Gode restauranter i Ronda 21. maj 2023 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Hvor skal du spise i Ronda?

Ronda er en af de mere populære turistmål i Andalusien, og det gør udvalget af spisesteder ret stort. Mange turister når dog desværre ikke længere end gåturen fra Puente Nuevo og så hen til den mest populære restaurantgade Calle Nueva. Og det er en skam!

Banner - Spanien - Lær sprog

Calle Nueva i den nye bydel byder nemlig mest på pizza, pasta og nuggets, og spiser du kun her, når du ikke at opleve det fantastiske andalusiske bjergkøkken, som du finder i Ronda. Hvad Ronda kan byde på af lækre specialiteter, vil vi gerne fortælle lidt om her.

Hvilke restauranter har vi valgt?

Vi havde tre overnatninger i Ronda, og der var flere restauranter vi gerne ville have spist på end de tre, som vi rent faktisk nåede. Og inden vi går til bords, får du lige et par ord med på vejen om, hvad vi plejer at gå efter, når vi skal ud og spise.

Restaurantbesøgene er nemlig en stor del af vores ferier. Vi spiser ikke nødvendigvis dyrt, men altid lokalt og med egnens råvarer. Vi er også altid på jagt efter de store madoplevelser og spiser helst noget, vi aldrig har smagt før. Så ved du det, når du skal beslutte, om du vil følge vores anbefalinger.

Og lad os så gå til bords!

3 gode restauranter i Ronda

La Taberna

La Taberna lige ved gågaden stiftede vi for første gang bekendtskab med den lækre rodsammen-ret, revuleto. Retten består altid af scramled eggs, men med forskelligt fyld. Her med kartofler og chorizo. Det smagte himmelsk. Det samme kan man også sige om deres foie og manchego!

La Taberna er en af de mere populære restauranter i byen, og her mødes familierne med både unge og gamle for at spise i weekenden. Der er godt med plads inde i restauranten, som dog hurtigt bliver fyldt. Udenfor er der heldigvis også et større opvarmet terrassetelt, hvor vi fandt et ledigt bord. Vi kom af med 35 euro for tre retter, vin, brød og vand.

El Coto er en fin lille tapasbar, der ligger lige rundt om hjørnet fra Calle Nueva på gaden Calle Virgen de los Remedios. Skiftet i gadenavnet har åbenbart stor betydning, for herinde spiser du virkelig godt!

Bodeguita El Coto

Både til frokost og aften er der fyldt med lokale i den lille bar. Kom i god tid, for der er et begrænset antal stole!
Bodeguita El Coto Ronda - SidderUnderEnPalme
Som du kan se på billedet, så kom vi hele menukortet rundt:

  • albondigas (kødboller)
  • ensaladilla russa (en slags kartoffelsalat med rejer)
  • tortilla (kartoffelæggekage)
  • paleta (skulderen af Iberico-grisen)
  • caña de lomo (pølse af svinekam, også fra Iberico-grisen)

Vi fik en øl og et glas vin til, og selv om vi virkelig havde lagt os i selen for at bestille alt, hvad vi overhovedet kunne komme i tanke om, så kom vi ikke engang af med 15 euro.

Banner - Spanien - Sprogspil

NB! Tapasbaren har desværre ikke en hjemmeside, som vi kan linke til. Søger du på “El Coto” på Tripadvisor, peger linket forkert til en anden tapasbar på Calle Nueva, som vi ikke kan anbefale. Men El Coto ligger trods alle internetforviklinger heldigvis stadigvæk på Calle Virgen de los Remedios 20.

Siempre Igual Ronda

Det var ret heldigt, at vi først spiste på Siempre Igual på vores sidste aften i Ronda. Ellers havde vi kun nået at besøge tapasbaren her alle tre dage. Har du kun én aften i Ronda, så er det her, du skal spise! Vi kom, da de åbnede, og bordene blev ret hurtigt fyldt.

Fordi det var vores sidste aften, gav vi den lidt ekstra gas og bestilte fire forskellige tapas: berenjenas, queso frito, croquettas og revueltos patatas. Sammen med to glas af husets vin, vand og en sherry kom vi af med lige under 45 euro. Det var hver en cent værd!

Lidt tips til restauranterne i Ronda

Om aftenen når den sidste bus med dagsturister har forladt byen, sænker roen sig, og de lokale myldrer ud på restauranterne. Vi besøgte Ronda i marts og oplevede ikke, at det var svært at få et bord. Vi skal dog ikke kunne sige, hvordan det er at spise i Ronda i højsæsonen om sommeren.

Spisetiderne er som i andre spanske byer: frokost fra 12-16 og aftensmad fra klokken 20. De fleste hoteller serverer morgenmad, og vi så meget få morgenmadscaféer. Til gengæld er der masser af eftermiddagshygge på de små barer på Plaza de la Duquesa de Parcent i den gamle bydel.

Flere tips til din ferie i Ronda

Find et godt hotel i Ronda

Hvor skal man bo, når man er i Ronda? På det skønne hotel Parador de Ronda – lige ud til kløften og Puente Nuevo, selvfølgelig! Mindre kan også gøre det, men det er en storslået oplevelse at trække gardinerne fra og kigge ud over solopgangen hen over bjergtoppene. Eller hvad med at bade i hotellets pool, med et kig ud over kløften?

Udefra ligner hotellet, som i øvrigt er byens tidligere rådhus, et klassisk spansk feriehotel, men indenfor er alt nyt og flot. Vi boede, så vi kunne se lige ud på Puente Nuevo. Vi regnede derfor med en del larm fra broen, men når den sidste bus med dagsturister er kørt ud, er det kun fuglenes aftenssang, der kan høres henover byens tage.

Morgenmaden fortjener sin egen fortælling. Her er der nemlig ingen automatkaffemaskine i den store morgenmadsbuffet. Til gengæld får du virkelig god, stærk kaffe, serveret ved bordet i den smukkeste sølvkande. Imens kan du så fortælle tjeneren, om du foretrækker dine æg spejlede eller som scrambled eggs – så kommer han også med dem, helt nylavede!

Læs mere om hotellet her Parador de Ronda og se alle de andre hoteller i Ronda ved at klikke her. Du kan også lave din egen søgning efter hoteller i Ronda lige her:Booking.com

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferien i Spanien

Læs de andre artikler om Ronda her!

« Seværdigheder i Ronda – 10 attraktioner du skal se!
Rundrejse i Andalusien – alle de gode rejsetips! »