Shopping i Rom – her finder du alle de gode butikker! 1. oktober 2020 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Hvor skal du gå på shopping i Rom?

Når du skal på shopping i Rom, kan du lige så godt tage den store taske med! Udvalget er meget, meget stort, og der er med garanti noget for enhver smag. Især designerbutikker er der mange af i Rom, men du kan også finde billigere alternativer fra lokale brands. Her får du en fantastisk guide til shopping i Rom!

Banner - Italien - Lær sprog

Shoppinggader i Rom

Leder du efter den store gågade i Rom, vil du opdage, at hvert kvarter har sin egen større eller mindre shoppinggade. I Ludovisi kan du finde Roms mest eksklusive shoppinggade, Via Veneto, med mærker som Luisa Spagnoli, kendt for sine helt klassiske linjer.

Ud fra Den Spanske Trappe breder sig et netværk af shoppinggader. I Via dei Condotti, Via Borgognona og Via Frattina kan du møde alle de kendte designerbutikker: Louis Vuitton, Gucci og Michael Kors. Alle gaderne her fører ned til det, der må betegnes som Strøget i Rom, nemlig Via del Corso. På Corsoen finder du de store kædebutikker, for eksempel Mango, Miss Sixty og Benetton.

Søndag aften, hvor der ikke må køre biler i gaderne, er der fyldt med lokale romere, der promenerer rundt. Butikkerne er åbne, og stemningen er ganske ubeskrivelig!

Få en glad kæreste!

Og lidt bonusinfo: Vil du gerne have fred til din shopping på kæresteferien, så ligger der lige ved alle de spændende butikker omkring Den Spanske Trappe en fremragende sportspub, The Highlander. På den hyggelige skotske pub vises der al slags sport dagen lang, og der er både øl og varme nachos.

De små, spændende butikker

Det er dog i de mindre gader udenfor centrum, at du kan finde noget, du ikke lige kan få andre steder. Når du går fra Peterskirken og op mod metro-stationen Ottaviano, møder du mange mindre butikker. Drejer du til højre ad Via Cola di Rienzo finder du de store, italienske kædebutikker. Her kan du få virkelig smart tøj til gode priser. I hele området omkring Vatikanet ligger der store beboelseskvarterer og dermed også små, lokale butikker, som er en oplevelse værd.

Er du på udkig efter vintagebutikker, spændende kunsthåndværk og lokale designere, må du en tur til Monti, Roms gamle arbejderkvarter. Stå af ved metro-stationen Cavour. Herfra går du over til Via Leonina, fortsætter videre op ad Via del Boschetto eller Via dei Serpenti, indtil du rammer Via Panisperna. Der er små perler over det hele, så tag også et kig ude i de små sidegader.

Markeder i Rom

En del af shoppingoplevelsen i Rom er også et besøg på de skønne markeder, som du finder overalt i byen. Bedst kendt er nok Campo de’ Fiori, det gamle blomstermarked, der i dag handler mest med fødevarer. Markedet er meget turistet, så besøg også et af de lokale madmarkeder, hvor hvert kvarter har sit eget. Tag for eksempel forbi Mercato dell’Unità lige ved Vatikanet. Her finder du friske grøntsager, fisk og små madboder.

Søndag finder du byens længste loppemarked i Trastevere. Start ved Porta Portese og fortsæt langs boderne med kjoler, brugte bøger, plasticlegetøj og grøntsager, til du ikke orker længere. Kommer du for at finde udsøgte antikviteter, bliver du slemt skuffet, men vil du gerne opleve det lokale folkeliv og en fantastisk stemning, så kom forbi!

Shoppingcentre i Rom

Der findes flere shoppingcentre i Rom, men tre af de største skal nævnes her: Rinascente, Porta di Roma og Castel Romano Designer Outlet. Rinascente ligger mellem Den Spanske Trappe og Trevi-fontænen, imens Porta di Roma ligger 13 km nord for Rom og er bedst, hvis du har en bil. Castel Romano Designer Outlet er en outlet-landsby, som du kender den fra Ringsted og Neumünster. Her kan du købe designervarer i sidste års farve, ofte med store rabatter. Der kører shuttlebusser fra Termini Station og ud til Castel Romano Designer Outlet.

