Rundrejse i Andalusien – disse byer skal du besøge! 27. februar 2024 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Hvilke byer skal du besøge i Andalusien?

Skal du på rundrejse i Andalusien? Så er det rart at vide, at Spaniens sydligste region har en by til alle slags humør – og alle ferietyper. Er du til badeferie, historiske udflugter eller udfordrende vandreture i bjergene? Andalusien har det hele! Oveni det skifter køkkenet fra by til by, og hver egn har sine specialiteter. Hvis du vil nå at smage det hele, så kræver det derfor, at du bevæger dig rundt i Andalusien.

Banner - Spanien - Lær sprog

Det ville vi, altså smage det hele og også gerne se alle de skønne seværdigheder i Andalusien. I marts 2023 rejste vi derfor Andalusien rundt i tre uger. Vi har tidligere besøgt besøgt både regionshovedstaden Sevilla og også Cadiz og Cordoba. Her blev vi så fascinerede af Andalusiens kultur og historie, at vi fik lyst til en større rundrejse i Andalusien. Denne gang startede vi i Sevilla og rejste mod uret rundt; op i bjergene og ud langs kysten. Læs mere om turen her: Rundrejse i Andalusien – alle de gode rejsetips!

Det er svært at finde en samlet artikel om Andalusien og især om, hvad de forskellige byer kan, og om man skal besøge det ene sted frem for det andet. Det sidste kan vi ikke hjælpe med, men vi vil meget gerne give en samlet oversigt over de byer i Andalusien, som vi har besøgt. Den kan du læse her, og artiklen bliver kontinuerligt opdateret. Vi er nemlig slet ikke færdige med at rejse i Andalusien!

Andalusien – meget større end du tror!

Selve regionen Andalusien er ca. dobbelt så stor som hele Danmark med et areal på 87.268 km². Området strækker sig fra Ayamonte i vest til Mojácar i øst, en distance der svarer til at køre fra Skagen til Hamborg. Så det er altså ikke bare lige at trille rundt om hjørnet for at se Alhambra i Granada, hvis du befinder dig i Sevilla. Selv hvis du har en bil til rådighed tager dén tur tre timer.

Overalt er der rigtig meget at se, og du kan helt sikkert ikke nå det hele på et par uger. Derfor kræver turen lidt planlægning hjemmefra. Start med at beslutte, hvor du vil lande. Ryanair flyver f.eks. både til Malaga og Sevilla, og det er vores erfaring, at det næsten altid er billigst at rejse til Sevilla.

Sådan kommer du rundt i Andalusien

Når du først er landet, er det let at komme rundt. Vi har lavet en guide til offentlig transport i Andalusien, som du kan læse her: Sådan kommer du rundt i Andalusien med bus og tog.

Du kan bruge guiden her til at finde ud af, hvilke byer, du vil besøge – eller om du vil nogle helt andre steder her. Vi startede også med en meget intermistisk guide, hvor vi skrev bynavnene op langs den rute, vi havde valgt. Derpå fulgte lidt research om de forskellige seværdigheder, byerne kunne byde på. Herefter kunne vi så lave et estimat over, hvor lang tid, vi skulle bruge i den enkelte by – eller om den bare skulle over på måske-listen.

En oversigt over byer i Andalusien

Andalusien regnes af mange for at være “det rigtige” Spanien. Der er her, du tager til for at opleve den traditionelle flamenco og drikke en sherry med en lille tapa til. Det kan du også opleve andre steder i Spanien, men der er en særlig duende, en passioneret måde at leve på her, som vi slet ikke kan få nok af!

Som du kan se herunder, har vi derfor efterhånden besøgt en del byer i Andalusien. Listen her bliver dog løbende opdateret, for vi er slet ikke færdige med at rejse rundt i regionen.

Vi håber, at beskrivelsen af de forskellige byer med hver deres seværdigheder kan hjælpe dig med at vælge, hvor du skal holde ferie. Og kommer du til at elske Andalusien lige så højt som vi gør, så er det bare at tage listen fra en ende af!

