Gode restauranter i Granada 2. maj 2023 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Find de gode restauranter i Granada

Hvert år kommer over tre millioner turister til Granada, primært for at besøge den Spaniens største turistattraktion Alhambra. Med så mange turister kan det ikke undre, at der også er virkelig mange gode restauranter i Granada. Overraskende nok stødte vi på meget få turistfælderestauranter, og vi kan kun konkludere, at der virkelig er meget god mad at få her i byen.

Banner - Spanien - Lær sprog

Vi havde fem overnatninger i byen og kunne derfor nå at smage os igennem en lille del af det dejlige bjergkøkken. I Granada holder man også fast i de gamle traditioner omkring tapas. Dvs. at bestiller du en øl eller et glas vin, så følger der også en lille tapa med. Vi nåede derfor ikke at spise på nogle frokostrestauranter, fordi den mad, der fulgte med to små øl, var rigelig fint efter den store morgenmadsbuffet på vores hotel. Det kan du læse mere om nederst i artiklen.

Vi ankom en lørdag eftermiddag og kunne derfor se, at alle de lokale havde samlet sig på restauranterne i og omkring gaden Calle Navas. Området her blev derfor også udgangspunktet for vores inspiration til aftensmaden. Der er dog mange andre gode restauranter i Granada, end dem vi nåede her, og vi skal helt sikkert tilbage til byen!

Lidt tips til restauranterne i Granada

Inden vi går videre til at fortælle om de gode restauranter i Granada, er det vigtigt lige at få spisetiderne på plads. Mange restauranter i Granada åbner ikke før klokken 20.00 – og de lokale går tidligst ud og spiser klokken 20.30-21.00 og indtil 23.00. Det giver god mening i en by, der er meget varm om sommeren. Det kan derfor anbefales at komme igennem dagen med en tapas eller to og så spise, når mørket er faldet på. Frokost serveres i øvrigt fra ca. 13.00 og et par timer frem.

Samen med de tre millioner turister, er de lokale også altid ude i byen, og det kan være svært at få et bord, hvis du kommer samtidig med dem. Så er der en restaurant, som du virkelig gerne vil spise på, så bestil et bord, både til frokost og aften. Eller gør som os: kom når restauranten åbner, så er du næsten altid sikker på at få en plads.

Hvilke restauranter har vi valgt?

Inden da lige et par ord om, hvad det er for nogle restauranter, du kan læse om, og hvad vi går efter, når vi skal vælge. Restaurantbesøgene er nemlig en stor del af vores ferier. Vi spiser ikke nødvendigvis dyrt, men altid lokalt og med egnens råvarer. Vi er også altid på jagt efter de store madoplevelser og spiser helst noget, vi aldrig har smagt før. Så ved du det, når du skal beslutte, om du vil følge vores anbefalinger.

Og lad os så sætte os til bords!

4 gode restauranter i Granada

Rosario Varela

Skal vi ikke lige starte med det bedste først? Selv om det først lykkedes os at få bord på Rosario Varela på vores sidste aften i byen, så er det virkelig et sted, vi kun kan anbefale. På Rosario Varela møder den traditionelle tapas en fusion af æstetikken fra nyt nordisk design og så smage fra vitterligt alle afkroge af verden. Det var en oplevelse!

Vi valgte tre dele-tapas, og det var rigeligt – også fordi der jo selvfølgelig blev ved med at komme små tapas, hver gang vi bestilte noget at drikke! Vi kan anbefale det store ostebrædt med lokale oste, bl.a. den finurlige payoyo-gedeost, Ensaladilla Rusa og også gerne en gang flamberet Presa, en udsøgt udskæring fra Iberico-grisen.

El Fogón de Galicia

I den billigere ende, men ikke mindre godt, må du også prøve tapasbaren El Fogón de Galicia. Der er ikke meget plads i den smalle bar, og det er vanvittig kaotisk med mad, der flyver rundt om ørerne på dig – og så er det skidehyggeligt! De lokale kappes om de få siddepladser, der er, så vi tog til takke med en ståplads ved vinduet. Vi havde set noget af den mad, der kom ud på bordene, og det måtte vi bare smage!

