Hvor skal du bo i Rom? 1. oktober 2020 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Hvor skal du vælge hotel i Rom?

Hvor skal du bo i Rom? Rom består af mange forskellige bydele og områder, alle med hver deres særpræg og attraktioner. Der kan være fordele og ulemper ved alle kvarterer i Rom, men her får du en kort gennemgang af bydelene, så du har et bedre udgangspunkt for at træffe en beslutning om, hvor du skal bo i Rom.

Banner - Italien - Lær sprog

Hvilken bydel er den bedste i Rom?

Den indre bykerne, hvor de fleste turister vælger at slå sig ned, har sin grænse mod nord med Villa Borghese og det dyre nabolag i Ludovisi og mod syd er det fest-kvarteret Testaccio. Mod vest ligger boligkvartererne omkring Vatikanet og mod øst hovedbanegården Termini og alle banegårdshotellerne.

Du behøver dog ikke være bange for, at valget af hotel afgør, om du kan komme rundt og se alle seværdighederne. Rom er ikke større, end du kan gå til fods tværs igennem den indre by eller fra Vatikanet til Termini på en god time. Ellers er der tre metrolinjer, mange busser og regionaltog, der kan bringe dig rundt i byen.

Når du skal vælge det kvarter, du gerne vil bo i, skal du derfor først og fremmest gøre det ud fra, hvad du kunne tænke dig at opleve. Er du til hyggelige restauranter i Trastevere? Vil du gerne bo tæt på seværdighederne i den indre by, eller skal ferien kombineres med masser af badeture ved Ostia di Lido? Du kan også bare vælge lidt af det hele og flytte rundt imellem hotellerne i Rom. Rom har nemlig uendelig mange hoteller, som du kan vælge imellem her på Booking.com.

Hvad koster det at bo i Rom?

Rom kan godt være en dyr by at overnatte i. Hvis der også skal være penge nok til at spise på alle de gode restauranter i Rom, kan det godt betale sig at rykke lidt uden for det inderste centrum. Her er alle hotelpriser generelt lavere, og du er stadigvæk i gåafstand fra den nærmeste metro-station.

Det er dyrest at bo tæt på de mest populære turistattraktioner ved Den Spanske Trappe og Colosseum. I området omkring den eksklusive shoppinggade Via Veneto finder du mange luksushoteller. Vælger du til gengæld et hotel på den anden side af Tiberen, floden der deler byen, kan du bo godt og til en okay pris. Bydelen Trastevere syd for Peterskirken er virkelig hyggelig og med mange barer og restauranter. I boligkvarterne omkring Peterskirken er der mange billigere hoteller, hvorfra du nemt kan komme rundt i byen.

Hvilket kvarter skal du vælge i Rom?

Det kan være svært at vælge mellem de mange områder i Rom, når du sidder og kigger på hoteller på Booking.com – så hvor skal du bo i Rom? Her kommer derfor en beskrivelse af de mest populære bydele i Rom, så valget forhåbentlig er lidt lettere. Under hver bydel finder du også en anbefaling til et godt hotel, der kan bestilles direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Trastevere

Trastevere er det område, som rigtig mange turister elsker at bo i. Trastevere ligger syd for Vatikanet på den vestlige side af floden. Kvarteret byder ikke på så mange seværdigheder som resten af Rom, men sporvogne og busser er klar til at fragte dig ud i byen. Til gengæld finder du i Trastevere rigtig mange små butikker, skønne restauranter og hyggelige caféer. Om aftenen er der masser af liv i gaderne og talrige barer, hvor du kan få et godt glas vin eller en cocktail.

Bo på et charmerende B&B i et tidligere nonnekloster: Relais Le Clarisse a Trastevere

Banner - Italien - Sprogkursus

Omkring Vatikanet

Nord for Trastevere og også på den vestlige bred ligger Peterskirken i Vatikanstaten. Rundt om Vatikanet ligger store beboelseskvarterer med mange hyggelige hoteller. Når du lige kommer væk fra de værste turistfælder ved Peterspladsen, er området fuldt af små lokale restauranter, ligesom der er masser af butikker i området, især på den store shoppinggade Via Cola di Rienzo. Fordelen ved at bo i dette område er også, at langt de fleste turister besøger Peterskirken på deres ferie i Rom. Det gør, at der er rigtig gode transportforbindelser ind til byen. Kig især efter metrostationerne Ottaviano og Lepanto.

Bo i et roligt beboelseskvarter på et hotel med klassisk, romersk elegance – og boblebad: Hotel Isa

Ludovisi

Stadigvæk i den nordelige del af byen, bevæger vi os nu østpå, over floden Tiberen. Her ligger det eksklusive kvarter Ludovisi lige syd for Villa Borghese. I bydelen finder du mange luksus-hoteller og en af de mest berømte og dyre shoppinggader i Rom, Via Veneto. Fellinis klassiske film La Dolce Vita fra 1960 foregår udover den berømte badescene i Trevi-fontænen fortrinsvis i Via Veneto-området. Ludovisi er et roligt kvarter, hvor du bor lidt væk fra turistmylderet, men samtidig i gåafstand til mange af de store attraktioner. Nærmeste metrostation er Spagna.

