Rundrejse i Andalusien – alle de gode rejsetips! 11. maj 2023 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

3 ugers rejse rundt i Andalusien

I marts 2023 tog vi på rundrejse i Andalusien. Inden da havde vi flere besøgt besøgt både Sevilla, Cadiz og Cordoba. Her blev vi så fascinerede af Andalusiens kultur og historie, at vi fik lyst til en større rundrejse i Andalusien. Vi startede i Sevilla og rejste mod uret rundt; op i bjergene og ud langs kysten. På billedet øverst kan du se de byer, vi nåede at besøge.

Banner - Spanien - Lær sprog

Vi planlagde selv hele turen, inklusiv booking af hoteller og transporten med bus og tog rundt på øen. Når du læser de forskellige artikler om Sicilien, finder du anbefalinger til de hoteller, vi har boet på. Vi samarbejder med Booking.com og får en lille kommission, hvis du også booker dig ind på hotellet. Bussystemet i Andalusien kan i øvrigt godt være lidt indviklet, så det har vi lavet en hel guide til her: Sådan kommer du rundt i Andalusien med bus og tog.

Hvorfor skal du tage til Andalusien?

Andalusien har en by til alle slags humør – og alle ferietyper. Er du til badeferie, spændende seværdigheder eller udfordrende vandreture i bjergene? Andalusien har det hele! Det, der gør Andalusien så fascinerende, er også alle de forskellige folkeslag, der op igennem tiden har været forbi her. De arabiske maurere sad f.eks. på hele området i 800 år, fra 711 til 1492, og er du bare en lille smule historisk interesseret, så gemmer hver by på sine historiske bygninger, som du bare må se.

Ja, og så er der alle de lækre andalusiske delikatesser, og der er altid lige tid til en gang tapas. Oveni det skifter køkkenet fra by til by, og hver egn har sine specialiteter. Hvis du vil nå at smage det hele, så er det en rigtig god ide med en rundrejse i Andalusien.

Hvordan kommer du til Andalusien?

Der findes en del rejseselskaber, der tilbyder rundrejser i Andalusien. Vil du selv planlægge din rejse rundt i Sydspanien, skal du vide, at det er lettere, end du tror! Og så er spanierne virkelig søde og hjælpsomme.

Selve regionen Andalusien er ca. dobbelt så stor som hele Danmark med et areal på 87.268 km². Overalt er der rigtig meget at se, og du kan helt sikkert ikke nå det hele på et par uger. Derfor kræver turen lidt planlægning hjemmefra. Start med at beslutte, hvor du vil lande. Ryanair flyver f.eks. både til Malaga og Sevilla, og det er vores erfaring, at det næsten altid er billigst at rejse til Sevilla.

Når du ved, hvor du lander, kan du bruge guiden her til at finde ud af, hvilke byer, du vil besøge – eller om du vil nogle helt andre steder her. Vi startede også med en meget intermistisk guide, hvor vi skrev bynavnene op langs den rute, vi havde valgt. Derpå fulgte lidt research om de forskellige seværdigheder, byerne kunne byde på. Herefter kunne vi så lave et estimat over, hvor lang tid, vi skulle bruge i den enkelte by – eller om den bare skulle over på måske-listen.

Skal du kunne tale spansk?

I de større byer, Sevilla, Granada og Malaga, taler de fleste spaniere godt engelsk. I de mindre landsbyer, som vi kom forbi, måtte vi klare os med det spansk, vi nu kan, og så ellers fagter og tegnsprog.

Heldigvis gør det ikke noget, for de lokale synes kun, det er skønt, hvis du kan bare en lille smule spansk, og de vil strække sig meget langt for at prøve at forstå dig. Hvis du gerne vil lære lidt af sproget før din ferie, så har vi lavet en række sprogspil til spansk: Klik her og lær spansk med de sjove sprogspil!

Hvornår er det bedst at tage til Andalusien?

Om sommeren, i juni, juli og august, kan der blive absurd varmt i Andalusien. Det er ikke for ingenting, at Sevilla bliver kaldt for “Europas stegepande”, for gennemsnitstemperaturen i juli er 36 grader. Selv om Andalusien er vant til varme, med skyggefulde pladser, parasoller og aircondition, så gør de høje temperaturer det svært for at alvor at komme rundt og se noget.

Banner - Spanien - Sprogspil

Vi besøger altid Sydspanien forår og efterår. I marts blomstrer alle appelsintræerne, hvilket giver en helt eventyrlig duft. Kommer du i efteråret, vil du til gengæld opleve, at du i Sevilla kan gå i shorts sidst i september. På rundrejsen her var vi også forbi badebyen Nerja, og selv om badevandet i marts ikke var varmt, kunne du stadig få rigtig mange dejlige solskinstimer ved stranden for en brøkdel af, hvad det ville koste at rejse til f.eks. Tenerife.

Hvad skal du pakke til en ferie i Andalusien?

Du kan være uheldig at løbe ind i en byge forår og efterår i Andalusien, men normalt regner det kun om vinteren. Sommeren i det sydlige Spanien er tør, og du kan godt lade regnfrakken blive hjemme. Da vi rejse rundt i marts, var vi glade for den jakke, vi havde med hjemmefra den danske vinter, for aftenerne kan være ret kolde, især oppe i bjergene.

Alt efter hvilken ferietype du har valgt, vil du også blive glad for badetøj og vandresko eller -støvler. Mange seværdigheder kan du klare i et par sneakers, men de gamle slidte sten kan nemt være glatte, og du kommer også hurtigt til at gå mange kilometer rundt i byerne. Så godt fodtøj er et must!

Ellers kan du på Sicilien få alt det, du også kan købe hjemme i Danmark. Du behøver ikke at pakke det store rejseapotek, for du kan få alle de mest nødvendige midler på de mange apoteker, ofte også uden recept.

Find et godt hotel i Andalusien

I alle vores rejseartikler om Andalusien kan du ved de forskellige byer også læse vores anbefalinger til alle de dejlige hoteller, som vi har boet på. I Andalusien hænger pris og kvalitet ret godt sammen, men ofte får du lidt mere for pengene her. Men se selv! Du kan hurtigt lave din egen søgning efter gode hoteller i de forskellige byer i Andalusien lige her:Booking.com

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferien i Spanien

Læs de andre artikler om Nerja her!

« Gode restauranter i Ronda
Vandreture i Granada »