Vandreture på Øhavsstien – turforslag og tips 23. februar 2022 – Kategori: Danmark, Rejser – Tags: , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Øhavsstien på Sydfyn

Øhavsstien er en 220 km lang, afmærket vandrerute, der strækker sig henover hele Sydfyn og øerne. Fra Faaborg i vest til Lundeborg i øst og henover Langeland, Tåsinge og Ærø kan du gå gennem det smukke landskab på det, der er en af Danmarks længste vandreruter.

Mange går turene om sommeren, men med et par gode støvler og en varm hue kan du sagtens gå på stierne om vinteren. Det er i øvrigt en velbevaret hemmelighed blandt os lokale, at Sydfyn er lige så skøn en februardag som om sommeren, hvor vi i øvrigt hellere vil ligge ved stranden. Derfor kan det anbefales at tage en weekendtur til Sydfyn udenfor sæsonen og bruge en dag eller to på en af de dejlige vandreruter på Øhavsstien, som du kan læse om her. Nederst finder du også anbefalinger til gode hoteller. God tur!

Øhavsstien – 4 forslag til vandreture

Selv om vi er rigtig glade for at gå tur, så har vi faktisk ikke nået at gå alle 220 km endnu. Derfor får du her kun forslag til ture på Øhavsstien, som vi allerede har gået og kan give anbefalinger til. Men der er mange dejlige ture, og du kan finde flere detaljer og kort over de enkelte stier lige her: Bøger, kort og film om Øhavsstien. Vandreturene er fordelt på 7 kort, som er dem, vi henviser til i teksten.

Svendborg: Christiansminde til Rantzausminde

Vi starter lige der, hvor vi har hjemme, nemlig i Svendborg (kort 4). Helt uden at prale, så er der få stier i Svendborg, som vi ikke har betrådt – men vil du bare gå den allersmukkeste tur, så foregår den langs vandet. Tag Helge til Christiansminde og bevæg dig ind mod byen ad den gamle Christiansminde-Sti. Har du fået gåtur nok for nu, så tag en pause og vent med resten af turen langs vandet til en anden dag.

Når du er klar igen, så fortsæt rundt langs havnen, langs Det Gule Pakhus og hen ad Kullinggade. Ved Forskerparken i nr. 29, kan du igen dreje til venstre og komme ned til vandet. Den lille trappe til højre bag parkeringspladsen fører om til en gammel fiskerihavn og videre til Den Runde Lystbådehavn. Stop gerne til en lille forfriskning i kiosken, inden turen går videre op under broen.

Følg Strandvej til du står under broens søjler og drej så til venstre ned mod vandet igen. Du kan nu vælge at besøge den smukke Sct. Jørgens Kirke eller fortsætte langs vandet til Lille Eng og helt ud til Brechts Hus. Selv om det ligner, at der ikke er en sti langs vandet, så er den der altså, og du skal bare følge skiltene for Øhavsstien. Fra Brechts Hus kan du tage en bus tilbage til Svendborg.

Valdemars Slot: Fra Svendborg til Troense

En anden smuk rute er turen fra Svendborg og henover Svendborgsundbroen og over til Tåsinge, hvor Valdemars Slot ligger (kort 4). Hvis du vil afkorte ruten, sejler Helge også over til Troense havn. Især gåturen igennem det idylliske Troense med de gamle fiskerhuse viser et unikt landsbyliv, som du sjældent finder andre steder.

Har du rigtig gode ben den dag, så fortsæt ud til Valdemars Slot. Selve slottet er desværre lukket for offentligheden, men du gå igennem de to porte og ud på den anden side til den lille badestrand. Fortsæt nu videre ud til Nørreskoven. Og ja, det var her, hvor Elvira Madigan og Sixten Sparre mødte deres skæbne. Du kan finde mere om den historie her: Elvira og Sixten.

Tranekær Slot og omegn

Turen her går rundt i de smukke skove, der hører til Tranekær Slot på Langeland (kort 5). Fra Svendborg kan du tage bussen til Tranekær med skift i Rudkøbing. Kommer du i bil, må du simpelthen køre ind forbi Stæhrs Bageri i Tullebølle og købe kage med til turen!

