Ferie i Flensborg med børn 17. januar 2022 – Kategori: Ferie med børn, Rejser, Tyskland – Tags: , , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Seværdigheder for børn i Flensborg

I behøver ikke at tage så langt væk for at komme ud at rejse. En ferie i Flensborg ved grænsen mellen Danmark og Tyskland byder på mange spændende seværdigheder og attraktioner for børn og voksne. Der er masser at se på her, det er billigt at overnatte og hurtigt at komme til og fra. Og når nu I alligevel er der, så er der jo grænse-supermarkerne, med alt hvad hjertet kan begære.

Banner - Tyskland - Sprogspil

Udover den skønne Flensborg Fjord byder byen nemlig på mange andre spændende seværdigheder og attraktioner. Du kan læse meget mere og planlægge dit eget besøg på: Flensburg Tourismus.

Nederst i artiklen finder du også en liste over gode hoteller i Flensburg, som alle kan bookes direkte igennem Booking.com.

SidderUnderEnPalme - Spil til ferie - Banner

10 seværdigheder for børn i og omkring Flensborg

Museumshavnen

Museumshavnen ligger lige ved byens søfartsmuseum med mange fine historiske sejlskibe og et museumsværft. Besøg f.eks. Museumswerft Flensburg, det arbejdende skibsværft, der bygger og udstiller kopier af historiske sejlfragtskibe og arbejdsbåde fra det 18. og 19. århundrede. På Schifffahrtsmuseum Flensborg kan du se udstillingen om havnens og den gamle købstads historie. Rom-museet i kælderen fortæller historien om handlen med Dansk-Vestindien og slavetiden.

Fjorddamperen Alexandra

Fra kajkanten overfor kan du også komme på sejltur på Flensborg Fjord med den gamle salon-damper Alexandra. Fjorddamperen, som er fra 1908, sejler turister rundt på fjorden fra maj-oktober.

Svømmehallen Campusbad

For vandhunde er der også den store svømmehal, Campusbad, som ligger på universitetets område i udkanten af byen. Når du har betalt entrebilletten, er der adgang til vandrutchebane, whirlpool og svømmebassiner.

Hærvejen

Området har altid været et centrum for den omfattende Østersøhandel. Dels til vands på grund af de meget store forekomster af sild i fjorden og dels på land hvor flere vigtige handelsveje mødtes. Fra nord til syd Hærvejen eller Ochsenweg, og den øst-vest-gående vej imellem Angel og det nordlige Friesland. Kører du ad motorvejen, passerer du den gamle Hærvej. Du kan ikke se den fra vejen, men drej af ved afkørsel 75 og drej til venstre – så kommer du ind på Hærvejen. Du finder et detaljeret oversigtskort her: Kort over Hærvejen. Vælg vandreetape 23 – Kliplev – Padborg.

Julemarked

Kommer I til jul, er hele Flensburg pyntet op med det fineste julemarked, og der er små boder gennem hele gågaden. Markedet strækker sig fra Nordermarkt hele vejen til Südermarkt med masser af boder, hvor der serveres gløgg, brændte mandler og andre lækkerier. I de mange boder kan du købe juledekorationer og kunsthåndværk, for eksempel de kendte englefigurer og nøddeknækkere fra Erzgebirge.

Forsvarsværket Dannevirke

Dannevirke er det største arkæologiske oldtidsminde i Nordeuropa. I vikingetiden startede Danerne konstruktionen af fæstningsværket, som blev opført henover den jyske halvøs smalleste sted. Ca. 40 km syd for den nuværende grænse, kan man se dele af Dannevirke fra motorvejen af. Dannevirke-museet har udstillinger og arrangementer, og i museumsparken ses Dannevirke hovedvold, Valdemarsmuren, voldstedet Thyraborg og skanse 14 fra 1864.

1000 kaffekander på Marien-Café

Leder I efter en god restaurant eller café med brunch i Flensborg, kan Marien-Café, stedet med de 1000 kaffekander anbefales. Brunch serveres på enorme opsatser, virkelig flot pyntet, og der er selvfølgelig en menu til børnene. Er I bare til kaffe og en stor kage, så besøg endelig stedet om eftermiddagen. Når I har spist, kan I prøve at tælle, om der nu virkelig også er 1000 kaffekander. Husk at bestille bord – stedet er meget populært til fødselsdage og udflugter.

Banner - Tyskland - Sprogkursus

Vikingemuseet Hedeby

Hedeby var i vikingetiden Danmarks største og vigtigste by, og som handelsplads lige midt imellem flere af datidens meget benyttede færdselsårer, f.eks. Hærvejen, var det et sted, hvor handlen blomstrede. I dag kan man i Wikinger Museum Haithabu gå mellem de rekonstruerede vikingehuse og få et indblik i, hvordan datidens dagligliv udspandt sig.

Museumsøen Gottorp Slot

I samme område ligger også Gottorp Slot, som er Slesvig-Holstens største slotsanlæg og indeholder et af Tysklands største og ældste arkæologiske museer. Museets mere end fem millioner fund præsenteres i overskuelige og letforståelige udstillinger om delstatens historie fra stenalder-jægerne og samlerne til middelalderens borgere. I den gamle ridebygning udstilles Nydam-båden, som er et 23 meter langt egeskib fra jernalderen.

Grænsebutikker

Til en ferie ved grænsen hører også et besøg i grænsebutikkerne. Besøg den store butiksby i Harrislee, hvor blandt andet Fleggaard ligger eller Scandinavian Park, der ligger lige ud til motorvejen. Er i på vej mod syd, så besøg også den store outletlandsby i Neumünster. Her kan både børn og voksne får tøj og sko fra alle de kendte mærkevarer – og det med store rabatter!

Find et godt hotel på jeres ferie i Flensborg

Det er meget populært at holde ferie ved grænsen, og derfor er der også rigtig mange hoteller i og omkring Flensborg. Her får du anbefalinger til et par børnevenlige hoteller, der kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:


Booking.com

Bo midt inde i Flensborg

Hotel am Fjord bor I midt inde i Flensborg, tæt på både gågade og havn. Hotellet har gratis morgenmadsbuffet og også wifi, så Ipad’en kan komme i brug. Hotellet er fint og rummeligt til børn og i gåafstand til det meste i byen.

Læs mere om hotellet her: Hotel am Fjord

Et billigt hotel i Flensborg med eget køkken

Flensburg Akademie ligger i et roligt område lidt udenfor centrum. På værelset er der et køkken med alt, hvad I behøver for at kunne lave jeres egne måltider. Og dét er rart, når man er på ferie med børn! Først og fremmest kan I spare lidt her, og et køkken på hotelværelset giver også meget mere frihed. I behøver ikke at springe ud af sengen om morgenen for at nå morgenbuffeten, og små børn, der står tidligt op, kan få morgenmad med det samme.

Læs mere om hotellet her: Flensburg Akademie

Banner - SidderUnderEnPalme - Rejsespil Tyskland ferie - rejse

Læs de andre artikler om Flensborg her!

« Vandreture på Øhavsstien – turforslag og tips
Ferie i Skåne med børn »