Seværdigheder i Odense – 8 attraktioner, du skal se 1. oktober 2020 – Kategori: Danmark, Rejser – Tags: , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Hvad skal du se i Odense?

Der er masser af skønne seværdigheder i Odense, hvor du nemt kan få en hel ferie til at gå! Byen er så meget mere end bare et bump på motorvejen henover Fyn. En ferie i Odense byder på masser af kulturelle oplevelser – og så er det selvfølgelig H.C. Andersens fødeby! Udover det er Odense også kendt for musikfestivalen Tinderbox, der afholdes i juni, H.C. Andersens festivals i august og Magiske Dage Odense i efterårsferien i oktober.

I de seneste år er der også skudt mange nye og spændende spisesteder op i Odense. Tag med på en tur i den spændende by, der i de seneste år har gennemgået en rivende udvikling. Her er stadigvæk masser af historie, men også meget at se på for dig, der elsker storbyferie, her i miniformat. Her får du masser af inspiration til oplevelser og seværdigheder i Odense. Se flere seværdigheder og planlæg dit eget besøg på VisitOdense.

SidderUnderEnPalme - Spil til ferie - Banner

8 seværdigheder i Odense, du skal se

H.C. Andersens Hus

H.C. Andersens Hus er uden tvivl en af de mest besøgte seværdigheder i Odense, ja nok i hele Danmark. I det lille, gule hus på hjørnet blev H.C. Andersen født i det, der dengang var Odenses slumkvarter. I dag huser museet en udstilling, hvor du i de små stuer kan fornemme, hvordan det har været at bo her på H.C. Andersens tid.

H.C. Andersens fødehjem er bare én af mange oplevelser, du kan få med den kendte forfatter i Odense. Besøg også H.C. Andernsens Barndomshjem i Munkemøllestræde, H.C. Andersen Museum og Børnekulturhuset Fyrtøjet. I det sidste kan både børn og barnlige sjæle nyde levendegørelsen af de smukke fortællinger og selv klæde sig ud og spille med.

Brandts Klædefabrik

Brandts Klædefabrik, eller Kunstmuseum Brandts, som det egentlig hedder var oprindelig, som navnet også antyder, en fabrik, der lavede tekstiler. I de gamle spinderier er der i dag kunstmuseum, biograf og restauranter, og her midt i byen mødes de lokale omkring kultur og gode madoplevelser. Lad dig betage af de skiftende udstillinger i Kunstmuseum Brandts, eller bare gå en tur i byen i byen og kig på de flotte bygninger.

Odense Zoo

Odense ZOO er især berømt for søkoen Maren. Siden 1930 har der været Zoologisk Have i Odense, og især i de sidste 20 år har haven udviklet sig meget. Fra at have været delvis tivolipark med børnecirkus, kan du i dag få store naturoplevelser i haven.

Gå en tur i det afrikanske savanneområde, hvor du kan nyde synet af store afrikanske fugle i det høje græs og se zebraer og strudse på savannen. Eller tag med igennem Sydamerika fra søkoen i junglen til pingvinerne i det kolde Antarktis. Der er masser at se på både for børn og voksne.

Filosoffen og Munke Mose

Kunstbygningen Filosoffen ligger direkte ud til Odense Å og Munke Mose. Bygningen er i sig selv et lille kunstværk, og indenfor kan du se skiftende udstillinger af kunst og design. Gå også en tur i Munke Mose, det rekreative naturområde midt i byen. Her kan du sammen med de lokale odenseanere mødes til en gang fodbold og en øl, eller du kan træne og lege eller gå en tur langs øen.

Sejltur på Odense Å

Trænger du til at hvile benene, kan du stige på Aarfartens Turbåde, der tager dig med på en skøn sejltur på Odense Å. De gamle udflugtsbåde byder også på sjove events med kagebord eller Gin & Tonic-festival. Du kan se de mange arrangementer og købe billetter her.

Danmarks Jernbanemuseum

Danmarks Jernbanemuseum er et togmuseum for både tognørder og alle os andre, der bare elsker at køre i tog. Her kan du tage med på en rejse igennem togets historie, fra den første jernbane i Danmark over togfærgerne og til en tur med Troldomstoget under Magiske Dage Odense.

