel, især på og omkring den store gågade Corso Vittorio Emanuele. Er du i tvivl om, hvor du skal gå hen, kan du altid finde et godt måltid mad her. Også den nye bydel, hvor de lokale bor, byder dog på fremragende madoplevelser. Du kan læse om det hele her, fra en uge hvor vi forsøgte at spise os igennem Trapani. Det lykkedes ikke, for der er simpelthen så meget god mad over det hele! Nederst finder du også vores tips til gode barer i Trapani.

Lidt tips til spisetiderne i Trapani

Inden vi går videre til at fortælle om restauranterne i Trapani, er det vigtigt lige at få spisetiderne på plads. De fleste morgenmadscaféer (og der er mange!) begynder at åbne ved 8-9-tiden. Frokost spises mellem 12 og 14, og aftensmaden fra klokken 20 og aftenen ud. Det giver god mening i en by, der er meget varm om sommeren, og hvor folk holder sig i skyggen fra frokost og frem til sidst på eftermiddagen.

Bliver du sulten midt på dagen, så gør som de lokale: find et bageri og nyd en kage med en kop kaffe til. Eller sæt dig ind på en af byens utallige barer og bestil en Aperol Spritz. Til din drink får du ofte serveret et væld af snacks og som minimum chips og lidt nødder.

De lokale spiser ofte ude, og det kan være svært at få et bord, hvis du kommer samtidig med dem. Så er der en restaurant, som du virkelig gerne vil spise på, så bestil et bord, både til frokost og aften. Eller gør som os: kom når restauranten åbner, så er du næsten altid sikker på at få en plads.

Hvad koster det at spise i Trapani?

Prisniveauet i byen er som i en dansk provinsby, og det er ikke billigt-billigt at gå på restaurant som f.eks. i Spanien. Vi var to voksne, der med en delt forret, to hovedretter, dessert og to glas lokal vin kom af imellem 40 og 85 euro på de forskellige restauranter, som vi spiste på. Streetfood som pizza og arancini er til gengæld billigt alle steder.

Vælger du at sætte dig ved et bord, kommer der en coperto på 2-3 euro pr. person oveni prisen. Det er en standard kuvertpris, som dækker brød, salt og peber, olivenolie og dug – og hvad du ellers skal bruge. Prisen dækker ikke vand (med eller uden brus), som du altid vil blive spurgt om. Og i sådan en varm by skal du bare sige ja tak, selv om det koster et par euro. Du kan sagtens betale med kontanter, men de fleste steder tager VISA-kort.

Lidt om anbefalingerne til gode restauranter i Trapani

Endelig vil vi også gerne lige fortælle lidt om, hvilke madoplevelser, vi plejer at gå efter – så du kan beslutte, om du vil følge vores anbefalinger. Vi elsker at spise godt, og restaurantbesøgene er normalt en stor del af vores ferier. Vi spiser ikke nødvendigvis dyrt, men altid lokalt og med egnens råvarer. Vi er også altid på jagt efter de store madoplevelser og spiser helst noget, vi aldrig har smagt før.

Normalt plejer vi at foretage en grundig research, inden vi tager afsted mod et nyt rejsemål, især for at finde alle de gode restauranter. Problemet med Trapani er, at der er skrevet meget få artikler om byen som rejsemål, og det var mere end svært at finde anbefalinger til gode restauranter.

Vi plejer normalt ikke at bruge Tripadvisor, fordi anmeldelserne her oftest er baseret på popularitet, mere end kvalitet. Uden de sædvanlige kilder til at finde gode restauranter blev det dog en nødvendighed. Og som vi fandt ud af, så passer anmeldelserne på Tripadvisor overraskende godt her i Trapani.

Banner - Italien - Sprogkursus

Men først og fremmest måtte vi prøve os frem, og de restauranter, som du kan læse om her, var dem, vi nåede at spise på. Der er dog mange andre gode restauranter i byen! Hvis vi skal sige noget generelt om maden i Trapani, så er det, at der ikke er nogen decideret dårlige restauranter her, og mange er virkelig, virkelig gode!

Og lad os så sætte os til bords!

