Vandreture i Granada 9. maj 2023 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Gode vandreruter i Granada

De fleste turister rejser til Granada for at se det storslåede paladskompleks Alhambra og byens mange andre seværdigheder. Men den andalusiske by ligger lige ved Sierra Nevada-bjergene, hvilket også gør den til en spændende vandredestination med mange dejlige vandreruter.

Banner - Spanien - Lær sprog

Vi besøgte Granada i marts 2023, hvor temperaturen var helt perfekt til en vandreferie. Vi er stadigvæk nybegyndere i udi vandringens fantastiske univers, så de vandreture vi skriver om her, dem kan alle være med på. Selv om der ikke er de store udfordringer på vandreruterne her, skal du dog lige vide, at vi elsker at gå og gerne nupper 20 km. Alle ruterne her kan dog afkortes, forlænges og øges i sværhedsgrad, som du har lyst.

Men nok om os, for nu skal vi ud og vandre!

3 skønne vandreture i Granada

Spaniens højeste bjerg på fastlandet, Mulhacén, ligger i bjergkæden Sierra Nevada. I bjergene, ca. en times kørsel fra Granada, kan du både stå på ski, klatre og paraglide. Vi har dog ikke helt erfaring nok i nogle af tingene og havde i stedet to skønne hikes rundt om Granada samt en del byvandringer.

I denne artikel kan du derfor læse om:

  • En vandretur i den store bypark Dehesa del Generalife
  • En vandretur i Los Cahorros de Monachil
  • En byvandring i kvartererne Abaycin og Sacromonte

Nedenfor kan du læse vores beskrivelser og erfaringer med de forskellige vandreruter.

AllTrails

Det smukke udsigtpunkt på billedet øverst havde vi aldrig fundet uden hjælp fra AllTrails. Vandre-app’en kan du nemt installere på din telefon, og her kan du se selv de mindste stier, som kun de lokale kender.

Før i tiden stod vi altid og prøvede at regne ud, om vejen ville ende blindt, men vi har rigtig meget glæde af app’en, når vi er ude på nye eventyr. Det er gratis at melde sig til i de første 7 dage, derefter koster det ca. 40 dollars pr. år. Vi får ikke nogle penge for at sige det – men vi er ret glade for AllTrails!

Dehesa del Generalife

Dehesa del Generalife betyder Generalifes enge, altså det område, der hørte til sultanens sommerpalads. Historisk ville det svare til vores hjemlige Eremitagen, som gav en ramme til både jagt og andre forlystelser f.eks. i Dar al-Arusa, paladset for de nygifte.

Vandretur i Granada - Dehesa del Generalife - SidderUnderEnPalme

Dehesa del Generalife i Granada – ved Maurerens Stol

Fra Dehesa del Generalife har du den mest forrygende udsigt ud over Granada, Sierra Nevada, Alhambra og den frodige dalsænkning mod syd. Vi fulgte denne vandrerute fra AllTrails, som førte os rundt i hele parkområdet. Hvor turen drejer mod øst, fortsatte vi dog lidt længere ud til Mirador del Cerro del Sol, fordi vi på vandre-app’en kunne se, at der gik en lille sti ud til udsigtspunktet.

Banner - Spanien - Sprogspil

Oppe på toppen af bjerget mødes de lokale om søndagen i store flokke og griller i skyggen under træerne. Fra picnicpladsen har du også en skøn udsigt ud over Albayzin og Abadía del Sacromonte. Er du klar på en lidt længere tur, kan vi kun anbefale at tage madpakken med ud til Cerro del Sol og nyde sneen på Sierra Nevadas bjergtoppe.

… og lidt anbefalinger

Inden du besøger Alhambra, kan vi anbefale, at du ankommer et par dage før til byen. Så kan du nemlig nå en vandretur herop, hvor vi fandt det absolut bedste sted at se slottet fra. På vej ned igen kom vi nemlig forbi udsigtspunktet ved Silla de Moro, Maurerens Stol. Hvis du klikker på linket og går ind på Google Maps, er det lige øst for Generalife og inde i parken.

Turen starter egentlig først ved La Rauda, den kongelige begravelsesplads for Nasrid-dynastiet. Vi kan dog anbefale at gå igennem Puerta de las Granadas, ind i den smukke park og op forbi Alhambra. Det giver et godt indblik i det, du kan se oppe fra bjerget.