Den Fynske Landsby

Den Fynske Landsby fortæller historien om dagliglivet i 1800-tallet, som det blev levet på Fyn. I de levende udstillinger med spændende aktiviteter og arbejdende værksteder bliver historien vakt til live. Alle bygninger er hentet fra landsbyer på byen og bliver løbende vedligeholdt som i gamle dage. I Den Fynske Landsby kan du også møde bondegårdens dyr og være med til at høste afgrøderne til gårdens beboere.

Odense Havnebad

På en varm dag er det godt med en kold dukkert. De lokale kører gerne til strandene ved Hasmark og Kerteminde, men lige så mange bader i Odense Havnebad. Det flotte, nye havnebad i den gamle industrihavn blev indviet i 2016 og kan rumme 300 badende gæster af gangen. Der er både omklædningsrum, brusere og sauna.

LÆS OGSÅ: Gode restauranter i Odense – og et godt tip til cocktails!

Find et godt hotel i Odense

Der er mange skønne hoteller i og omkring Odense, så hvor skal du bo? På Booking.com kan du se det store udvalg af hoteller i Odense. Kommer du med tog, så vælg gerne et hotel, der ligger indenfor Ring 2, O2. Her bor du nemlig i gå- eller cykel afstand til langt de fleste seværdigheder. Kommer du i bil, er det i forhold til andre store byer ikke svært at finde en parkeringsplads. Mange hoteller har egen parkeringsplads, og ellers byder centrum på en del parkeringskældre og parkeringspladser.

Odense byder på hoteller i alle prisklasser. Lav din egen søgning her eller læs anbefalingerne til gode hoteller nedenfor.Booking.com

Milling Hotel Plaza

Milling Hotel Plaza ligger tæt på både restauranter, gågade og banegård. Hotellet er i sig selv en perle, med den charmerende indretning i det, der regnes som et af Odenses ældste og smukkeste hoteller. Den karakteristiske hotelbygning fra 1916 er smagfuldt indrettet i gammel engelsk stil med dybe lædersofaer, tunge træmøbler og blomstrede tæpper. Her får du en udsøgt service fra det venlige personale, så det er svært at løsrive sig og komme ud og se nogle af alle seværdighederne i Odense.

Milling Hotels er en familieejet hotelkæde, der i Odense også tæller Milling Hotel Ansgar, Milling Hotel Windsor og Milling Hotel Mini 19.

Comwell H.C. Andersen Odense

Vil du bo endnu tættere på H.C. Andersens Hus, faktisk næsten som nærmeste nabo, så skal du vælge Comwell H.C. Andersen Odense. Hotellet ligger centralt placeret i det hyggelige og rolige H.C. Andersen-kvarter, få minutters gang fra Odense Station og kun 15 minutters kørsel fra den fynske motorvej E20. Her kan du gå på opdagelse i den historiske bydel med de små butikker, tage til koncert i ODEON eller gå den korte vej ind til gågaderne. Comwell H.C. Andersen Odense er et nyere hotel med 157 hyggelige og nyistandsatte værelser og alle moderne bekvemmeligheder.

Bo på et rigtigt slot!

Vil du gerne lidt udenfor Odense, så ligger Broholm Slot ca. 45 minutters kørsel syd-øst for Odense, 15 minutter fra Svendborg og en lille halv time fra Nyborg. Her kan du bo i landlige omgivelser på det smukke slot, der stammer fra 1100-tallet. Slottet har været ejet af den samme familie i 13 generationer og ligger i Gudme på Sydfyn. I slotsparken er der voldgrav, vandmølle og sø, og værelserne er smukt indrettet, værdigt for både prinser og prinsesser!

En ferie på Broholm Slot er et godt udgangspunkt for et besøg i Odense og resten af de skønne seværdigheder på Fyn.

Ekstra forkælelse til ferien?

Der bliver endnu mere at glæde sig til med de festlige ferie-kuponer fra Lou Noire! Her kan du for eksempel byde på en drink i lufthavnen eller en frokost, når I når frem. Klip de sjove gavekort ud og lav et festligt kuponhæfte til ham eller hende, der skal forkæles på turen. Download og print Kuponhæfte til ferien med det samme!

Banner - Kuponhæfte til ferien

Læs mere om rejser her!

« Shopping i Rom – her finder du alle de gode butikker!
Shopping i Bologna – her finder du alle de gode butikker! »