6 gode restauranter i Trapani

Slo Restaurant

Som nævnt ligger mange af byens gode restauranter på den store gågade Corso Vittorio Emanuele. Tager du en spadseretur på gaden, vil du helt sikkert stoppe op ved Slo Restaurant, der sender duften af nybagte pizzaer ud over hele gaden. Du kan sagtens tage din pizza med videre, men du kan også nyde den i restauranten lige ved siden af. Her serveres der også mange af de lækre trapanesiske specialiteter.

Antichi Sapori

Restaurant Antichi Sapori ligger i den gamle bydel, næsten helt ude ved havnen. Her var pakket med lokale, da vi kom forbi en tirsdag aften, og det forstår vi godt! Restauranten byder på alle de klassiske specialiteter fra Trapani: busiate, muslinger, blæksprutte og fiskecouscous. Portionerne var store, og maden velsmagende, så desserten kom udelukkende til at bestå af et glas af den lokale Marsala-vin.

Tentazioni di Gusto

Tentazioni di Gusto ligger i en lille sidegade tæt ved gågaden i den gamle bydel. Vi spiste rigtig meget god mad i Trapani, men på restauranten her fik vi et af turens allerbedste måltider. Nøj, det var godt! Prisen afspejler det også, men stedet er alle pengene værd. Vi valgte fiskecouscous (billedet øverst) og hummer-ravioli til hovedret, og det lækre brød blev brugt til at få det allersidste af hhv. fiskefond og hummerbisque op med. Desserten blev en pistache-tiramisu og cannolo, og igen måtte vi trille hjem.

Bedste pizza i Trapani

Trapani er fyldt med pizzariaer, der tilbyder take-away pizza til hotelværelset. Lidt sværere er det til gengæld at finde en restaurant, hvor du kan sidde ned og spise din pizza med kniv og gaffel. Vi havde derfor glædet os til et besøg på Pizza Gourmet i den nye bydel, som, ifølge de anmeldelser vi kunne finde, skulle være byens bedste pizzarestaurant. Vi lærer det nok en dag, det der med at bestille bord, for restauranten var pakket med lokale, og vi måtte finde et andet sted.

Heldigvis havde vi en plan B, nemlig Pizzeria La Tavernetta, som ligger 10 minutters gang derfra. Her fik vi to virkelig gode pizzaer, en med svampe og skinke og en med friske tomater og ansjoser. Det kan kun anbefales!

La Champagnotta

La Champagnotta i den nye bydel var også et af de steder, vi havde sat os for at nå at spise på. Den lille vinbar har åbent til både middag og aften, og vi fik en skøn frokost her. Tun og fangsten af den spiller stadig en stor rolle i Trapani, og tonnare, den store tunfisk, er også en af de ting, du skal spise, når du er i byen. Vi bestilte et tunbræt med tun på seks forskellige måder, og der var både røget tun, salte tunæg og skiver af tun-carpaccio.

Vintage Restaurant

På vej igennem den nye bydel, havde vi flere gange passeret Vintage Restaurant, som så ret god ud. Anmeldelserne af den var dog lidt blandede, ikke om maden, men om kvaliteten af betjeningen. Flere havde skrevet om lange ventetider og glemte retter, men maden så så lækker ud, at vi besluttede os for at give restauranten en chance.

Og vi blev ikke skuffede! Både mad og anmeldelser levede helt op til forventningerne. For ja, efter forretten blev vi netop også glemt – men maden var så god, at vi ikke kommer udenom at anbefale restauranten alligevel. Vi prøvede bl.a. en Cannolo Salmone, en friteret cannolo med laks, og deres Busiata Salsiccia, den trapanesiske pasta tilsat krydret pølse og små oliven.

Gode barer i Trapani

Det er altid godt at slutte måltidet af med en drink, og Trapani har hyggelige barer over det hele. De ligger koncentret omkring de store gågader Corso Vittorio Emanuele og Via Roma, imens det yngre publikum fester i Via Guiseppe Garibaldi og Via della Cuba. Vi kan bl.a. anbefale Jabir for de spændende og innovative cocktails, hvor vi prøvede en “Terra” med Marsala-vin og en varm punch med masser af kanel.