Banner - Italien - Sprogkursus

Butikkernes åbningstider i Rom

Butikkerne i Rom åbner normalt klokken 9 og lukker igen klokken 13. Efter frokost er der åbent fra 15:30 – 19:30. Om søndagen har mange små butikker lukket, imens butikkerne i de store shoppinggader og shoppingcentre holder åbent. Skal du på shopping i Rom, vil du også blive glad for at vide, at lørdag aften er alle romerne på gaden, og butikkerne er åbne.

Find et godt hotel i Rom

Booking.com får du tusindvis af hoteller at vælge imellem, når du søger på Rom. Det kan derfor godt være svært at vælge, for hvilket hotel er det bedste hotel i Rom? Rom byder på hoteller i alle prisklasser, og her får du anbefalinger til gode hoteller i Rom, der alle kan bookes igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

St Peter's View Apartment - Rom - SidderUnderEnPalme

Udsigten fra vores lejlighed, St Peter’s View Apartment i Rome – klik her for at booke!

En lejlighed i Rom til en familie

På vores sidste besøg i Rom, boede vi i en skøn lejlighed med den mest fantastiske udsigt til Peterskirken. St Peter’s View Apartment ligger ca. 10 minutters gang fra Peterspladsen. Lejligheden består af to værelser, stue, bad&toilet og et mindre køkken.

Det sidste nåede vi dog aldrig at bruge, fordi vi blev så glade for den lille café Capitan Cono, som ligger lige rundt om hjørnet. Her fik vi morgenkaffe hver dag og de sprødeste croissanter, og aftensmaden blev indtaget på nogle af alle de dejlige restauranter i Rom. Læs mere om lejligheden her: St Peter’s View Apartment

Hold ferie i et forsvarstårn fra middelalderen

Vil du have en helt unik hoteloplevelse, så book et værelse i Residenza Torre Colonna. Tårnet blev bygget i 1247 for at beskytte den fornemme Colonna-familie og huser i et dag et eksklusivt boutique-hotel. Det gamle forsvarstårn fra middelalderen har fem rummelige værelser og ligger midt i centrum lige ved alle de store seværdigheder. Tag morgenmaden med op på den lille tagterrasse og nyd udsigten over den allerældste del af byen. Residenza Torre Colonna er et hotel for dig, der gerne vil midt i historien, men med boblebad og aircondition.

Et billigt hotel i hyggelige Trastevere med masser af gode restauranter

På den anden side af Tiberen ligger Trastevere, et område der byder på masser af gode restauranter og barer. I gåafstand fra Campo de’ Fiori finder du et billigt gæstehus, Relais Le Clarisse a Trastevere. Det lille, charmerende B&B var tidligere et kloster tilhørende Le Clarisse-ordenen. For et mindre beløb kan du indtage morgenmaden i nonnernes gamle urtehave, under de skyggefulde oliven- og citrustræer. Lige foran hotellet kører der både busser og sporvogne, klar til at fragte dig ind til centrum. Relais Le Clarisse a Trastevere er for dig, der gerne vil bo billigt midt i det historiske byliv i Trastevere.

Se flere gode hoteller i Rom her på Booking.com!

Hvordan kommer du til Rom?

Det tager ca. 2½ time at komme fra København til Rom. Byen har to lufthavne: Ciampino og Fiumicino. Ciampino er den ældste og mindste og benyttes fortrinsvis af lavprisselskaberne. Fiumicino er den største og her, hvor de fleste turister lander. Begge lufthavne ligger syd for byen, men i hver sin ende, så husk at tage højde for lufthavnens placering, når du booker hoteller i Rom.

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs de andre artikler om Rom her!

« Hvor skal du bo i Rom?
Seværdigheder i Odense – 8 attraktioner, du skal se »