Banner - Spanien - Sprogspil

Efter den obligatoriske tapa til vores drikkevarer, her friturestegt fisk og oliven, fik vi en ordentligt skudefuld revuelto med bacalao, scrambled eggs med klipfisk. Bagefter en kæmpe stenplade med grillet Secreto, endnu en udskæring fra Iberico-grisen, som du ikke må gå glip af. Der var så meget tilbehør pomfritter og de små grønne peberfrugter til grisen, at vi trillede hjem. Så et lille tip er at bestille lidt mad ad gangen og så endnu en runde bagefter, hvis der er mere plads i maven.

La Bodeguita Cofrade

Specialiteten på La Bodeguita Cofrade er de kæmpestore delefade med friturestegt fisk og skaldyr. Da vi gik igennem gaden på vores første dag, var her fyldt af lokale, der sad med hver sit fad og fik eftermiddagen til at gå på bedste vis. Vi var kun to i selskabet og tænkte, at det nok ville være lige i overkanten til os.

I stedet fik vi både Iberico-skinke til den obligatoriske drikkevare-tapas, pimientos de padron – de lækre friturestegte små prebre, croquetas og Lagarto Iberico, en tredje udskæring på den iberiske gris, som du også skal prøve at smage.

Og så en lille bobler til næste gang…

Los Italianos - SidderUnderEnPalmeImens vi ventede på vores bord på Rosario Valera, gik vi ind på naborestauranten La Botilleria Granada og nød en lille Vermouth. Restauranten viste sig at være et steakhouse, og imens vi sad der, blev restauranten hurtigt fyldt med lokale, der kom for at spise de kæmpestore bøffer, der var udstillet i den enorme glasmontre. Vi nåede ikke at spise der på denne tur, men næste gang er det altså her, vi skal have en stor bøf i Granada!

Og så lige et godt tip til is!

Vi kom flere gange forbi den lange kø, der strakte sig hele vejen hen og rundt om hjørnet fra Calle Gran Via de Colon. Vi undrede os virklig over, hvad det var, der kunne være så populært – men det var såmænd bare en isbar.

Hos Los Italianos får du da også virkelig god is, og det hjemmerørte italienske is er noget helt andet end de kedelige masseproducerede isvafler, du kan få andre steder i byen.

Vi gik forbi på forskellige tidspunkter af dagen for at prøve at regne ud, hvornår køen var mindst – og det lykkedes os til sidst at gå direkte ind fra gaden og købe en is. Det var så også klokken halv elleve om aftenen, og isen var rent faktisk al besværet værd!

Flere tips til din ferie i Granada

Hotel Andalucia Center - Sidder Under En Palme

Find et godt hotel i Granada

Alhambra er som sagt Spaniens største turistattraktion, og det får helt naturligt hotelpriserne i Granada op i den høje ende. Vi gjorde op med os selv, at vi hellere ville bo lidt billigere og så have et par dage mere i byen. Vi nåede derfor hele fem dejlige overnatninger på Hotel Andalucia Center. Det er ca. halv pris, hvis du vælger at rykke ti minutters ekstra gang udenfor centrum.

Hotel Andalucia Center er en hotelkæde, som vi har boet på både i Cordoba og Sevilla, og der er samme gode service overalt. Hotellet ligger ca. 15 minutters gang fra centrum, og med sin store parkeringskælder er det især godt for dig, der er på bilferie i Andalusien.

Vi boede i et af deres standardværelser, der som på alle deres andre hoteller er stort – og med en ekstra dør ud til toilettet. Når man rejser ofte, så er det noget, man lærer at sætte pris på. På toppen af hotellet finder du en dejlig pool med udsigt ud over Granada, og hotellet har sin egen restaurant. Om morgenen er der som altid en gigantisk morgenmadsbuffet.

Læs mere om hotellet her Hotel Andalucia Center og se alle de andre hoteller i Granada ved at klikke her. Du kan også lave din egen søgning efter hoteller i Granada lige her:Booking.com

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferien i Spanien

Læs de andre artikler om Granada her!

« De bedste tips til en ferie i Granada
Skønne vandreture i Nerja »