Stå af ved slottet og gå nordpå ud til Galgebakken og videre til den flotte røde slotsmølle. Drej derpå til venstre mod Korsebølle, til du kommer til Korsebølle Kohave. Her kan du dreje ind på Øhavsstien og følge den ned gennem den eventyrlige Åsø Skov.

Fra Tranekær Kirke kan du stå på bussen tilbage mod Svendborg. Er der mere benzin tilbage i benene, kan det dog anbefales at indtage frokosten hos Restaurant Generalen i den herskabelige hestestald, inden du fortsætter turen med et besøg i kunst- og slotsparken TICKON og Medicinhaverne.

Vejstrup Ådal nordøst for Svendborg

Fra Svendborg kører du ud af byen mod Nyborg (kort 3). Lige når du er kørt ud af Øster Åby igen, kommer der på din højre hånd en lille vej ned til Vejstrup Ådal og spejdercentret. Der er ikke noget skilt, men du skal begynde at blinke til højre, nærmest så snart, du er kørt ud af Øster Åby. Kommer du med bussen, skal du stå af i Vejstrup og gå tilbage.

Når du har fundet Vejstrup Å, så går det bare derud af på den venstre bred. Der er ca. 3 km hen til den store gård, Ågård, hvor du skal dreje opad og til højre. Følg Ågårdsvej, til du kommer til Vængemosevej. Her kan du enten vælge at gå tilbage ind mod Skårup og Øster Øby – eller du kan fortsætte på Øhavsstien.

Ruten går hele vejen ind til Svendborg, men du kan til enhver tid dreje til højre ind på en af de større veje, som alle fører til landevejen, hvor bussen går. Husk også at tage madpakken med! Det er kun inde i Skårup og på campingpladserne ude ved vandet i Skårupøre og Åbyskov, hvor du kan få noget at spise og drikke.

Find et godt hotel i Svendborg

Vil du prøve alle de forskellige vandreture i og omkring Svendborg, byder byen på skønne hoteller, der alle kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Et skønt hotel midt i Svendborg

Bo på det dejlige Hotel Svendborg lige midt i centrum. Uanset om du kommer med tog eller bil, er hotellet nemt at komme til. Værelserne er store og smagfuldt indrettede. Der er mulighed for at tilvælge udsigt ud over byen. Spis godt på hotellets egen Restaurant Krinsen, der serverer retter inspireret af årstidens lokale råvarer.

Læs mere her: Best Western Plus Hotel Svendborg

Et hotel helt ned til Svendborgsund

Hotel Christiansminde danner en dejlig ramme for en ferie. Her bor du lige ned til Christiansminde Strand med den lange badebro, ishus og en skov, der inviterer til korte og længere gåture. Når morgenmaden ved den overdådige morgenmadsbuffet er overstået, er der 15-20 minutters gang langs den kønne Christiansminde-sti ind til Svendborg.

Læs mere her: Hotel Christiansminde

Bo godt og billigt lige ved tog og bus

Skal du bare bruge en seng at sove i, finder du også god og billig overnatning i Svendborg. På Hotel Garni bor du lige ved havnen, overfor banegården og 2 minutters gang fra gågaden. På hotellet er der 18 velindrettede værelser med alt, hvad du skal bruge til din ferie – også gratis wifi. Når du har tjekket ind på Best Western Plus Hotel Svendborg, hvor du også kan indtage morgenmaden, kan du selv låse dig ind og ud.

Se flere gode hoteller i Svendborg her på Booking.com!

Ekstra forkælelse til ferien?

Der bliver endnu mere at glæde sig til med de festlige ferie-kuponer fra Lou Noire! Her kan du for eksempel byde på en drink i lufthavnen eller en frokost, når I når frem. Klip de sjove gavekort ud og lav et festligt kuponhæfte til ham eller hende, der skal forkæles på turen. Download og print Kuponhæfte til ferien med det samme!

Banner - Kuponhæfte til ferien

Læs de andre artikler om Svendborg her!

« Shopping i Cadiz, Spanien – her finder du alle de gode butikker!
Ferie i Flensborg med børn »