Shopping i Bologna – her finder du alle de gode butikker! 1. oktober 2020 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Hvor skal du shoppe i Bologna?

Skal du på shopping i Bologna, kan du godt begynde at overveje, hvad der ikke skal med hjem i kufferten af det, du pakkede til ferien! Bologna ligger bestemt ikke under for nabobyen Milano, for også her er der alle de skønne butikker, du overhovedet kunne drømme om.

Banner - Italien - Lær sprog

Udvalget er meget, meget stort, og der er med garanti noget for enhver smag. Mange af de store designere har egne butikker i Bologna, men du finder også billigere alternativer fra lokale mærker. Bologna, Italiens spisekammer, giver dig også mulighed for alternative souvenirs i form af Parma-skinke, parmesan, mortadelle og den mørkeste balsamico.

Her får du en fantastisk guide til shopping i Bologna!

Gode shoppinggader i Bologna

Fra Piazza Maggiore løber shoppingader ud i alle retninger. Mod nord finder du Via Rizzoli og Via Ugo Bassi, der byder på både middeldyre designerlabels og high streets-butikker. Hvor de to veje møder hinanden, kan du dreje op ad Via dell’Indipendenza. Går du i stedet mod syd ad den lige så gode shoppinggade Via d’Azeglio, kommer du kort efter til den eksklusive Via Farini. Her ligger de rigtig dyre butikker med Galleria Cavour som juvelen i kronen.

I de mindre gader er der et væld af små butikker, der sælger alt fra antikviteter, jakker til hunde, håndlavede sko, ikoner og moderne italiensk design. Gå på opdagelse i byens gader, der især lørdag aften er fyldt med lokale, der shopper eller bare promenerer rundt. Butikkerne er åbne, og stemningen er ganske ubeskrivelig!

Shoppingcentre i Bologna

Med alle de butikker er der selvfølgelig heller ikke bare ét shoppingcenter i Bologna, der er mange! Som før nævnt kan du i Galleria Cavour shoppe i luksus-butikkerne, imens The Coin på Via Rizzoli har et stort udvalg af mærker, som de fleste har råd til. Castel Guelfo The Style Outlet Village, Bologna er en outlet-landsby 20 minutters kørsel øst for Bologna. Her kan du købe designervarer i sidste års farve, ofte med store rabatter. Der kører shuttlebusser fra Bolognas togstation Castel San Pietro Terme og ud til Castel Guelfo The Style Outlets.

Læs om alle shoppingcentre i Bologna her: Outlets and malls – Bologna Welcome

Mad-shopping i Bologna

Duften af parmesan og skinke leder dig igennem de snævre gader øst for Piazza Maggiore. Besøg gerne delikatesseforretningen La Baita Vecchia Malga, hvor du kan sidde ned til en platte med smagsprøver. Udsøgt er også Tamburini, der praktisk nok har pakket både porchetta og pølser til dig i praktiske vakumpakker, så du kun skal tage stilling til, hvor meget mere vægt, du må have med på hjemrejsen. Verdensberømt er også bageriet Paolo Atti & Figli i den tværgående Via Drapperie, hvor du kan købe pasta og kager. For chokolade gå den til lokale og eksklusive Majani, der siden 1796 har lavet pragtfulde lækkerier.

I de små gader støder du også på det populære madmarked Mercato di Mezze, hvor fortrinsvis unge og turister mødes for at spise eller tage en lille snack med hjem. I Mercato delle Erbe di Bologna kan du købe ind til dagens måltid i det store udvalg af frisk frugt og grøntsager, fisk og kød.

Er du i tvivl om, hvilke fødevarer, du må tage med hjem?

Indenfor EU følger reglerne for indførsel af fødevarer primært dem, der også gælder for sikkerhedskontrollen i lufthavnen. Det betyder, at du gerne må have faste produkter som ost og salami i håndbagagen, hvor imod en kuffert, der indeholder flydende væsker som balsamico og også Nutella i beholdere over 100 ml, skal tjekkes ind.

Banner - Italien - Sprogkursus

Læs mere om privat indførsel af fødevarer her: Privat ind- og udførsel af fødevarer – Fødevarestyrelsen

Butikkernes åbningstider i Bologna

Skal du på shopping i Bologna åbner butikkerne normalt imellem 9.00 og 10.00 og lukker igen klokken 13.30. Efter frokost er der åbent fra 15.30 og til imellem 19.00 og 20.00. Torsdag eftermiddag samt om søndagen har mange små butikker lukket, imens butikkerne i de store shoppinggader og shoppingcentre holder åbent.

Bemærk, at Bologna i august er delvist lukket ned. De større butikker samt storcentre har åbent, imens mange mindre butikker og restauranter holder ferielukket.

Flere tips til din ferie i Bologna

Hvor skal du bo i Bologna?