Bo på luksushotel med egen Michelin-restaurant og udsigt over Borghese-haven: Hotel Splendide Royal

Omkring Den Spanske Trappe

Syd-vest for Ludovisi ligger Den Spanske Trappe og metrostationen Spagna. Her bor du centralt i Rom og kun en kort gåtur fra mange af de populære turistattraktioner. Det betyder samtidig, at der er mange turister i området hele døgnet rundt – men også masser af restauranter og alle de butikker, du elsker. Fra den smukke Piazza Di Spagna løber et netværk af forgrenede shoppingader ud i alle retninger, med Via Condotti som den mest populære. Søndag aften, når gaden er lukket for biler, mødes alle de romerske kvinder sammen med turisterne her for at shoppe i de eksklusive butikker.

Bo på et ikonisk luksushotel på toppen af Den Spanske Trappe: Hassler Roma

Den indre by

Sydligere og i et område, der strækker sig ud på den vestlige tange og helt ned til Ponte Sisto, finder du den indre by. Der kan gå hele dage af en ferie med bare at slentre rundt i de små, snævre gader og opleve byens gamle kirker, smukke torve og romernes dagligliv i byen. Det er også her, du finder flere af de kendte seværdigheder: Pantheon, Campo de’ Fiori og de store museer.

Bo i et forsvarstårn fra middelalderen midt imellem indre by og Monti: Residenza Torre Colonna

Omkring Termini

Termini er som ethvert andet banegårdskvarter: larmende og lettere kaotisk. Der er masser af hoteller i området, og her er billigt at bo. På selve Termini-stationen finder du et af byens bedste madmarkeder, Mercato Centrale Roma. Det er dyrt, men godt, og området byder også på mange små og billige restauranter. Er du bare i Rom for at se alle seværdighederne, inden du rejser videre, er det et perfekt sted at bo!

Bo på lækkert hotel lige ved Termini, hvor du virkelig får “value for money”: Hotel Morgana

Monti

Øst for den indre by og lige ovenfor Colosseum ligger den trendy bydel Monti. Her er der masser af små lokale trattoriaer, små specialbutikker med den hotteste mode og hippe cocktailbarer. I mange år var området et fattigt arbejderkvarter, i dag en bydel i rivende udvikling og med en helt speciel og autentisk stemning. Indtil videre er det kun et fåtal af turisterne, der finder vej til det hyggelige kvarter.

Bo på et charmerende hotel i Monti, tæt på Colosseum: Nerva Boutique Hotel

Testaccio

Testaccio er endnu et arbejderkvarter, der har fået en trendy opblomstring. Her finder du masser af caféer, restauranter og natklubber. Hvor mange turister kun går ud og spiser i Trastevere, så har dette område rent kulinarisk lige så meget at byde på, dog ikke helt det samme antal restauranter. Til gengæld har de et af byens hippeste madmarkeder, Mercato Testaccio, og også det, der nok må siges at være den mest malplacerede pyramide udenfor Las Vegas. Området har mange billige B&B’s og lejligheder og egen metrostation, Piramide.

Bo på et hyggeligt og moderne hotel lige ved alle restauranterne i Testaccio: Seven Suites

Lido di Ostia

Fra stationen Pyramide afgår der tog ud til kysten og badebyen Lido di Ostia. Skal du alligevel flyve fra lufthavnen i Fiumicino, hvorfor så ikke tilbringe de sidste dage på ferien i Rom med at bade i Middelhavet? Den hyggelige ferieby har masser af restauranter og butikker, og der kan sagtens gå en dag eller to med bare at dase på stranden efter de mange seværdigheder i Rom. Mange hoteller tilbyder shuttle-service til og fra lufthavnen og er dermed et godt valg til de sidste par dage i Rom, inden turen går hjemad igen.

Et moderne badehotel et stenkast fra stranden: Fly Deco Hotel

Se flere gode hoteller i Rom her på Booking.com!

Hvordan er temperaturen i Rom?

Uanset hvor i Rom du vælger at bo, skal du booke i god tid. Rom er et populært rejsemål hele året rundt, og især i sommermånederne. Rom er også en varm by, og det kan derfor anbefales at besøge Rom udenfor de varmeste sommermåneder. Temperaturen i Rom er både forår og efterår som en god, dansk sommer, og der kan være ulidelig varmt i juli og august. I november er der lavsæson, og du kan derfor både komme billigt til Rom og finde overnatninger til en god pris.

Hvordan kommer du til Rom?

Det tager ca. 2½ time at komme fra København til Rom. Byen har to lufthavne: Ciampino og Fiumicino. Ciampino er den ældste og mindste og benyttes fortrinsvis af lavprisselskaberne. Fiumicino er den største og her, hvor de fleste turister lander. Begge lufthavne ligger syd for byen, men i hver sin ende, så husk at tage højde for lufthavnens placering, når du booker hoteller i Rom.

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs de andre artikler om Rom her!

« Gode restauranter i Odense – og et godt tip til cocktails!
Shopping i Rom – her finder du alle de gode butikker! »