Banner - Spanien - Sprogspil

Sevilla

Vi starter i Sevilla, som er hovedstaden i regionen. Sevilla er en by, som vi bliver ved med at vende tilbage til, fordi den er essensen af alt det, vi elsker ved Andalusien. Her kan du tage på Tour de Tapas og gå fra tapasbar til tapasbar sammen med alle de lokale. Eller du kan nyde udsigten fra den smukke Guadalquivir-flod ned til det gamle mauriske tårn, Torre del Oro.

Noget du også bare må se er Plaza de Espana, som er en af de seværdigheder, vi fast besøger hver gang vi er i byen. Sevilla nydes dog allerbedst, når du bare slår dig ned på en af byens mange pladser og nyder folkelivet og den helt fantastiske stemning, der er i byen. Læs alle vores artikler om Sevilla – klik her!

Carmona

Lige øst for Sevilla ligger Carmona, en af de hvide landsbyer. Fra Sevilla er der ca. 40 minutter i bus, og det passer fint med en dagstur fra Sevilla til Carmona. Byen var en af hovedbyerne langs den romerske vej Via Augusta, og i dag er en stor del af det romerske nekropolis – begravelsespladsen – samt amfiteatret bevaret. I middelalderen var byen under maurisk herredømme, hvilket det gamle alcazar, byens fort, vidner om. Er du på udkig efter en god frokost i den lille hyggelige by, så besøg gerne det traditionelle madmarked i de små stejle gader. Læs alle vores artikler om Carmona – klik her!

Cordoba

I Andalusiens nordligste del ligger Cordoba. Byen byder på en imponerende historie med indflydelse fra romere, maurere og jøder, og køkkenet er, selv for Andalusien, fyldt med lækre specialiteter, som du ikke får andre steder. Mange turister kommer til Cordoba for at se den prægtige moske-katedral, La Mezquita. Der er dog masser af andre ting at se i den historiske by, der engang var hovedstaden i kalifatet Al-Andalus, som Andalusien også har fået sit navn efter.

Book gerne et par dage ekstra, for den smukke, gamle by fortjener at blive oplevet langsomt, med traveture gennem de labyrintiske gader og også gerne med en vandretur ud til den gamle paladsby, Medina Azahara. Læs alle vores artikler om Cordoba – klik her!

Granada

Er du vild med historie, kultur og lækker mad – så er Granada lige byen for dig! Byen ligger lige sydøst for Cordoba og ca. halvandens times kørsel fra Malaga. De fleste turister kommer for at besøge det storslåede mauriske palads, Alhambra, men der er så meget andet at se på i den smukke, gamle by.

For ikke bare maurerne, men også romere, romaer, jøder og visigoter har sat deres præg på byen. Granada kunne sagtens hvile på laurbærene og nøjes med at fremvise al sin fine historie – men det er samtidig også en by med brede boulevarder, et køkken der er i evig udvikling og med masser af fest og sprudlende liv. Med andre ord så venter en helt fantastisk ferie kun på dig! Læs alle vores artikler om Granada – klik her!

Malaga

Hvert år lander der ca. 350.000 ferieglade danskere i Malaga – plus alle de andre nationaliteter. Malaga er derfor en rigtig turistby, på godt og ondt. Her er alt, hvad hjertet kan begære af shopping, neonlys og happy hour. Malaga kan dog også byde på spændende seværdigheder, bl.a. det romerske teater og de to mauriske borge.

Det er også i Malaga, at både starten og slutetapen af det store vandrestisystem Gran Senda ligger. Du kan både tage turen til fods eller på mountainbike, og der er masser af se på. Endelig er Malaga også en by, hvor du spiser virkelig godt – hvis du ser dig for. Endelig er der de lækre badestrande, som nok er det, de allerfleste kommer for. Læs alle vores artikler om Malaga – klik her!

Nerja

Nerja er en skøn lille kystby, der ligger på Costa del Sol, ca. en times kørsel fra Malaga. Det er let at komme dertil med både bil og bus, så er du mere til strand og afslapning i en lille by end Malagas fest og farver, er Nerja lige noget for dig!

Den lille badeby Nerja kan egentlig ikke så meget andet end bare at være hyggelig. Samtidig har den lige præcis alt det, som de fleste danskere søger, når de leder efter en skøn charterferie. Her er små krogede gader med masser af butikker og restauranter. Mange turister kender Nerja fra et besøg i landsbyen Frigiliana eller drypstenshulerne, men området er faktisk et længere ophold værd. Her er nemlig de skønneste sandstrande, som helt sikkert vil glæde både børn og voksne. Læs alle vores artikler om Nerja – klik her!