Der er mange skønne hoteller i Bologna, livsnydernes by! Så hvor skal du bo? På Booking.com kan du se det store udvalg af hoteller i Bologna, og her får du lige et par gode tips til at booke et hotel, der passer til din ferie:

Så længe du vælger et hotel indenfor den gamle bymur, markeret af ringvejen, bor du i gåafstand til alle de bedste restauranter og seværdigheder. I de små gader i centrum af den gamle bymidte er der en hyggelig gadestøj døgnet rundt. Varer bliver leveret tidligt om morgenen, og både turister og lokale går sent om natten feststemte hjem fra en glad aften i byen.

Er du meget lydoverfølsom, så vælg et hotel, der ligger tættere på bymuren end på Piazza Maggiore. Den gamle bymidte er bare dér, hvor alt det sjove sker, og hvor de mest charmerende hoteller ligger. Tag et par ørepropper med og deltag i festen! Er du virkelig glad for fest og farver, så find et hotel i nærheden af det nye universitet.

Se alle hoteller i Bologna på Booking.com ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Hotel Al Cappello Rosso - Bologna - SidderUnderEnPalme

Hotel Al Cappello Rosso i Bologna – klik på billedet for at læse mere!

Luksushotel: Hotel Al Cappello Rosso

På vores første besøg i Bologna boede vi på det ikoniske Hotel Al Cappello Rosso, der siden 1375 har inviteret gæsterne indenfor på det charmerende hotel, få skridt fra byens centrale Piazza Maggiore. Det lille luksushotel med den hyggelige stemning har over 600 års erfaring i at tilbyde en eksklusiv hoteloplevelse ud over det sædvanlige.

Hotellet har 33 lækre værelser og 10 lejligheder, indrettet med husets historie for øje og alle moderne bekvemmeligheder. Mange af værelserne er dekoreret af lokale kunstnere, og vi boede f.eks. i BilBolBul 2014, som er dekoreret af kunstneren Liza Passaniti i forbindelse med tegneseriefestivalen samme år.

Hotel Al Cappello Rosso er et charmerende luksushotel med masser af historie, og vi elskede, at vi boede lige ved siden af byen centrale plads med alt det byliv, der nu følger med.

Supergodt til prisen: Elizabeth Lifestyle Hotel

På vores andet besøg i Bologna, vidste vi på forhånd, at vi skulle bruge meget af ferien på vandreture udenfor byen. Vi bookede os derfor ind på det dejlige Elizabeth Lifestyle Hotel, som ligger udenfor bymuren og i gåafstand fra togstationen. Lige foran hotellet kører bus nr. 25 også ind til stationen og videre ind mod centrum.

Dette er godt at vide, hvis man kommer i bil til Bologna. Dels har hotellet en stor parkeringsplads, og dels er det ikke en god ide at køre rundt inde i selve Bologna – der er simpelthen for mange biler! Så lad bilen stå på hotellet og tag bussen ind til byen.

Selve hotellet er lækkert og nyindrettet. Vi boede i en af suiterne på 7. etage – med en fire meter bred seng! Fra den store balkon var der en dejlige udsigt ud over parken og op mod bjergene. Parken bliver flittigt benyttet af hundeluftere, og hotellet er også kæledyrsvenligt, hvis du overvejer at tage hunden med.

Morgenmaden kører efter konceptet “lidt, men godt”. Udvalget er ikke overdådigt, men det har du virkelig heller ikke brug for i en by som Bologna, hvor meget af ferien går med at prøve at spise sig igennem nogle af byens mange restauranter! Personalet er søde og taler godt engelsk, og hotellet er pænt, rent og ikke mindst stille. Når vi gik hjem om aftenen var det rart at lægge larmen i centrum bag os og søge ud i vores eget rolige kvarter.

Elizabeth Lifestyle Hotel passer godt til dig, der er på rundtur i Norditalien, og som gerne vil kombinere bilferie med byferie. Bologna er en dyr by at bo i, så ved at booke dig ind her, kan du også ofte spare helt op til 50% ved at rykke udenfor den gamle bymur.

Se flere gode hoteller i Bologna her på Booking.com!

Hvordan kommer du til Bologna?

Det tager ca. 2 timer at komme fra København til Bologna. Byens lufthavn, Aeroporto G. Marconi Bologna (BLQ), ligger nord-vest for byen, 20 minutters kørsel fra centrum. Du kan også nemt stige ombord på lufthavnsbussen, der kører til togstationen, og billetter kan købes på stationen eller hos Aerobus. Det koster 6 euro pr. person, imens en taxa til centrum koster imellem 15-20 euro.

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs de andre artikler om Bologna her!

« Seværdigheder i Odense – 8 attraktioner, du skal se
De bedste Harry Potter seværdigheder i London »