Shopping i Flensborg – her finder du alle de gode butikker! 25. september 2020 – Kategori: Rejser, Tyskland – Tags: , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Guide til shopping i Flensborg

Skal du på shopping i Flensborg? Den gamle havneby har altid været et centrum for den omfattende Østersøhandel, både til vands på fjorden og til lands på den historiske Ochsenweg, eller Hærvejen som vi danskere kalder den.

Banner - Tyskland - Sprogspil

Også i dag er der en livlig handel i de mange grænsebutikker. Rigtig mange turister kombinerer en tur til grænsen med en overnatning i Flensborg, der byder på mange gode butikker. Nederst i denne guide til shopping i Flensborg finder du derfor også en liste over gode hoteller i Flensborg, som alle kan bookes direkte igennem Booking.com.

SidderUnderEnPalme - Spil til ferie - Banner

Shopping i Flensborg

Flensborg gør rigtig meget for at give de handlende en god oplevelse. Her i byen kan man godt lide turister, og mange butikker har også åbent om søndagen. Tag en slentretur på den lange gågade, der løber fra den lille, hyggelige Rote Strasse til Holm, Grosse Strasse og videre over i Norderstrasse.

I Rote Strasse finder du et middelaldermiljø med små baggårde. Her er der mange specialbutikker, blandt andet et glaspusteri og et rom-museum. På Holm, Grosse Strasse og Norderstrasse finder du alle de store kædebutikker og mange lokale butikker. Er der børn og barnlige sjæle med på turen, så gå endelig ikke glip af Brüning, den fantastiske legetøjsbutik med den røde facade. I butikken er der på to etager alt, hvad hjertet kan begære af legetøj til børn og voksne. Dukker, små tog, dampmaskiner, modelflyvere og udklædningstøj – og alt mulig andet.

På Südermarkt (Søndertorv) finder du hver onsdag og lørdag et marked med lokale produkter. Her på pladsen har der været marked de sidste 800 år, hvor flensburgenserne mødes til en gang Klönschnack, en hyggelig sludder. På markedet kan du købe lokale produkter og få stillet både sult og tørst.

Shoppingcentre i Flensborg

Ud mod Südermarkt finder du også en af indgangene til det store shoppingcenter i centrum, Flensburg Galerie. I ly for vejr og vind kan du shoppe tøj, boligudstyr og elektronik.

Förde Park et kvarters kørsel syd for centrum er et overdækket indkøbscenter i stil med Rosengårdscentret eller City 2. I Förde Park finder du udover tøj, briller og sko også møbler og et byggemarked.

Vest for centrum og også et kvarters kørsel derfra ligger et andet stort shoppingcenter, Citti Park. Shoppingcentret består af de store supermarked CITTI, der har et stort udvalg af delikatesser hos både slagter og ostehandler. I resten af shoppingcentret finder du kædebutikker og specialbutikker.

Grænsebutikker ved Flensborg

Til en ferie ved grænsen hører også et besøg i grænsebutikkerne. Besøg den store grænsehandelsby i Harrislee, hvor blandt andet Fleggaard ligger, Poetzsch i Padborg eller Scandinavian Park, som du rammer ved at følge motorvejen. Er du på vej sydpå, så kør også ind i den store outletlandsby i Neumünster. Her kan du få tøj og sko fra alle de kendte mærkevarer – og det med store rabatter!

Julemarked i Flensborg

Besøg gerne byen i julemåneden. Her finder du det hyggelige julemarked i Flensborg, der strækker sig fra Nordermarkt hele vejen til Südermarkt med masser af boder, hvor der serveres gløgg, brændte mandler og andre lækkerier. I de mange boder kan du købe  juledekorationer og kunsthåndværk, for eksempel de kendte englefigurer og nøddeknækkere fra Erzgebirge.

Banner - Tyskland - Sprogkursus

Find et godt hotel i Flensborg

Trænger du til et lille afbræk i hverdagen, kan en shoppingtur sagtens kombineres med en lille ferie i Flensborg. Udover de mange muligheder for at gøre en god handel byder byen også på spændende seværdigheder og skøn natur. Her får du anbefalinger på nogle af alle de dejlige hoteller i Flensborg, der alle kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Flensborgs bedste hotel

Det firstjernede Hotel Hafen ligger lige i Flensborgs maritime hjerte ved museumsværftet og med fem minutters gang til gågaden. Siden 1853 har der ligget et hotel i bygningerne her på Schiffbrücke, den brostensbelagte vej der løber parallelt med fjorden og det gamle havneanlæg. Bo på et af de smukt indrettede værelser med udsigt ud over den gamle by eller havnen og start dagen med en udsøgt morgenmad og en slentretur langs fjorden. Tilbage på Hotel Hafen kan du indtage aftensmaden i den eksklusive gourmetrestaurant med den imponerende vinkælder og slutte dagen af med et kig til stjernerne i den romantiske gårdhave. Luksushotellet indbyder til ren afslapning hele døgnet rundt, måske lige afbrudt af en gang massage i spa-afdelingen.

Læs mere her: Hotel Hafen

Designerhotel i det gamle posthus

Den tidligere postcentral i Flensborg er i dag omdannet til det moderne livsstilshotel, Hotel Alte Post Flensburg. I den karakteristiske røde bygning på hjørnet lige ved busstationen finder du det lækreste designerhotel med gourmetrestaurant og byens største udvalg af rom i hotelbaren. På Hotel Alte Post Flensburg er alle værelser designet i skandinavisk stil, udover temaværelser med sjove og mindeværdige koncepter. Bo for eksempel på et værelse indrettet med inspiration fra det lokale bryggeri “Flensburger Brauerei”. Her er der øl fra gulv til loft. Værelse 119 er inspireret af ORION, som blev grundlagt i byen og nu er en af de største erotik-virksomheder i Tyskland. Værelset emmer af romantik, og her kan du også nyde en candle-light dinner… eller måske en tur på korset. Er du vild med håndbold, er der også et temaværelse, der hylder SG Flensburg-Handewitt. Hotellet ligger så tæt på centrum, som du overhovedet kan komme, lige ved gågade, restauranter og havnen.

Læs mere her: Hotel Alte Post Flensburg

Lejlighed i Flensborg med eget køkken

Er I en hel familie eller en flok venner, der skal på ferie i Flensborg, er det rart med en lejlighed, hvor I kan bo sammen. Flensburg Akademie ligger i et roligt område lidt udenfor centrum. Her er der mulighed for at få en billig ferie i Flensborg. I de store og lyse lejligheder er der nemlig et køkken med alt, hvad der behøves for at kunne lave jeres egne måltider. Her er der ingen grund til at springe ud af sengen om morgenen for at nå morgenbuffeten. Når du booker dig ind på Flensburg Akademie, bor du på selve akademiet sammen med håndboldspillerne. Samtidig er du med til at støtte juniorafdelingen i Flensburg Akademi, der træner spillerne fra SG Flensburg-Handewitt. På hotellet er der gratis parkering og et kvarters gang til centrum.

Læs mere her: Flensburg Akademie

Se flere gode hoteller i Flensborg her på Booking.com!

Banner - SidderUnderEnPalme - Rejsespil Tyskland ferie - rejse

Læs de andre artikler om Flensborg her!

« Pakkeliste til badeferie – hvad skal du tage med?
Hvor skal du bo henne på Langeland – guide til den dejlige ø! »