Cadiz

Cadiz er en ældgammel havneby i den sydvestlige del af Andalusien. Byen ligger helt ud til Atlanterhavet, og det betyder både nogle skønne sandstrande og masser af fisk og skaldyr på menukortet. Det traditionelle madmarked er derfor også et et naturligt centrum i en by, hvor man altid spiser godt.

Selv om Cadiz kun er en lille by, har den altid haft sin plads i historiebøgerne. Det var f.eks. herfra, at Columbus drog ud på sin føste rejse til Amerika. Byen blev oprindelig grundlagt af fønikerne, og et must see i byen er det underjordiske museum med resterne af fønikeres og romeres byer. Senere overtog visigoter og maurere, og det var da også under maurernes herredømme, at Cadiz i 844 fik et uvelkomment besøg af de nordiske vikingeskibe under de første togter til Spanien. Læs alle vores artikler om Cadiz – klik her!

Jerez de la Frontera

En ferie i Cadiz kan med fordel kombineres med et besøg i sherrybyen Jerez. Udover en sherrytour med rundvisning på en af de mange bodegas, vingårdene, skal du også opleve stemningen på byens torv og besøge det gamle mauriske fort, Alcázar de Jerez. Læs alle vores artikler om Jerez – klik her!

Ronda

Mange turister kommer kun til Ronda på en dagstur for at se den smukke bro, Puente Nuevo. Men det er virkelig en skam, for Ronda har så mange andre skønne ting af byde på! Vandminen og de velbevarede arabiske bade er store seværdigheder i sig selv. De største oplevelser fik vi dog tidligt om morgenen, hvor vi vandrede ud i det omkringliggende landskab, før alle de andre turister slog øjnene op. Til lyden af fuglefløjt og flodens rislen kom vi igennem bjerge og dale på en sjælden smuk tur. Læs alle vores artikler om Ronda – klik her!

Ayamonte

I 2024 boede vi i årets første tre måneder i den lille hyggelige by Ayamonte, som ligger lige ved grænsen mellem Spanien og Portugal. Ayamonte er på størrelse med Svendborg, hvor vi kommer fra, og på vores langtidsferie i Spanien fandt vi her alt det, som vi havde drømt om. Ayamonte er for dig, der elsker vandet, for både floden og Atlanterhavet er tæt på. Samtidig er det en smuk og ikke særlig turistet by, og den kan kun anbefales til dig, der gerne vil besøge det autentiske Spanien. Læs alle vores artikler om Ayamonte – klik her!

Huelva

På vores langtidsferie i 2024 var vi også flere gange på tur til den nærliggende storby Huelva. Byens spændende historie byder både på romere, opdagelsen af Amerika og den smukkeste solnedgang fra minebroen langt ude på vandet. Er du på ferie i en af de mindre byer i det sydvestlige Andalusien, er det oplagt med et besøg i Huelva, både for de mange kulturelle oplevelser, men bestemt også for muligheden for at shoppe og spise rigtig godt! Læs mere om Huelva – klik her!

Kig endelig forbi en anden gang!

Og med disse ord slutter vores rundtur i Andalusien. Artiklen her bliver løbende opdateret, for vi har mange steder i Andalusien, vi gerne vil besøge. Så husk at bogmærke artiklen her, så du kan finde den en anden gang.

Find et godt hotel i Andalusien

I alle vores rejseartikler om Andalusien kan du ved de forskellige byer også læse vores anbefalinger til dejlige hoteller, som vi har boet på. I Andalusien hænger pris og kvalitet ret godt sammen, men ofte får du lidt mere for pengene her. Men se selv! Du kan hurtigt lave din egen søgning efter gode hoteller i Andalusien lige her. Skriv navnet på den by, du gerne vil rejse til!Booking.com

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferien i Spanien

Læs de andre artikler om Nerja her!

« Skønne vandreture i Ayamonte, Spanien
Workation: Tag dit arbejde med på langtidsferie i Spanien »