Ferie i Skåne med børn 17. januar 2022 – Kategori: Ferie med børn, Rejser, Sverige – Tags: , , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Tag på ferie med børn i Skåne

Skal du på ferie i Skåne? Sverige ligger lige ovre på den anden side af sundet og frister med alle sine mange oplevelser. Kør forbi København, nyd udsigten henover broen – og så er I klar til at holde ferie i Skåne. Svenskerne er flinke, og alt er bare så jävla fint og stadig med et strejf af Astrid Lindgren.

Svenskerne er gode til at ”fika”, at drikke kaffe, gerne med lækre kager til. I kan finde små konditorier og caféer over det hele, med dejlige kager, som de fleste børn vil elske. Snyd heller ikke jer selv for et stykke smörgås, lidt som vores smørrebrød. Det er bare lidt mere opfindsomt, og der er for eksempel en smörgåstorta, en hel smørrebrødskage. Sverige kan også byde på specialiteten ristet hotdog med rejesalat, og, til de lidt mindre vovemodige, köttbullar, som I måske allerede kender fra IKEA.

Tag med rundt på en tur i Skåne! Nederst finder du også nogle af de bedste hoteller, der alle nemt kan bookes igennem Booking.com.

10 seværdigheder for børn i Skåne

Seværdigheder i Malmø

Malmø er den største by i Skåne, og den tredjestørste i Sverige. Malmöhus Slot rummer byens museum, og man kan også gå rundt på slottet og se bl.a. riddersalen. For børn og barnlige sjæle er der Folkets Park med bl.a. ponyridning og børneteater. Fra maj til september kan man tage på kanalrundfart på Malmös kanaler. I august er der Malmöfestival med gratis koncerter, teater, sport, kunst og meget mere.

Kulturen i Lund

Kulturen i Lund blev grundlagt i 1882 og er et af verdens ældste frilandsmuseer. Kulturen består af over 30 bygninger fra 1600-tallet og frem og har samlinger af bl.a. glas, malerier, sølvtøj, musikinstrumenter og våben. Der er legeplads for børnene og diverse værksteder for større børn og unge.

Kaffe hos Flickorna Lundgren

Sveriges mest berømte ”kaffestuga” ligger ved Arild nord for Helsingborg. Der var engang fem søstre, Flickorna Lundgren, som i 1930’erne begyndte at bage boller og kager og sælge dem ved døren. Deres kager blev berømt i hele Sverige, og gæsterne strømmede til for at smage bl.a. de berømte vaniljehjerter med cremefyld, som stadig serveres.

Tykarpsgrottan

Ved Vinslöv ligger Tykarpsgrottan, som er en 10.000 m² stor underjordisk labyrint, hvor egnens bønder har brudt kalk i århundreder. Grotten ligger 10-12 meter under jorden og har en konstant temperatur på +8 grader. Grotten har været brugt ved flere filmindspilninger, bl.a. Ronja Røverdatter.

Skånes Djurpark

Ved Höör ligger Skånes Djurpark, hvor billedet øverst er fra. Her kan du møde masser af vild- og tamdyr, bl.a. elge. Parken har også flere gode restauranter, så I behøver ikke at tage madpakken med.

Seværdigheder i Kristianstad

Længere østpå ligger Kristianstad, som blev grundlagt af kong Christian IV. Byen bærer tydeligt præg af det tidligere danske ejerskab og er en charmerende købstad med masser af historie. Fem minutters gang fra byen ligger Vattenriket, på dansk Vandriget, et 35 kilometer langt Økomuseum langs med Helge Å. Her kan I se småkryb, fisk og storslåede fugle som stork og ørn. De fleste af aktiviteterne i Naturrummet er gratis, dog ikke safariturene i flodbådene. Besøg også regionsmuseet i Kristianstad, som ligger i det, der engang var kong Christian IV’s stalde. Udstillingen er opbygget som en miniatureudgave af byen.

Glimmingehus

Hvis I kører ned langs kysten, kommer I på et tidspunkt til den lille, charmerende fiskerby Simrishamn, hvor der om sommeren er hurtigfærge til Bornholm. Følg vej 9 mod Ystad, hvor der er skilt til Glimmingehus. Borgen er Nordens bedst bevarede middelalderborg og blev opført i 1499 af danskeren Jens Holgersen Ulfstand, som var lensherre på Gotland. I løbet af sommeren er der rundvisninger og middelalderaktiviteter for alle aldre, med bueskydningsturnering, ølbrygning og spøgelsesjagt.

Tosselilla

Bliver I ved med at følge vejen, kommer I til Tosselilla, som er Skånes største forlystelsespark med blandt andet vandland, en Tarzanskov, karruseller og minizoo. Her er alt, hvad børn vil elske i en sommerferie!

Ales Stenar

Lidt øst for Ystad ligger Ales Stenar, som er en stenformation fra bronzealderen, rejst på en bakke med storslået udsigt over Østersøen. Skibssætningen består af 59 store sten rejst i en formation som et skib med en længde på 67 meter og en max bredde på 19 meter. I klart vejr kan man se helt til Bornholm fra toppen af bakken.

Oplev vikingetiden i Trelleborg

På vikingeborgen Trelleborg kan I selv opleve, hvordan det var at leve i vikingetiden. Hver sommer arrangeres der aktiviteter for børn, hvor I kan prøve at lave mad på vikingemanér eller skyde med bue og pil. Besøg rekonstruktionen af Trelleborg, som den ligger midt inde i den moderne by eller oplev Slaget om Trelleborgen, der finder sted i starten af juli.

Se alle de andre inspirerende artikler til rejser med børn her!

Find et godt hotel en ferie i Skåne med børn

Her får du et par anbefalinger på gode hoteller i Skåne, som alle kan bookes igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Et hotel med swimmingpool i Malmø

Leder I efter et godt hotel i Skåne, der er til at betale – og i overkommelig køreafstand til mange af seværdighederne her i artiklen, så kan Scandic Segevång anbefales. Her bor I i grønne omgivelser i udkanten af Malmø, med friluftsbadet lige ved siden af. Scandic Segevång har en dejlig morgenmadsbuffet, og der er børnemenu i restauranten. Skal I videre rundt i Skåne, er hotellet er rigtig godt bud på et stop undervejs.

Læs mere om hotellet her: Scandic Segevång

Bo godt og billigt i Skåne

Et anderledes sted til overnatning er ”kaninhullerne” i Grottbyn på campingpladsen ved siden af Skånes Djurpark i Höör. Børnene er vilde med de små, fine værelser med køjeseng, bygget ind i en ”kaninhøj” af jord.

Læs mere om kaninhullerne her: Grottbyn

Bed & Breakfast nærheden af Tosselilla Sommerland

Skal I bruge hele dagen i forlystelsesparken Tosselilla, er det rart, at der er ikke er så langt at køre, når I er trætte og skal hjem. Tryde 1303 Bed & Breakfast i Tryde, 5-10 minutters kørsel fra Tosselilla, er det skønneste, lille Bed & Breakfast. Sov godt i de hyggelige værelser, og er der stadigvæk leg tilbage i børnene, byder området på masser af udfoldelsesmuligheder, for eksempel billardgolf.

Læs mere om det lille B&B her: Tryde 1303 Bed & Breakfast

Se flere gode hoteller i Skåne her på Booking.com

Læs de andre artikler om Sverige her!

« Ferie i Flensborg med børn
Ferie i Madrid med børn »