På turen er der hverken spisesteder, toiletter eller vandposter. Turen går lidt opad visse steder, men det er en rute, alle fint kan gå.

Los Cahorros de Monachil

Los Cahorros de Monachil er en vandretur, der starter langs Monachil-floden for derefter at bevæge sig ud i kløften Los Cahorros. Det er indtil videre en af de sjoveste vandreture, vi har prøvet! Har du højdeskræk, får du virkelig udfordret den på de fire hængebroer, og der skal også både kravles og klatres lidt langs vandingskanalerne.

Den letteste måde at komme dertil er med bus nr. 0183, som kører fra Camino De La Zubia i Granadas centrum mange gange dagligt. Det tager en lille time at komme derud og koster 1,55 euro (2023). Stå af ved Plaza de Miraflores i byen Monachil. Herfra er der en kort gåtur op til starten af ruten.

Los Cahorros de Monachil er et meget populært trail, især i weekenderne. Her kan du opleve kø ved hængebroerne, da der er begrænsning på, hvor mange der kan gå over ad gangen. Mange går kun turen til og med den fjerde hængebro, men den sidste stejle stigning til toppen er alle anstrengelserne værd. Udsigten ud over dalen er mageløs!

Pak rygsækken fornuftigt, da du ikke kan købe noget undervejs. Ved busstoppestedet er der dog en lille café, hvor du kan hvile fødderne og få noget koldt at drikke, imens du venter på bussen.

Byvandring i Albaycin og Sacromonte

Albaycin Granada - Sidder Under En Palme

Nyt og gammelt mødes i Albaycins stejle gader

Lige så meget som vi elsker naturen, lige så glade er vi for urban hiking. Imens den nyere del af Granada ligger i dalen, blev byen oprindelig bygget op langs bjergsiden. Det gør turen rundt i Albaycin, byens ældste kvarter, til en gåtur, der virkelig kan mærkes i lægmusklerne!

Vi har skrevet mere om Albaycin her Seværdigheder i Granada, hvor du kan læse om den by, som maurerne grundlagde. Når du bevæger dig rundt i Albaycin, kan du dog tydeligt se sporene efter især Nasrid-dynastiet, hvor også de mange kirker vidner om den efterfølgende kristne generobring af Spanien.

Den første dag slentrede vi bare rundt på bjerget på må og få og nød udsigten og skønheden i de snævre, brostensbelagte gader. Næste dag fulgte vi mere eller mindre ruten Paseo del Albaicín fra AllTrails, som tager dig rundt til alle de spændende seværdigheder. Gør gerne som os og forlæng turen ud til romaernes grottebyer i Sacromonte.

Undervejs er der masser af små hyggelige barer, hvor du kan væde ganen og nyde lidt skygge under parasollerne. Rigtig god tur!

Flere tips til din ferie i Granada

Hotel Andalucia Center - Sidder Under En Palme

Find et godt hotel i Granada

Alhambra er som sagt Spaniens største turistattraktion, og det får helt naturligt hotelpriserne i Granada op i den høje ende. Vi gjorde op med os selv, at vi hellere ville bo lidt billigere og så have et par dage mere i byen. Vi nåede derfor hele fem dejlige overnatninger på Hotel Andalucia Center. Det er ca. halv pris, hvis du vælger at rykke ti minutters ekstra gang udenfor centrum.

Hotel Andalucia Center er en hotelkæde, som vi har boet på både i Cordoba og Sevilla, og der er samme gode service overalt. Hotellet ligger ca. 15 minutters gang fra centrum, og med sin store parkeringskælder er det især godt for dig, der er på bilferie i Andalusien.

Vi boede i et af deres standardværelser, der som på alle deres andre hoteller er stort – og med en ekstra dør ud til toilettet. Når man rejser ofte, så er det noget, man lærer at sætte pris på. På toppen af hotellet finder du en dejlig pool med udsigt ud over Granada, og hotellet har sin egen restaurant. Om morgenen er der som altid en gigantisk morgenmadsbuffet.

Læs mere om hotellet her Hotel Andalucia Center og se alle de andre hoteller i Granada ved at klikke her. Du kan også lave din egen søgning efter hoteller i Granada lige her:Booking.com

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferien i Spanien

Læs de andre artikler om Granada her!

« Rundrejse i Andalusien – alle de gode rejsetips!
Seværdigheder i Granada – 10 attraktioner du skal se! »