Tips til en dejlig ferie i Rom 3. april 2022 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Rejsetips til en ferie i Rom

Rom er en af de byer, vi besøger igen og igen. Der er så meget at se på og så meget at opleve. Og maden… åh! Vi bliver aldrig færdige med at gå på opdagelse i Rom og besøge de tusindvis af dejlige restauranter.

Banner - Italien - Lær sprog

Nu har vi efterhånden været der så tit, at Colosseum og Peterskirken er set, og vi er derfor begyndt at opsøge alle de mange andre steder, som turisterne sjældent finder. Derfor kan du her også finde tips til nogle af de skjulte seværdigheder i Rom her: Alternative seværdigheder i Rom

Vores ferier i Rom

Ivan sad stadigvæk i klapvogn i 2006, da han første gang var i Italiens hovedstad. Vi boede i en privat lejlighed lige ved Peterskirken med Ottaviano-stationen i gåafstand. Kvarteret kan anbefales, fordi både seværdigheder og shopping er lige i gåafstand. Desværre er der rigtig mange turistfælde-restauranter, så husk at bruge vores restaurantguide her: De bedste restauranter i Rom – find dem her!

I 2016 var Rune og Trine alene på kæresteferie i Rom, og igen i 2019 fejrede vi Ivans 14-års fødselsdag med endnu et besøg i den skønne by. Denne gang boede vi lige syd for Vatikanet. Her er der masser af liv, hvor både præster og nonner spiser side om side med turisterne på områdets restauranter.

Hvor skal du bo i Rom?

Det har altid været svært at finde ud af, hvor vi skulle bo i Rom, for hvert område kan byde på sine helt egne pragtfulde oplevelser og restauranter. Nu hvor vi har bevæget os til fods igennem Rom, kan vi fortælle lidt mere om de enkelte områder, og det kan du læse om her: Hvor skal du bo i Rom?

Ovenfor har vi også lavet et link til hoteller i de enkelte bydele, og når du klikker på dem, kommer du til Booking.com. Du kan også lave din egen søgning og finde det bedste hotel i Rom her:Booking.com

Gode hoteller i Rom

Hold ferie i et forsvarstårn fra middelalderen

Vil du have en helt unik hoteloplevelse, så book et værelse i Residenza Torre Colonna. Tårnet blev bygget i 1247 for at beskytte den fornemme Colonna-familie og huser i et dag et eksklusivt boutique-hotel. Det gamle forsvarstårn fra middelalderen har fem rummelige værelser og ligger midt i centrum lige ved alle de store seværdigheder. Tag morgenmaden med op på den lille tagterrasse og nyd udsigten over den allerældste del af byen. Residenza Torre Colonna er et hotel for dig, der gerne vil midt i historien, men med boblebad og aircondition.

Et billigt hotel i hyggelige Trastevere med masser af gode restauranter

På den anden side af Tiberen ligger Trastevere, et område der byder på masser af gode restauranter og barer. I gåafstand fra Campo de’ Fiori finder du et billigt gæstehus, Relais Le Clarisse a Trastevere. Det lille, charmerende B&B var tidligere et kloster tilhørende Le Clarisse-ordenen. For et mindre beløb kan du indtage morgenmaden i nonnernes gamle urtehave, under de skyggefulde oliven- og citrustræer. Lige foran hotellet kører der både busser og sporvogne, klar til at fragte dig ind til centrum. Relais Le Clarisse a Trastevere er for dig, der gerne vil bo billigt midt i det historiske byliv i Trastevere.

En lejlighed i Rom til en familie

På vores sidste besøg i Rom, boede vi i en skøn lejlighed med den mest fantastiske udsigt til Peterskirken. St Peter’s View Apartment ligger ca. 10 minutters gang fra Peterspladsen. Lejligheden består af to værelser, stue, bad&toilet og et mindre køkken.

Banner - Italien - Sprogkursus

Det sidste nåede vi dog aldrig at bruge, fordi vi blev så glade for den lille café Capitan Cono, som ligger lige rundt om hjørnet. Her fik vi morgenkaffe hver dag og de sprødeste croissanter, og aftensmaden blev indtaget på nogle af alle de dejlige restauranter i Rom. Læs mere om lejligheden her: St Peter’s View Apartment

Se flere gode hoteller i Rom her på Booking.com!

Hvordan kommer du til Rom?

Det tager ca. 2½ time at komme fra København til Rom. Byen har to lufthavne: Ciampino og Fiumicino. Ciampino er den ældste og mindste og benyttes fortrinsvis af lavprisselskaberne. Fiumicino er den største og her, hvor de fleste turister lander. Begge lufthavne ligger syd for byen, men i hver sin ende, så husk at tage højde for lufthavnens placering, når du booker hoteller i Rom.

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs de andre artikler om Rom her!

« Gode restauranter i Trapani, Sicilien
Seværdigheder i Jerez de la Frontera, Spanien »