Er du til specialøl, så skal du besøge baren Il Barbagianni, der har et stort udvalg af lokale øl fra Trapani og resten af Sicilien. Og endelig er der vinen – for vi må ikke glemme den fantastiske sicilianske vin, der er let drikkelig og fyldt med smag. Den lille vinbar Garibaldi 58 Bar skal her anbefales for det gode udvalg af både vin og lækre cocktails.

Flere tips til din ferie i Trapani

Find et godt hotel i Trapani

Der er tre områder, du kan vælge at bo i, når du besøger Trapani: Den gamle by, den nye bydel og så oppe i middelalderbyen Erice. Den gamle bydel er der, hvor det sker med den livlige gågade Corso Vittorio Emanuele som et festligt centrum. Den nye bydel er her, hvor de lokale bor, og også her hvor du virkelig kan shoppe igennem og er tæt på de gode badestrande. Erice ligger oppe på et bjerg, og her er du afhængig af svævebanen, men har til gengæld en mageløs udsigt.

Booking.com kan du se alle hoteller og ferielejligheder i Trapani, og nedenfor kan du også læse vores anbefalinger til Trapani. Du kan også lave din egen søgning på Booking.com efter et godt hotel i Trapani lige her:Booking.com

Lejlighed og hoteller i Trapani

Punta Tipa - Hotel i Trapani - SidderUnderEnPalme

Hotel Punta Tipa i Trapani – klik på billedet og læs mere!

På vores første besøg i Trapani nåede vi både en byferie og en badeferie ved stranden. Til at starte med havde vi kun booket fire overnatninger i Trapani, men da vi begyndte at undersøge, hvad der egentlig fandtes af seværdigheder i området, blev vi enige om, at det slet, slet ikke var nok. Vi skyndte os derfor at ombooke vores flyafgang, så vi havde en hel uge i stedet.

Lejlighed i bymidten

Det krævede et hotelskift undervejs. I starten af ferien boede vi i en lejlighed midt i den gamle bydel lige ved Corso Vittorio Emanuele. Der var ikke langt til hverken restauranter, havn eller seværdigheder.

Hotel ved stranden i Trapani

Efter et rykkede vi videre til det forholdvis nye og virkelig lækre strandhotel Punta Tipa, hvor billedet er fra. Trapani er (endnu) ikke plastret til med strandhoteller, og faktisk er Punta Tipa et af de eneste. Det ligger lige før den rigtig gode strand ved universitet og med den smukkeste udsigt ind over byen. Måske kan du lige ane det på billedet!

Fra hotellet er der ca. 10 minutters gang op til den nye bydel og 30 minutter til Torre dell’Orologio i den gamle by. Trapani er en dyr by at parkere i, med priser fra 1 euro i timen inde i bymidten, og Punta Tipa er med sine gratis parkeringspladser derfor et godt hotel for dig, der lejer bil og vil bruge Trapani som base for at komme ud og se en masse seværdigheder i området. Læs mere om hotellet ved at klikke på links eller billede.

Luksushotel – lige ved by og strand

På vores anden tur til Trapani fandt vi det helt perfekte sted. Luksushotellet Room of Andrea ligger lige i skellet mellem den nye og gamle bydel og to minutters gang fra stranden. Er du ikke til sand mellem tæerne, kan du også bade i poolen på tagterassen.

Da vi kom op på vores standardværelse, troede vi først, at de havde givet os den forkerte nøgle til suiten. Værelset bestod nemlig både af en afdeling med stue og en med en dejlig, konfortabel dobbeltseng. Badeværelset var stort, og det samme var den overdådige morgenmadsbuffet. Få et lille glimt af hotellet herunder og klik på billeder eller links for at læse mere om Room of Andrea.

Hvordan kommer du til Trapani?

Lige syd for byen ligger lufthavnen Trapani-Birgi Airport. Fra lufthavnen kan du tage en taxi ind til Trapani, og det koster ca. 30 euro. Du kan også tage lufthavnsbussen, der afgår lige ude foran stationen og stopper igen i Trapani centrum tæt ved ved banegården. I april 2022 kostede lufthavnsbussen 5 euro, og du kan købe billetter i bussen med kontanter eller kort.

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs de andre artikler om Trapani her!

« Seværdigheder i Trapani, Italien – 10 attraktioner du skal se!
Tips til en dejlig ferie i Rom »